|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No chyba nie chciałbym być jebanym co mecz. Wczoraj duzo niecelncyh podan, elektryczny jak zawsze z tyłu, jego wyskok(?) do piłek to jakiś żart jest, a jego udana interwencja to w 90 min wslizg dwoma nogami na cale szczescie w piłke, bo chyba zamknął oczy i albo trafie albo nie i czerwona kartka. Glowacki co raz starszy, kontuzje beda sie przydarzać wiec jesli Kiko nie chce wystawiac Sadloka na środek obrony to sciągniecie obroncy pokroju Gonzaleza to piorytet |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
On powinien isc do 1 ligi, rozegrac w rok 30 meczow to moze bedzie z niego pilkarz (oczywiscie juz nie na maire Wisly)
Druga bramka to rzut wolny po jego kretynskiej stracie, tak samo jak dwie kolejne kontry Zle sie ustawia, majac 194 cm nie wygrywa glowek, dynamika tez nie imponuje, jezeli zostanie w Wisle skonczy jak Kowalski ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Wczoraj to Gonzalez wcale nie był lepszy od Urygi. Obaj elektryczni. Ivan wydawał się spoko transferem a teraz pikuje w dół.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Bez przesady. Ivan w przeciwieństwie do Alana wie o co chodzi,potrafi sie ustawic, wyprowadzic piłke nie wybijajac na pałe, celne podania ( krosy 40m!) . Alan ma jakis plusy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Tak Alan ma 1 plus latem kończy mu się kontrakt i out.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Niestety dla Alana to za wysokie progi narazie. Ja bym kontrakt przedluzyl i go wypozyczyl zeby gral.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Kuwa, to samo wszyscy mówili o Nalepie, a teraz każdy narzeka, że od przyszłego sezonu będzie grał w Lechii a nie Wiśle
![]()
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A ile szans dostał nalepa, a ile Uryga?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo prosta odpowiedż - była większa konkurencja i Nalepa miał mniej szans na grę.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapamietałem go z tego, ze mu brakowalo zwrotnosci i szybkosci, sam jestem ciekaw jak sie bedzie w Lechii prezentowal ale wielkiego powodzenia mu nie wroze a Alan ma 23 lata i zbliza sie do 100 meczów w Ektraklasie, zanosi sie z nim na powtorke ze Straka ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
bridgeburner
Trochę czasu minęło. Nie żyjmy wspomnieniami. Przez te lata Nalepa mógł się poprawić. Faktem jest tak jak piszesz że przed wyjazdem miał braki w zwrotności. Ale to było jakiś czas temu. Teraz to może być inny piłkarz. Wypowiem się jak go znowu zobaczę w Polsce. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Naprawdę dziwię się osobom, które coś jeszcze widzą w Alanie. Też chciałbym, żeby to był wychowany w Wiśle następca Sobolewskiego, ale niestety gość jest za słaby na piłkę ekstraklasową. To, że wczoraj po raz pierwszy pojawił się w podstawowym składzie za kadencji Ramireza, nie jest przypadkiem.
Co do Nalepy to ja tam nie narzekam, że będzie grał w Lechii. Gość był drewnem, jak stąd odchodził, pograł w słabej lidze węgierskiej, zobaczymy co pokaże w Lechii i czy będzie w niej grał ![]()
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.04.2017 o godz. 13:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Petar kilka minut przed tym jak otrzymał kartkę też wszedł tak, że kartkę dostać powinien.
Mam nadzieję, że to było bardziej kalkulacja niż gorąca głowa. |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
@kristos
Moje pytanie było retoryczne. Nalepa grał mniej i można było się na nim "nie poznać". Zresztą to tylko jedno z wytłumaczeń tego, że odpalony u nas zawodnik sprawdził się w Ferencvarosie. Inne to takie, że wiele zależy od środowiska oraz to, że liga węgierska jest zwyczajnie słabsza. Alan natomiast dostał szans bardzo dużo i poza krótkim okresem przed przyjściem Gonaleza zwyczajnie zawodził. Bardzo możliwe, że jest typem piłkrza, który obdarzony zaufaniem i przy regularnych występach, może grać przyzwoicie, może nawet na poziomie Ekstraklasy. Ale dla nas nie stanowi prawie żadnej wartości. U nas nie będzie grał regularnie, a jako zmiennik jest za cienki. Wcele bym się natomiast nie zdziwiła, gdyby odszedło do jakiejś Łęcznej i tam grał nieźle w 1. składzie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wisła Kraków rozpoczęła rozmowy kontraktowe
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...towe,11986372/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Z artykulu wynika ze przy kazdym zawodniku jest decyzja czy klub chcę przedluzyc kontrakt.
Glowacki, Llonch, Brozek, Boguski, Zaluska to pewniacy Miskiewicz, Uryga, Zachara, znaki zapytania Spisic, Buchalik out |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem to prędzej zostawią Buchalika niż Miśkiewicza.
Lloncha to powinni przedłużyć o kilka lat. Zacharę też bym zostawił prędzej niż Ondraska. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tylko, ze Ondraskowi kontrakt sie nie konczy a Zacharze tak
swoja droga, to mam przeczucie, ze jakby dac Zacharze pograc od poczatku z 10 meczów z rzedu to by odpalil i jesli odejdzie to w kolejnym klubie odpali, jak kiedys Niedzielan po kontuzji a Misiek jest jednak swój, pewnie od Buchala tanszy, wole zeby on zostal
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.04.2017 o godz. 15:59.
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Zależy ile chcą, jak tyle samo to ja zostawiłbym Miśka bo Go wyżej cenię, a poza tym jest jest Krakusem, a nie przybyszem ze Ślunska.
Może w ogóle spróbowałbym przebudować tą pozycję. Jakiś gość zamiast, za pensję i na poziomie Załuski albo wyższym i o 5, 10 czy 12 lat młodszy + jako może 2-3 któryś z obecnych i któryś młody jeśli rokuje. Jestem pewien, że można by tak spróbować zrobić, ale konkretnych nazwisk niestety nie podam - nie zarabiam na życie oglądając mecze. Bramkarskich Gonzalezów i Llonchów jest jak piasku na pustyni tylko trzeba umieć ich dostrzec. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A nasz młody bramkarz Mateusz Zając coś potrafi?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Moze tego bramkarza z Piasta sprobowac sciagnac. Szmatula mu jest chyba. Tylko do kiedy ma kontrakt i ile ewentualnie trzeba za niego zaplacic? No i rownie wazna kwestia, jak drogo sie ceni sam zawodnik?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ale po co? gosc jest o rok starszy od Załuski, jak ten zostanie to jakiegos młodego trzeba poszukac a nie drugiego po 30 roku zycia. Kontrakt mu sie konczy w czerwcu tego roku
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Po napisaniu posta sprawdzilem jego metryke, eiec zgoda. Nie myslalem, ze on ma juz 36 lat. To nie wiem kto moglbym nowy przyjsc. Kiedys dobrze rokowal Rafal Gikiewicz.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Krzysiu Drzazga z kolejną bramką czwartą dla Stali Mielec oby tak dalej!
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Tutaj bramka Drzazgi: https://youtu.be/2A2_hiVM-yw
Gol nr. 2 na filmiku. Nawet ładnie uderzył choć nikt mu zbytnio nie przeszkodził. |
|
|
|
Miodek
Offline |
|
|
Zgadzam się z ym, że z dwójki rezerwowych bramkarzy zostawić należy Miśka. Buchalik nie dość, że jest kontuzjowany i cienki jak dupa węża, to jeszcze zupełnie obcy. Misiek jest lepszy i - jak ktoś wyżej napisał - swój chłop, wiślak. Rezerwoweego bramkarza trza mieć tak czy siak, a on jakiś przyzwoity poziom prezentuje. Powinien zostać. Za to Buchalik niech znika, najlepiej do Piasta, skoro oni tak lubią nasze odpadki
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy dla naszego klubu oraz dla karier tych dwoch Panów nie lepiej aby obaj sobie poszukali nowych klubow. Miska szkoda, ale pewnego poziomu nie przeskoczy i jest w tej chwili żadna konkurencja dla Zaluski. Pytanie czy szczytem jego marzen jest laeka w Wiśle. Poza tym jesli mamy być fabryka zawodników jak to mówił Junco to niech na lawce siedza mlodzi bramkarze, a takich mamy w klubie sporo. Zobaczymy jak to Junco rozwiąże.
PS ladna bramka Drzazgi |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Miśkiewicz ma zajebistą przewage marketingową - przeszlość w AC Milan tego mu nikt nie odbierze, no i swój jak to juz przedpiszcy wspomnieli , absolutnie powininien zostać, zwłaszcza że po tych kontuzjach raczej nie ma zbytnich wymagań finansowych
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|