|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
A Żydki mogą tylko pomarzyć o takich wynikach jak my
![]() Chyba nie był taki trudny :] ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja ogólnie zrobiłem jakieś 4/6 błędów. Egzamin był niby prosty, jednak z upływającym czasem coraz większy stres. Większość oddaje, a ja zaczynam czytanie polecenia o rozprawce. 15minut do końca, jakoś się udało. Fajnie jakby było jakieś 40pkt.
Ostatnio edytowane przez KuLwIk : 22.04.2009 o godz. 14:35.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Emi1906 co do Dudka to mam tak samo.
i na różnych portalach jest podane inaczej np. na tej gazecie.pl to Dudka uznają ... ale gdzie indziej to już nie. Więc w sumie to sama nie wiem... zobaczy się. Co do Norek28 3. Zwiedzanie Big Bena i Buckingham Palace 4. Wyjazd do Westminster too chyba jednak ...: 3.Wyjazd/ czy tam oglądanie Big Bena... 4.Zwiedzanie! Westminster bo Westminster da się jedynie zwiedzać jako kościół czy coś w tym stylu.. da się wejść i chodzić tam w środku. przynajmniej ja tak sądzę. Powód: ;]
Ostatnio edytowane przez Karmelka1906 : 22.04.2009 o godz. 15:06.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No może i masz racje, jednak wiadomo o co mi chodziło, myśle że jak napisałem zwiedzanie/wyjazd/podróż do to się egzaminatorzy domyślą, bardziej się boje z tym radiowozem i z tymi wyprawami krzyżowymi
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
co do wypraw krzyżowych to tak Watykan czy coś w tym stylu żeby chrześcijaństwo nie upadło tam te wyprawy organizowali..(z tego co pamiętam ale mogę się mylić)
ale to sądzę że najwyżej odejmą punkty za nie zgodność z prawdą.. ale policzą punkt za kolejny argument musi być dobrze. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Mam prośbę moglibyście doradzić jakieś licceum w Krakowie? Najlepiej w Nowej Hucie, oczywiście Wiślackie. Będę miał gdzieś 130-140 pkt(raczej 130
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Zadanie 10. (0-1)
W którym z zacytowanych wersów bezpośrednio ujawnia się podmiot liryczny? A. Wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj. B. Dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul. C. We śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. D. Myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. Odpowiedź poprawna: B, pytanie dlaczego? mógłby ktoś wyjaśnić? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dużo motyli MI pokaż...
Pogrubiłem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To zadanie miałem dobrze, ale bardziej wynikało to z dobrego strzału
Cytat:
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Tylko tyle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
a co niby wiecej byś chciał i jaka paranoja?
![]()
WSZYSCY NA HALE!!!
PDDCh ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Polecam z czystym sumieniem 3 LO (dla tych co chcą się choć troszezke uczyć) albo XII LO (tu wg mnie poziom jest troszke mniejszy). Za III LO przemawia to, ze jest tylko1 zmiana wiec najpozniej sie konczy ok. 15:50, natomiast w XII czasami sa lekcje od 8 do 17.40 itp...
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Salezjańskie i XVI? Chyba już nic lepszego nie znajdziesz...
StelmiOriginal - na jakiej podstawie chcesz udowodnić "lepszość" Trójki? Słyszałem już wielokrotnie, że nauczyciele gówno uczą, a wymagania to łohoho. Nie mówiąc już o słynnej etykiecie sprzed kilku lat "szkoła samobójców"... W XII owszem podziały godzin nie bywają najlepsze (szczególnie w II klasie - piątek na popołudniu). Natomiast III klasa to istna sielanka. Nacisk tylko na przedmioty maturalne, plan lekcji taki, że twój weekend zaczyna się załóżmy w piątek o 11.00 (w niektórych przypadkach uwaga - o 9.10!), a kończy w poniedziałek o 14.00 (a czasem nawet i o 16.00!) ... czyż niefajnie? Do tego zajebista pod każdym względem Dyrekcja i grono pedagogiczne (tu zdarzają się wyjątki, ale jak się dobrze z danym nauczycielem ustawicie to wszystko gra) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
). Pamietam jednak za miałem przed nimi wielką spinę, ale dzis stwierdzam ze to wcale trudne nie było. Uzyskałem wynik 90 pkt na egzaminie i mogłem isc do wielu szkół w Krk, a na poczatku 3 klasy gim bałem sie ze sie do IX LO nie dostane, dostałem sie... i załuje swojej decyzji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to panowie jutro matematyczno-przyrodniczy. Większość chyba pozytywnie nastawiona po humanistycznym, ale ja matematycznego obawiam sie bardzo. Praktycznie zero uczenia się fizyki czy chemii przez te 3 lata, z matematyki coś sie umie, ale też nie za wiele. Z biologii i geografii coś sie może napisze.
30 punktów brałbym w ciemno, może nawet 25. Przekonam sie jutro... ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
U mnie z biologii i fizyki najgorzej, ale jakoś to będzie. Liczyłbym na przynajmniej 30 pkt, albo więcej. Powodzenia wszystkim
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
oglądałem właśnie tvn 24 i mówią że wyciek był i może powtórzą testy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
tvn24.pl
obczajcie żółty pasek na górze,albo włączcie sobie poprostu tą stacje ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
i te samobójstwa domniemane w sensie że co? A trójeczki bym nie polecił osobiście... za dużo lamusów, idźcie do HTS Nauczyciele jak to wszędzie jeden lepszy drugi gorszy, z polskiego i matmy na pewno Cie przygotuja bardzo dobrze do matury jeśli będziesz przechodził, reszta to loteria, jak trafisz na nauczyciela... |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na onecie pisze ze jutrzejszy egzamin mozna znalezc na jakims forum!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A tak powiedzcie szczerze do zawodówki dlaczego nie chcecie iść
Gdybym miał jeszcze raz taka możliwość, to po gimnazjum wybrałbym zawodówkę a nie LO. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/1957126,11,item.html
Coś dla Was. Być może będziecie mieć nie za ciekawie. A tak swoją drogą to szczerze polecam XXV LO. Naprawdę super szkoła.
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 22.04.2009 o godz. 21:20.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Wytlumacz mi o co chodzi z tą 'szkołą samobójców'? Kiedys słyszalem jakies opowiadania/plotki/legendy o samobojcach ale gdyby ktos to wytlumaczyl to bede wdzieczny. W kazdym razie ja nie mam zamiaru wyskoczyc ze szkieletora Jesli sa jakies pytania o 3LO to piszcie... Ja polecam tą szkołę ;] ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Jak sobie dobrze radzisz to zapieprzać nie musisz, ale to kwestia indywidualnego podejścia do nauki.Ja sie ucze tylko maturalnych przedmiotów reszta jade na kombinowaniu. Najpóźniej kończy sie coś przed 15:30 to niewątpliwie plus, Ale z tą dobrą salą to dojebałeś... co tam jest dobre ? wypadający parkiet czy sufit na wysokości takiej jak w kiblu? W każdym bądź razie ja bym innego LO nie wybrał, sam nie wiem czemu... Niech was Bóg chroni przed humanistycznymi klasami w tym liceum, albo emo albo śmierdziel albo jakis Alfred co od książki nie odchodzi... tylko w klasie matematycznej nie zwariujesz. CO do zachowania też sie coś pieprzy dyrekcji w głowach, 5 godzin nieusprawiedliwionych w miesiącu(!) i jestes wzywany przez rade pedagogiczną... W ogóle co wy macie z tym zachwalaniem szkół swoich to ja nie wiem... płacą wam za to? chyba przeciwnie, no nie? Świat upada, młodzież i zabawa upada!
Ostatnio edytowane przez Svartis : 22.04.2009 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ej jak mi każa pisać to jeszcze raz to się wkur*** ,wszędzie już mówią o tym przecieku interia,wp,onet,tvn24 itd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
W tamtym roku mieli powtórzyć z powodu durnowatej rozprawki, ale do tego nie doszło(16 pktów poszło sie paść, Ci którzy trafili na innego sprawdzającego a też napisali o bohaterze który miał wspólnego z tymi lekturami tyle co Cracovia z dopingiem mieli więcej szczęścia).
Poszedłem do LO, a teraz chyba jednak wybrał bym technikum. Zwłaszcza jak ktoś jest mocny od strony informatycznej. Strony internetowe, programowanie. Mój kolega w wieku 16 lat zarobił w styczniu 4000 zł. Wiadomo że wiedza sie liczy, ale w sumie i szczęście. Zaczął od chodzenia po mieście i pytania czy firma/ sklep nie chciała by przypadkiem strony internetowej założyć. Jak tak to już 300 zł do kieszeni. Potem ktoś go zauważył i jest teraz w grupie ludzi którzy posiadają profesjonalną stronę na której sprzedają strony internetowe. I teraz sobie zarabia pożądne pieniądze, a ja muszę obliczać cosinus tangensy i tym podobne ;D ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|