The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.05.2010, 10:36
Ja ustny polski mam w środę, potem geografia i za tydzień ustny angielski i historia a potem przerwa do 21 czerwca.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.05.2010, 10:42
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
no to troszkę fajnie.
ja mam temat o języku sprawozdawców sportowych, miał ktoś coś takiego?
prezentację już mam, ale zastanawiam się jakie pytania mi mogą do tego zadać.
Guciu;
Sadzę ze raczej panie polonistki cię nie zagna w tymże temacie, ewentualnie coś ze strony językowej może być gorszego, a stricte odnośnie komentatorów to zapewne jakieś stereotypowe pytania

Moje zdanie jest następujące: Nie ma co się spinać ustną bo to się do niczego nie liczy, Wynik z tego egzaminu ma takie znaczenie jak ocena z plastyki w 4 klasie podstawówki ;]
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 10.05.2010 o godz. 10:51.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 10.05.2010, 10:47
no właśnie o tej stronie językowej myślę co tam mogą mnie zapytać Szymku.

oczywiście, że się nie spinać, ale zdać trzeba.
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 10.05.2010 o godz. 23:21.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.05.2010, 11:12
TSman napisał(a):Wyświetl post
nie da się nie zdać tego chyba, kumpel w innej sali zdawał i gadał całkowicie nie na temat. Jak skończył to powiedziała mu babka "coś chyba nie temat?" a on "no troszke "
dostał 30% za dobry humor
U mnie w tamtym roku kilkanaście osób oblało, no ale jeżeli ktoś kupuje maturke i nawet tego nie przeczyta, albo przeczyta 2 razy to sie nie ma co dziwić...
Odpowiedz cytując
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.05.2010, 19:32
Dlatego najlepiej wybrać tematu bez lektur ;D Ja tak miałam rok temu

Męczył się ktoś dzisiaj z biologią rozszerzoną może?
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.05.2010, 10:34
I jak po niemieckim?
Czy nie ma innego lektora oprócz Steffena Mollera? To jest tragedia jego sie normalnie nie da zrozumieć;/

Odpowiedz cytując
MasterCarl
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.05.2010, 10:40
ja powiem szczerze że siętrochę obawiam wyników.. mam nadzieję że te cholerne 15pkt zdobędę.. a właściwie ustrzelę.. ogloszenie pomylilem czasownik zgubic z jakims innym.. natomiast w liscie pisalem takie bzdury ze masakra no nic trzeba czekać ;] a jutro ustny...
!! Jedno Serce Jedno Bicie WISŁA KRAKÓW Ponad Życie !!
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.05.2010, 10:41
Geografia rozszerzona jest w czwartek od 9 tak?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 11.05.2010, 11:14
Heh, a ja mam dzisiaj o 18.15 angielski.. Te godziny są raczej sztywne i zdążę na derby, prawda?

edit: dzięki.
Ostatnio edytowane przez Stanlej13 : 11.05.2010 o godz. 11:46.
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
_gilardino_
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.05.2010, 11:17
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
I jak po niemieckim?
Czy nie ma innego lektora oprócz Steffena Mollera? To jest tragedia jego sie normalnie nie da zrozumieć;/

W porównaniu do próbnej matury dzisiejsza była dla mnie cięższa, za to tematyka listu wymarzona, ogłoszenie tez nie sprawiło problemu, gorzej ze słuchaniem i czytaniem
Ostatnio edytowane przez _gilardino_ : 11.05.2010 o godz. 11:21.

Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2010, 11:24
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
Heh, a ja mam dzisiaj o 18.15 angielski.. Te godziny są raczej sztywne i zdążę na derby, prawda?
tak
wiecej niz 5 m termin zmienic sie nie powinien
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.05.2010, 12:22
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
I jak po niemieckim?

dokładnie ! najbardziej niewyraźnie mówiący lektor ! Jeszcze echo takie było, że ciężko było cokolwiek usłyszeć. Mieszane mam uczucia, 2 ostatnie zadania były proste.
Odpowiedz cytując
farciarz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.05.2010, 14:27
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Geografia rozszerzona jest w czwartek od 9 tak?
Tak, jest o 9 w czwartek jeśli zdajesz to powodzenia życzę ja też zdaje więc licze że będzie dobrze

A dziś angol ustny 12/20 ale uuulga

http://www.gtam.info/ang/krakow/ polecam tą stronke rozmówki się sprawdzają dla OKE Kraków oczywiście, choć mi się nie udało trafić na jedą z nich nawet nie wiem już który zestaw miałem
Ostatnio edytowane przez farciarz : 11.05.2010 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 11.05.2010, 15:16
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post

edit: dzięki.
ja mialem mieć ustny 16:40, o 13 ziomek napisał mi że mozna przyjść godzinę wcześniej bo bardzo szybko leci i suma sumarum miałem o 15:25
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 12.05.2010, 08:42
mam pytanie odnosnie matury ustnej z angola. Wchodze do klasy, dostaje kartke z zadaniami i mam 5 minut na ich opracowanie. Czy to co sobie napisze na tej kartce moge pozniej odczytac przy odpowiadaniu czy nie mozna zywcem z tej kartki czytac co sie napisalo tylko trzeba z pamieci sie starac mowic?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.05.2010, 08:49
A ja mam pytanie.

Podobno dostajemy 30 czerwca wyniki i co dalej Od kiedy zaczyna się rekrutacja na wyższe uczelnie, kiedy jest termin na składanie jakichś papierów, dokumentów i kiedy można się mniej więcej spodziewać wyników rekrutacji
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Stary 12.05.2010, 08:52
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanie odnosnie matury ustnej z angola. Wchodze do klasy, dostaje kartke z zadaniami i mam 5 minut na ich opracowanie. Czy to co sobie napisze na tej kartce moge pozniej odczytac przy odpowiadaniu czy nie mozna zywcem z tej kartki czytac co sie napisalo tylko trzeba z pamieci sie starac mowic?
Czytac niebardzo, mozesz napisac ale to masz zrobic raczej w takiej formie pojedynczych wyrazow i hasel o ktorych bedziesz mowil. Ta karteczka ma Ci jedynie pomoc w tym zebys nie zapomnial powiedziec czegos co sobie zaplanowales, w skrocie powinien to byc krotki plan wypowiedzi a nie malutkie wypracowanie
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 12.05.2010, 09:05
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Piszesz sobie tam hasła, główne myśli. Jak dla mnie można było czytać, chociaż nie miałam tam raczej pełnych zdań I naprawdę nie ma się czego bać. U mnie komisja się śmiała podczas negocjowania kiedy (ja chciałam jechać w góry a egzaminatorka nad jezioro) powiedziałam, że nie pojadę nad jezioro, bo się boję wody i nie umiem pływać
Ostatnio edytowane przez sndr : 12.05.2010 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.05.2010, 12:15
i po ustnej z polaka, 18/20.
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 12.05.2010, 12:22
igortsw napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie.

Podobno dostajemy 30 czerwca wyniki i co dalej Od kiedy zaczyna się rekrutacja na wyższe uczelnie, kiedy jest termin na składanie jakichś papierów, dokumentów i kiedy można się mniej więcej spodziewać wyników rekrutacji
Wchodzisz na stronę uczelni na którą chcesz się dostać. Tam znajdujesz dział "Rekrutacja"i WSZYSTKIE potrzebne Ci informacje są tam zamieszczone. Każda uczelnia ma inne terminy i procedury, więc zadałeś troche mało sprecyzowane pytanie.
©
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 12.05.2010, 13:06
20/20 z ustnego anglika rozszerzonego

Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.05.2010, 15:07
martin_6 napisał(a):Wyświetl post

Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony
W jakim celu łączysz sobie te dwa egzaminy? Liczy Ci się w ogóle ten ustny gdziekolwiek? Teoretycznie to można na niego nie przyjść.
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.05.2010, 15:49
wydaję mi się, że jednak lepiej przyjść, bo jak nie zdasz ustnego to Ci się pisemny chyba nie będzie liczył.
co nie zmienia tego, że łączenie raczej nic nie daje.
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 12.05.2010, 16:00
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
20/20 z ustnego anglika rozszerzonego

Szczerze mówiąc, w szoku jestem. Odpowiadałem obiektywnie patrząc beznadziejnie, tematy poomawiałem, na pytania odpowiedziałem, ale za język mogli parę punktów odciąć. W ogóle ponoć same dwudziestki szły. Ogólnie z angielskiego mam już na pewno 45/52 punktów, nie wiem jedynie, ile za wypracowanie dostane, ale i tak jestem bardzo zadowolony
9/20 z podstawy jutro polski
.....
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Stary 12.05.2010, 16:05
Mówię teoretycznie tylko. Czemu niby brak zaliczenia ustnego to "nie liczenie się" pisemnego? To są dwa odrębne egzaminy. Co wezmą mi świadectwo i wykreślą pisemny?
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Stary 12.05.2010, 17:02
a to nie wiedziałem, mój błąd. się właśnie zastanawiam czy jeśli chodzi o język obcy, to to się łączy.
nie miałbym wątpliwości, gdyby można było zdawać np. tylko pisemny rozszerzony, a ustny podstawowy, bo tak podobno można było, ale kobita nam powiedziała że tak nie można i jak się decydujemy to muszą być oba. więc przez to mi to namieszało.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.05.2010, 17:30
A co jeśli np. sie nie zda ustnego języke? ch*j z całą maturą?

Bo piszecie ze można nie iść, a mnie zaciekawiło to.
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Stary 12.05.2010, 18:04
Podstawowy musisz zdać. Zdana matura to polski podstawowy pisemny i ustny,majca podstawowa i angielski podstawowy pisemny i ustny.
Ostatnio edytowane przez małolatTS : 12.05.2010 o godz. 18:08.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Stary 12.05.2010, 18:37
małolatTS napisał(a):Wyświetl post
W jakim celu łączysz sobie te dwa egzaminy? Liczy Ci się w ogóle ten ustny gdziekolwiek? Teoretycznie to można na niego nie przyjść.
Szczerze mówiąc, to wydawało mi się, że pisemny i ustny sumują się. Ale nawet jeśli nie, to i tak nie jest źle, biorąc pod uwagę obawy przed egzaminami. No i 20/20 w papierach jest
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
brumir
Member

Od: 03.2005

Stary 12.05.2010, 21:39
Mam na prezentację z j. polskiego temat o powieści historycznej. Czy ma ktoś z was pomysł na odbieganie od prawdy historycznej w "Imieniu róży" U. Eco? PW proszę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów