|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Rok temu byłem i tam, i tam. Białka bardzo popularna miejscowość więc wiadomo sporo ludzi. W Kluszkowcach tłumów nie było.
http://www.bialkatatrzanska.pl/index.php/pl/kamery.html Jutro się prawdopodobnie do Białki wybieram, więc jbc. to napisze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ja byłem wczoraj rano w Laskowej. Mogę polecić dla średnio jeżdżących i dla tych którzy się uczą bo stok łagodny. Wziąłem poranny karnet od 9 do 13. Ani razu nie stałem w kolejce ( o dziwo ), ludzi mało, a pogoda "cód, miód, czekolada". Widoki niesamowite, na Tatry szczególnie. A stok jak zawsze świetnie przygotowany. Jedyny mankament to że do góry jedzie się długo, no i Ci którzy lubią pojeździć szybko raczej nie mają tam czego szukać.
A co do Kasiny Wielkiej to jeżdżę tam od kilku sezonów, stok super, szybko się zjeżdża, ale porażką jest płatny parking (!), oraz moim zdaniem fatalnie przygotowany stok. Pierwsze 3 godziny można naprawdę szybko pojeździć i poszaleć przy małej ilości ludzi, później jak widzę te muldy to współczuję tym, którzy dopiero przyjeżdżają. A był ktoś z Was w Kozińcu? To jest tuż za Białką, przy ładnej pogodzie widoki na góry zapierają dech w piersiach ![]()
Ostatnio edytowane przez bercik860 : 26.01.2010 o godz. 17:08.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Też byłem w weekend strasznie długo się jedzie do góry, ale kolejek w ogóle nie ma!
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
udało mi się wygospodarować czas i byłem wczoraj w Laskowej
80 proc ludzi nie radziło sobie nawet z tak prostym stokiem upadali seriami po kilkuduuuużo deskarzy jak na piatek to sporo ludzi był nawet ktos w barwach na plus to to że dobiło mi 1,5 h do karnetu jakiś błąd czy coś ale i tak ten stok jest do dupy!!!!!!! dzisiaj jade do limanowej
Ostatnio edytowane przez panew : 30.01.2010 o godz. 10:48.
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Ja polecam stok w Jurgowie .
Ludzi jak na sobote bylo nie dużo. Krzesełko 4-osobowe i orczyk trasa ponad kilometr znajduje sie tez ośla łaczka dla początkujących |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w sobote byłem w Limanowej
ludzi mniej niż w piatek w laskowej kumpel był w laskowej tego dnia to mówił że masakra , tyle narodu co do Limanowej dojazd od Krakowa tylko przez Dobczyce/Dobrą bo most na wjeżdzie od strony Trzciany jest zamkniety a objazd ma ze 20 km stok przygotowany OK najwięcej czekania na bramkach to ok. 2 min mimo soboty stromszy fragment zrobił sie lekko oblodzony popołudniu możliwość jazdy poza trasą pod wyciągiem i na niewyratrakowanym zboczu taniej 5 plz niz w LAskowej za wszystkie karnety mało deskarzy i osób uczacych się na głównej trasie do minusów dojazd , jakieś 10 km za laskową i długość , ale stromy jest i to nadgania www.Limanowa-Ski.pl ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
nie dawno wyremontowali odcinek tarnawa limanowa jedzie sie zajebiscie w dodatku zadnych swiatel, ruchu praktycznie nie ma, no i wkoncu najwazniejsze jest to najkrotsza trasa na mapie nie jest to wyszczegolniona trasa ale z tego co wiem za niedlugoo mają z tego zrobic droge wojewodzką
Ostatnio edytowane przez Kamil : 03.02.2010 o godz. 14:29.
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ale jakoś nie pomyślałem o tej drodze mimo że nią jeżdże własnie do sącza dość regularnie ![]() gorzej było w piątek bo wtedy tez z sącza wybrałem się do laskowej i na ten oznaczony objazd się wpakowałem, a ponieważ sypało to tam było kompletnie biało i miałem prioblemy żeby wyzbierać sie na tamtych górkach ale racja tamta droga przez stare rybie jest w bdb stanie pozdrawiam ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Otwarcie sezonu w końcu
Kasina Na plus - miałem straszne obawy że jak nie padało od miesiąca to będzie kamień i lód a tutaj aż szok ![]() ![]() Oczywiście karnet od 8 do 11:30 bo od 10 zaczęła się kolejka na min 10 min stania ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gorace zrodla (na powietrzu) najblizej Krynicy to gdzie ?
![]()
Ostatnio edytowane przez mic : 07.02.2010 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
na powietrzu to oravice chyba
ja właśnie wróciłem ze słotwin pojezdziłem jak na niedziele to pustki chodziły puste kanapy i orczyki karnet 7 h od 8 do 15 - 50 plz tylko polazłem do snowparku i na decku walnąłem o kant kolanem i chyba cos ponaciągałem bo boli sakramencko
Ostatnio edytowane przez panew : 07.02.2010 o godz. 16:12.
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
z rozpędu przeczytałem ze na Słowacji byłeś za 50zł heh
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurde sezon zimowy a temat umiera
Pytanie: Jade w dolomity 20 marca na tydzień , podobno są tam wtedy darmowe skipassy. wie ktoś cokolwiek więcej w tym temacie , bo strony osrodków milcza ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
moj pierwszy sezon na desce oficjalnie uznaje za zakonczony kilka wyjazdow zaliczonych i najwazniejsze ze w miare dobrze nauczylem sie jezdzic. a wiec do nastepnego sezonu w ktorym to swoje podboje na desce zaczyna moja zona
![]() ![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No wygląda rzeczywiście że są darmowe. Jeśli pytasz ogólnie o to jak jest na free ski to powiem że dziwnie, ludzi mnóstwo, sami polacy, mega buraczani, wieś śpiewa i tańczy stoki słabo przygotowane. Oprócz tego że tanio to porażka.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Gdzie najlepiej wybrać się osobie poczatkującej na stok, tak w miare blisko Krakowa. Tak zeby warunki jeszcze byly dobre.
Niedawno otworzyli Podstolice warto tam jechac Pilne, więc prosze o w miare szybka odpowiedź ![]() ![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ostatnia niedziela na Harendzie - do 15:00 czyli do ratrakowania - dość słabe warunki, sporo ludzi. Ale od 16:00 ludzi mało. 2-3 pierwsze zjazdy na sztruksie - potem warunki tylko trochę, siłą rzeczy, gorsze, ale i tak rewelacyjne. Bardzo dawno tak mi się nie jeździło fantastycznie. Im później tym lepiej, bo ludzi bardzo mało. Wyciąg 4os. - krzesełka. To jedyna wada, bo wolno jedzie i strasznie można zmarznąć. Cena 35zł za 3(12-15) albo 4(16-20) godziny - bardzo tanio. Polecam
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jesli osoba poczatkujaca to polecam ci Siepraw. Zdecydowanie.
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajny stok do ćwiczenia górnych partii mięśni , bo trzeba sie omachać kijami na górze
![]() ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wróciłem z dolomitów
Konkretnie Kronplatz , a przy okazji zaliczona marmolada i cortina d'ampezzo w 6 dni zrobione 280 km wyciągami i 65 km różnicy w pionie sama jedna góra ma przepustowość 64 000 luda/ h a w zasięgu skipassu jest 1200 km tras oczywiście niemożliwe jest przejeżdżenie tego w 6 dni chyba juz w Polsce nie pojade na narty różnica jest kosmiczna po całym regionie poruszasz sie albo wszystkimi wyciągami lub skibusami - oczywiscie darmo, podobnie parkingi , kible i inne wszystkie usługi trasy przygotowane perfekcyjnie , a ludzi o tej porze roku b mało no i temperatury do 15 stopni, wiec troche spieczony jestem generalnie przepaść kilka obserwacji -nikt nie jezdził bez kijków ![]() - znikoma ilość snowboardzistów - popularny jest skitur - moja nowa zajawka - na autostradzie w austrii polowa aut na polskich blachach , podobnie na stoku pełno Polaków, głównie z południa Polski , słowaków i czechów
Ostatnio edytowane przez panew : 28.03.2010 o godz. 11:11.
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=G_1bF...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9LOb_...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=hENTT...eature=channel moje małe wspomnienia z sezonu Szczawnica/Palenica jak dopadne plytke to jeszcze wkleje filmik z chopoku ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to i ode mnie kilka
http://www.youtube.com/watch?v=dn_aPZni0Us tutaj chatka na słotwinach w Krynicy http://www.youtube.com/watch?v=1-DATILi358 goprówka na jaworzynie - nieczynna juz kilka lat, w tym roku juz zdrowo zarośnieta drzewkami http://www.youtube.com/watch?v=CcWy05AJT7k tu moje pierwsze kroki w snowparku, teraz juz to troche zgrabniej wyglada ![]() filmy są sprzed 2-3 sezonów jak bede miał czas to wrzuce coś aktualnego ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
uu ta chatka całekim fajna
ja skakałem z dachu tego schroniska co na szczycie na Chopoku jest![]()
Ostatnio edytowane przez wiertar : 08.04.2010 o godz. 12:09.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trzebabyło uważać , bo za pierwszym razem kumpel za szybko najechał i poszedł na drzewko za domkiem
![]() filmiki mają juz 2-3 lata no i troche sie zmieniło od tamtego czasu ja juz sie zimy doczekac nie moge ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no jak ogladałęm ten filmik ot spodziewałem sie ze zrobisz trawers na prawą strone bo tam slady były na taki chyba usypany Quarterpipe.
ja też..o ja też po raz pierwszy od 7 lat jestem nie wyjeżdzony... a tak zawsze to na koniec sezonu żygać mi się chciało nartami ![]() musze w tym roku kupić jakieś porządne narty Freerideowe.. takie żeby przynajmniej miały ze 100cm pod butem ![]() zajebiscie mi sie Freeride spodobał. dawniej miałem zajawke na Race( zresztą dalej mam) nawet miałęm medale Mistrzostw Polski Amatorów. pozdro ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
freeride, freeski , byle nie stok
![]() od przyszłego sezonu zaczynam zabawe w skitur, mam juz sprzęt tanio do wypożyczenia no i w Tatry... a na razie chyba czas na rower się przesiąść na jakies 7 miesięcy :/ pozdrawiam ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hej hej heloł!!! spadł śnieg, a tu cisza
Da się gdzieś smigać już ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|