The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.10.2017, 21:48
_gilardino_ napisał(a):Wyświetl post
Mamy 3(sic!) punkty straty do lidera, z meczu na mecz gra wygląda coraz lepiej, przed nami ciężki mecz w Poznaniu ale potem powinniśmy zacząć solidnie punktować.
Jeśli jutrzejszy mecz Śląska z Płockiem zakończy się zwycięstwem którejś ze stron, to będziemy mieć (!sic) 1 punkt przewagi nad strefą spadkową. W najlepszym wypadku, czyli gdy padnie remis, będziemy mieć (!sic) 2 punkty przewagi nad tą strefą, a chyba każdy z nas zna historię Podbeskidzia- spadek z grupy mistrzowskiej ciągnie za sobą nieunikniony spadek z ligi. Rozumiem, że lubisz Żywot Briana i że to nie kłamstwo, ale to co piszesz całą prawdą też nie jest.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2017, 21:57
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
spadek z grupy mistrzowskiej ciągnie za sobą nieunikniony spadek z ligi.
Od kiedy to 1 (słownie: jeden) przypadek oznacza "nieunikniony"?
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.10.2017, 22:16
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy to 1 (słownie: jeden) przypadek oznacza "nieunikniony"?
To było takie niepoważne jak cały poprzedni post

Oglądam konferencje pomeczową i nie wierze. Kiko jest zaniepokojony brakiem spontaniczności, który wprowadza VAR. Nie no czymejcie mnie, ale ten typ plecie, ale naprawdę jest durny. Po meczu ze Śląskiem mu to nie przeszkadzało, prawidłowa decyzja o braku karnego na Boguskim też jest fatalna. Chyba, że nie zgadza się z tym 0:1 i walczy o karnego na Niezgodzie?

Nie no nie wyczymie chyba, mówi, że rezerwowi to młodzi chlopcy-Wojtkowski 19-ok, tu się wszystko zgadza, ale po co w takim razie go wpuszcza przy takim wyniku? Ze Manuel-27 letnie dziecko z doświadczeniem w lidze portugalskiej i samym Porto no i Perez-29 letni młody talent. Czasu! Potrzeba czasu!!! (!sic) !!! Chłopaki dorosną, gra się zazębi. No ja nie moge przecież co on plecie...
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 22.10.2017, 22:38
Oglądam konferencje pomeczową i nie wierze. Kiko (...)
Przywiązywanie wagi do tego, co mówi Kiko w oficjalnych wypowiedziach jest ze swojej istoty skazane na tego typu problemy.

Jeszcze się nie zorientowałeś, że Kiko opowiada same puste frazesy bez treści? Taki po prostu ma styl, powiedzieć coś, żeby nic nie powiedzieć, nikogo nie zganić, wszystkich usprawiedliwić i pogłaskać po głowie. Tak jak Probierz ma hopla na punkcie bycia w centrum uwagi i prowokacji, tak Kiko chce być optymistyczny i grzeczny dla wszystkich.

Za cały ten czas u nas Kiko chyba tylko raz dał się wyprowadzić z tej swojej maniery - po pamiętnym meczu z Koroną. Hmmm... chociaż, jakby się zastanowić, to tych pamiętnych eczów z Koroną to u nas było ostatnio kilka... no, mniejsza, tylko raz wyszedł z roli.

Ogólnie - w sumie zwisa mi i powiewa co mówią trenerzy na konferencjach pomeczowych. To i tak szopka bez znaczenia. Liczy się co mówią w szatni.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.10.2017, 22:21
Jeśli jutrzejszy mecz Śląska z Płockiem zakończy się zwycięstwem którejś ze stron, to będziemy mieć (!sic) 1 punkt przewagi nad strefą spadkową. W najlepszym wypadku, czyli gdy padnie remis, będziemy mieć (!sic) 2 punkty przewagi nad tą strefą, a chyba każdy z nas zna historię Podbeskidzia- spadek z grupy mistrzowskiej ciągnie za sobą nieunikniony spadek z ligi. Rozumiem, że lubisz Żywot Briana i że to nie kłamstwo, ale to co piszesz całą prawdą też nie jest.
?
Wisła Kraków 20
Jagiellonia Białystok 20
Korona Kielce 19
Arka Gdynia 19
Śląsk Wrocław 17
Sandecja Nowy Sącz 17
Wisła Płock 17
Lechia Gdańsk 14
Bruk-Bet Termalica12
Cracovia 11
Piast Gliwice 10
Pogoń Szczecin 9
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 22.10.2017, 22:26
KOMINEK

Grupą, miało być grupą.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.10.2017, 21:12
Jeśli jutrzejszy mecz Śląska z Płockiem zakończy się zwycięstwem którejś ze stron, to będziemy mieć (!sic) 1 punkt przewagi nad strefą spadkową. W najlepszym wypadku, czyli gdy ...
Strefa spadkowa to jest Piast Gliwice i Pogoń Szczecin. Odpowiednio 10 i 8 punktów. Wisłą ma nadal 20. Więc nie pi...l.
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Stary 23.10.2017, 21:22
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Strefa spadkowa to jest Piast Gliwice i Pogoń Szczecin. Odpowiednio 10 i 8 punktów. Wisłą ma nadal 20. Więc nie pi...l.
Co 4 post czytasz? KOMINEK już pisał, a ja się wytłumaczyłem.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 22.10.2017, 21:35
Ja tego nie rozumiem, wrzuca Bałaniuka na dwumecz z Koroną od początku choć każdy wiedział, że to raczej słaby pomysł, dziś dostajemy w dupę i wrzuca kudłatego Pereza zamiast napastnika.

Teraz wychodzi na to że przyjdzie czas na Kolara i z dwa mecze dla niego a potem zniknie na 5 kolejek
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 22.10.2017, 23:28
a moze Macius bylby lepszy ? Taki zarcik ...Kiko nie jest zly, choc bylby dla mnie lepszy jakby nie wpuszczal Kudlatego i Manulee.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 22.10.2017, 23:59
To co zarzucić mogę ramirezowi to dzisiejsza ławka. Dla mnie z ławki jedynie Cywka nadawał sie do wejścia. Niestety nie wszedł, a on przynajmniej dawałby sporo walki. Perez to pomyłka, podobnie Ze Manuel. Obaj powinni zasiąść na trybunach. Gdzie Ondraszek.? Myśle ze Pietrzak dałby dzisiaj więcej niż tych 2 parodystow. Boguski tez cały mecz biega, tylko bez sensu...
Właśnie widzę patelnie Carlitosa z 81 minuty szkoda, ze nie wpadło bo Sadlokowi doszłaby kolejna ładna asysta
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.10.2017, 09:23
jedyne , o co przy dużej dawce złej woli można mieć pretensje to kiepskie rozgrywanie stałych fragmentów gry, tylko za nie podobno odpowiada Feio

i tutaj pytanie: dlaczego trener ceduje tak ważny aspekt meczu na swojego asystenta ?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 23.10.2017, 10:18
Zagralismy naprawde 3 przyzwoite mecze jak ktos nie widzi progresu jest po prostu slepy.
Mam nadzieje, ze wskoczymy jeszcze na wyzszy poziom i do tego wystarczloby poprawic te nieszczesne stale fragmenty gry.
Ja to mam wrazenie, ze to wszystko jest przekombinowane. Carlitos wrzuci pilke dokaldnie tam gdzie mu sie powie, ale my ani razu nie probowalismy najprostszego rozegrania - wrzutki na krotki slupek. Gornik wpakowal tak juz 9 bramek w tym sezonie. My - stracilismy dwie bramki po zlym rozegraniu ofensywnego stalego fragementu gry, z Legia i z Lechia. Przeciez to jakas paranoja.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.10.2017, 10:23
I to jest ten progres, o którym tak trąbisz?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.10.2017, 10:40
Narzekanie na Ramireza akurat po meczu w którym graliśmy więcej w piłkę od Legii, stworzyliśmy więcej sytuacji i wizualnie byliśmy lepszą drużyną jest kuriozalne. Cały czas mówi się o tym, że nie ma stylu. Akurat wczoraj jak i szerzej w ostatnich trzech meczach styl jest i tworzymy coraz więcej sytuacji podbramkowych. Że nie padają z tego bramki? To już na serio nie wina trenera. Legia w całym meczu zrobiła jedną akcję. Gdyby zespoły zamienić koszulkami to na forum też byloby narzekanie - że gramy bez stylu, Legia była od nas lepsza i wygraliśmy fuksem.
Moja największa uwaga do Ramireza to polityka kadrowa a raczej jej brak. Poza kilkoma pewniakami w składzie rotacja wygląda jakby losował kto akurat ma zagrać. Bez ładu i składu. A wystawianie tego Pereza to już sabotaż. Facet lepiej zwalnia grę niż Cantoro w 90 minucie przy wyniku 1-0 dla nas. Problem w tym, że to my przegrywaliśmy.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.10.2017, 10:58
Największa uwaga jest dla mnie taka że już w meczu ze Śląskiem było widać że nasz środek w postaci Pola i Bashy nic do przodu nie zrobi. Ani jednej kreatywnej akcji. O dziwo to Lonch próbował coś więcej niż Basha. Fajnie ze chłopak się wróci, zrobi kółeczko, zastawi piłke i odda do najbliższego ale tym meczu nie wygramy.

Efekt taki że musimy grać skrzydłami gdzie Boguś z Arsheniciem na zupełnie innych falach. Zresztą chyba żadna wrzutka Arshenica nie spowodowała jakiegokolwiek zagrożenia.

Z drugiej strony Imaz który się stała ale.. Wrzutki Sadloka dobre

No ale trzeba znaleźć jakaś recepte na środek. Ubytem Brleka niestety bardzo odczuwalny.

Rozwiązaniem mogłby być stałe fragmenty. No ale tam kombinujemy jak koń pod górke. Efekt kontra Legii i bramka.
Czy uczymy się na błędach? Nie! następny rożny o dalej oddalamy gre od szesnastki rywala zamiast atakować..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.10.2017, 11:35
Myślałem, że od meczu ze Śląskiem nie będziemy więcej grać długimi piłkami. Niestety myliłem się.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 23.10.2017, 11:54
Zmiany w postaci Pereza i Zero Manuela zakończyły mecz z naszej strony. O to trzeba mieć pretensje do KIKO.

Gra podstawowego składu ok, poza Boguskim.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.10.2017, 14:11
No właśnie poza Boguskim... bo w sumie nie było na nim karnego i najgroźniejszy strzał poza Carlitosem też nie on oddał. Może nie był to jakiś świetny jego mecz, ale nie widzę co takiego pokazał Imaz czego nie pokazał Boguski, także już zejdźcie z niego bo to przestaje być śmieszne.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 23.10.2017, 14:28
Ponownie zejdę na temat Stałych Fragmentów Gry, bo wgłębiłem się w statystyki z tego sezonu i... ciężko nie złapać się za głowę.
Zerknijcie na te dwie tabelki:

http://ekstrastats.pl/rzuty-rozne-2/

Jesteśmy czwartą drużyną pod względem ilość wykonanych rzutów rożnych w tym sezonie. Niestety nie ma statystyki dotyczącej rzutów wolnych, bo i tak pewnie nie miałaby sensu skoro rzut wolny można mieć nawet pod swoją bramką.

Zerknijmy teraz tutaj:

http://ekstrastats.pl/stale-fragmenty-druzynowo-2/

Jesteśmy przedostatnią drużyną jeśli chodzi o strzełone gole po SFG. To, że nie jesteśmy ostatni zawdzięczamy tylko i wyłącznie wolnemu Carlitosa z pierwszego meczu w sezonie. Ponadto! Jedyna drużyna, która jest za nami - Sandecja - wykonała o 23 rzuty rożne mniej i ma ich najmniej w lidze.

Ja wiem, że statystyka czasem kłamie ale... wyciągnijcie sami wnioski
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.10.2017, 14:33
Snow napisał(a):Wyświetl post
Ponownie zejdę na temat Stałych Fragmentów Gry, bo wgłębiłem się w statystyki z tego sezonu i... ciężko nie złapać się za głowę.

Jesteśmy czwartą drużyną pod względem ilość wykonanych rzutów rożnych w tym sezonie. Niestety nie ma statystyki dotyczącej rzutów wolnych, bo i tak pewnie nie miałaby sensu skoro rzut wolny można mieć nawet pod swoją bramką.

Zerknijmy teraz tutaj:

Jesteśmy przedostatnią drużyną jeśli chodzi o strzełone gole po SFG. To, że nie jesteśmy ostatni zawdzięczamy tylko i wyłącznie wolnemu Carlitosa z pierwszego meczu w sezonie. Ponadto! Jedyna drużyna, która jest za nami - Sandecja - wykonała o 23 rzuty rożne mniej i ma ich najmniej w lidze.

Kiedy ostatnio byliśmy nieźli pod tym względem?
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 23.10.2017, 14:53
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Kiedy ostatnio byliśmy nieźli pod tym względem?
Przekleje swój post z tematu meczowego:

Niektórzy twierdzą, że w tamtym sezonie SFG tez kulały. To prawda, nawet biorąc pod uwagę tamten słaby w tym względzie sezon, przez 37 kolejek strzeliliśmy 16 goli ze stałych fragmentów gry, odejmując od tego 3 karne mamy 13.

13 goli z SFG w sezonie = daje średnio jeden gol co niecałe trzy mecze. W tej chwili mamy 13 kolejkę i jedynym golem ze SFG (wyłączając z tego karne) jest gol Carlitosa w 1 spotkaniu.
Przypomnę tylko, że porównuje to cały czas do poprzedniego sezonu, który i tak był w tej kwestii dla nas tragiczny i byliśmy jedną z 5 najgorszych drużyn tamtego sezonu w tej kwestii. To jak jest teraz?
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.10.2017, 15:40
Snow napisał(a):Wyświetl post

Zerknijmy teraz tutaj:

Nie tylko przy naszych stałych fragmentach nie zdobywamy bramek - jednocześnie po naszych stałych fragmentach je tracimy! Tak było z Lechią, tak było wczoraj. Kontra... i tracimy punkty.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.10.2017, 14:45
to jak Feio skońcczył juz pluć po ochroniarzach to nich się weźmie porzadnie za swoją robote
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.10.2017, 15:08
Serio myslicie, ze Maciek Skorza bylby lepszy ? Pamietacie dzidy do przodu jakie u nas byly ? Chcecie go po ostatnich seriach w Lechu i teraz w Pogoni ?

Druzyna jest w przebudowie. Narazie z 15 zawodnikow wypalil jeden, moze do niego doliczymy Arsenica i Bashe. Reszta na dzien dzisiejszy z tych co wystepuja jest do odstrzalu, jesli Ci co nie graja sa gorsi niz Manuel i Perez to juz nie mam pytan.

Chyba kazdy widzi, ze nie ma jakosci w srodku (jesli popatrzymy na gre ofensywna). Basha schowany gdzies za Glowackim pozniej gdzies jest Pol , pozniej 50 m przerwy i mamy Carlitosa z Brozkiem.

Niestety w ostatnim czasie pozbylismy sie 3 dobrych lub bardzo dobrych zawodnikow, mysle o Denisie, Judaszu i Petarze. Dodatkowo byl jeszcze Semir, no ale jego nie licze.

Potrzeba czasu albo pieniedzy. Ze tych drugich nie ma, pozostaje nam liczenie, ze na to, ze z biegiem czasu pozostali odbuduja forme.
Ostatnio edytowane przez Fugiel : 23.10.2017 o godz. 15:18.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 23.10.2017, 15:46
Dokładnie. Biorąc pod uwagę, że nie strzeliliśmy jeszcze gola z rogu, a dwa razy straciliśmy gola przez złe rozgranie stałego fragmentu gry w ofensywnie paradoksalnie lepiej by było od razu oddać piłkę przeciwnikowi niż próbować coś strzelić...
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.10.2017, 16:17
Śmiech przez łzy, ale faktycznie już lepiej byłoby te piłki zagrywać do tyłu. Z przodu i tak zero pożytku, a przynajmniej nie tracilibyśmy bramek w frajerski sposób.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.10.2017, 16:30
Nie wiem co się dzieje z tą drużyną w meczach o większą stawkę.
Legia wychodzi pressingiem i już brak pomysłu na grę. Osławiona dzida na Carlitosa tym razem nie wypaliła.
Nie potrafimy pograć piłką trochę dłużej, a jeżeli już to od prawej do lewej i tak w kółko. Teraz widać ile tej drużynie dawał Brlek, zdarzały mu się słabsze momenty w meczu, ale gość miał w sobie to coś że jak był na tym 20 metrze, to się nie zastanawiał co zje jutro na śniadanie tylko ''jeb*ał na bramkę ile fabryka dała''.

A teraz jak widzę to ''pier**olenie'' pod polem karnym to mnie krew nagła zalewa, dajcież w końcu się pomylić bramkarzowi! A to wygląda mniej więcej tak (przypadkowe osoby)

Basha ma piłkę na 20 metrze i panika:
- Strzelać? No nie wiem, a ch*j zwolnię akcję bo już biegnie Aresnić.

Imaz ma piłkę na 20 metrze i to samo:
-Co będę strzelał, poczekam aż Boguski ruszy albo Maciek Sadlok się pokaże, a może Carlitos się ruszy..

Wszystko spoko, gdybyśmy grali w FIFE na poziomie amator, tam i owszem obrońcy ruszają się jak mucha w smole, ale w meczu chwila zawahania i już jest doskok rywali.

Serio nie bójmy się uderzać na bramkę bo z takich strzałów też padają bramki, a my się tak koronkowo bawimy z tym rozgrywaniem, jakby czekali na znak Kiko podać czy strzelać..

Następny do kolekcji to Michał Buchalik, jak mnie gość irytuje i nie mówię tutaj o bronieniu tylko o wznawianiu gry. Do ku**wy nędzy po co on gra na czas w 24,65,76 minucie meczu.. Nie prowadzimy,przegrywamy a my czekamy ze wznowieniem gry chyba na oklaski z trybun..

Jakoś mnie ta taktyka Kiko nie przekonuje, może ja faktycznie ślepy jestem, za dużo wymagam, nie czytam statystyk pomeczowych i w ogóle, ale najbardziej interesuje mnie to ile razy piłka wpadnie do bramki rywala w 90 minutach a nie to, że w całym meczu mieliśmy więcej % posiadania piłki i że wykonaliśmy 100 rzutów rożnych.. Do dziś mam w pamięci mecz ze Śląskiem Wrocław (0:0), gdzie wrzucaliśmy piłkę w pole karne tyle razy, że niektóre drużyny przez całą rundę tyle razy nie wrzucą piłki a i tak zremisowaliśmy. Nie przyjmuje do wiadomości - gramy na Carlitosa, on nam wygra mecz. Raz, drugi, trzeci - okej. Ale nie k**wa dziesiąty!
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.10.2017, 08:00
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co się dzieje z tą drużyną w meczach o większą stawkę.
Legia wychodzi pressingiem i już brak pomysłu na grę. Osławiona dzida na Carlitosa tym razem nie wypaliła.
Nie potrafimy pograć piłką trochę dłużej, a jeżeli już to od prawej do lewej i tak w kółko. Teraz widać ile tej drużynie dawał Brlek, zdarzały mu się słabsze momenty w meczu, ale gość miał w sobie to coś że jak był na tym 20 metrze, to się nie zastanawiał co zje jutro na śniadanie tylko ''jeb*ał na bramkę ile fabryka dała''.

A teraz jak widzę to ''pier**olenie'' pod polem karnym to mnie krew nagła zalewa, dajcież w końcu się pomylić bramkarzowi! A to wygląda mniej więcej tak (przypadkowe osoby)

Basha ma piłkę na 20 metrze i panika:
- Strzelać? No nie wiem, a ch*j zwolnię akcję bo już biegnie Aresnić.

Imaz ma piłkę na 20 metrze i to samo:
-Co będę strzelał, poczekam aż Boguski ruszy albo Maciek Sadlok się pokaże, a może Carlitos się ruszy..

Wszystko spoko, gdybyśmy grali w FIFE na poziomie amator, tam i owszem obrońcy ruszają się jak mucha w smole, ale w meczu chwila zawahania i już jest doskok rywali.

Serio nie bójmy się uderzać na bramkę bo z takich strzałów też padają bramki, a my się tak koronkowo bawimy z tym rozgrywaniem, jakby czekali na znak Kiko podać czy strzelać..

Następny do kolekcji to Michał Buchalik, jak mnie gość irytuje i nie mówię tutaj o bronieniu tylko o wznawianiu gry. Do ku**wy nędzy po co on gra na czas w 24,65,76 minucie meczu.. Nie prowadzimy,przegrywamy a my czekamy ze wznowieniem gry chyba na oklaski z trybun..

Jakoś mnie ta taktyka Kiko nie przekonuje, może ja faktycznie ślepy jestem, za dużo wymagam, nie czytam statystyk pomeczowych i w ogóle, ale najbardziej interesuje mnie to ile razy piłka wpadnie do bramki rywala w 90 minutach a nie to, że w całym meczu mieliśmy więcej % posiadania piłki i że wykonaliśmy 100 rzutów rożnych.. Do dziś mam w pamięci mecz ze Śląskiem Wrocław (0:0), gdzie wrzucaliśmy piłkę w pole karne tyle razy, że niektóre drużyny przez całą rundę tyle razy nie wrzucą piłki a i tak zremisowaliśmy. Nie przyjmuje do wiadomości - gramy na Carlitosa, on nam wygra mecz. Raz, drugi, trzeci - okej. Ale nie k**wa dziesiąty!
Zgadzam się co do Buchalika. To niestety nie jest pierwszy raz. Przegrywamy, a ten ustawia piłkę dziesięć minut i to jest w....iające. Nie ma tutaj żadnego elementu zaskoczenia, żeby szybko wyprowadzić piłkę. Niestety nasi bramkarze są po prostu słabi. Czy ktoś sobie przypomina, żeby Buchalik szybko wznowił grę podaniem ręką? Nasprowadzaliśmy masę zawodników, ale wciąż nie mamy porządnego bramkarza.

I jeszcze jedno. Jak mnie w....ia takie .......enie, że trener wie lepiej. Póki co to ja widzę, że szansę dostaje ciągle Perez, Ze Manue, Imaz, to mnie jasny szlag trafia. Są to doświadczeni piłkarze, którzy jakiś poziom powinni prezentować. Niech da 3-4 mecze od początku do końca Tiborowi Halilovicovi i wtedy go oceniajmy. Brlek też miał słabe początki i trzeba dać czas chłopakowi. Wolę by się mylił młody chłopak na którym kiedyś możemy zarobić niż Ze Manuel czy Perez.

Halilović zagrał 108 minut w Ekstraklasie, a Perez 115. W czym Perez jest lepszy, bo tego też nie rozumiem?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 24.10.2017 o godz. 08:21.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Stary 24.10.2017, 09:42
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Halilović zagrał 108 minut w Ekstraklasie, a Perez 115. W czym Perez jest lepszy, bo tego też nie rozumiem?
Szczerze mówiąc - pod każdym.
Zaraz mnie tu wszyscy zasztyletują ale zarówno 'Pudel' jak i Ze Manuel, zagrali z Legią lepiej niż w poprzednich meczach. Oczywiście było to dalej za mało by odwrócić losy meczu (chociaż Perez był tego bliski gdyby nie utrafił niefartownie Aresnica).

Najbardziej zawiódł - co smuci - Wojtkowski. Wystarczy spojrzeć na InStat. Już pomijając punkty przyznane poszczególnym zawodnikom, w ustawieniu z końca meczu widać, że Perez wszedł na pozycje Bashy, a Wojtkowski miał być "10" podwieszoną za Carlitosem z czego kompletnie się nie wywiązał.

http://img.ekstraklasa.org/files/Wis...1508829777.pdf
Na koniec fragment wywiad z Brożkiem po meczu z Legią:

Cytat:
- Za Pana wszedł na plac gry Victor Perez. Czego brakuje temu zawodnikowi, by zaczął w końcu pokazywać te atuty, które w przeszłości pozwalały mu przecież nawet na regularną grę w Primera División?
- Dobrze zdajecie sobie sprawę, że on przez dwa miesiące nie trenował. Z dnia na dzień tego się nie zastąpi, potrzeba mu czasu. To jest piłkarz, który ma umiejętności i to widać. Natomiast musimy poczekać, by przygotował się odpowiednio i na pewno wtedy pokaże swoją jakość. Bo moim zdaniem ma bardzo wysoką jakość w swojej grze.
Powód: Błędny raport
Ostatnio edytowane przez Snow : 24.10.2017 o godz. 12:58.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów