The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.04.2009, 14:18
A Żydki mogą tylko pomarzyć o takich wynikach jak my
Chyba nie był taki trudny :]

Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.04.2009, 14:31
Ja ogólnie zrobiłem jakieś 4/6 błędów. Egzamin był niby prosty, jednak z upływającym czasem coraz większy stres. Większość oddaje, a ja zaczynam czytanie polecenia o rozprawce. 15minut do końca, jakoś się udało. Fajnie jakby było jakieś 40pkt.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 22.04.2009 o godz. 14:35.
Odpowiedz cytując
Karmelka1906
Member

Od: 02.2009

Stary 22.04.2009, 15:01
Emi1906 co do Dudka to mam tak samo.
i na różnych portalach jest podane inaczej
np. na tej gazecie.pl to Dudka uznają ...
ale gdzie indziej to już nie.
Więc w sumie to sama nie wiem...
zobaczy się.

Co do Norek28
3. Zwiedzanie Big Bena i Buckingham Palace
4. Wyjazd do Westminster

too chyba jednak ...:
3.Wyjazd/ czy tam oglądanie Big Bena...
4.Zwiedzanie! Westminster

bo Westminster da się jedynie zwiedzać jako kościół czy coś w tym stylu..
da się wejść i chodzić tam w środku.
przynajmniej ja tak sądzę.
Powód: ;]
Ostatnio edytowane przez Karmelka1906 : 22.04.2009 o godz. 15:06.
Odpowiedz cytując
Norek28
Member

Od: 11.2008

Stary 22.04.2009, 15:11
No może i masz racje, jednak wiadomo o co mi chodziło, myśle że jak napisałem zwiedzanie/wyjazd/podróż do to się egzaminatorzy domyślą, bardziej się boje z tym radiowozem i z tymi wyprawami krzyżowymi
Odpowiedz cytując
Karmelka1906
Member

Od: 02.2009

Stary 22.04.2009, 15:17
co do wypraw krzyżowych to tak Watykan czy coś w tym stylu żeby chrześcijaństwo nie upadło tam te wyprawy organizowali..(z tego co pamiętam ale mogę się mylić)
ale to sądzę że najwyżej odejmą punkty za nie zgodność z prawdą.. ale policzą punkt za kolejny argument
musi być dobrze.
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Od: 04.2009

Stary 22.04.2009, 16:26
Mam prośbę moglibyście doradzić jakieś licceum w Krakowie? Najlepiej w Nowej Hucie, oczywiście Wiślackie. Będę miał gdzieś 130-140 pkt(raczej 130).
Odpowiedz cytując
Seba_sc
Junior Member

Stary 22.04.2009, 16:52
Zadanie 10. (0-1)
W którym z zacytowanych wersów bezpośrednio ujawnia się podmiot liryczny?
A. Wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj.
B. Dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul.
C. We śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu.
D. Myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością.

Odpowiedź poprawna: B, pytanie dlaczego? mógłby ktoś wyjaśnić?
"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Stary 22.04.2009, 16:54
Dużo motyli MI pokaż...
Pogrubiłem
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 22.04.2009, 16:54
To zadanie miałem dobrze, ale bardziej wynikało to z dobrego strzału
Cytat:
Dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul.
Kierowałem się właśnie słowiem "mi", jako określenie podmiotu lirycznego...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Seba_sc
Junior Member

Stary 22.04.2009, 16:58
Tylko tyle O to jedno "mi" chodziło? paranoja..
"Teoria bez praktyki jest martwa, a praktyka bez teorii - głupia" - Włodzimierz Ilicz Lenin

Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.04.2009, 17:00
han_solo napisał(a):Wyświetl post
Mam prośbę moglibyście doradzić jakieś licceum w Krakowie? Najlepiej w Nowej Hucie, oczywiście Wiślackie. Będę miał gdzieś 130-140 pkt(raczej 130).
Wybór prosty - XII albo III. Choć ja polecam tę pierwszą.
Odpowiedz cytując
v
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.04.2009, 17:01
Seba_sc napisał(a):Wyświetl post
Tylko tyle O to jedno "mi" chodziło? paranoja..
a co niby wiecej byś chciał i jaka paranoja?
WSZYSCY NA HALE!!!
PDDCh
Odpowiedz cytując
han_solo
Member

Stary 22.04.2009, 17:06
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Wybór prosty - XII albo III. Choć ja polecam tę pierwszą.
Właśnie składam papiery do tych szkół. Poszukuję jeszcze jednej.
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.04.2009, 17:13
Polecam z czystym sumieniem 3 LO (dla tych co chcą się choć troszezke uczyć) albo XII LO (tu wg mnie poziom jest troszke mniejszy). Za III LO przemawia to, ze jest tylko1 zmiana wiec najpozniej sie konczy ok. 15:50, natomiast w XII czasami sa lekcje od 8 do 17.40 itp...
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Stary 22.04.2009, 17:25
han_solo napisał(a):Wyświetl post
Właśnie składam papiery do tych szkół. Poszukuję jeszcze jednej.
Salezjańskie i XVI? Chyba już nic lepszego nie znajdziesz...

StelmiOriginal - na jakiej podstawie chcesz udowodnić "lepszość" Trójki? Słyszałem już wielokrotnie, że nauczyciele gówno uczą, a wymagania to łohoho. Nie mówiąc już o słynnej etykiecie sprzed kilku lat "szkoła samobójców"... W XII owszem podziały godzin nie bywają najlepsze (szczególnie w II klasie - piątek na popołudniu). Natomiast III klasa to istna sielanka. Nacisk tylko na przedmioty maturalne, plan lekcji taki, że twój weekend zaczyna się załóżmy w piątek o 11.00 (w niektórych przypadkach uwaga - o 9.10!), a kończy w poniedziałek o 14.00 (a czasem nawet i o 16.00!) ... czyż niefajnie? Do tego zajebista pod każdym względem Dyrekcja i grono pedagogiczne (tu zdarzają się wyjątki, ale jak się dobrze z danym nauczycielem ustawicie to wszystko gra)
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.04.2009, 17:56
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
taka rada do piszących - panowie nie spinać się, wszystko na luzie bo to wszystko do rozwalenia jest.
zdenerwujecie sie, popiszecie głupoty i po co to komu.

dwa lata temu to pisałem i powiem, że nie ma lepszej metody na nauke, niż rozwiązywanie testów. kilka ich rozwiązałem, powtórzyłem wiadomości typu części mowy, jak pisać rozprawki itp., wzory fizyczne i matematyczne i wystarczyło na 78pkt.
powodzenia i życzę Wiślackiego tematu.
Pisałem egzamin rok temu i tez sie zaczałem dopiero w 3 klasie solidnie do tego przygotowywac, juz od wrzesnia rozwiazyałem codziennie po 1 tescie, uwazam jednak ze był to czas stracony poniewaz oprocz tego co napisałes nic nie mozna sobie z nich powtorzyc. Uwazam ze 1 test raz na tydzien powininen wystarczyc do optymalnego wyniku, trzeba jeszcze solidnie spełniac obowiazki i moze sie uda. Testy gimnazalne nie sa trudno(moj rocznik nigdy na zaden trudny test nie trafia ). Pamietam jednak za miałem przed nimi wielką spinę, ale dzis stwierdzam ze to wcale trudne nie było. Uzyskałem wynik 90 pkt na egzaminie i mogłem isc do wielu szkół w Krk, a na poczatku 3 klasy gim bałem sie ze sie do IX LO nie dostane, dostałem sie... i załuje swojej decyzji
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 22.04.2009, 20:34
No to panowie jutro matematyczno-przyrodniczy. Większość chyba pozytywnie nastawiona po humanistycznym, ale ja matematycznego obawiam sie bardzo. Praktycznie zero uczenia się fizyki czy chemii przez te 3 lata, z matematyki coś sie umie, ale też nie za wiele. Z biologii i geografii coś sie może napisze.

30 punktów brałbym w ciemno, może nawet 25. Przekonam sie jutro...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
PituTSW
Member

Od: 10.2008

Stary 22.04.2009, 20:40
U mnie z biologii i fizyki najgorzej, ale jakoś to będzie. Liczyłbym na przynajmniej 30 pkt, albo więcej. Powodzenia wszystkim
Odpowiedz cytując
Kuba_WD
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.04.2009, 20:41
oglądałem właśnie tvn 24 i mówią że wyciek był i może powtórzą testy
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.04.2009, 20:41
tvn24.pl
obczajcie żółty pasek na górze,albo włączcie sobie poprostu tą stacje

Odpowiedz cytując
Emi1906
Junior Member

Stary 22.04.2009, 20:43
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pojawily.html
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.04.2009, 20:56

StelmiOriginal - na jakiej podstawie chcesz udowodnić "lepszość" Trójki? Słyszałem już wielokrotnie, że nauczyciele gówno uczą, a wymagania to łohoho. Nie mówiąc już o słynnej etykiecie sprzed kilku lat "szkoła samobójców"... W XII owszem podziały godzin nie bywają najlepsze (szczególnie w II klasie - piątek na popołudniu). Natomiast III klasa to istna sielanka. Nacisk tylko na przedmioty maturalne, plan lekcji taki, że twój weekend zaczyna się załóżmy w piątek o 11.00 (w niektórych przypadkach uwaga - o 9.10!), a kończy w poniedziałek o 14.00 (a czasem nawet i o 16.00!) ... czyż niefajnie? Do tego zajebista pod każdym względem Dyrekcja i grono pedagogiczne (tu zdarzają się wyjątki, ale jak się dobrze z danym nauczycielem ustawicie to wszystko gra)
Wyjaśnij mi te dwa pojęcia,"łohoho" że dużo czy mało bo od świąt nie miałem żadnej książki ani zeszytu w rękach i nie wiem czy to ja taki mądry jestem czy ta szkoła ma taki niski poziom
i te samobójstwa domniemane w sensie że co?

A trójeczki bym nie polecił osobiście... za dużo lamusów, idźcie do HTS
Nauczyciele jak to wszędzie jeden lepszy drugi gorszy, z polskiego i matmy na pewno Cie przygotuja bardzo dobrze do matury jeśli będziesz przechodził, reszta to loteria, jak trafisz na nauczyciela...
Odpowiedz cytując
WislakWloszczowa
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.04.2009, 21:15
Na onecie pisze ze jutrzejszy egzamin mozna znalezc na jakims forum!
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:17
A tak powiedzcie szczerze do zawodówki dlaczego nie chcecie iść
Gdybym miał jeszcze raz taka możliwość, to po gimnazjum wybrałbym zawodówkę a nie LO.

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:18
http://wiadomosci.onet.pl/1957126,11,item.html

Coś dla Was. Być może będziecie mieć nie za ciekawie.

A tak swoją drogą to szczerze polecam XXV LO. Naprawdę super szkoła.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 22.04.2009 o godz. 21:20.

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.04.2009, 21:19

Nie zgadzam sie z Twoja opinia. W KAZDEJ szkole są nauczyciele co lubią uczyć i kogoś dobrze nauczą i są nauczyciele co odwalają swój zasrany obowiązek. W 3LO jest to dobre, ze zawsze masz na rano, najpozniej klasy koncza ok. 15:40, czego nie mozna powiedziec o 12LO. Tam sie zaczyna lekcje np. o 13:00 i konczysz o 18:20; a na kolejny dzien masz na powiedzmy ósmą. To byl 1 z powodów dlaczego nie poszedlem do 12LO. Druga sprawa to różne rankingi liceów w KrK. Pare lat temu w NH przodowala 12LO, teraz sie to zmieniło i wszedzie 3LO jest wyżej. 3LO posiada dobrze wyposazona silownie, sale gimnastyczną i co najwazniejsze - cały rok mają za darmo do uzytkowania boisko wielofunkcyjne na Kalinowym. Zimą jak jest balon to tam sie gra zajebiście! A w 12LO gdzie gracie zmią? Na korytarzach?! ;]

Wytlumacz mi o co chodzi z tą 'szkołą samobójców'? Kiedys słyszalem jakies opowiadania/plotki/legendy o samobojcach ale gdyby ktos to wytlumaczyl to bede wdzieczny. W kazdym razie ja nie mam zamiaru wyskoczyc ze szkieletora

Jesli sa jakies pytania o 3LO to piszcie...

Ja polecam tą szkołę ;]
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Svartis
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.04.2009, 21:40
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Nie zgadzam sie z Twoja opinia. W KAZDEJ szkole są nauczyciele co lubią uczyć i kogoś dobrze nauczą i są nauczyciele co odwalają swój zasrany obowiązek. W 3LO jest to dobre, ze zawsze masz na rano, najpozniej klasy koncza ok. 15:40, czego nie mozna powiedziec o 12LO. Tam sie zaczyna lekcje np. o 13:00 i konczysz o 18:20; a na kolejny dzien masz na powiedzmy ósmą. To byl 1 z powodów dlaczego nie poszedlem do 12LO. Druga sprawa to różne rankingi liceów w KrK. Pare lat temu w NH przodowala 12LO, teraz sie to zmieniło i wszedzie 3LO jest wyżej. 3LO posiada dobrze wyposazona silownie, sale gimnastyczną i co najwazniejsze - cały rok mają za darmo do uzytkowania boisko wielofunkcyjne na Kalinowym. Zimą jak jest balon to tam sie gra zajebiście! A w 12LO gdzie gracie zmią? Na korytarzach?! ;]

Wytlumacz mi o co chodzi z tą 'szkołą samobójców'? Kiedys słyszalem jakies opowiadania/plotki/legendy o samobojcach ale gdyby ktos to wytlumaczyl to bede wdzieczny. W kazdym razie ja nie mam zamiaru wyskoczyc ze szkieletora

Jesli sa jakies pytania o 3LO to piszcie...

Ja polecam tą szkołę ;]
Ostatnimi dniami było informowanie przez nauczycieli o wymaganiach maturalnych w 3 LO...jedna z nauczycielek powiedziala wprost "naszym obowiązkiem jest zrealizowanie materiału i ocenienie uczniów z niego, reszta nas nie obchodzi, matura jest w waszym interesie" Liceum które ma za patrona Kochanowskiego. Zależy jak kto rozumie pojęcie poziom nauczania... Wgh mnie w 80% zalezy to od uczniów a w 20% od szkoły. Bądź co bądź w trójce podobno jest najlepszy z nowohuckich, ale to mówie w oparciu o wyniki matur i tego co słyszałem od znajomych z innych LO nowohuckich.

Jak sobie dobrze radzisz to zapieprzać nie musisz, ale to kwestia indywidualnego podejścia do nauki.Ja sie ucze tylko maturalnych przedmiotów reszta jade na kombinowaniu. Najpóźniej kończy sie coś przed 15:30 to niewątpliwie plus,
Ale z tą dobrą salą to dojebałeś... co tam jest dobre ? wypadający parkiet czy sufit na wysokości takiej jak w kiblu?
W każdym bądź razie ja bym innego LO nie wybrał, sam nie wiem czemu...

Niech was Bóg chroni przed humanistycznymi klasami w tym liceum, albo emo albo śmierdziel albo jakis Alfred co od książki nie odchodzi... tylko w klasie matematycznej nie zwariujesz.
CO do zachowania też sie coś pieprzy dyrekcji w głowach, 5 godzin nieusprawiedliwionych w miesiącu(!) i jestes wzywany przez rade pedagogiczną...

W ogóle co wy macie z tym zachwalaniem szkół swoich to ja nie wiem... płacą wam za to? chyba przeciwnie, no nie?
Świat upada, młodzież i zabawa upada!
Ostatnio edytowane przez Svartis : 22.04.2009 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Stary 22.04.2009, 21:40
ej jak mi każa pisać to jeszcze raz to się wkur*** ,wszędzie już mówią o tym przecieku interia,wp,onet,tvn24 itd
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 22.04.2009, 21:43
Kuba_WD napisał(a):Wyświetl post
oglądałem właśnie tvn 24 i mówią że wyciek był i może powtórzą testy
Zawsze mają wycieki i nie ma powtórek, więc nie liczyłbym na to.
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.04.2009, 22:03
W tamtym roku mieli powtórzyć z powodu durnowatej rozprawki, ale do tego nie doszło(16 pktów poszło sie paść, Ci którzy trafili na innego sprawdzającego a też napisali o bohaterze który miał wspólnego z tymi lekturami tyle co Cracovia z dopingiem mieli więcej szczęścia).

Poszedłem do LO, a teraz chyba jednak wybrał bym technikum. Zwłaszcza jak ktoś jest mocny od strony informatycznej. Strony internetowe, programowanie. Mój kolega w wieku 16 lat zarobił w styczniu 4000 zł. Wiadomo że wiedza sie liczy, ale w sumie i szczęście. Zaczął od chodzenia po mieście i pytania czy firma/ sklep nie chciała by przypadkiem strony internetowej założyć. Jak tak to już 300 zł do kieszeni. Potem ktoś go zauważył i jest teraz w grupie ludzi którzy posiadają profesjonalną stronę na której sprzedają strony internetowe. I teraz sobie zarabia pożądne pieniądze, a ja muszę obliczać cosinus tangensy i tym podobne ;D
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów