The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 11:14
http://wisla-online.pl/news/maaskant...o-jeszcze-1322

widze ze sie ciekawie robi
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Szczerze mówiąc przeżyłem szok. Nie spodziewałem się , że właśnie dziś poznamy nazwisko nowego trenera. Na szczęście nie był to news '' Tomasz Kulawik trenerem Wisły na 2 lata ''. Holender na pewno to ciekawa opcja. Szczerze mówiąc spodziewałem się trenera o głośniejszym nazwisku. Interesuję się piłką od 10 lat i przez ten czas nie usłyszałem właśnie tego nazwiska. Pozostałe nazwiska tak jak powidział Ochalik to wymysły mediów. Wiadomo hasło Wisła Kraków, jest mocnym hasłem dlatego jeśli dołoży się do tego mocne nazwisko zagranicznego trenera powstaje news na pierwszą stronę gazety. Boję się tylko , że nasz klub podąża w złym kierunku. Chcą zrobić z niego klub nie polski, a zagraniczny.
Odpowiedz cytując
TS Girl
Member

Jak to trener mało znany? Pierwsza propozycja po wpisaniu do Googla "Robert Ma"!

That's irony.

Witamy na pokładzie. Naprawdę cieszę się, że to właśnie on będzie trenerem Wisły. Pierwsze odczucie po odczytaniu newsa na oficjalce to szok, ale taki pozytywny. Koniec Kulawika! Niestety forumowe płaczki stąd potrafią wszystko zepsuć... To już nawet nie mieści się w kategorii 'pesymizm', co Wy tu wypisujecie.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Basałaj już może pakować się...został zatrudniony trener przeciętny wręcz słaby...czym on ma zmobilizować nasze Panienki do pracy? Nawet kariery piłkarskiej nie ma olśniewającej...wolałbym Simeone nie mówiąc o Jeminezie....koleś nie ma autorytetu...niestety to jest upadek naszego klubu...Odra Opole zatrudniła kiedyś podobnego fachowca...zwykłego kolesiostwo, jak w poniedziałek ten cały Vlakx czy jak mu tam zostanie dyr. sportowym to świadczy że zatrudnił sobie kolegę, a pieprzenie Basałaja że dokona najlepszego wyboru można włożyć między bajki...tu trzeba było zatrudnić kogoś z nazwiskiem tj np. Polonia Warszawa ma Bakero. Nie dość że koleś nic w trenerce nie osiągnął to nie ma żadnych przesłanek że ma iść to wszytsko ku lepszemu...dla mnie jest to wielki błąd!
jakbys sie troche piłką interesował to byś wiedział, że ten cały Stan Valckx to jest dosyć znana postać

-> http://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Valckx
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2010, 11:15
Dla mnie Basałaj już może pakować się...został zatrudniony trener przeciętny wręcz słaby...czym on ma zmobilizować nasze Panienki do pracy? Nawet kariery piłkarskiej nie ma olśniewającej...wolałbym Simeone nie mówiąc o Jeminezie....koleś nie ma autorytetu...niestety to jest upadek naszego klubu...Odra Opole zatrudniła kiedyś podobnego fachowca...zwykłego kolesiostwo, jak w poniedziałek ten cały Vlakx czy jak mu tam zostanie dyr. sportowym to świadczy że zatrudnił sobie kolegę, a pieprzenie Basałaja że dokona najlepszego wyboru można włożyć między bajki...tu trzeba było zatrudnić kogoś z nazwiskiem tj np. Polonia Warszawa ma Bakero. Nie dość że koleś nic w trenerce nie osiągnął to nie ma żadnych przesłanek że ma iść to wszytsko ku lepszemu...dla mnie jest to wielki błąd!
ech, w sumie to się zgadzam. zresztą, co tam Simeone, Jimenez i Jeminez (). Ja myślałem, że skoro już zatrudniają kogoś, to będzie Mourinho albo co najmniej ktoś klasy Beniteza. Najwyraźniej stwierdzili, że Kraków to dla nich za dobre miejsce i za dużo płacą, niewspółmiernie wiele do umiejętności.
I faktycznie, nowy trener nie ma autorytetu, o czym doskonale jestem przekonany i wiem, że to zła decyzja lepiej od Basałaja, bo udało mi się w ciągu ostatnich piętnastu minut pobieżnie przeglądnąć jego osiągnięcia trenerskie na wikipedii. Nie to co Jeminez! Ten to dopiero miałby autorytet! Wiem to, bo w ciągu ostatniego tygodnia pobieżnie przeglądnąłem jego osiągnięcia trenerskie i piłkarskie na wikipedii. Kolesiostwo! Przecież powszechnie wiadomo, że lepiej zatrudnić osoby, które się nie znają i pierwszy raz widzą na oczy, żeby nie można było mówić o kolesiostwie. Najlepiej innej rasy i innego języka, żeby za łatwo nie było się porozumieć. Jao-Minga na trenera, a jakiegoś pigmeja na dyrektora sportowego, tak, żeby jeszcze barierę wzrostową dorzucić - na pewno wtedy uda się uniknąć zarzutu kolesiostwa.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.08.2010, 11:15
Roznie mozna czlowieka oceniac. Z jednej strony dotychczasowe dokonania nie powalaja na kolana. Z drugiej strony, czy trafil ktos wczesniej do Polski z lepszym CV ?
Bakero trenowal ledwie Malage B i pelnil role asystenta w Valencii.
Petrescu trenowal rumunskiego przecietniaka.
Urban opiekowal sie dzieciakami w Pampelunie.
Liczka przez lata przyspawany do Banika.
Polskich trenerow nie ma sensu porownywac, choc swoja droga kim byl taki Skorza dopoki nie zdobyl swojego pierwszego tytulu i zostal okrzykniety najzdolniejszym trenerem mlodego pokolenia ? Kojarzony byl raczej ze swoimi bardziej znanymi znajomymi (Janas & Andrzej B. - polski rekordzista korupcyjny) niz z jakimis osiagnieciami szkoleniowymi.

Maaskant przechodzac z NACu do Wisly, przesiada sie z Poloneza do Poloneza, a nie tak jakby to bylo w przypadku przykladowego Jimeneza, ktory przesiadlby sie do Poloneza z Ferrari, co mogloby niesc za soba tragiczne skutki dla jego psychiki.
Docelowo to nawet spory awans sportowy dla Holendra, bo jednak Euro2012 w perspektywie, stadiony sie buduja, klub z ambicjami na walke o podium itd.
To wszystko powoduje, ze gosc pracy tutaj nie bedzie rozpatrywal w kategoriach zsylki, degradacji i wczasow w jednym.

Wazne zeby dac mu minimum rok na budowe nowego zespolu, no i rzecz jasna jakies srodki ku temu.
Wymiana najslabszych ogniw powinna sie zaczac jeszcze w tym okienku, inaczej kolejny trener zje wlasne zeby na "bandzie nieodpowiedzialnych ludzi", ktorzy nie potrafia prosto przyjac czy podac pilki, a jeden z nich jest na dodatek non-stop zajebany i nawet biegac za bardzo nie umie.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 21.08.2010, 11:16
http://www.orangesport.pl/tpsa/run?n=os_ogladaj google boli?
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.08.2010, 11:17
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
@MAr85 a skad wiesz ze jest slaby znasz go? widziales jego osiagniecia ? wiesz jak pracuje ? wydaje mi sie ze nie poczekajcei z osadami drodzy jasnowidze albo czarnowidze

Tak widziałem jak pracuje...z drużyny z 3 miejsca zrobił drużynę przeciętną....dostawał baty w LE, wtedy Puchar Uefa, fakt jest młody i jak mówią w holandii perspektywiczny ale czy nam taki trener jest potrzebny Nie!!! Tu trzeba kogoś z dużym ego, czy wy tego nierozumiecie, tak aby najsłabsze ogniwa wyleciały, koleś nie ma żadnych znaczących osiągnięc a pracuje jako trener 10 lat! Niby tam awansował z 2 ligi do Eredivise i to chyba jego jedyny plus. Kolesieostwo trwa dalej, Vlakx przekonał żeby kumpla posadzić i tyle. My mamy takie bagno i tak słabych kopaczy co im się biegac nie chce że taki trener jest zbyt dużym ryzykiem.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.08.2010, 11:17
Rozumiem ze Maradona by ich zmobilizował nazwiskiem?
Rozumiem ze nasi piłkarze, to zmanierowane piłkarskie gwiazdy, które osiągnęły tak dużo, że cieżko znaleźć dla nich motywacje?

No ....a

Teraz chłopie przedstaw mi swoje argumenty. Dlaczego Basałaj ma sie pakowac, co znaczy przeciętny trener wręcz słaby w 67 lidze świata, Opowiedz mi o karierze piłkarskiej Mourinho..

Bakero ? BAKERO? moze Gascoigne co?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.08.2010, 11:20
Gascoigne to moze nie bo brozki by z pubow nie wychodzili
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:20
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
ech, w sumie to się zgadzam. zresztą, co tam Simeone, Jimenez i Jeminez (). Ja myślałem, że skoro już zatrudniają kogoś, to będzie Mourinho albo co najmniej ktoś klasy Beniteza. Najwyraźniej stwierdzili, że Kraków to dla nich za dobre miejsce i za dużo płacą, niewspółmiernie wiele do umiejętności.
I faktycznie, nowy trener nie ma autorytetu, o czym doskonale jestem przekonany i wiem, że to zła decyzja lepiej od Basałaja, bo udało mi się w ciągu ostatnich piętnastu minut pobieżnie przeglądnąć jego osiągnięcia trenerskie na wikipedii. Nie to co Jeminez! Ten to dopiero miałby autorytet! Wiem to, bo w ciągu ostatniego tygodnia pobieżnie przeglądnąłem jego osiągnięcia trenerskie i piłkarskie na wikipedii. Kolesiostwo! Przecież powszechnie wiadomo, że lepiej zatrudnić osoby, które się nie znają i pierwszy raz widzą na oczy, żeby nie można było mówić o kolesiostwie. Najlepiej innej rasy i innego języka, żeby za łatwo nie było się porozumieć. Jao-Minga na trenera, a jakiegoś pigmeja na dyrektora sportowego, tak, żeby jeszcze barierę wzrostową dorzucić - na pewno wtedy uda się uniknąć zarzutu kolesiostwa.
Kolejny ekspert, stać nas było na lepszego trenera i nie mówić tu tylko o Jeminezie. Taki Simeone był w naszym zasięgu, ale też dla mnie zbyt duże ryzyko bo nie pracował w Europejskim klubie. Skoro reprezentacje mógł prowadzić Leo to Wisły nie mógł ktoś jego pokroju Ah zapomniałem kasy znów żal było...
Odpowiedz cytując
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2010, 11:22
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
satori mysle ze sie mylisz to zalezy od jego osobowsci jak sobie nie da to zaden mu nie podskoczy a beda chodzic jak w zegarku ;p
Dokładnie tak. Zobaczcie jednak na pewną zależność której wydaje się brakowało gdy trenerem był Dan. Wtedy piłkarze chodzili skarżyć się do prezesa. A teraz do kogo pójdą?
Do dyrektora sportowego, który pewnie był zamieszany w zatrudnienie tego trenera?
A może do Basałaja ze skargą na trenera i dyrektora sportowego? Który obu zatrudnił i raczej nie ulegnie narzekaniom piłkarzy bo niby miałbym okazać że się pomylił?
Do samego Nadprezesa jakoś nie wierzę że piłkarze biegają....
Dodatkowo zobaczcie że coraz mniej jest piłkarzy którzy by mogli narzekać...
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.08.2010, 11:22
Kolejny ekspert, stać nas było na lepszego trenera i nie mówić tu tylko o Jeminezie. Taki Simeone był w naszym zasięgu, ale też dla mnie zbyt duże ryzyko bo nie pracował w Europejskim klubie. Skoro reprezentacje mógł prowadzić Leo to Wisły nie mógł ktoś jego pokroju Ah zapomniałem kasy znów żal było...
Rozumiem, że masz rozeznanie w tym, ile Wisła mogła przeznaczyć na trenera, w połączeniu z generalną wiedzą o finansach klubu, jak również i szczegółową wiedzą o tym, ile sobie "Jeminez" zażyczył(by)?
Szkoda słów.

Seth, święta racja
Ostatnio edytowane przez Zbyychu : 21.08.2010 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
maklo9
Member

Od: 01.2009

Stary 21.08.2010, 11:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Na forum Bredy nie dowierzanie z tego co widzę.
ciesza sie czy sa zasmuceni ?
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.08.2010, 11:26
Ja się ciesze Na początku [po przeczytaniu osiągnięć] trochę mnie zmroziło (Zwłaszcza po napaleniu się na Simeone i Jimeneza) Ale na szczęscie przyszło otrzeźwienie!
W końcu co znaczy w Europie Wisła? I cała Polska liga? Zresztą to gość z dużym doświadczeniem, i jak mówi Iwanow dobry wybór warto mu zaufać! Ja się cieszę bo widać, że będzie duet trener - dyr, sportowy, którzy mają współpracować i od nich ma zacząć się budowanie Wielkiej Wisełki (A nie Skorża - Bednarz). Myśle że może się gość sprawdzić, ale okaże się w przyszłym sezonie jak grają nasi po oczyszczeniu składu i solidnie przepracowanej przerwie zimowej!
Ja mu daje kredyt zaufania bo zapachniało profesjonalizmem Jakoś ten nowy trener, dyrektor, stadion dobrze wygląda - nawet marketingowo może Marka Wisła znów będzie świecić w lidze! (Bo w moim sercu zawsze świeci )

Ponoć mają być też transfery poza Bonetto, ktoś wspomina nieoficjalnie (na innym forum)że może nam urwac dwóch zawodników ze starego swojego zespołu - bo mają kłopoty finansowe no ale to plotki, więc spokojnie.
Jestem pełna wiary

Chciałabym by był dziś na meczu i oglądał nasz gwiazdki może będzie to kolejny impuls by coś pokazali
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez mgła : 21.08.2010 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

http://translate.google.com/translat...l&hl=&ie=UTF-8
Odpowiedz cytując
rendkamp
Senior Member

Od: 05.2005

Dobra informacja,może by tak spróbować Amoah wyciągnąć skoro NAC ma kłopoty finansowe?
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

ciekawe czy dowiemy sie za ile bedzie pracowac ten trener. Podejrzewam ze za stawke srednia przecietnego trenera typu Kasperczak itd... przeraza mnie w Wisle ten minimalizm... ten kurewski minimalizm w transferach we wszystkim... Z takim podejsciem nie da sie osiagac sukcesow. Nie oszukujmy sie nie mamy juz skladu jak kiedys kiedy to bylaWisla przepasc i dalsza czesc ligi. Dzisiaj taka Polonia zaczyna miec sklad lepszy od nas... a u nas wciaz ten minimalizm.. byle za grosze dostac pilkarzy ktorych nikt juz nie chce... trenera jakiegos ktorego nikt nie zna ale jest z holandii i jest tani wiec go bierzmy..
Ostatnio edytowane przez satori : 21.08.2010 o godz. 11:29.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.08.2010, 11:27
Wreszcie normalny trener, a nie pseudo fachowcy opiekujący się Wisłą w ostatnich latach. Człowiek przynajmniej wie jak wygląda profesjonalna piłka na zachodzie Europy. Dobra decyzja!
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:28
czy tylko ja mam wrażenie że nowy trener Wisły z wyglądu przypomina trochu trenera Man City czy tylko mi sie wydaje a poza tym orientuje sie ktoś jak sie przedstawiał jego sztab w jego poprzednim klubie
Odpowiedz cytując
Tarann
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:29
Brawo.
Odpowiedz cytując
athar
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2010, 11:30
Przestancie narzekac i dajcie mu szanse. To taka polska nasza mentalnosc, widzicie ze szklanka jest zawsze do polowy pusta niz pelna.
Pierwsze wnioski wyciagnijmy na polmetku sezonu kiedy bedzie mozna zobaczyc filozofie gry nowego trenera.
Odpowiedz cytując
satori
Senior Member

nie ale moge Ci powiedziec jak bedzie wygladal w Wisle: Moskal, Bahr itd itd
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Rozumiem, że masz rozeznanie w tym, ile Wisła mogła przeznaczyć na trenera, w połączeniu z generalną wiedzą o finansach klubu, jak również i szczegółową wiedzą o tym, ile sobie "Jeminez" zażyczył(by)?
Szkoda słów.

Seth, święta racja
A Ty masz jakieś rozeznanie? Poziom transferów pokazał jakie mamy możliwości umysłowe...bo kasa chyba po sprzedaży zawodników jest...wyniki chyba też pokazały że transferów Basałaj nie umie przeprowadzać więc na jakiej podstawie twierdzisz że znalazł dobrego trenera? Znów zaryzykował bo tanio...
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.08.2010, 11:31
Dać chłopu czas!!!!!!! niech pracuje i wtedy zobaczymy na co go stać
Odpowiedz cytując
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.08.2010, 11:31
Na forum Nac Breda malo na razie reakcji ale jeden z kibicow mowi o mieszanych uczuciach co do odejscia Maaskanta. Z jednej strony krytykowal go za to, ze malo u nich w klubie stawialo sie na mlodziez (!) a z drugiej stwierdza, ze zarzad Bregi nie wspieral trenera a druzyna byla rozwalona.

Troche mi to smierdzi, bo i Wisla ma druzyne w rozsypce. Czy Holender sobie poradzi? Mam taka nadzieje
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 21.08.2010, 11:32
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
czy tylko ja mam wrażenie że nowy trener Wisły z wyglądu przypomina trochu trenera Man City czy tylko mi sie wydaje a poza tym orientuje sie ktoś jak sie przedstawiał jego sztab w jego poprzednim klubie
http://www.nac.nl/voetbal/selectie.php
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.08.2010, 11:34
satori napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy dowiemy sie za ile bedzie pracowac ten trener. Podejrzewam ze za stawke srednia przecietnego trenera typu Kasperczak itd... przeraza mnie w Wisle ten minimalizm... ten kurewski minimalizm w transferach we wszystkim... Z takim podejsciem nie da sie osiagac sukcesow. Nie oszukujmy sie nie mamy juz skladu jak kiedys kiedy to bylaWisla przepasc i dalsza czesc ligi. Dzisiaj taka Polonia zaczyna miec sklad lepszy od nas... a u nas wciaz ten minimalizm.. byle za grosze dostac pilkarzy ktorych nikt juz nie chce... trenera jakiegos ktorego nikt nie zna ale jest z holandii i jest tani wiec go bierzmy..

Dopiero dzis doszedles do takich wnioskow
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.08.2010, 11:34
Nie chce mi sie czytac wszystkiego bo podobno glownie tutaj marudzicie ale ja napisze od siebie, ze jestem nastawiony pozytywnie, trener dajacy nadzieje, chyba optymalny na miare Wisly, teraz mozecie sobie pomyslec czy racjonalne bylo myslec w kontekscie Wisly o takich nazwiskach jak Jimenez.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 21.08.2010, 11:35
Jakbym czytal komentarze na onecie Opamietajcie sie co niektorzy bo szkoda w ogole sie wypowiadac odnosnie komentarzy zwłaszcza, ze dla wielu nazwisko tego trenera jest mało znane. To jest holender, szanowany w swoim kraju - z mało znanymi pilkarzami Bredy potrafil w lidze zajac miejsca w gornej czesci tabeli. Dajcie mu czas a potem oceniajcie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów