|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie powiedziałbym, że remis nic nam nie daje, według mnie remis zły też by nie był, bo my po Lechu mamy z górki (jedynie Legie i Śląsk u siebie z czołówki) Lech bedzie miał Legie, Polonie i Śląsk i wszystkie na wyjeździe. Więc nawet przy remisie zostajemy mocno w grze o mistrza.
ps Mam przeczucie że dziś zagra od pierwszej minuty Cantoro i to bedzie jego mecz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Remis?!?!?! Tylko zwycięstwo! Remis tak naprawde NIC nam nie daje. Ponieważ wtedy do Legi tracimy 2 pkt, a do pyr nadal 3, a wątpie, że Lech po naszym meczu straci gdzies te 3 oczka. Racja, mają mecz w W-wie, ale Lech ma patent na Legie właśnie w stolicy.
TYLKO ZWYCIĘSTWO, REMIS = WSTYD !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszyscy jesteście święcie przekonani że na wygraną nie ma szans, że tylko remis i nic więcej. W tym meczu Wiślacy zagrają na maxa, to będzie jeden z tych meczów z jesieni 2007
. Bez Brozia dużo osób mówiło że z Cracovią nie mam co myśleć o dobrym wyniku, i co? 4:1 to zły wynik? Zobaczycie Boguski, Małecki i Ćwielong na czele z Beto dadzą popalić Lechowi.![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem tego jak nie ktorzy pisza ze remis nic nam nie daje.. Zwyciestwo daje nam juz spore szanse w koncowym triumfie ale remis nie jest zlym wynikiem a nawet jest dobrym bo 3 pkt lech gdzies w stolicy lub na gornym slasku zgubi a te 2 pkt do legi mozemy odrobic u siebie z nimi bo graja straszny piach na wyjazdach
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
diablo - a wierzysz, że my nie stracimy punktów do końca sezonu?!
musismy juz teraz sie z nimi zrownac! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Z Pawlem w skladie bylismy przewidywalni bo cala druzyna byla ustawiona pod Pawla wiec przeciwnicy wystarczylo ze podwoili krycie na Pawle i bylo zle z naszymi atakami
Teraz jestesmy mniej przewidywalni a i mamy kilku zawodnikow ktorzy bramki strzelac potrafia wic nie moga sie skupic tylko na jednym czy dwoch. To na Lechitach jest wieksza presja bo wiedza ze jak tego meczu nie wygraja to bedzie ciezko zatrzymac rozpedzona Wisle, na pewno w glowach siedzi im wygrana z nami na R22 co ma wplyw na pelna mobilizacje. Cala otoczka medialna wmawiajaca im ze sa the best tez im nie pomaga, puchar wychodzi im teraz bokiem, sprowadzone balkanskie gwiazdy nie blyszcza co spowodowalo bardzo krotka lawke rezerwowych i granie tymi samymi zawodnikami a w efekcie brak sil na pene 90 min . No i nasi zawodnicy maja cos do udowodnienia po blamazu u siebie. A mowienie co by bylo jak by Sobol nie strzli albo Cracovia wyszla na 1-2 jest o dupe rozbic, to jest gdybanie co by bylo jak, to jest pilka nozna tu sie moze wszystko zmienic w ciagu dwoch minut(patrz final LM Bayern- MU) albo final Milan-Liverpool z przegywanego meczu 3-0 doprowadzic do remisu i wygrac a mozna juz bylo po pierszej polowie isc do domu. Ja wierze w wygrana, wierzylem nawet jak grali w Barcelonie bo jestem kibicem Wisly Krakow, zawsze i wszedzie bede wierzyl w zwyciestwo-poprostu tak juz mam ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
banasik - teoretycznie mamy o wiele lepsza sytuacje od lecha i legi jezeli chodzi o rozklad ostatnich osmiu kolejek
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jestem przekonany że nie skończy się na 0:0 i 1:1 jak będize ramis to 3:3 jak wygrana Nasza lub lecha to 2:3 i 4:3 napewno będzie to najlepszy mecz wiosny!!!
--- www.waszapilka.pl |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
banasik - zgadzam sie. Bardzo istotną sprawą jest zrównanie sie z nimi juz teraz. Potem to juz może być za późno na kalkulacje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwycięstwo której z drużyn stawia tę ekipę w roli faworyta do wygrania ligi, w kontekście piachu, jaki aktualnie gra Legia (Polonii jakoś cały czas nie jestem w stanie traktowac poważnie jako kandydata do tytułu). Remis sprawia, że dalej jest 3 równorzędnych kandydatów do tytułu (różnice punktowe niweluje dalszy kalendarz, gdzie najtrudniej będzie mieć Lech, a najłatwiej Wisła).
Swoją drogą, jak wygramy, 3 drużyny będą miały po tyle samo punktów. Na kilka kolejek przed końcem! Takiej końcówki dawno nie było ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W tym sezonie już tyle razy mieliśmy pecha, że teraz jak to śpiewa Kazik "Los się musi odmienić"
![]() Do Poznania po trzy punkty, po świętach na Arkę wraca Brożek i ostro gramy do końca o mistrza! |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zrównanie się z AmicoLechem (kolejność alfabetyczna) doda wiary naszym a w ich szeregach wprowadzi lekkie zamieszanie i nerwowość. To raczej nie sprzyja dobrej atmosferze. Jakoś nie widzę żadnej różnicy w umiejętnościach naszych kopaczy czy ich. Porażka skomplikuje nam marzenia o majstrze. remis o niczym nie przesądzi, a nasze zwycięstwo (mam taką nadzieję) pozwoli uwierzyć w możliwości i zapoczątkuję eksplozję formy...
Bez wątpienia będzie to hit rundy jak nie sezonu. 1:0 dla nas biorę w ciemno ale jak uczy historia w Poznaniu bramek zawsze wpada sporo... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W tamtym meczu przegraliśmy przez słabą grę obrony i bramkarza. Mam nadzieję , że dzisiaj obrona i Mario zagrają pewnie i nie stracimy żadnej bramki ![]() Powód: Wygramy!
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 05.04.2009 o godz. 12:09.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A także przez fatalną, (wyłączając Sobola) pomoc i słabe skrzydła. Ja właśnie największe dysproporcje widziałem w drugiej linii, gdzie w Lechu brylowali Stilic z Murawskim i Peszką, a u nas wybitną chałę grali Cantoro, , Łobodziński i Zieńczuk.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ważne, żeby do przerwy utrzymać korzystny wynik.. Jakoś ten sezon nauczył mnie, że w przerwie Skorża potrafi zrobić coś, co sprawia, że w drugich 45 minutach gra Wisły jest zdecydowanie lepsza.. Więc jeśli do przerwy będzie OK, to wygramy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Zawsze cenie twoje posty,tym niemniej jestem troche zaskoczony ,twierdzeniem ze porazka z Amiką jest wkalkulowana. Z takim nastawieniem to nie ma po co wogole jechac na ten mecz... Moze twoje twierdzenia wynikaja z chłodnej kalkulacji-ale ja patrze na to jednak z nastawieniem ze to my jestemy Mistrzem Polski ,i ostatnio lepiej gramy. Zresztą wszytko i tak rozstrzygnie sie w głowach pilkarzy..kto bedzie "silniejszy" psychicznie i sie nie spali ,wygra. Oby to była nasza Wisełka. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Panowie, skąd ten hurra optymizm u niektórych?
Zejdźmy na ziemię, Lech to nie bolki, tez wiedzą o co grają... Nie ma napastnika, nie ma połowy obrony, nie ma głośnego wsparcia kibiców jak na Reymonta... Lech zagra bez Murawskiego - ale patrząc na jego ostatnie popisy to wielką to stratą nie bedzie znowu. Reszta "chorych" pewnie wystąpi, podzielam podejrzenia Skorży. Remis brałbym w ciemno, grunt by nie uciekli nam na 6 punktów bo wtedy to już kompletnie po ptokach... A generalnie czuję w kościach 2:0/3:0 w plecy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pykniemy pyry, bo są zarozumiałe i to ich zgubi. Jedyne co mnie martwo to czy damy radę odrobić bilans bramkowy z pierwszego meczu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może mamy jeszcze pisać , że Amica nas rozdupcy ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]() Wolę rzeczową dyskusję, opartą na zdroworozsądkowym rozumowaniu niż klepanie się po tyłkach "Wierzyć trzeba, wygramy 2:0 itp". Ja też wierzę, że wygramy! Bardzo chciałbym by moje przypuszczenie z poprzedniego posta było błedne. Ale tematy meczowe z założenia nie powinny mieć charakteru koncertów życzeń kibiców, tylko raczej merytorycznej wymiany zdań. Ale nie wiem, nie znam się chyba... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jedni optymiści, drudzy realiści
A typujcie sobie 2-0, 4-1, 1-1, 1-4 itp. zobaczymy jak będzie. Grunt by Wiślacy walczyli na maksa i nie odpuszczali. Problemy kadrowe co prawda są ale jak My chcemy Mistrza świętować po meczu ze Śląskiem to musimy mieć dobra ławkę rezerwowych bo bez tego to sobie możemy powalczyć ale napewno nie o Mistrza. Fakt faktem porażka w Poznaniu byłaby niezbyt dobra zważywszy na stratę 6 punktów, ale każdą ewentualność brać trzeba pod uwagę. Kursy mówią same za siebie Ja osobiście chce Naszą wygraną 2-1, prawdopodobnie może paść remis 1-1 a jak będzie się okażę przed 19. I nie bójcie się tak o ten brak Brożka. Jak widać po Derbach inni zawodnicy jako tako jednak strzelać potrafią ![]() "Victoria Concordia Crescit"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wierzyć to można w Boga.
Jeśli pamieć szwankuje, to przypomnę, że ostatnie mecze wyjazdowe były fatalne. Nie mogliśmy pokonać słabego Bytomia i stojącego w swoim polu karnym Bełchatowa. Jedynym pocieszeniem jest, że Lech ma obecnie lipną formę. Stawiam remis. ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jestem Ciekawa jaki skład Maciek Wystawi
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli Rengifo, Murawski i Wojtkowiak na prawdę nie zagrają, to będzie łatwiej, bo Lech będzie musiał wystawić obronę też w bardzo eksperymentalnym składzie. NIE WOLNO tego meczu przegrać w głowach, jeszcze w szatni. Jeżeli wyjdziemy tak zmotywowani jak na II połowę meczu z Cracovią, będzie dobrze. Trzeba tylko wyłączyć z ich gry Stilicia i LEwandowskiego i atak w Lechu nie istnieje. Boję się tylko o lewą obronę, że Peszko będzie robił co chciał z Zieńczukiem lub Diazem...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Myślę że chłopaki dadzą z siebie wszystko.Jestem tylko ciekawa kto zagra z Sobolem
a na lewej obronie z powodzeniem może Zieniu zagrać ale myslę że Diaz zagra za Brozia na obronie. Baszczu na stoperze a Singlar na prawej obronie |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wszyscy się zastanawiają czy w środku zagra Mauro czy Tomas, A dla mnie wcale nie będzie niespodzianką jak zagrają obaj kosztem jednego z napastników. Takie ustawienia w wyjazdowych meczach były już praktykowane.. z różnym skutkiem co prawda. Tak czy inaczej w tym wypadku myśląc realnie o 3pkt taktyka z jednym napastnikiem będzie zupełnym nieporozumieniem. JJJBG!
![]()
Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań..
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś ,kto nie zagra w Lechu?
Ja obstawiam skład: Pawełek Singlar-Baszczu,Głowacki-Diaz Zieńczuk-Sobolewski,Jirsak-Łobodziński Małecki-Boguski Nie wiadomo,czy Skorża nie wystawi np.Beto do walki z Arboledą i Bosackim,którzy są w niezłej formie ostatnio.Ponadto ja stawiam na Jirsaka w pomocy,ale Cantoro ze swym spokojem i kontrolą gry rownież może być przydatny. Liczę na to,że będą walczyć do końca sił,a Baszczu zagra jak z Barcą w Krakowie. Jesli będziemy ciężko tyrali,a na dodatek będziemy mieli trochę szczęścia to "cud" jest możliwy. Dla mnie zwycięstwo Wisły w Poznaniu byłoby cudem przy naszej,obecnej sytuacji kadrowej. Bez Brozka oraz dwóch podstawowych obrońców będzie nam naprawdę ciężko, ale mimo wszystko wierzę w chłopaków,że się uda.JJJBG ![]()
As long as we're United we will never ever lose...AND THE REDS GO MARCHING UP UP UP!!!!
KaŻdY tO pOwIe WiSeŁkA rZąDzI w KrAkOwIe!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|