The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2013, 21:03
No albo się skur*ili albo są pokrakami, które w dodatku przeszły obok meczu. Tertium non datur. Kibice Śląska muszą być dumni.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.04.2013, 21:39
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Oglądnąłem to 4 razy. Za każdym razem obserwując innego gracza Śląska "próbujacego" przeszkadzać Małkowskiemu. Jakbym oglądał Piłkarski Poker..:/
Tylko motywów brak ,bo Zagłębie nawet bez tych 3 punktów się utrzymało- normalnie spiskowe myślenie ,może się mylę?jak co to oświeć mnie
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 28.04.2013, 21:54
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie mówię, że nie - tylko, że jednak i Legia i Amica mają dość solidną przewagę punktową nad resztą maruderów:

Legia/Amica

reszta

GKS/Bielsko
Wiele faktów wskazuje ,że niestety malutki klubik z Wronek zwany LECHEM przez niektórych(słowików) zdobędzie tytuł majstra. Legii gratulujemy 2-go miejsca.Naprawdę zasłużyliście
Ostatnio edytowane przez marek2a : 28.04.2013 o godz. 22:33.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.04.2013, 22:00
Którego miejsca ja ma pogratulować?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 28.04.2013, 22:13
Sorry, że się wcinam w internetowe napinki, ale jeszcze co do meczu Zagłębia i Śląska...

marek2a napisał(a):Wyświetl post
Tylko motywów brak ,bo Zagłębie nawet bez tych 3 punktów się utrzymało- normalnie spiskowe myślenie ,może się mylę?jak co to oświeć mnie
Może liczą jeszcze na puchary? To już jest majstersztyk http://www.youtube.com/watch?feature...&v=n6LnHDbRqt4
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 28.04.2013, 22:21
Którego miejsca ja ma pogratulować?
Śmieszne jest to ,że ,że dla nas 6-ste miejsce ( po tych wyprzedażach) będzie OK. ale mamy też szansę powalczyć o miejsce 4-tetrudna sprawaI co - szczytowy sezon Legii,a nasz najgorszy i razem powalczymy w el LE?I jeszcze jedno pytanie ,ile karnych jeszcze trzeba podyktować dla Legii,aby miała pewnego mistrza? 5 , 10 ,15 ?
Powód: sędziowie
Ostatnio edytowane przez marek2a : 28.04.2013 o godz. 22:38.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 28.04.2013, 22:50
marek2a, kwiat i smietana internetowych napinaczy.

Posty jednozdaniowki, a i tak po przeczytaniu ma sie wrazenie jakby wlasnie skonczylo sie czytac 5-tomowy pamietnik 6 latka. Nawalil za to mordek, jakby mordki robily u niego za argumenty (patrzac na tresc postow, mozliwe).

Ale cel zostal spelniony, w buraczanym stylu osmieszyl kluby z miejsc 1-2, choc osmieszyl kogos/cos to pojecie relatywne, bo bardziej osmieszyl sam siebie.

Brawo! Ku chwale Wisly buraczymy i napinamy razem z markiem!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.04.2013, 23:08
Śmieszne jest to ,że ,że dla nas 6-ste miejsce ( po tych wyprzedażach) będzie OK.
To jak dla Was będzie OK to ja nie mam więcej pytań.

I co - szczytowy sezon Legii,a nasz najgorszy i razem powalczymy w el LE?
Pamiętam Wasze urocze epizodziki w Serie B, więc już tak nie cuduj z tymi najgorszymi. Ale faktycznie - nasz szczytowy. Z okazji pierwszego podium wytatuuje sobie datę na pięcie.

iile karnych jeszcze trzeba podyktować dla Legii,aby miała pewnego mistrza? 5 , 10 ,15 ?
Siedemnaście. Dla Was - dwieście siedemnaście (napinka 1916-1906 %).
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.04.2013 o godz. 23:11.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Stary 28.04.2013, 23:49
Dla Was - dwieście siedemnaście (napinka 1916-1906 %).
Wszyscy kibice w całej Polsce widza co jest grane. poczytaj forapolscy sędziowie zrobią z (L)egii mistrza.Tak wiem ,nie dopuszczasz tej myśli,bronisz sie przed hańbą,OK. Myślisz sobie :moja (L) zdobyła wicemistrza sprawiedliwie, bez drukowania, ale masz pecha, są materiały video -dowody pokazują prawdę - na wicemistrza nie zasłużyliście
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.04.2013, 00:41
Wieczna hańba :(

Złodziejsko - przemytniczy klub
to Legia Warszawa
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.04.2013, 08:39
Wieczna hańba :(

Złodziejsko - przemytniczy klub
to Legia Warszawa

w końcu to przyznał
na tym chyba można zakończyć tą bezsensowną dyskusje
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.04.2013, 09:03
tak bogaty klub jak Legia powinna sobie lepszego trenera sprowadzić (ktos z doświadczeniem międzynarodowym)
Z takim budżetem chyba ich stać na kogoś lepszego niż Urbano, bo z nim na ławce to moga być spore problemy z przejściem 2 rundy a przeciez nie od dziś wiadomo że jest to zespół budowany na lige mistrzów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 29.04.2013 o godz. 09:05.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.04.2013, 10:01
tabela naszej rodzimej ekstraklasy jest tak spłaszczona (czytac zenująco słaba liga) ze Wisła w tak katastrofalnym sezonie moze zagrac w pucharach. do 3 miejsca tracimy 6 pkt sic! nawet 11 korona ma tylko 8 pkt straty do 3 miejsca. wiec kazdy moze wskoczyc na podium tym bardziej ze jeszcze mamy do rozegrania 6 kolejek i 18 pkt do zdobycia.gdyby jakims cudem udało sie zremisowac w Poznaniu mozna by było o dziwo myslec o pucharach.tego to nawet Kulawik w najjasniejszych snach nie przwidział
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.04.2013, 10:52
Pół żartem pół serio, w tej lidze powinny być jakieś regulację odnośnie tego, jakie drużyny mogą grać w europie.
Np od określonej ilości punktów.
Może się starzeję, ale wcześniej oglądałem polską ligę i jakoś tak strasznie nienarzekałem na poziom. Teraz, oglądając jakikolwiek mecz Polskiej ligi , piwo zaczyna źle smakować, fotel staje się zajebiscie niewygodny, obraz w telewizorze niewyraźny, jedzenie przestaje mieć smak.
Mało tego, czasami oglądając mecz skórokopów w koszulkach Wisły, muszę naprawdę silno trzymać się oparcia- by nie wyrzucić odbiornika lub chociaż nie przełączyć na inny kanał.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.04.2013, 10:59
Zastanawia mnie jedno. Nasza liga jest bowiem tak nieobliczalna, że trudno nadal cokolwiek wyrokować i ciekawi mnie, co by było gdyby:
Lech został mistrzem, Legia wygrała Puchar Polski, a Śląsk spadł poniżej 4.miejsca. Czy wówczas w pucharach grałby mimo wszystko Śląsk, jako finalista, czy drużyna z miejsca nr 4?

Mimo naprawdę niezłych dla nas wyników w trwającej nadal kolejce, jestem zdania, że raczej nie wczłapiemy się na to 3-4.miejsce. Po prostu trudno mi uwierzyć, że wygramy wszystkie 6 meczy (zwłaszcza wyjazdy, które naprawdę mamy niełatwe) i, że właśnie Górnik, z którym przyjdzie nam grać będzie umiał wtopić ponadto jeszcze ze dwa inne mecze...Za to, co wczoraj odjebał Śląsk, pomimo, że ich kibice są z nami zaprzyjaźnieni, życzę im, aby spadli najniżej jak to możliwe w tegorocznych rozgrywkach...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.04.2013, 11:03
chyba druzyna z miejsca nr 4

a co do reszty : no comment
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kole Jorz
Member

Od: 02.2013

Stary 29.04.2013, 13:59
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jedno. Nasza liga jest bowiem tak nieobliczalna, że trudno nadal cokolwiek wyrokować i ciekawi mnie, co by było gdyby:
Lech został mistrzem, Legia wygrała Puchar Polski, a Śląsk spadł poniżej 4.miejsca. Czy wówczas w pucharach grałby mimo wszystko Śląsk, jako finalista, czy drużyna z miejsca nr 4?
Drużyna z 4. miejsca.
Finalista Pucharu Polski, który nie zdobędzie Pucharu i w Ekstraklasie nie zajmie miejsca 1-3, gra w el. LE tylko wtedy, gdy zdobywca Pucharu Polski zdobędzie w tym samym sezonie Mistrzostwo Polski.

W końcu nie bezpodstawnie wielu obserwatorów przypuszcza, że w przypadku "stykowej" sytuacji w czubie tabeli i zdobyciu Pucharu Polski przez Legię, w 30. kolejce w meczu na Pepsi Arena w drużynie gości zobaczymy 11-14 Stevanoviciów...
Ostatnio edytowane przez Kole Jorz : 29.04.2013 o godz. 14:10.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.04.2013, 14:17
Nie no Śląsk wyjdzie i będzie umierał za brak pucharów dla siebie i mistrzostwo dla Amici
Odpowiedz cytując
GrzegorzTS
Member

Od: 09.2012

Stary 29.04.2013, 14:25
Lepiej żeby mistrzostwo zdobył Lech,jeżeli tytuł zdobędzie Legia to nawet pare baniek Cupiała nie pomoże w ewentualnym odzyskaniu tytułu.
Po wywalczeniu tytułu Legia ma spore szanse aby wejść do LM, ten ich cały prezes już w zimie zrobił kozackie transfery a po ewentualnym tytule zapowiada jeszcze większe transfery,Legia będzie ewentualnie pierwszym mistrzem od dawna który nie sprzeda najlepszych a jeszcze znacząco wzmocni skład!
Lech ma dobry ranking ale nawet jak wejdzie do ligi mistrzów to trudno uwierzyć,że Rutkowski zainwestuje kase w transfery więc Lech raczej nam nie odjedzie tak jak odjechałaby Legia.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.04.2013, 14:50
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post
Lepiej żeby mistrzostwo zdobył Lech,jeżeli tytuł zdobędzie Legia to nawet pare baniek Cupiała nie pomoże w ewentualnym odzyskaniu tytułu.
Po wywalczeniu tytułu Legia ma spore szanse aby wejść do LM, ten ich cały prezes już w zimie zrobił kozackie transfery a po ewentualnym tytule zapowiada jeszcze większe transfery,Legia będzie ewentualnie pierwszym mistrzem od dawna który nie sprzeda najlepszych a jeszcze znacząco wzmocni skład!
Lech ma dobry ranking ale nawet jak wejdzie do ligi mistrzów to trudno uwierzyć,że Rutkowski zainwestuje kase w transfery więc Lech raczej nam nie odjedzie tak jak odjechałaby Legia.
W Monachium już myślą jak osłabić konkurenta w walce o Champions League 2014. Na oku mają ponoć jeźdźca z głową Koseckiego i Jakuba "zemszczę się na Grekach" Wawrzyniaka.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 29.04.2013, 16:14
I po reformie.

Miały być emocje, miało być lepiej.
Miała być wielka walka o 8 miejsce, żeby w grupie mistrzowskiej walczyć o puchary zamiast w spadkowej o spadek. To teraz co za różnica czy ktoś zajmie 8 czy 9 miejsce i tak przez następnych 7 kolejek o nic nie gra. Jagiellonia, Lechia, Zagłębie dopięły swego kolejny sezon bezpiecznej mizerii przed nimi.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.04.2013, 16:20
GrzegorzTS napisał(a):Wyświetl post

Ojej boję się.
Na szczęście Legia nie ma dobrego szkoleniowca, więc Liga Europy to maks co z tej ekipy się wyciśnie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.04.2013, 16:26
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
I po reformie.

Miały być emocje, miało być lepiej.
Miała być wielka walka o 8 miejsce, żeby w grupie mistrzowskiej walczyć o puchary zamiast w spadkowej o spadek. To teraz co za różnica czy ktoś zajmie 8 czy 9 miejsce i tak przez następnych 7 kolejek o nic nie gra. Jagiellonia, Lechia, Zagłębie dopięły swego kolejny sezon bezpiecznej mizerii przed nimi.

No jak to?

Ósmy będzie się podkładał bogatym, a dziewiąty biednym .

No i kluczowe pytanie, które jakby nie istniało. Po podziale z kim u siebie z kim na wyjeździe ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 29.04.2013, 17:40
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
W Monachium już myślą jak osłabić konkurenta w walce o Champions League 2014. Na oku mają ponoć jeźdźca z głową Koseckiego i Jakuba "zemszczę się na Grekach" Wawrzyniaka.
za samo wejście do LM L otrzymałaby równowartość swojego rocznego budżetu jak nie lepiej, a i jakiś remis
u siebie też możliwy. Nikt tu nie pisze o zawojowaniu LM ale o samym wejściu.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.04.2013, 18:03
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
za samo wejście do LM L otrzymałaby równowartość swojego rocznego budżetu jak nie lepiej, a i jakiś remis
u siebie też możliwy. Nikt tu nie pisze o zawojowaniu LM ale o samym wejściu.
Wg mnie większe szanse na awans do LM ma Lech. Po pierwsze współczynnik dający prawdopodobne rozstawienie we wszystkich rundach, po drugie kumatszy trener, po trzecie brak wygasających kontraktów czołowych piłkarzy, przeciwnie do Legii, po czwarte fart w losowaniu. No i żeby była jasność, czy to Legii czy Lechowi życzę sromotnego w.......u i odpadnięcia z pucharów już w lipcu.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.04.2013, 18:15
Trochę prawdy w tym jest piter116. Ja patrząc na Lecha mam wrażenie, może złudne i wymuszone przez media forsujące Legię i jej sukces, że nie ma tam takiego ciśnienia na wszystko; wiadomo jakich rozmiarów jest teraz balon na Ł3, to rzuca się na czachę bardziej niż można sobie wyobrazić.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.04.2013, 19:03
Watts napisał(a):Wyświetl post
Trochę prawdy w tym jest piter116. Ja patrząc na Lecha mam wrażenie, może złudne i wymuszone przez media forsujące Legię i jej sukces, że nie ma tam takiego ciśnienia na wszystko; wiadomo jakich rozmiarów jest teraz balon na Ł3, to rzuca się na czachę bardziej niż można sobie wyobrazić.
Prawdy w tym jest i to sporo. Sporo gazet portali i tv ma swoje siedziby w stolicy. Grzanie sie w blasku legijnego zlota to dla wielu pismakow ciekawa perspektywa, na mysl o ktorej wielu z nich przebiera z radosci nozkami. Wielu dziennikarzy ma zazyle kontakty zpilkarzami legi, wspolne imprezy niektore znajomosci sa juz na stopie przyjazni. Nie byloby w tym nic zego gdyby nie mialo to przelozenia na tworczosc tego grona a niestety bardzo czesto ma.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.04.2013, 19:35
Obejrzałem Jagę z Lechem i jestem zdania, że Lech gra coraz gorzej, przewiduje, że w meczu z Legia dostaną baty i wrócą na własne tory :]
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.04.2013, 19:38
Jedni i drudzy, i Lech i Legia grają beznadziejnie, żenada po prostu, że zrobiła się taka przepaść między tą dwójką a resztą stawki... Naprawdę, nie przynosi to ani tym drużynom, ani całej lidze chluby...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 29.04.2013, 19:43
Przypomniał mi się dowcip.

- Jak zamknąć otwartego szampana?
- Nie wiem, ale zapytaj kibiców Legii
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów