The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Ile medali zdobęda Polacy w Vancouver?
Jeden 10 4,00%
Dwa 37 14,80%
Trzy 55 22,00%
Więcej niż trzy 136 54,40%
Żadnego 12 4,80%
Głosujących: 250. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.02.2010, 23:11
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czy może mi ktoś racjonalnie wytłumaczyć dlaczego w TVP zamiast emocjonującego meczu hokeja lecą eliminacje(!) snowcrossu, w którym nie mamy żadnych reprezentantów, zawodniczki leża na dupach co chwilę, ogólnie nic się nie dzieje?
pewnie dlatego aby każdy z nas nie mogąc oglądać bardziej emocjonujących wydarzeń IO zdecydował się na zakup TVP Sport
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 16.02.2010, 23:19
Ewentualnie żeby musiał wejśc na strone TVP i tam sobie oglądał. Dobrze że jest jeszcze Eurosport.

A co do występu Tomka..oby w biegu na 20 km był choc w 5-tce..bo jak nie to występ w biegu ze startu wspólnego jest wykluczony i obrona srebrnego medalu z Turynu.
SAMO JEDAN KLUB...

Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.02.2010, 00:06
Ela napisał(a):Wyświetl post
(...)
Podpunkt dot. analizy i oceniania tyczy się Twoich wzmianek o zazdrości jako "fanki" Małysza, tego że nie mogłam kogoś znac czy nie itd. Dla mnie to ocenianie mnie czy też "analizowanie" a jak piszę - nie znasz mnie i akurat te "argumenty" są nie trafione, więc sugeruję darowanie sobie.

I kończymy temat, ale znów wciskasz mi swoje zdanie i próbujesz postawić się wyżej ode mnie (ja nie potrafię docenić, a Ty tak) - że nie dostrzegam pracy (ciekawe gdzie?), nie doceniam postawy (?) ect. Litości, gdzie tak napisałam, ze czegoś nie doceniam? Czy nie pisanie że doceniam oznacza od razu, że nie doceniam?!
Nic nie pisałam o jej postawie sportowej, o pracy czy jej braku itd. Pisałam tylko, że przez sodówkę (w moim mniemaniu) nie jestem jej w stanie lubić. Jej jako jej. Nie sportowcai. Jest bardzo dobrą zawodniczką (na wybitną chyba jeszcze za wcześnie), osiąga świetne rezultat, na które musiała zapracować wieloma h treningów. Nikt temu nie przeczy. I kibicuje jej jako Polce (bo jako komu mam jej kibicować? Jako JK? Wybacz, ale tak mogę kibicować jakiemuś chorwatowi (whatever), bo mi sie podoba. Tak samo kibicuje reprezentacji POLSKI w szczypiorniaka, kosza, skoczkom, hokejistom czy kij wie komu jeszcze). Każdy z nich reprezentuje POLSKĘ i dlatego im kibicuję. A nie dlatego, że X czy Y jest pracowity albo fajny. Kocham Polskę i dlatego kibicuję reprezentantom Polski.
Kogoś mogę przy okazji lubieć czy też nie, ale to nie jest warunek kibicowania tej osobie. Kibicuje siatkarzom, rycze na hymnie jak zdobyli medal, ale np. z tej ekipy nie lubię Ignaczaka (zraziłam się - osobiście). I tak samo jest z tą nieszczęsną Kowalczyk. Reprezenuje Polskę, wiec życzę jej jak najlepiej, ale do jasnej cholery nie musze jej lubić jako osoby. Dla mnie to zrozumiałe i oczywiste ...

I proszę Cię, spróbuj zrozumieć to co piszę. Wyłączyć na chwilę opcję "ona atakuje Justynkę, nie lubi jej trzeba to zmienić i położyć swoje na wierzchu" i przeczytać dokładnie to co piszę

A jtro (tzn już dziś) obie będziemy ściskać kciuki, żeby zdobyła medal! I tego się trzymajmy. Pozdrawiam

John1906 napisał(a):Wyświetl post
Żmijka ma swoje zdanie i ma do tego prawo tyle w temacie.
Halleluja! Dzięki, że ktoś to w końcu zauważył!

P.S Przepraszam, za zastraszającą ilość literówek ect, ale bolące ręce w połączeniu ze średnio dziłającą klawiaturą to marna opcja
Ostatnio edytowane przez Żmijka : 17.02.2010 o godz. 00:19.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2010, 00:28
Po ch.. o tym wszystkim piszecie miłe Panie?
Co tu kogo interesują prywatne sympatie i antypatie? Lubisz to dobrze, nie lubisz to też dobrze. Igrzyska to taki czas, że wszelkie docinki wobec nawet nielubianych zawodników trzeba odłożyć na bok i cieszyć się z każdego dobrego występu naszych reprezentantów, zwłaszcza, że tych dobrych występów na razie jak na lekarstwo, bo poza medalem Małysza i 5.miejscem Kowalczyk, ciężko nam wejść do 10. w czymkolwiek.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2010, 08:12
To są już normalnie jaja ....

http://www.sport.pl/vancouver2010/1,...ej_trasie.html
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.02.2010, 09:09
organizacja tych Igrzysk to jak do tej pory wieś
a my się martwimy, czy "losowanie wypadło dobrze"

bardzo fajne wczoraj biegi biathlonowe
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 17.02.2010, 10:04
Jak się nie mylę, to sędziowie są z różnych krajów, więc błędy sędziów nie są winą organizatorów.
Zaraz napiszecie, że zła pogoda to tez wina organizatorów
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.02.2010, 10:19
TVP realizując swoją misję publiczną ociera się o propagandę sukcesu.
Wczoraj usłyszałem że miejsce jakichś naszych reprezentantów (snowbord, łyżwiarstwo ? nie jestem pewny) gdzieś w 3 dziesiątce były spowodowane "silną obsadą konkurencji". Powiedział to goguś Kurzajewski.
Tego jeszcze nie słyszałem.
Bardzo jestem ciekawy czy oni mają odgórne zalecenia w tej sprawie?!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2010, 12:50
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj usłyszałem że miejsce jakichś naszych reprezentantów (snowbord, łyżwiarstwo ? nie jestem pewny) gdzieś w 3 dziesiątce były spowodowane "silną obsadą konkurencji"
ciekawe czego należy się spodziewac na olimpiadzie jak nie mocnej obsady
wczoraj i tak najbardziej rozwalił mnie Wszoła który myślał że niebieskie linie na trasach zjazdowych i snowcrosie są animowane w tv przez komputery
wogóle ci "eksperci" są zajefajni w tvp
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 17.02.2010, 12:57
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
TVP realizując swoją misję publiczną ociera się o propagandę sukcesu.
Wczoraj usłyszałem że miejsce jakichś naszych reprezentantów (snowbord, łyżwiarstwo ? nie jestem pewny) gdzieś w 3 dziesiątce były spowodowane "silną obsadą konkurencji". Powiedział to goguś Kurzajewski.
Tego jeszcze nie słyszałem.
Bardzo jestem ciekawy czy oni mają odgórne zalecenia w tej sprawie?!
Ja do tej publicznej TV to mam taki uraz, że jakby to były ostatnie kanały w TV to i tak bym tego szajsu nie oglądał. Zero profesjonalizmu, włażenie w d... komu się da i ogólnie towarzycho wzajemnej adoracji. I nie chodzi tylko o sport. Nawet jak przypadkiem uda im się tam czasem puścić jakiś fajny film to i tak dla zasady go nie oglądam. Jak dla mnie to to całe "Woronicza" to mogą zamknąć na cztery spusty, podłożyć materiały wybuchowe i zrównać z ziemią to stojące tam straszydło.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 13:02
panew napisał(a):Wyświetl post
wczoraj i tak najbardziej rozwalił mnie Wszoła który myślał że niebieskie linie na trasach zjazdowych i snowcrosie są animowane w tv przez komputery
wogóle ci "eksperci" są zajefajni w tvp
hahahaha widze ze mnie duzo omija przez ogladanie tylko eurosportu
TVP to jest parodia, to prawda ze przy transmisji Małysza był tekst do tej aktorki z Kryminalnych w stylu " twoj syn urodził sie rok tem, rowno w pierwsza rocznice zaczyna sie olimpiada, co o tym myslisz? " ?
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.02.2010, 15:10
Żmijko - tekst o Małyszu - wyraźnie zaznaczyłam , że to żart, na wypadek, gdyby ten znaczek => , było mało.

Cieszę się, że doszłyśmy do pewnej wspólnej płaszczyzny i że doceniasz osiągnięcia Kowalczyk, jej postawę sportową, ambicję i ciężką pracę.
Moja reakcja wiązala się z sarkastycznymi słowami o kombinezonie, sugerującymi, że Justyna tym tłumaczy / tłumaczyła swoj gorszy wynik. Co w moim odczuciu było dla niej bardzo niesprawiedliwe. gdyż nic takiego w jej przypadku nie miało miejsca.
Zwłaszcza, że Twoje słowa wypowiedziane zostały tuż po starcie, gdzie na ostatnim kilometrze stracila medal, co z kolei sugerowało,iż sprawia Ci ten fakt satysfakcję.

Miło mi słyszeć, że tak nie jest

P.S.
Gdy Justyna dziś przegra, to będzie też wina Małysza, który w wywiadzie po zdobyciu srebra, powiedział, że ma nadzieje , że tym medalem otworzył dla naszych sportowców puszkę Pandory
Oczywiście to też żart
P.S.2
Tomek Sikora zaliczył wczoraj calkiem dobry start. Mam nadzieję, że to jakaś prognoza przed biegiem indywidualnym. Choć akurat w biathlonie na tych IO z każdym startem wszelknie prognozy biorą w łeb.
Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.02.2010, 17:49
Ela napisał(a):Wyświetl post
Gdy Justyna dziś przegra, to będzie też wina Małysza, który w wywiadzie po zdobyciu srebra, powiedział, że ma nadzieje , że tym medalem otworzył dla naszych sportowców puszkę Pandory
No właśnie- powtarzał to kilkakrotnie podczas różnych wywiadów, że też nikt mu nie powiedział jakie jest znaczenie tego sformułowania ....
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.02.2010, 17:51
John1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak się nie mylę, to sędziowie są z różnych krajów, więc błędy sędziów nie są winą organizatorów.
Zaraz napiszecie, że zła pogoda to tez wina organizatorów
ale tych błędów jest dość sporo
najpierw ten gruzin, przy narciarstwie jakiś sędzia ledwo zwiał z trasy sprzed zawodnika co jechał na dół, a potem zapomnieli o chorągiewce na jednej z bramek i stały tylko kije, wida ć było że zawodnik miał dylemat przez moment
potem ten biathlon i jakies wypuszczanie zawodników w nie tej kolejności , no i jakiś chłopina zalewający tor saneczkowy
tyle ja pamiętam a coś się jeszcze znajdzie
jak na Igrzyska sporo przypadków
co do pogody to czego się można spodziewać po klimacie oceanicznym i to powinno się brać pod uwage przy wyborze organizatora
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 17.02.2010, 18:03
Illargui napisał(a):Wyświetl post
No właśnie- powtarzał to kilkakrotnie podczas różnych wywiadów, że też nikt mu nie powiedział jakie jest znaczenie tego sformułowania ....
No pewnie, że nie gdyż większość dziennikarzy po pierwsze słucha tylko siebie i upaja się własnym głosem, podczas odpowiedzi zastanawiając się jak tu zabłysnąć następnym pytaniem a po drugie większośc tych,ktorzy zajmują się sportem nie posiada tego typu wiedzy.
Dla nich np Cuche i Quiche to jedno
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.02.2010, 18:24
Czy też macie problemy z niektórymi transmisjami na vancouver.tvp.pl ?

Była cała kampania informacyjna, że wszystkie konkurencje transmitowane na żywo itd. A tym czasem wczoraj np nie dane mi było obejrzeć łyżwiarstwa szybkiego mężczyzn ("ograniczenia licencyjne dla twojego kraju"), teraz np nie można ogladać curlingu Szwajcaria - Szwecja...

EDIT - juz jest, ale 20-30 minut za późno.
Ostatnio edytowane przez felipe : 17.02.2010 o godz. 18:40.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 17.02.2010, 19:15
Te "igrzyska" to jedna wielka kpina,widzieliście przed chwilą upadek Majdić ? cud że nóg nie połamała...nie zabezpieczona dziura na zakręcie...tak fatalnej organizacji chyba nigdy nie było.
Wiadomo już że nie dostaną w przyszłości żadnej imprezy masowej.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2010, 19:21
przeraziło mnie to co zobaczyłem, jak ona wpadła w dół...
z 2 metry w dół...zamiast zabiezpieczyc...

Odpowiedz cytując
martin_TSW
Member

Od: 10.2004

Stary 17.02.2010, 19:23
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
organizacja tych Igrzysk to jak do tej pory wieś
a my się martwimy, czy "losowanie wypadło dobrze"

bardzo fajne wczoraj biegi biathlonowe
Dokładnie, organizacja igrzysk na razie słaba. Pokazywanie biegów to nieporozumienie. Przed chwilą Majdić wypadła z trasy w urwisko i jest konkretnie poobijana - trasa tam w ogóle nie była zabezpieczona.

Edit. Kogo oni w TVP do studia zapraszają. Hołowczyc o upadku Majdić: Nic się jej nie stało, tylko do dziury wpadła. Dać jej narty, niech zasuwa. Kolesiowi chyba biegi narciarskie z rajdem Paryż - Dakar się pomyliły. Masakra
Ostatnio edytowane przez martin_TSW : 17.02.2010 o godz. 20:07.
WIERNOŚĆ NA WIEKI
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2010, 21:09
wypadek Majdic i kilku narciarzy plus seria powaznych upadkow w zjezdzie kobiet... no i do tego Gruzin... czy to przypadek czy Kanadyjczycy poza hokejem nie umieją zrobić czegoś porządnie;/
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 17.02.2010, 21:10
Już wiadomo czemu w South Parku tak nienawidzą Kanadyjczyków
Oglądam teraz zjazd,5 kraks i to poważne,coś jest nie tak !
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.02.2010, 21:36
W Calgary im się udało stworzyć naprawdę fajne igrzyska, ale ja już od początku czułem że Vancouver to nie będzie to samo. To prawda co mówicie Kanadyjczycy trochę po zaniedbywali parę rzeczy.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 17.02.2010, 22:44
Wie ktoś o której dokładnie jest finał z udziałem Justyny?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.02.2010, 22:45
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Te "igrzyska" to jedna wielka kpina,widzieliście przed chwilą upadek Majdić ? cud że nóg nie połamała...nie zabezpieczona dziura na zakręcie...tak fatalnej organizacji chyba nigdy nie było.
Wiadomo już że nie dostaną w przyszłości żadnej imprezy masowej.
A dzisiejszy zjazd? To są kpiny, nie igrzyska olimpijskie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.02.2010, 22:47
finał przewidziany jest na godzine 22;52
trzymam kciuki za Justyne. Bjorgen mocna jest...juz sie denerwuje...

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.02.2010, 22:49
Ja się tylko boje że upadnie przy tym koślawym zjezdzie.. jeśli nie to jestem spokojny.

Uff... jest pięknie. szkoda tego małego błędu przy drugim zjezdzie... ale i tak wielkie brawa, przecież sprint to nie jest jej domena.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 17.02.2010 o godz. 22:57.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 17.02.2010, 22:56
I było tak gadać Pani o wielka mistrzyni Kowalczyk ? trasa za prosta tak ? to czemu nie ma złota ? żeby dać szansę innym ?

Oczywiście cieszy srebro,ale wkurza to gadanie wszędzie,że praktycznie same złota,jak tu drugi finał i dopiero srebro.
Co prawda w dwóch następnych jeżeli nie będzie złota Kowalczyk to i nawet ja będę zaskoczony,ale po co takie czcze gadanie?
Ostatnio edytowane przez WILU TS : 17.02.2010 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.02.2010, 22:57
Jest srebro... szkoda, że nie złoto, ale trzeba się cieszyć tym co mamy
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.02.2010, 22:58
Gratulacje!
Ale tak, będę marudzić - złoto stracone na własne życzenie ... :/
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 17.02.2010, 22:59
Wilu Ty jesteś normalny? Powiedz mi, że żartujesz, bo zacznę wątpić w Twoją inteligencję..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów