The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2017, 07:01
Chcieli byscie byc Urygą...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2017, 07:09
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Chcieli byscie byc Urygą...

No chyba nie chciałbym być jebanym co mecz. Wczoraj duzo niecelncyh podan, elektryczny jak zawsze z tyłu, jego wyskok(?) do piłek to jakiś żart jest, a jego udana interwencja to w 90 min wslizg dwoma nogami na cale szczescie w piłke, bo chyba zamknął oczy i albo trafie albo nie i czerwona kartka. Glowacki co raz starszy, kontuzje beda sie przydarzać wiec jesli Kiko nie chce wystawiac Sadloka na środek obrony to sciągniecie obroncy pokroju Gonzaleza to piorytet
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.04.2017, 08:05
On powinien isc do 1 ligi, rozegrac w rok 30 meczow to moze bedzie z niego pilkarz (oczywiscie juz nie na maire Wisly)
Druga bramka to rzut wolny po jego kretynskiej stracie, tak samo jak dwie kolejne kontry
Zle sie ustawia, majac 194 cm nie wygrywa glowek, dynamika tez nie imponuje, jezeli zostanie w Wisle skonczy jak Kowalski
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 09.04.2017, 08:05
Wczoraj to Gonzalez wcale nie był lepszy od Urygi. Obaj elektryczni. Ivan wydawał się spoko transferem a teraz pikuje w dół.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 09.04.2017, 08:20
Bez przesady. Ivan w przeciwieństwie do Alana wie o co chodzi,potrafi sie ustawic, wyprowadzic piłke nie wybijajac na pałe, celne podania ( krosy 40m!) . Alan ma jakis plusy?
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 09.04.2017, 09:11
Tak Alan ma 1 plus latem kończy mu się kontrakt i out.
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 09.04.2017, 10:04
Niestety dla Alana to za wysokie progi narazie. Ja bym kontrakt przedluzyl i go wypozyczyl zeby gral.
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 09.04.2017, 10:23
Kuwa, to samo wszyscy mówili o Nalepie, a teraz każdy narzeka, że od przyszłego sezonu będzie grał w Lechii a nie Wiśle
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 09.04.2017, 10:52
A ile szans dostał nalepa, a ile Uryga?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.04.2017, 11:02
Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
A ile szans dostał nalepa, a ile Uryga?
Bardzo prosta odpowiedż - była większa konkurencja i Nalepa miał mniej szans na grę.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 09.04.2017, 11:16
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Kuwa, to samo wszyscy mówili o Nalepie, a teraz każdy narzeka, że od przyszłego sezonu będzie grał w Lechii a nie Wiśle
Ta, najbardziej Ci co nie widzieli zadnego jego meczu
Zapamietałem go z tego, ze mu brakowalo zwrotnosci i szybkosci,
sam jestem ciekaw jak sie bedzie w Lechii prezentowal ale wielkiego powodzenia mu nie wroze
a Alan ma 23 lata i zbliza sie do 100 meczów w Ektraklasie, zanosi sie z nim na powtorke ze Straka
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 09.04.2017, 12:02
bridgeburner
Trochę czasu minęło. Nie żyjmy wspomnieniami. Przez te lata Nalepa mógł się poprawić. Faktem jest tak jak piszesz że przed wyjazdem miał braki w zwrotności. Ale to było jakiś czas temu. Teraz to może być inny piłkarz. Wypowiem się jak go znowu zobaczę w Polsce.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 09.04.2017, 13:11
Naprawdę dziwię się osobom, które coś jeszcze widzą w Alanie. Też chciałbym, żeby to był wychowany w Wiśle następca Sobolewskiego, ale niestety gość jest za słaby na piłkę ekstraklasową. To, że wczoraj po raz pierwszy pojawił się w podstawowym składzie za kadencji Ramireza, nie jest przypadkiem.
Co do Nalepy to ja tam nie narzekam, że będzie grał w Lechii. Gość był drewnem, jak stąd odchodził, pograł w słabej lidze węgierskiej, zobaczymy co pokaże w Lechii i czy będzie w niej grał
Ostatnio edytowane przez Patryko : 09.04.2017 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 09.04.2017, 13:13
Petar kilka minut przed tym jak otrzymał kartkę też wszedł tak, że kartkę dostać powinien.
Mam nadzieję, że to było bardziej kalkulacja niż gorąca głowa.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 09.04.2017, 14:25
@kristos

Moje pytanie było retoryczne. Nalepa grał mniej i można było się na nim "nie poznać". Zresztą to tylko jedno z wytłumaczeń tego, że odpalony u nas zawodnik sprawdził się w Ferencvarosie. Inne to takie, że wiele zależy od środowiska oraz to, że liga węgierska jest zwyczajnie słabsza.

Alan natomiast dostał szans bardzo dużo i poza krótkim okresem przed przyjściem Gonaleza zwyczajnie zawodził. Bardzo możliwe, że jest typem piłkrza, który obdarzony zaufaniem i przy regularnych występach, może grać przyzwoicie, może nawet na poziomie Ekstraklasy. Ale dla nas nie stanowi prawie żadnej wartości. U nas nie będzie grał regularnie, a jako zmiennik jest za cienki. Wcele bym się natomiast nie zdziwiła, gdyby odszedło do jakiejś Łęcznej i tam grał nieźle w 1. składzie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.04.2017, 22:03
Wisła Kraków rozpoczęła rozmowy kontraktowe
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...towe,11986372/
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 13.04.2017, 22:20
Z artykulu wynika ze przy kazdym zawodniku jest decyzja czy klub chcę przedluzyc kontrakt.

Glowacki, Llonch, Brozek, Boguski, Zaluska to pewniacy

Miskiewicz, Uryga, Zachara, znaki zapytania

Spisic, Buchalik out
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2017, 06:42
Moim zdaniem to prędzej zostawią Buchalika niż Miśkiewicza.
Lloncha to powinni przedłużyć o kilka lat. Zacharę też bym zostawił prędzej niż Ondraska.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 14.04.2017, 15:57
tylko, ze Ondraskowi kontrakt sie nie konczy a Zacharze tak
swoja droga, to mam przeczucie, ze jakby dac Zacharze pograc od poczatku z 10 meczów z rzedu to by odpalil
i jesli odejdzie to w kolejnym klubie odpali, jak kiedys Niedzielan po kontuzji
a Misiek jest jednak swój, pewnie od Buchala tanszy, wole zeby on zostal
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 14.04.2017 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.04.2017, 16:05
Zależy ile chcą, jak tyle samo to ja zostawiłbym Miśka bo Go wyżej cenię, a poza tym jest jest Krakusem, a nie przybyszem ze Ślunska.
Może w ogóle spróbowałbym przebudować tą pozycję. Jakiś gość zamiast, za pensję i na poziomie Załuski albo wyższym i o 5, 10 czy 12 lat młodszy + jako może 2-3 któryś z obecnych i któryś młody jeśli rokuje.
Jestem pewien, że można by tak spróbować zrobić, ale konkretnych nazwisk niestety nie podam - nie zarabiam na życie oglądając mecze.
Bramkarskich Gonzalezów i Llonchów jest jak piasku na pustyni tylko trzeba umieć ich dostrzec.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.04.2017, 16:32
A nasz młody bramkarz Mateusz Zając coś potrafi?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 14.04.2017, 16:36
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
A nasz młody bramkarz Mateusz Zając coś potrafi?
Nie wiem.
Mam nadzieję, że w klubie wiedzą i ocenią Jego potencjał właściwie i co za tym idzie zrobią taki czy inny właściwy ruch.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 14.04.2017, 18:42
Moze tego bramkarza z Piasta sprobowac sciagnac. Szmatula mu jest chyba. Tylko do kiedy ma kontrakt i ile ewentualnie trzeba za niego zaplacic? No i rownie wazna kwestia, jak drogo sie ceni sam zawodnik?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 14.04.2017, 18:51
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Moze tego bramkarza z Piasta sprobowac sciagnac. Szmatula mu jest chyba. Tylko do kiedy ma kontrakt i ile ewentualnie trzeba za niego zaplacic? No i rownie wazna kwestia, jak drogo sie ceni sam zawodnik?
Ale po co? gosc jest o rok starszy od Załuski, jak ten zostanie to jakiegos młodego trzeba poszukac a nie drugiego po 30 roku zycia. Kontrakt mu sie konczy w czerwcu tego roku
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 14.04.2017, 18:56
Po napisaniu posta sprawdzilem jego metryke, eiec zgoda. Nie myslalem, ze on ma juz 36 lat. To nie wiem kto moglbym nowy przyjsc. Kiedys dobrze rokowal Rafal Gikiewicz.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.04.2017, 13:30
Krzysiu Drzazga z kolejną bramką czwartą dla Stali Mielec oby tak dalej!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 16.04.2017, 23:04
Tutaj bramka Drzazgi: https://youtu.be/2A2_hiVM-yw
Gol nr. 2 na filmiku.

Nawet ładnie uderzył choć nikt mu zbytnio nie przeszkodził.
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Stary 17.04.2017, 07:02
Zgadzam się z ym, że z dwójki rezerwowych bramkarzy zostawić należy Miśka. Buchalik nie dość, że jest kontuzjowany i cienki jak dupa węża, to jeszcze zupełnie obcy. Misiek jest lepszy i - jak ktoś wyżej napisał - swój chłop, wiślak. Rezerwoweego bramkarza trza mieć tak czy siak, a on jakiś przyzwoity poziom prezentuje. Powinien zostać. Za to Buchalik niech znika, najlepiej do Piasta, skoro oni tak lubią nasze odpadki
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.04.2017, 08:04
Nie wiem czy dla naszego klubu oraz dla karier tych dwoch Panów nie lepiej aby obaj sobie poszukali nowych klubow. Miska szkoda, ale pewnego poziomu nie przeskoczy i jest w tej chwili żadna konkurencja dla Zaluski. Pytanie czy szczytem jego marzen jest laeka w Wiśle. Poza tym jesli mamy być fabryka zawodników jak to mówił Junco to niech na lawce siedza mlodzi bramkarze, a takich mamy w klubie sporo. Zobaczymy jak to Junco rozwiąże.

PS ladna bramka Drzazgi
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 17.04.2017, 08:53
Miśkiewicz ma zajebistą przewage marketingową - przeszlość w AC Milan tego mu nikt nie odbierze, no i swój jak to juz przedpiszcy wspomnieli , absolutnie powininien zostać, zwłaszcza że po tych kontuzjach raczej nie ma zbytnich wymagań finansowych
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów