The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.08.2008, 18:38
Ciekawe czy mamy jakiś procent od następnego transferu Kuby?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.08.2008, 18:57
Jestem pewnie, że bierze tylko ile to nie jestem w stanie sobie przypomnieć. Oby Błaszczykowski przeniósł się do dobrego klubu i za jak najwyższe pieniądze.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.08.2008, 18:58
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale Borussia nie chce sprzedac za 8 tylko 18 i tego sie trzymaja.

Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Od: 08.2008

Stary 11.08.2008, 19:00
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale Borussia nie chce sprzedac za 8 tylko 18 i tego sie trzymaja.
pewnie 10 albo 20% więc pokaźna sumka mogłaby wpaść
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.08.2008, 19:04
Pewnie chodzi o to zdanie "Weder für 8, noch für 18 Millionen" więc tłumaczę: Ani za 8 ani za 18 milionów.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.08.2008, 23:37
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy mamy jakiś procent od następnego transferu Kuby?
20% od transakcji mamy chyba. wiec jesli np Borrusia faktycznie sprzedalaby Kube nawet za te 10 miln euro to my zarobilibysmy na kubie w sumie 5,250 mln euro. W kazdym razie cieszy taka informacja i jestem ciekaw jak to wszystko sie rozwinie...
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.08.2008, 23:43
Cytat:
(...) Na transferze reprezentanta Polski najbardziej skorzystaliby w...Krakowie. Wisła zgadzając się na transfer Jakuba do Niemiec zastrzegła w umowie zapis, według którego 80% kwoty z tytułu kolejnej przeprowadzki piłkarza trafiłoby właśnie na konto aktualnych mistrzów Polski. (...)
interia czateria

: - )
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 12.08.2008, 07:52
80%
eee bez kitów. w 10 no może 20 to uwierzę, ale 80% to żart jakiś
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.08.2008, 08:00
Cytat:
(...) Na transferze reprezentanta Polski najbardziej skorzystaliby w...Krakowie. Wisła zgadzając się na transfer Jakuba do Niemiec zastrzegła w umowie zapis, według którego 80% kwoty z tytułu kolejnej przeprowadzki piłkarza trafiłoby właśnie na konto aktualnych mistrzów Polski. (...)
A jest pod tym tekstem napisane 'więcej w Fakcie' bądź w PS-ie? Jeśli tak to to wszystko tłumaczy
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 12.08.2008, 08:10
myśle że jest to kwota około 20%...na pewno nie 80%

ale i tak...jakby sprzedali Kube za 10mln E to 2 są dla nas...bajera
Odpowiedz cytując
ubi_es
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.08.2008, 19:21
Gol Sosina, 19' Anorthosis 2 - 0 Olympiakos Piraeus
Chyba nigdy nie widziałem Beenhakkera zdenerwowanego. No, może raz. Gdy jeden z piłkarzy spóźnił się na kolację. Bo Leo nie lubi niepunktualności. Zresztą ja też. Ale przyznam szczerze, że tym piłkarzem, który się spóźnił byłem ja. - (c) Kamil Kosowski
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 13.08.2008, 19:28
ke?

Juz 2-0 ? Liga cypryjska to potęga :o ... Olympiakos jadą sobie jak chcą ktory w zeszłym sezonie Werder 2x pojechał chyba po 3-0, z Chelsea zremisował po bardzo wyrownanym meczu i doszedł do 1/8 finału (a moze i 1/4, nie pamietam). No i Sosin strzela, pieknie.

To dopiero 28 minuta...

Steaua też wygrywa 2-1, Aalborg remisuje, Sagan gra dostął żółtą kartke (jesli chodzi o polskich piłkarzy), z ciekawostek BATE Borysow wygrywa z Lewskim.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 13.08.2008 o godz. 19:41.

Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 13.08.2008, 22:49
Sosin .... i wszystko jasne .... trzy bramki w dwóch meczach i to nie z kelnerami .......
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.08.2008, 11:26
A pamiętacie tego juniora, który bronił z Groclinem?

Wrócił już w rodzinne strony, zasilił Polonię Spartę Świdnica (IV poziom).

Łukasz Jarosiński ( B - Wisła Kraków (ME)).
- wychowanek Zagłebia Wałbrzych
- w sezonie 2007/08 jeden z trzech (sic!) bramkarzy pierwszej kadry Wisły Kraków
- ostatnio pierwszy bramkarz druzyny ME
- powoływany do młodzieżowej reprezentacji kraju

źródło: www.poloniasparta.pl
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.08.2008, 11:40
cozymodo napisał(a):Wyświetl post
Sosin .... i wszystko jasne .... trzy bramki w dwóch meczach i to nie z kelnerami .......
Dokładnie - zamiast szukac niewiadomo kogo to Sosin dla nas byłby idealny. Dobra gra głową, ograny w Europie i skuteczny.... szkoda pisać...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 14.08.2008, 20:33
Kosowski i Paulista w Pucharze UEFA
Cytat:
Kamil Kosowski zadebiutował w swoim nowym zespole. Polak wystąpił w zremisowanym przez APÓEL meczu II rundy eliminacyjnej Pucharu UEFA z Crveną zvezdą 2-2 (1-1). Kosowski na boisku przebywał przez 67 minut. Jedną z bramek dla Cypryjczyków zdobył polski napastnik Marcin Żewłakow.

14 sierpnia 2008, 19:00 - Nikozja
APÓEL (Nikozja) 2-2 FK Crvena zvezda (Belgrad)
Joost Broerse 34, Marcin Żewłakow 47 - Edgar Bruno da Silva "Edgar" 8, Igor Burzanović 62

Od pierwszej minuty w APÓEL-u grali także Marcin Żewłakow oraz były piłkarz Wisły Kraków Jean Paulista.

90minut.pl
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.08.2008, 13:07
Cytat:
Nowy trener Heerenveenu nie chce Matusiaka

SC Heerenveen jest kolejnym klubem, po włoskim Palermo oraz Wiśle Kraków, w którym Radosław Matusiak spisuje się dużo poniżej oczekiwań. Podczas swojego pobytu w Holandii, podobnie zresztą jak we wspomnianych drużynach, były reprezentant Polski zdobył zaledwie jednego gola ligowego.

Nie dziwi więc fakt, że do popularnego "RadoMatu" w Holandii nie mają już cierpliwości. Oprócz Polaka, do "odstrzału" wystawionych zostało trzech zawodników – Poulsen, Prager i Johnson. – Dla tych facetów będzie lepiej, jeżeli odejdą z naszej drużyny. Oni muszą grać, a w Heerenveen nie mają na to szans – mówi Trond Sollied, nowy trener holenderskiego klubu.

Do tej pory żaden europejski zespół nie ogłosił zainteresowania Matusiakiem. A jeśli Polak wciąż prezentuje taką formę, jak w czasie wypożyczenia do Krakowa – ani trochę nas to nie zaskakuje. Tylko dla porównania przypomnimy, jacy napastnicy w ubiegłych latach reprezentowali barwy Tulipanów – Jon Dahl Tomasson, Ruud Van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Afonso Alves, Miralem Sulejmani, natomiast w tym sezonie – Bonaventure Kalou, Gerald Sibon i utalentowany Tarik Elyounoussi (w dodatku rodak trenera). I gdzie tu miejsce dla Matusiaka?
Może teraz Heerenven odda nam go za darmo?
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.08.2008, 13:15
BiałaGwiazda napisał(a):
Może teraz Heerenven odda nam go za darmo?
I po co nam ten gwiazdorek ? Ja go za darmo nawet nie chce. Poziom jaki on prezentuje jest żenujący, a i zapewne zażyczy sobie nie mały kontrakt.

Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.08.2008, 13:21
no właśnie, ale sądzę że nikt u nas nim się ponownie nie zainteresuje, on jest po prostu słaby i tyle
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.08.2008, 13:25
gromaders napisał(a):Wyświetl post
no właśnie, ale sądzę że nikt u nas nim się ponownie nie zainteresuje, on jest po prostu słaby i tyle
nie tyle jest słaby ile idiotycznymi wypowiedziami sobie raczej zamkną do nas drzwi, za free i przy odpowiednim kontrakcie dałbym Mu szanse

zimą obstawiałem że co pól roku będzie o milion tańszy a za 1,5-2 lata Holendrzy oddadzą Go komukolwiek za free nie wiedziałem że to jeszcze szybciej nastąpi

tzn. wiosną pan M. był fatalny ale ogólnie jako piłkarz nie jest stracony
Odpowiedz cytując
kaelowiec
Banita

Od: 04.2005

Stary 15.08.2008, 13:43
za darmo , brać
Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2008, 14:35
couch napisał(a):Wyświetl post
I po co nam ten gwiazdorek ? Ja go za darmo nawet nie chce. Poziom jaki on prezentuje jest żenujący, a i zapewne zażyczy sobie nie mały kontrakt.
Szkoda ze sam zraził się do Wisły i prawdopodobnie również do siebie trenera Skorżę. Za darmo bym go brał w ciemno... Przy odpowiednim kontrakcie motywacyjnym może wrócić do formy. Wiem, że zaliczył fatalny epizod w Wiśle, ale wciaz pamiętam jak swego czasu był najlepszym polskim napastnikiem. Dla mnie to większa rekomendacja niż skompilowane ładnie na Youtube brameczki jakiegoś nieznanego grajka z Brazylii.
Odpowiedz cytując
pietruch
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 16.08.2008, 07:29
http://90minut.pl/kariera.php?id=462
Może nie był "Wiślakiem".
Jednak barwy naszego klubu reprezentował, więc i wzmiankę o jego urodzinach można zamieścić ).
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 16.08.2008, 08:20
pietruch napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś się ze mną nie zgodzi, ale ten fragment Twojego postu uważam za żenujący... żeby nie napisać gorzej...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 16.08.2008, 10:56
"ucieczka" usuneła z jego zyciorysu
8 lat reprezentowania Wisły, czy też strzelania z 140 goli

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.08.2008, 10:58
pietruch napisał(a):Wyświetl post
http://90minut.pl/kariera.php?id=462
Jednak barwy naszego klubu reprezentował, więc i wzmiankę o jego urodzinach można zamieścić ).
Strzelił dla Wisły ponad 100 bramek w lidze!

Czy ty wierzysz w to że nasi piłkarze to są równocześnie kibice naszego zespołu? Wolał wieksze pieniądze.... ale i tak więcej zrobił dla Białej Gwiazdy niz wiekszość tych "przywiązanych" a nic nie grających!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BęczarkaTS
Member

Od: 08.2008

Stary 16.08.2008, 11:03
ma ktos pretesje do do Zurawskiego czy Dudki chyba nie a Frankowski i Kokoszka chamskim sposobem uciekli z wisły
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Stary 16.08.2008, 11:10
"ucieczka" usuneła z jego zyciorysu
8 lat reprezentowania Wisły, czy też strzelania z 140 goli
Aaa... takie .......enie...

Ma chłop ponad 30 lat, żone, dzieci... wie że zaraz buty trzeba będzie zawiesić na kołku...

Ciekawe co Ty byś zrobił na jego miejscu...

Cała dyskusja na temat Frankowskiego od początku była żenująca...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.08.2008, 11:32
Żenujące są teksty w stylu "Ma chłop ponad 30 lat, żone, dzieci... wie że zaraz buty trzeba będzie zawiesić na kołku..."

Ale po co to ciągnąć...
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 16.08.2008, 11:34
Z mojej strony to była ironia ja wiem, ze gosciowi należało się odejście, nie dosc ze zrobił dla Wisły wiecej niz Zurawski, to odszedł w załamujacym wrecz depresyjnym momencie takze dla samego piłkarza, kibice mysla ze tylko oni sie załamuja, oni sa najwazniejsi, a to piłkarze graja, Franka nie ma od 3 lat i LM nadal nie mamy, wiec nie jego wina panowie i panie. A dyskusji na ten temat było multum i przeciwnikow jest tylu co zwolennikow, szkoda ze nie przyszedł do nas w tym okienku (luty) zamiast Matusiaka, napewno strzeliłby wiecej niz jednego gola i by nie gwiazdorzył bo nigdy tego nie robił a osiagniecia mowia same za siebie. Gosc inteligentny, zawsze skromny i zawsze w cieniu, tacy zawsze obrywaja ...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów