The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2013, 22:19
A co ma do tego legalizm Korwina? Tu mowa o pracy Kaczynskiego. Skaczesz z tematu na temat byle tylko uniknac potwierdzenia slow ze u podstawa mysli politycznej obu braci jest socjalizm. Natomiast jakbym sie jeszcze chcial przyczepiac do owej pracy i jej autora to ciekawe jak mozna dostac ciepla posadke na rezimowym uniwersytecie? Chyba nawet sam sie kiedys przyznal ze dostal ja z polecenia partyjnego aparatczyka. Wiec troche przystopuj z nazywaniem Korwina idiota, ignorantem i klamca bo twoj guru tez nie jest bez skazy.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 15.07.2013, 22:46
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
A co ma do tego legalizm Korwina? Tu mowa o pracy Kaczynskiego. Skaczesz z tematu na temat byle tylko uniknac potwierdzenia slow ze u podstawa mysli politycznej obu braci jest socjalizm. Natomiast jakbym sie jeszcze chcial przyczepiac do owej pracy i jej autora to ciekawe jak mozna dostac ciepla posadke na rezimowym uniwersytecie? Chyba nawet sam sie kiedys przyznal ze dostal ja z polecenia partyjnego aparatczyka. Wiec troche przystopuj z nazywaniem Korwina idiota, ignorantem i klamca bo twoj guru tez nie jest bez skazy.
O żadnym "legalizmie Korwina" nie pisałem, więc nie wiem do czego się odnosisz?

Nie mam zamiaru z niczym stopować. Korwin jest oszczercą. W przytoczonym przez Twojego kolegę linku ni mniej ni więcej twierdzi, że "[...] kiedy ja siedziałem w więzieniu, drukowałem podziemne rzeczy antysocjalistyczne oczywiście itd. To co robiłeś Ty to ja nie wiem, ale Twój Brat pisał doktoraty z marsizmu-leninizmu chciałem zwrócić uprzejmie uwagę. [...]". Sugeruje więc, że kiedy on zajmował się działalnością opozycyjną (tak jakby wówczas Lech Kaczyński się nią nie zajmował -> co jest pierwszym fałszem) Kaczyński pisał o marksizmie-leninizmie. Kaczyński pisał swoją dysertację, na temat łamania prawa pracy wobec pracowników w PRL, wyraźnego przechyłu na niekorzyść pracowników w tworzonym prawodawstwie (odwołując się owszem do ideologów socjalizmu i komunizmu), więc wyboldowane zarzuty Korwina są oszczerstwem.

Korwin też swego czasu był pracownikiem naukowym w PRL-owskich Instytutach, chcesz coś zasugerować w ten sposób Mało tego przez 20 lat był członkiem Stronnictwa Demokratycznego, które wówczas (chyba nie zaprzeczysz?) było komunistyczną przystawką.

W przeciwieństwie do Was (Ciebie i Twojego kolegi "kamikaze") nie mam swojego "guru" (za stary jestem na tego typu uwielbienie wobec kogokolwiek), a już z pewnością jestem bardziej krytyczny wobec obu braci Kaczyńskich, aniżeli Wy wobec Korwina.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 15.07.2013 o godz. 23:08.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 15.07.2013, 23:32
Z marksizmu-leninizmu obowiazkowo trzeba bylo pisac w latach '50. Dlaczego Lech pisal o tym w '79? Dobre pytanie, nie? Chyba za poznego Gierka juz nie trzeba bylo pisac peanow na czesc tego gowna, a jednak Lech sie tego podjal.
To co pogrubiles to przeciez prawda. Korwin siedzial a Lech pisal sobie doktorat. Doszukujesz sie tresci ktorych nie ma. Zarzutem Korwina jest to ze bracia sa socjalistami i to tez prawda. Idac twoim rokiem rozumowania z cyklu "co poeta mial na mysli" niedlugo bedziesz wiedzial lepiej od Korwina co on sam chcial powiedziec.
Dzieki Bogu PiS nie jest az tak zjebany jak posKORowsko komunistyczna ekipa trzymajaca wladze i w tym widze promyk nadzieji na powyborcza koalicje z Ruchem Narodowym.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2013, 07:33
Panowie, szkoda czasu na zajmowanie się Korwinem, bo to strata czasu, ze względu na jego egzotykę i "siłę wyborczego rażenia". Lubią go brać do występów tv bo to gwarantuje jakieś jaja, coś w rodzaju występu cyrkowego ale tak naprawdę gość nie ma żadnego oddziaływania na polską politykę.
Najwięcej zwolenników ma wśród młodzieńców przechodzących okres pokwitania. Miłość do niego kończy się zazwyczaj z końcem zwalczenia trądziku młodzieńczego.

P.S. Hiszpan00, prośba na przyszłość, przeklejaj teksty, a nie linkuj z GW-na. Bo nieprzyjemnie się nadziałem wchodzac do tego gw-na.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 16.07.2013 o godz. 07:36.
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 16.07.2013, 08:19
Jak tu była mowa o Szymborskiej , i jak starałem się jej bronić ,że pisała wiersze pochwalające poprzedni system bo w takmi systemie żyła i nie było innego do wyboru ,to tacy jak Gwiaździsty czy Jedrek wyzywali ją od zdrajczyn , a jak Lesiu Kaczyński pisał prace dyplomowe ku czci socjalizmu to wszystko jest OK. Wybiórcze i stronnicze ocenianie rzeczywistości i nic wiecej.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 16.07.2013, 10:52
AS82 napisał(a):Wyświetl post

Moje luźne podejscie do Palikota i głosowanie na niego głównie przez przekore , jest niczym wobec miłości i wręcz fanatyzmu jakim ty i np. taki Drozd dażycie duce Kaczyńskiego (Polske zbaw)
Głosowanie na debili przez przekorę to największy debilizm, na ale cóż logika nie jest mocną stroną lemingów...

A Kaczynski jak każdy porządny, w porównaniu do bandy nocnej zmiany jest jak wierzchowiec do osła.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2013, 12:25
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Panowie, szkoda czasu na zajmowanie się Korwinem, bo to strata czasu, ze względu na jego egzotykę i "siłę wyborczego rażenia". Lubią go brać do występów tv bo to gwarantuje jakieś jaja, coś w rodzaju występu cyrkowego ale tak naprawdę gość nie ma żadnego oddziaływania na polską politykę.
Najwięcej zwolenników ma wśród młodzieńców przechodzących okres pokwitania. Miłość do niego kończy się zazwyczaj z końcem zwalczenia trądziku młodzieńczego.
No tak, niektorzy "dorastaja" i kuszaca jest dla nich idea interwencjonizmu i redystrybucji majatku przez panstwo, zazynania przedsiebiorczosci i kreatywnosci w imie socjalistycznych mzonek o rownosci "proletariatu". Nic tylko pogratulowac dojrzalosci i swiatlosci podejmowanych decyzji.
JEDREK76
konserwa

Stary 16.07.2013, 12:41
Z marksizmu-leninizmu obowiazkowo trzeba bylo pisac w latach '50. Dlaczego Lech pisal o tym w '79? Dobre pytanie, nie? Chyba za poznego Gierka juz nie trzeba bylo pisac peanow na czesc tego gowna, a jednak Lech sie tego podjal.
To co pogrubiles to przeciez prawda. Korwin siedzial a Lech pisal sobie doktorat. Doszukujesz sie tresci ktorych nie ma. Zarzutem Korwina jest to ze bracia sa socjalistami i to tez prawda. Idac twoim rokiem rozumowania z cyklu "co poeta mial na mysli" niedlugo bedziesz wiedzial lepiej od Korwina co on sam chcial powiedziec.
Dzieki Bogu PiS nie jest az tak zjebany jak posKORowsko komunistyczna ekipa trzymajaca wladze i w tym widze promyk nadzieji na powyborcza koalicje z Ruchem Narodowym.
Dalej trzymasz się oszczerstwa, które Korwin przemycał w swoim komentarzu. Wybacz, ale nie bawi mnie dyskusja na sposób "gadał dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu". Powtarzam więc po raz ostatni Kaczyński nie pisał żadnych peanów na cześć marksizmu-leninizmu, a jedynie na bazie cytatów i teorii pokazywał jak ówczesne prawo pracy odbiega od górnolotnych teorii, w praktyce zmierzając do ograniczania przywilejów pracowniczych. To co powiedział Korwin jest nadużyciem i oszczerstwem, które wykorzystują później takie dzięcioły, jak AS próbując porównywać odniesienie się w pracy naukowej do jakieś teorii czy filozofii z hymnem pochwalnym dla mordercy tysięcy Polaków, jakie pisała Szymborska dla Stalina.
Kolejna bujda to z tym siedzeniem wówczas Korwina, który owszem był aresztowany, ale 13 IV 1964-23 VI 1964 (10 dni), dalej III 1968 (także niezbyt długo) oraz był internowany w dniach 9 IV-13 VII 1982 (95 dni). Czyli w okresie w którym Lech Kaczyński pisał i bronił swoją pracę doktorską (1978-1980) przebywał na wolności. Jak się to ma także do okresu jaki przesiedział Lech Kaczyński Pisząc to przyznaję jednocześnie, że jest mi głupio, bowiem nie mogę pojąć tej dzisiejszej licytacji opozycjonistów na to, kto dłuższy okres spędził za kratkami. Do tej pory sądziłem, że ideałem do którego się dąży w konspiracji jest uniknięcie wpadki i zapuszkowania.
Wracając jednak do Korwina, ten zawzięty przeciwnik socjalizmu poza 20-letnim członkostwem w komuszej przybudówce, jakim było SD, był także członkiem Związku Młodzieży Socjalistycznej. Dlatego też uważam, że oszczerstwa, jakimi się posługuje (idąc tutaj w jednym szeregu z Lisami, Łazarkiewiczami i innymi postkomunistami) wobec Lecha Kaczyńskiego są haniebne dla niego samego.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 16.07.2013 o godz. 12:44.
AS82
Banita

Stary 16.07.2013, 12:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Głosowanie na debili przez przekorę to największy debilizm, na ale cóż logika nie jest mocną stroną lemingów...

A Kaczynski jak każdy porządny, w porównaniu do bandy nocnej zmiany jest jak wierzchowiec do osła.
A co mam głosować na te same mordy co siedzą przy korycie od 20 lat (Kaczyński,Tusk,Miller, Pawlak)? Oni już nic nie zmienią..
Drozd
Senior Member

Stary 16.07.2013, 13:16
Kiedy kamikaze dostał pytanie z kim chce koalicję to rozbrajająco stwierdził że nie ma różnicy . Więc jak to jest.

AS82 napisał(a):Wyświetl post
A co mam głosować na te same mordy co siedzą przy korycie od 20 lat (Kaczyński,Tusk,Miller, Pawlak)? Oni już nic nie zmienią..
Te same, ale nie takie same. Twierdzić że PiS to to samo co nocna zmiana może tylko debil, propagandzista albo leming ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 16.07.2013 o godz. 13:20.
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2013, 13:32
Jakos nigdy nie ukrywal ze byl czlonkiem SD czy ZMS. Jak go esbecy wyrzucili z matematyki to poszedl konformistycznie I sie pozapisywal do roznych takich. Troche tych kierunkow zrobil I bardzo dobrze bo zaczal myslec.
Ty natomiast widze ze siegnales po ostateczny argument zrownojac JKM z oszczerstwami Lisa Socjotechnicznie ciekawy zabieg jakbys rozmawial z piatoklasista. Tutaj zas bardziej przypomina lapanie za brzytwe na wzburzonym morzu. A wystarczylo dwie strony temu powiedziec:
"Tak, polityka Kaczynskiegi opiera sie na przeslankach socjalistycznych."
"Tak, PiS to umiarkowani socjalisci."
"Ala ja te poglady w pelni swiadomie popieram."
Ale jak chcesz w to brnac dalej to bardzo cie prosze ja ci nie bede przeszkadzal

Kiedy kamikaze dostał pytanie z kim chce koalicję to rozbrajająco stwierdził że nie ma różnicy . Więc jak to jest.
Jest roznica i to wielka. Komune trzeba tepic a Kaczynski jest jednak mniej na lewo niz towarzysze Szmaciaki.

Co do As' a zas to jak juz pisalem. Idealny przyklad na ulomnosc demokracji - ludzie glosujacy dla jaj na jeszcze wiekszych zjebow.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 16.07.2013 o godz. 13:44.
AS82
Banita

Stary 16.07.2013, 13:42

Te same, ale nie takie same. Twierdzić że PiS to to samo co nocna zmiana może tylko debil, propagandzista albo leming ...
Dla PISowców "nocna zmiana" jest niemal dogmatem i mitem założycielskim wg której weryfikują wszystko co się dzieje w Polsce . Dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia , tymbardziej jak widze ze maczał w tym palce oszołom i notoryczny kłamca Macierewicz, ot była to taka zwykła hucpa polityczna jakich było wiele w polskiej polityce. Jak dla mnie to jak wygladaly rzady PISowców 2005-2007 i akcje w stylu że premier Kaczyński wydawał polecenia żeby nie zakładać kajdanek Blidzie jest większą hucpa niz ta cała twoja "nocna zmiana".Już nie mowiąc o innych rzeczach takich jak funkcjonowanie Komisjii Majatkowej ,która naruszała zasade trojpodziału władz itd.
Drozd
Senior Member

Stary 16.07.2013, 14:26
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Tylko pytałeś czy wolę koalicję z PIS czy z PO
I co odpowiedziałeś? Teraz Ci głupio? Dlaczego? Bo wyszło szydło z worka?

Blady strach padł na lemingi ...

Szewczak: Wybór Biereckiego to ogromny sukces Polski, ale rządowi jest on nie na rękę

Cytat:
- Zamiast przewodniczącego Komisji Europejskiej Donalda Tuska, który liczył na przychylność kanclerz Merkel, mamy przewodniczącego Światowej Rady Unii Kredytowych Grzegorza Biereckiego, który osiągnął to własnym wysiłkiem i uznaniem. Należy podkreślić, że Światowa Rada Unii Kredytowych zrzesza ponad 100 krajów i 200 mln członków, a jej aktywa opiewają na biliony dolarów. Wybór na tak ważne stanowisko Polaka, jest wydarzeniem historycznym dla Polski i polskiej gospodarki. Do tej pory żaden Polak nie zajmował tak ważnej funkcji w instytucjach finansowych na świecie. Oczywiście taki wybór jest nie na rękę obecnej władzy, bo to właśnie ona w ostatnich miesiącach robiła wszystko, żeby zdyskredytować SKOK, utrudnić ich działanie i narzucić niesprawiedliwe rozwiązania legislacyjne. W normalnym kraju oczywiście zostałoby wykorzystane doświadczenie, pozycja i kontakty przewodniczącego tak dużej organizacji i można byłoby skorzystać z poczucia patriotyzmu gospodarczego, który senator Bierecki potrafi wcielić w życie w Polsce – tłumaczy w rozmowie z portalem niezalezna.pl Janusz Szewczak.
http://niezalezna.pl/43678-szewczak-...st-nie-na-reke

Widać zaraza PiSlamu rozlała się na cały świat
Hej Nasz TS !!
JEDREK76
konserwa

Stary 16.07.2013, 14:45
Jakos nigdy nie ukrywal ze byl czlonkiem SD czy ZMS. Jak go esbecy wyrzucili z matematyki to poszedl konformistycznie I sie pozapisywal do roznych takich. Troche tych kierunkow zrobil I bardzo dobrze bo zaczal myslec.
Ty natomiast widze ze siegnales po ostateczny argument zrownojac JKM z oszczerstwami Lisa Socjotechnicznie ciekawy zabieg jakbys rozmawial z piatoklasista. Tutaj zas bardziej przypomina lapanie za brzytwe na wzburzonym morzu. A wystarczylo dwie strony temu powiedziec:
"Tak, polityka Kaczynskiegi opiera sie na przeslankach socjalistycznych."
"Tak, PiS to umiarkowani socjalisci."
"Ala ja te poglady w pelni swiadomie popieram."
Ale jak chcesz w to brnac dalej to bardzo cie prosze ja ci nie bede przeszkadzal [...]
Obydwaj Kaczyńscy różnili się od Korwina w wielu kwestiach. Jeśli jednak chodzi o gospodarkę to rzeczywiście opowiadają się za większym interwencjonizmem państwa w przeciwieństwie do Korwina, który uważa, że jedynym regulatorem jest rynek. Wybacz, ale z jego arbitralnym podejściem zapewne każdy kto się nie zgadza z jego poglądami jest socjalistą. Jak już wcześniej pisałem polemizując z jednym z Twoich Kolegów, Korwin zapewne tym określeniem podsumowuje także papieża Leon XIII autora encykliki "Rerum Novarum" (w której m.in. potępiał "bezbożny socjalizm", opowiadał się za poszanowaniem własności prywatnej, jednocześnie broniąc praw pracowniczych do godziwego zarobku, do wypoczynku etc. etc. zarazem stwierdzając, iż poszanowania tychże praw powinno pilnować państwo) czy Jana Pawła II autora encykliki "Laborem Exercens", który ostrzegał przed bezmyślnym liberalizmem. Ja jednak osobiście nie uważam tego za socjalizm.

Wykorzystywanie wyciętych z kontekstu fragmentów pracy do tego, aby wmówić komuś coś o czym nie pisał (jak już wielokrotnie tutaj udowodniłem dysertacja Lecha Kaczyńskiego nie była na temat marksizmu-leninizmu co Mu wprost zarzucił Korwin), a jedynie do czego nawiązywał aby uzasadnić zawarte w pracy tezy -> jest oszczerstwem. Kaczyński specjalizował się w prawie pracy. Podczas I Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" będąc przewodniczącym jednego z Zespołów problemowych Komisji Programowej, jako jeden z nielicznych domagał się jak najszybszego (do końca 1981 r.) opracowania projektów Układów Zbiorowych Pracy w przeciwieństwie do socjalistów pokroju Kuronia, Michnika, czy innych którzy prawa pracownicze mieli głęboko w tylnej części ciała.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 16.07.2013, 15:01
http://polskiepiekielko.pl/2013/07/j...sk-tchorz.html
Drozd
Senior Member

Stary 16.07.2013, 16:15
No i właśnie to uniemożliwia z takimi jak kolega rzeczową dyskusję. Bo masz na dzień dobry wczytany fałszywy obraz rzeczywistości. Który skutkuje fałszywością wszystkicjh kolejnych tez z niego wypływających.

Dopóki nie dopuścisz do siebie realnej rzeczywistości niczym nie różnisz się od otumanionych lemingów. Teoria ,że wszyscy to jedna banda to kwintesencja komuszej propagandy, tego też nie rozumiesz?
Hej Nasz TS !!
Arapaho
Senior Member

Stary 16.07.2013, 16:32
Nie ma sie co kopać z koniem - jak ktos chce szukać bata na Jarka to zawsze jakiś się znajdzie. Ludzie maja to do siebie - a juz szczególnie w ostatnim 20 leciu - że lubią słuchać albo ładnych albo kontrowersyjnych słówek .Realizm i logika są dla wielu wyjątkowo obce. Dlatego takie poparcie osiągaja ludzie w ładnych garniturach z wytrenowanym uśmiechem a od czasu do czasu kaskaderzy idący po bandzie typu Palikot,Tymiński,Korwin,a nawet Rewiński - tyle że ci ostatni zwykle nie mają takiego dostępu do mediów jak ci pierwsi więc i rzadziej bywają na salonach. Kierując się logiką wielu głosowaloby już dawno na Jarka - ileż to razy słyszy się " no zgadzam się z PISem ale...."i tu zaczyna się litania wyrwanych z kontekstu lub nieistniejacych wypowiedzi JK/LK, wpadki vel lapsusy jezykowe (jakby inni ich nie mieli) ,zarzuty wyssane z brudnego palca (sprawa Blidy, zagrożenia demokracji, państwo policyjne etc.) A oto chodzi bandzie która rządzi tym krajem im bardziej rozbiją i podzielą ludzi którzy chcą zmian tym lepiej dla nich .Im więcej partii na prawicy tym większa działka dla komuchów- i tylko klaszczą uszami na myśl że Wipler z Korwinem coś tam uszczkną, SP i PJN coś tam podgryzą, Ruch Narodowy namiesza.Wszyscy straszni patrioci a dają się rozgrywać jak król Staś przez carycę.A logika ?Gdzie tam w tym kraju każdy nosi buławę Marszałka w plecaku.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2013, 16:41
tefałen i GAZwyborczy przez 6 lat obrzydzał lemingom Kaczyńskiego na maksa.W każdym normalnym kraju PiS miałby dziś 40-50 % poparcie gdyby nie te media
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.07.2013, 17:28
,,Niepójście na referendum jest też aktem decyzji. Nie jest ucieczką od odpowiedzialności, bo to nie jest głosowanie w wyborach. Nieuczestniczenie w referendum jest aktem akceptacji, tolerancji czy sympatii z aktualnie rządzącym prezydentem, czy burmistrzem, czy wójtem " - donek wielki

http://fakty.interia.pl/polska/news-...mmentsZoneList

Hipokryzja rzędu n+∞
piekna zaba w podpisie

Drozd
Senior Member

Stary 16.07.2013, 17:33
Najgorsze, że paradoksalnie nawet jawnie sprzeciwiający się propagandzie komuszych mediów, w kolejnym zdaniu ową propagandę powielają. Czy zatem nie są na tyle rozumni by dostrzec własną hipokryzję, czy krytykują propagandę jedynie pod publiczkę?
Hej Nasz TS !!
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.07.2013, 18:25
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Ludzie maja to do siebie - a juz szczególnie w ostatnim 20 leciu - że lubią słuchać albo ładnych albo kontrowersyjnych słówek .Realizm i logika są dla wielu wyjątkowo obce.
Ładne słówko:
Cytat:
To był zamach!
Kontrowersyjne słówko:
Cytat:
To był zamach!
I co teraz? Gdzie realizm?
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 16.07.2013, 18:35
A kogo cytujesz jeśli można spytać?
Drozd
Senior Member

Stary 16.07.2013, 18:35
Słyszałeś żeby kiedykolwiek jakikolwiek prezydent zginął w wypadku lotniczym?

Słucham...
Hej Nasz TS !!
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.07.2013, 22:04
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post

Wykorzystywanie wyciętych z kontekstu fragmentów pracy do tego, aby wmówić komuś coś o czym nie pisał (jak już wielokrotnie tutaj udowodniłem dysertacja Lecha Kaczyńskiego nie była na temat marksizmu-leninizmu co Mu wprost zarzucił Korwin), a jedynie do czego nawiązywał aby uzasadnić zawarte w pracy tezy -> jest oszczerstwem. Kaczyński specjalizował się w prawie pracy. Podczas I Krajowego Zjazdu Delegatów NSZZ "Solidarność" będąc przewodniczącym jednego z Zespołów problemowych Komisji Programowej, jako jeden z nielicznych domagał się jak najszybszego (do końca 1981 r.) opracowania projektów Układów Zbiorowych Pracy w przeciwieństwie do socjalistów pokroju Kuronia, Michnika, czy innych którzy prawa pracownicze mieli głęboko w tylnej części ciała.
Podziwiam Twoją cierpliwość w tłumaczeniu niektórym, że Lech Kaczyński nie był "żyrafą". Trzeba mieć dużo złej woli lub malutki rozumek, by po Twoim wytłumaczeniu nadal twierdzić, że Kaczyński pisał doktoraty z marksizmu-leninizmu. Równie dobrze za 30 lat ktoś zastosuje podobną metodę zdań pociętych i wyrwanych z kontekstu, by udowadniać potomnym, że na tym forum ktoś gorliwie uprawiał socjalistyczną propagandę....

sanderuss napisał(a):
"podstawa mysli politycznej (...) jest socjalizm." 22:19
"mozna dostac ciepla posadke na rezimowym uniwersytecie" 22:19
"Z marksizmu-leninizmu obowiazkowo trzeba (...) pisac" 23:32
"kuszaca jest dla nich idea interwencjonizmu i redystrybucji majatku przez panstwo."12:25
I to jest właśnie "fajne" - na forum dyskutujemy, czy Kaczyński jest czerwony, a może fioletowy,a prawie wogóle o rosnącej dziurze budżetowej i coraz gorszej sytuacji finansów publicznych....

Cytat:
Urzędujący premier w towarzystwie dwóch wicepremierów oznajmili dziś, że wpływy do budżetu będą niższe o 24 mld zł od zakładanych. Gdyby nie wpłata z zysku Narodowego Banku Polskiego, potrzebowaliby 29 mld. Konieczna jest więc nowelizacja budżetu. Dodatkowo rząd chce „zawiesić” pierwszy próg ostrożnościowy z ustawy o finansach publicznych.
http://bukczerwony.salon24.pl/521276...ury-budzetowej

Zamiast dziury na poziomie 35 mld zł, będziemy mieli 51 mld, o ile oczywiście powiedzie się szukanie "oszczędności" przez rząd, bo jak nie to blisko 60 mld.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.07.2013, 22:22
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sie co kopać z koniem - jak ktos chce szukać bata na Jarka to zawsze jakiś się znajdzie. Ludzie maja to do siebie - a juz szczególnie w ostatnim 20 leciu - że lubią słuchać albo ładnych albo kontrowersyjnych słówek .Realizm i logika są dla wielu wyjątkowo obce. Dlatego takie poparcie osiągaja ludzie w ładnych garniturach z wytrenowanym uśmiechem a od czasu do czasu kaskaderzy idący po bandzie typu Palikot,Tymiński,Korwin,a nawet Rewiński - tyle że ci ostatni zwykle nie mają takiego dostępu do mediów jak ci pierwsi więc i rzadziej bywają na salonach. Kierując się logiką wielu głosowaloby już dawno na Jarka - ileż to razy słyszy się " no zgadzam się z PISem ale...."i tu zaczyna się litania wyrwanych z kontekstu lub nieistniejacych wypowiedzi JK/LK, wpadki vel lapsusy jezykowe (jakby inni ich nie mieli) ,zarzuty wyssane z brudnego palca (sprawa Blidy, zagrożenia demokracji, państwo policyjne etc.) A oto chodzi bandzie która rządzi tym krajem im bardziej rozbiją i podzielą ludzi którzy chcą zmian tym lepiej dla nich .Im więcej partii na prawicy tym większa działka dla komuchów- i tylko klaszczą uszami na myśl że Wipler z Korwinem coś tam uszczkną, SP i PJN coś tam podgryzą, Ruch Narodowy namiesza.Wszyscy straszni patrioci a dają się rozgrywać jak król Staś przez carycę.A logika ?Gdzie tam w tym kraju każdy nosi buławę Marszałka w plecaku.
Niech wszyscy na prawicy się podporządkują Jarkowi i wtedy będzie dobrze.

Droździe to,że żaden(nie sprawdzałem) prezydent nie zginął w wypadku lotniczym to chyba nie jest argument?
...And Justice For All
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2013, 23:21
Niektóre ptice, a może hieny, skoro się posługujemy zoologiczna terminologia (choć można jeszcze zastosować szczura, psa itd), już dawno wpierdzieliły swój własny ogon i wciąż sadzą, że są tak błyskotliwe, że nie dały się propagandzie złamać a nie zauważyły, że posługują się tepa retoryka i argumentacja (najczęściej nawet nie zmieniając szyku w zdaniu) drugiej strony, która posługuje się dokładnie tymi samymi instrumentami. W rzeczywistości sa tępymi przedstawicielami żyjątek pełzających po tej Ziemi, którym nie wiadomo po jaki ch...j ktoś nadał kształt zbliżony do człowieka...chyba tylko aby ich samych zmylić, bo w głowie, powiedzieć, że pusto, to komplement

Tak...ostro ale już tego bełkotu czytać nie mogę. Czy nie można się różnić PIEKNIE?! Do kur...y nedzy?! Ludzie maja swoje poglądy, artykułują je, prezentują...miara wychowania, kultury jest to w jaki sposób się dyskutuje. jak się odpowiada na argumentacje! jeden może się mylic, drugi mieć racje, trzeci może mieć kompletnie inna wizję tak?!
Wchodze, nawet nie komentuje ostatnio bo już nie chce nikogo prowokować, bo się dowiaduje, z miejsca że jestem lemingiem zmanipulowanym przez TVN i GW itd. i ch... z tym, że GW nigdy nie kupiłem a TVNu od 2 kat nawet nie właczyłem bo nie mam czasu. Szkoda czasu. Poznajdywałem sobie fora na których prezentacja poglądów, dyskusja nie konczy się wyzwiskami a kontrargumentacja...ludzie z takich dyskusji wychodzą madrzeejsi a nie bardziej w....ieni..."wiem, że nic nie wiem"...tak powiedział bardzo dawno temu pewien bardzo mądry ale i skromny człowiek. Czemu to motto nie może być punktem wyjścia w dyskusjach prowadzonych tutaj? Bo kur...a kultury i wychowania brak!
Ostatnio edytowane przez kuba.j.g. : 16.07.2013 o godz. 23:38.
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.07.2013, 23:38
Właśnie "Pokłosie" otrzymało nagrodę Yad Vashem.

http://wyborcza.pl/1,75475,14277913,...alem_Film.html

Używanie terminu "Holocaust" [każdy kto tylko posiada choć parę zwojów pod czaszką wie w jakim znaczeniu jest dzisiaj używane to pojęcie] w odniesieniu do tego obrazu to wg mnie, jak używanie terminu "polskie obozy koncentracyjne" wobec niemieckich nazistowskich obozów koncentracyjnych.

... a tu dla przeciwwagi, materiały Archiwum Państwowego w Białymstoku.

Nie dopatrzyłem się informacji, że w zbrodni uczestniczyli Polacy.

Ponadto, z treści wynika, że bardzo możliwym jest, iż w Jedwabnem zamordowano również Żydów z Wizny.
http://www.bialystok.ap.gov.pl/lomza/jedwabne.html

-----------------------------------------------------------

Trzeba mieć jaja a nie wydmuszki: http://forsal.pl/artykuly/718870,weg...wa-z-mfw.html#
Ostatnio edytowane przez yarow : 17.07.2013 o godz. 01:47.
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 17.07.2013, 09:22
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post

Tak...ostro ale już tego bełkotu czytać nie mogę. Czy nie można się różnić PIEKNIE?! Do kur...y nedzy?! Ludzie maja swoje poglądy, artykułują je, prezentują...miara wychowania, kultury jest to w jaki sposób się dyskutuje. jak się odpowiada na argumentacje! jeden może się mylic, drugi mieć racje, trzeci może mieć kompletnie inna wizję tak?!
Nie obraź się, ale Ty niestety również "nie różnisz się pięknie". Nie dziw się później, że akcja rodzi reakcję. Praw fizyki Pan nie zmienisz

Taki mały "risercz" Twoich wypowiedzi:

kuba.j.g. napisał(a):
...prezentujesz typowa dla prawych i sprawiedliwych logike...
...Trotyl pojawil sie dlatego, ze przecietnemu wyborcy PiS nazwy semtex czy plastik powiedza tyle, ze pewnie bomba byla plastikowa...
...Moglbym chciec ale jak czytam takie banialuki jak twoje to mi sie zaczyna jednak odechciewac..
...to ta moja anonimowosć ćwoku!...
...a Smolensk zasrany...pieprzenie o bzdurach, kłotnie o 3-5 metrów, o pieprzone komisje czy im sie chce czy nie!Na co to komu!...
...tylko tzeba przestac pieprezyc o pierdołach a wziasc sie za robote...
...wam to przychodzi tym łatwiej im cześciej Jaro z Macierewiczem krzycza o swoich pseudonaukowcach, pseudodowodach i teoriach spiskowych....
...Martusa Kaczynska postawiła kiedys teze, że jakim brawem Boeing 767, przyziemiajac bez kół na betonowym pasie startowym sie nie rozdupcył a Tu-154, który przywalił przeciez w miekkie podłoze rozwalił sie w drobny mak...No ale ona ze stryjkiem obcowała wiec mozna jej to wybaczyc...
...Ty masz swoja wersje wydarzeń, która wam "niezalezne" media tłucza do głów i zadne raporty wam niczego nie udowodnią. ŻADNE...
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2013, 09:28
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Poswiecilem sie i przeczytalem ta prace, pobieznie bo pobieznie, i moim zdaniem jest ona nacechowana logika socjalistyczna. Tak samo jak i przy zjezdzie solidarnosci naciskanie na wieksze prawa pracownicze a potem dzialansc po '89 kiedy mogl udzielac sie w rzadach doprowadzily do obecnej, rozdetej, wszechwladzy zwiazkow zawodowych. Obecnie wystarczy siedem osob by zalozyc zwiazek zawodowy i hulaj dusza piekla nie ma. Zwolnic nie mozna, dodatki trzeba placic, zyc nie umierac. Moze i w zalozeniach mialo to byc dobre ale kazdy liberal ci powie ze taka wladza zz to nie tyle strzal w stope ale przestrzelenie sobie oby kolan przez gospodarke. Ludzie w pracy maja zapierdalac zeby dobrze sobie zyc po pracy a nie na odwrot co jest glowna roznica miedzy kapitalizmem a socjalizmem. Ina sprawa ze kapitalizmu jako takiego Polska nie uswiadczyla i niestety jeszcze dlugo nie zobaczy. Wlasnie przez potomkow panszczyznianych chlopow przyzwyczajonych ze panstwo ma sie nimi opiekowac a jak komus wiedzie sie za dobrze ma go spalowac i wyrownac jego stan posiadania. Chyba ze jest w ukladzie

Najgorsze, że paradoksalnie nawet jawnie sprzeciwiający się propagandzie komuszych mediów, w kolejnym zdaniu ową propagandę powielają. Czy zatem nie są na tyle rozumni by dostrzec własną hipokryzję, czy krytykują propagandę jedynie pod publiczkę?
Rozumiesz co piszesz czy piszesz tak dla sportu? Czlowiek wolny ma wlasne poglady i bedzie ich bronil i wspieral a nie wyrzekal sie ich w imie jakiegos blizej nie okreslonego "dobra". Na PiS nie bede glosowal bo nie po drodze mi jest z wyznawana przez nia polityka. Tak samo jak zapewne wiele osob o pogladach prawicowych i nie tylko.

BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
I to jest właśnie "fajne" - na forum dyskutujemy, czy Kaczyński jest czerwony, a może fioletowy,a prawie wogóle o rosnącej dziurze budżetowej i coraz gorszej sytuacji finansów publicznych....

Zamiast dziury na poziomie 35 mld zł, będziemy mieli 51 mld, o ile oczywiście powiedzie się szukanie "oszczędności" przez rząd, bo jak nie to blisko 60 mld.
To ze obecnemu rzadowi nalezy sie trybunal stanu za doprowadzenie Polski do takiego stanu jaki mamy obecni chyba jest rzecza oczywista dla wszystkich na tym forum ( chyba ze ktos glosuje dla jaj i ma w dupie co sie dzieje ). Dyskusja jest o tym co zrobic zeby to teraz naprawic, bo w nastepnych wyborach na pewno dojdzie do zmiany wladzy. Kwestia jest tylko taka ile urga Ruch Narodowy, i czy Wipler z Kukizem do niego dolacza ( A tak sie stanie jesli zmarginalizowany zostanie glos Artura Zawiszy ). Przy sprzyjajacych warunkach koalicja PiS-RN moze zdobyc 2/3 w sejmie i to uwazal bym za sukces. Niemniej jednak, wracajac do tematu, po wyborach nowy rzad bedzie zmuszony do drastycznych ciec i kwestia jest jaka droge obierze Kaczynski. Czy kosztem poparcia i swoich pogladow zostawi status quo nie ruszajac rozdmuchanej biurokracji i systemu subsydiowania zakladow pracy (prawa pracownicze, doplaty, blablabla... ). Czy wzorem powiedzmy Margaret Thatcher zamknie wszystkie nierentowne zaklady pracy, zetnie biurokracje o przynajmniej 60% (co bedzie sie wiazalo ze zmianami w prawie i wyrzuceniu na smietnik wiekszosci bzdurnych ustaw spreparowanych przez wladze od czasu sejmu kontraktowego ) i pojdzie bolesnie po swiadczeniach socjalnych.
AS82
Banita

Stary 17.07.2013, 09:29
Jak by Tusk pisał doktoraty pochwalające socjalizm to byście jechali po nim jak po burej suce , natomiast w przypadku Kaczyńskiego są to oczywiście informacje wycięte z kontekstu ,wszystko jest relatywizowane, ba, nawet, z tych jego prac wyrosła później realna troska o robotnika itd.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów