|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Z marksizmu-leninizmu obowiazkowo trzeba bylo pisac w latach '50. Dlaczego Lech pisal o tym w '79? Dobre pytanie, nie? Chyba za poznego Gierka juz nie trzeba bylo pisac peanow na czesc tego gowna, a jednak Lech sie tego podjal.
To co pogrubiles to przeciez prawda. Korwin siedzial a Lech pisal sobie doktorat. Doszukujesz sie tresci ktorych nie ma. Zarzutem Korwina jest to ze bracia sa socjalistami i to tez prawda. Idac twoim rokiem rozumowania z cyklu "co poeta mial na mysli" niedlugo bedziesz wiedzial lepiej od Korwina co on sam chcial powiedziec. Dzieki Bogu PiS nie jest az tak zjebany jak posKORowsko komunistyczna ekipa trzymajaca wladze i w tym widze promyk nadzieji na powyborcza koalicje z Ruchem Narodowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Panowie, szkoda czasu na zajmowanie się Korwinem, bo to strata czasu, ze względu na jego egzotykę i "siłę wyborczego rażenia". Lubią go brać do występów tv bo to gwarantuje jakieś jaja, coś w rodzaju występu cyrkowego ale tak naprawdę gość nie ma żadnego oddziaływania na polską politykę.
Najwięcej zwolenników ma wśród młodzieńców przechodzących okres pokwitania. Miłość do niego kończy się zazwyczaj z końcem zwalczenia trądziku młodzieńczego. P.S. Hiszpan00, prośba na przyszłość, przeklejaj teksty, a nie linkuj z GW-na. Bo nieprzyjemnie się nadziałem wchodzac do tego gw-na. Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 16.07.2013 o godz. 07:36.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak tu była mowa o Szymborskiej , i jak starałem się jej bronić ,że pisała wiersze pochwalające poprzedni system bo w takmi systemie żyła i nie było innego do wyboru ,to tacy jak Gwiaździsty czy Jedrek wyzywali ją od zdrajczyn , a jak Lesiu Kaczyński pisał prace dyplomowe ku czci socjalizmu to wszystko jest OK. Wybiórcze i stronnicze ocenianie rzeczywistości i nic wiecej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A Kaczynski jak każdy porządny, w porównaniu do bandy nocnej zmiany jest jak wierzchowiec do osła. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Kolejna bujda to z tym siedzeniem wówczas Korwina, który owszem był aresztowany, ale 13 IV 1964-23 VI 1964 (10 dni), dalej III 1968 (także niezbyt długo) oraz był internowany w dniach 9 IV-13 VII 1982 (95 dni). Czyli w okresie w którym Lech Kaczyński pisał i bronił swoją pracę doktorską (1978-1980) przebywał na wolności. Jak się to ma także do okresu jaki przesiedział Lech Kaczyński Wracając jednak do Korwina, ten zawzięty przeciwnik socjalizmu poza 20-letnim członkostwem w komuszej przybudówce, jakim było SD, był także członkiem Związku Młodzieży Socjalistycznej. Dlatego też uważam, że oszczerstwa, jakimi się posługuje (idąc tutaj w jednym szeregu z Lisami, Łazarkiewiczami i innymi postkomunistami) wobec Lecha Kaczyńskiego są haniebne dla niego samego.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 16.07.2013 o godz. 12:44.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A co mam głosować na te same mordy co siedzą przy korycie od 20 lat (Kaczyński,Tusk,Miller, Pawlak)? Oni już nic nie zmienią..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
. Więc jak to jest.
Te same, ale nie takie same. Twierdzić że PiS to to samo co nocna zmiana może tylko debil, propagandzista albo leming ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.07.2013 o godz. 13:20.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jakos nigdy nie ukrywal ze byl czlonkiem SD czy ZMS. Jak go esbecy wyrzucili z matematyki to poszedl konformistycznie I sie pozapisywal do roznych takich. Troche tych kierunkow zrobil I bardzo dobrze bo zaczal myslec.
Ty natomiast widze ze siegnales po ostateczny argument zrownojac JKM z oszczerstwami Lisa Socjotechnicznie ciekawy zabieg jakbys rozmawial z piatoklasista. Tutaj zas bardziej przypomina lapanie za brzytwe na wzburzonym morzu. A wystarczylo dwie strony temu powiedziec:"Tak, polityka Kaczynskiegi opiera sie na przeslankach socjalistycznych." "Tak, PiS to umiarkowani socjalisci." "Ala ja te poglady w pelni swiadomie popieram." Ale jak chcesz w to brnac dalej to bardzo cie prosze ja ci nie bede przeszkadzal ![]()
Co do As' a zas to jak juz pisalem. Idealny przyklad na ulomnosc demokracji - ludzie glosujacy dla jaj na jeszcze wiekszych zjebow.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 16.07.2013 o godz. 13:44.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Dla PISowców "nocna zmiana" jest niemal dogmatem i mitem założycielskim wg której weryfikują wszystko co się dzieje w Polsce . Dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia , tymbardziej jak widze ze maczał w tym palce oszołom i notoryczny kłamca Macierewicz, ot była to taka zwykła hucpa polityczna jakich było wiele w polskiej polityce. Jak dla mnie to jak wygladaly rzady PISowców 2005-2007 i akcje w stylu że premier Kaczyński wydawał polecenia żeby nie zakładać kajdanek Blidzie jest większą hucpa niz ta cała twoja "nocna zmiana".Już nie mowiąc o innych rzeczach takich jak funkcjonowanie Komisjii Majatkowej ,która naruszała zasade trojpodziału władz itd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I co odpowiedziałeś? Teraz Ci głupio? Dlaczego? Bo wyszło szydło z worka?
Blady strach padł na lemingi ... Szewczak: Wybór Biereckiego to ogromny sukces Polski, ale rządowi jest on nie na rękę Cytat:
Widać zaraza PiSlamu rozlała się na cały świat ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
konserwa
Offline |
|
Wykorzystywanie wyciętych z kontekstu fragmentów pracy do tego, aby wmówić komuś coś o czym nie pisał (jak już wielokrotnie tutaj udowodniłem dysertacja Lecha Kaczyńskiego nie była na temat marksizmu-leninizmu co Mu wprost zarzucił Korwin), a jedynie do czego nawiązywał aby uzasadnić zawarte w pracy tezy -> jest oszczerstwem. Kaczyński specjalizował się w prawie pracy. Podczas I Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" będąc przewodniczącym jednego z Zespołów problemowych Komisji Programowej, jako jeden z nielicznych domagał się jak najszybszego (do końca 1981 r.) opracowania projektów Układów Zbiorowych Pracy w przeciwieństwie do socjalistów pokroju Kuronia, Michnika, czy innych którzy prawa pracownicze mieli głęboko w tylnej części ciała. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i właśnie to uniemożliwia z takimi jak kolega rzeczową dyskusję. Bo masz na dzień dobry wczytany fałszywy obraz rzeczywistości. Który skutkuje fałszywością wszystkicjh kolejnych tez z niego wypływających.
Dopóki nie dopuścisz do siebie realnej rzeczywistości niczym nie różnisz się od otumanionych lemingów. Teoria ,że wszyscy to jedna banda to kwintesencja komuszej propagandy, tego też nie rozumiesz? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma sie co kopać z koniem - jak ktos chce szukać bata na Jarka to zawsze jakiś się znajdzie. Ludzie maja to do siebie - a juz szczególnie w ostatnim 20 leciu - że lubią słuchać albo ładnych albo kontrowersyjnych słówek .Realizm i logika są dla wielu wyjątkowo obce. Dlatego takie poparcie osiągaja ludzie w ładnych garniturach z wytrenowanym uśmiechem a od czasu do czasu kaskaderzy idący po bandzie typu Palikot,Tymiński,Korwin,a nawet Rewiński - tyle że ci ostatni zwykle nie mają takiego dostępu do mediów jak ci pierwsi więc i rzadziej bywają na salonach. Kierując się logiką wielu głosowaloby już dawno na Jarka - ileż to razy słyszy się " no zgadzam się z PISem ale...."i tu zaczyna się litania wyrwanych z kontekstu lub nieistniejacych wypowiedzi JK/LK, wpadki vel lapsusy jezykowe (jakby inni ich nie mieli) ,zarzuty wyssane z brudnego palca (sprawa Blidy, zagrożenia demokracji, państwo policyjne etc.) A oto chodzi bandzie która rządzi tym krajem im bardziej rozbiją i podzielą ludzi którzy chcą zmian tym lepiej dla nich .Im więcej partii na prawicy tym większa działka dla komuchów- i tylko klaszczą uszami na myśl że Wipler z Korwinem coś tam uszczkną, SP i PJN coś tam podgryzą, Ruch Narodowy namiesza.Wszyscy straszni patrioci a dają się rozgrywać jak król Staś przez carycę.A logika ?Gdzie tam w tym kraju każdy nosi buławę Marszałka w plecaku.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tefałen i GAZwyborczy przez 6 lat obrzydzał lemingom Kaczyńskiego na maksa.W każdym normalnym kraju PiS miałby dziś 40-50 % poparcie gdyby nie te media
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
,,Niepójście na referendum jest też aktem decyzji. Nie jest ucieczką od odpowiedzialności, bo to nie jest głosowanie w wyborach. Nieuczestniczenie w referendum jest aktem akceptacji, tolerancji czy sympatii z aktualnie rządzącym prezydentem, czy burmistrzem, czy wójtem " - donek wielki
http://fakty.interia.pl/polska/news-...mmentsZoneList Hipokryzja rzędu n+∞ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najgorsze, że paradoksalnie nawet jawnie sprzeciwiający się propagandzie komuszych mediów, w kolejnym zdaniu ową propagandę powielają. Czy zatem nie są na tyle rozumni by dostrzec własną hipokryzję, czy krytykują propagandę jedynie pod publiczkę?
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|||
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A kogo cytujesz jeśli można spytać?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słyszałeś żeby kiedykolwiek jakikolwiek prezydent zginął w wypadku lotniczym?
Słucham... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|||
sanderuss napisał(a):
Cytat:
Zamiast dziury na poziomie 35 mld zł, będziemy mieli 51 mld, o ile oczywiście powiedzie się szukanie "oszczędności" przez rząd, bo jak nie to blisko 60 mld. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Droździe to,że żaden(nie sprawdzałem) prezydent nie zginął w wypadku lotniczym to chyba nie jest argument? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Niektóre ptice, a może hieny, skoro się posługujemy zoologiczna terminologia (choć można jeszcze zastosować szczura, psa itd), już dawno wpierdzieliły swój własny ogon i wciąż sadzą, że są tak błyskotliwe, że nie dały się propagandzie złamać a nie zauważyły, że posługują się tepa retoryka i argumentacja (najczęściej nawet nie zmieniając szyku w zdaniu) drugiej strony, która posługuje się dokładnie tymi samymi instrumentami. W rzeczywistości sa tępymi przedstawicielami żyjątek pełzających po tej Ziemi, którym nie wiadomo po jaki ch...j ktoś nadał kształt zbliżony do człowieka...chyba tylko aby ich samych zmylić, bo w głowie, powiedzieć, że pusto, to komplement
Tak...ostro ale już tego bełkotu czytać nie mogę. Czy nie można się różnić PIEKNIE?! Do kur...y nedzy?! Ludzie maja swoje poglądy, artykułują je, prezentują...miara wychowania, kultury jest to w jaki sposób się dyskutuje. jak się odpowiada na argumentacje! jeden może się mylic, drugi mieć racje, trzeci może mieć kompletnie inna wizję tak?! Wchodze, nawet nie komentuje ostatnio bo już nie chce nikogo prowokować, bo się dowiaduje, z miejsca że jestem lemingiem zmanipulowanym przez TVN i GW itd. i ch... z tym, że GW nigdy nie kupiłem a TVNu od 2 kat nawet nie właczyłem bo nie mam czasu. Szkoda czasu. Poznajdywałem sobie fora na których prezentacja poglądów, dyskusja nie konczy się wyzwiskami a kontrargumentacja...ludzie z takich dyskusji wychodzą madrzeejsi a nie bardziej w....ieni..."wiem, że nic nie wiem"...tak powiedział bardzo dawno temu pewien bardzo mądry ale i skromny człowiek. Czemu to motto nie może być punktem wyjścia w dyskusjach prowadzonych tutaj? Bo kur...a kultury i wychowania brak!
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 16.07.2013 o godz. 23:38.
![]()
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Właśnie "Pokłosie" otrzymało nagrodę Yad Vashem.
http://wyborcza.pl/1,75475,14277913,...alem_Film.html Używanie terminu "Holocaust" [każdy kto tylko posiada choć parę zwojów pod czaszką wie w jakim znaczeniu jest dzisiaj używane to pojęcie] w odniesieniu do tego obrazu to wg mnie, jak używanie terminu "polskie obozy koncentracyjne" wobec niemieckich nazistowskich obozów koncentracyjnych. ... a tu dla przeciwwagi, materiały Archiwum Państwowego w Białymstoku. Nie dopatrzyłem się informacji, że w zbrodni uczestniczyli Polacy. Ponadto, z treści wynika, że bardzo możliwym jest, iż w Jedwabnem zamordowano również Żydów z Wizny. http://www.bialystok.ap.gov.pl/lomza/jedwabne.html ----------------------------------------------------------- Trzeba mieć jaja a nie wydmuszki: http://forsal.pl/artykuly/718870,weg...wa-z-mfw.html#
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.07.2013 o godz. 01:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
![]() Taki mały "risercz" Twoich wypowiedzi: kuba.j.g. napisał(a):
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
![]()
|
|||
|
|
Banita
Offline |
|
|
Jak by Tusk pisał doktoraty pochwalające socjalizm to byście jechali po nim jak po burej suce , natomiast w przypadku Kaczyńskiego są to oczywiście informacje wycięte z kontekstu ,wszystko jest relatywizowane, ba, nawet, z tych jego prac wyrosła później realna troska o robotnika itd.
![]() |
|
|