|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Poszedłem nagrać Baumana": http://vod.gazetapolska.pl/4563-posz...m_campaign=vod
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Napisali coś o Mikke w"Do rzeczy", przeje,bane. A na kogo realnego aktualnie głosujesz? Teraz jesteś dojrzały i już nie dajesz się nabierać, brawo! ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak patrze na tych .......onych złodziei z Sejmu , którzy na każdym kroku chca tylko wyciagnac państwowe pieniadze ,to być może ktoś taki jaki jak Korwin , wizjoner, byłby ratunkiem ,choc jak zwykle pojawia sie pytanie czy jakby doszedl do zloba to nie zrobilby tego co reszta.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() --- Ajj, te palikoty... http://youtu.be/fLEfXhN-f7k
Ostatnio edytowane przez hunter : 26.06.2013 o godz. 20:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zasady zniewolenia ...
Nawet takie dwa błahe punkty wyjęte ze środka instrukcji obrazują dlaczego to "państwo" funkcjonuje tak jak funkcjonuje: "14. Spowodować, aby wszystkie zarządzenia i akty prawne, gospodarcze, organizacyjne (z wyjątkiem wojskowych) nie były precyzyjne. 15. Spowodować, aby dla każdej sprawy powoływano kilka komisji, urzędów, instytucji społecznych, ale żadne z nich nie powinno mieć prawa podejmowania skutecznej decyzji bez konsultacji z pozostałymi (nie dotyczy przemysłu wydobywczego)." http://www.blogpress.pl/node/4089 |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Pomimo społecznego niezadowolenia wygląda na to, że partie postkomunistyczne nadal (po wyborach) mogą utrzymać się przy władzy.
http://sondaz.wp.pl/kat,60878,wid,15...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Zielona Wyspa w Europie w kwestii bezrobocia wśród młodzieży leży za Odrą:
http://www.bild.de/politik/ausland/u...8414.bild.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Krwawy obłęd"
http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/krwa...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W ramach ciekawostek ze świata.
Po tym jak Kalifornia zalegalizowała małżeństwa homoseksualne, pojawiła się inicjatywa referendalna aby wprowadzić do konstytucji państwowej artykuł w brzmieniu ,,tylko małżeństwo pomiędzy kobietą i mężczyzną jest ważne lub uznawane w Kalifornii'' . Referendum zostało wygrane przez zwolenników tego zapisu i znalazł się on w konstytucji. Sytuacja stała się nieco dyskomfortowa. Trzeba, to było jakoś sprytnie odkręcić. Dwie lesbijskie aktywistki ( Kristin Perry i Sandra Stier) w wyniku nieudanej próby zawarcia małżeństwa złożyły skargę do sądu federalnego zarzucając iż ten przepis konstytucji Kalifornii narusza konstytucję USA. Sąd federalny najniższego rzędu uznał iż faktycznie ten przepis jest niezgodny z konstytucją USA. W tym miejscu zaczyna się piękna ekwilibrystyka. Po orzeczeniu na korzyść lesbijek władze Kalifornii uznały,że nie mają interesu w odwołaniu się od niego, czyli de facto nie mają interesu w bronieniu przepisów własnej konstytucji. Odwołanie złożyli inicjatorzy referendum, sprawa trafiła najpierw do sądu apelacyjnego a następnie do Sądu Najwyższego. Ten ostatni(głosy 5 do 4 ) nie stwierdził, że ten przepis konstytucji Kalifornii jest niezgodny z konstytucją USA, ale że inicjatorzy nie mieli prawa aby złożyć odwołanie a więc tym samym, że sąd apelacyjny nie był właściwy żeby rozpoznawać tą sprawę a w związku z tym, że w mocy powinno pozostać orzeczenie sądu federalnego pierwszej instancji. Tym samym problem referendum został rozwiązany. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Konwencja PO w Chorzowie,płoty, siatki, policja i armatki wodne chronią delegatów Partii Miłości:
http://niezalezna.pl/42963-po-w-oble...-armatki-wodne |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
||
Cytat:
Odbyłby się sąd nad pisowsko - faszystowskim kultem siły. Zastanawiano by się, czy "zdrowy organizm" to nawoływanie do usuwania z partii, a docelowo społeczeństwa niezdrowych organizmów, czyli pewnie gejów i imigrantów. Czy Kaczyński nawołuje do wojny i w kogo będzie uderzona ta "pięść": w Rosję, a może Niemcy? W tle przewijające się obrazki i porównania do Hitlera, Mussoliniego i pięści Breivika... ![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
a tak się tworzy martyrologię:
The lecture was unfortunately interrupted at the beginning by a group of right-wing radicals who shouted anticommunist and anti-Semitic slogans against Zygmunt Bauman. http://www.social-europe.eu/2013/06/...ial-democracy/ cenzura hula, basia kłamczuszek bezkarna, bo wycinają wszystkie podważające jej łgarstwo komentarze. Basiu Szelewo, nie idź tą drogą : ( |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
,,Norymberga dla komuny'' jest antysemicką przyśpiewką, bo tam sądzili antysemitów. Źle Basia rozumuje ? ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Co mówią PISowcy gdy nie boją się już Jarka
Przemysław Wipler: "Polacy wcale nie przekonali się do PiS. To mała i zamknięta partia" Cytat:
Jak było z" Pakietem Klimatycznym" http://wyborcza.pl/1,75477,14195240,...jasniamy_.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.06.2013 o godz. 18:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Propagandzista fedruje nawet w niedzielę.Masz premię za nadgodziny ? A tak to nie był zwykły weakend nawet cudak zaciskał pięści przeciwko nikomu Pewnie że można, propagandziści udowadniają to codziennie ... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
O co Droździe ci chodzi. Podałem link świeży sprzed godziny do art. Co o PISIe sądzi były PISowiec i to cię zabolało.
To nie moje tylko jego słowa (Wiplera). Zabolało że ktoś ośmielił wypowiedzieć się przeciw PIS? Przecież facet zna PIS od środka i wie co w niej piszczy. A tak nawiasem to podobały mi się te demokratyczne wybory PIS. Za czasów komuny też tak wyglądały wybory. (jeden kandydat i wszyscy za)
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.06.2013 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dla JKM tydzień bez Hitlera to tydzień stracony
J.Korwin Mikke o Unii Europejskiej: "Niewątpliwie siedzą tam Żydzi, którzy wprowadzają program Hitlera". |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może byś się propagandzisto zająknął nad łgarstwami cudaka?
Cytat:
Widać że ci do wodza dużo brakuje ![]() Wklej jeszcze wypociny niejakiego Poncyliusza albo Kluzik jako byłych pisowców ...![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|||||||
|
Przecież Niezależna.pl to PISowa propaganda to ma być wiarygodne ...śmiechu warte.
Poncyliusz i Kluzik jak byli PISowcami to było OK a teraz wrogowie Państwa jak i Ziobrzyści. Wszyscy którzy opuścili PIS oraz jego byli koalicjanci mówią jednym głosem o prezesie. To mały wredny zakompleksiony kłamliwy i podstępny człowieczek. Każdy były polityk z jego partii nie powiedział jeszcze dobrego słowa o nim. Dziwi mnie to że nadal są ludzie którzy wierzą jego propagandzie. Jakim to pustym człowiekiem trzeba być aby jeszcze zawierzyć prezesowi. Europoseł PiS Michał Kamiński Cytat: Cytat:
Cymański: Cytat:
Cytat: Cytat:
Normalnie bym się wstydził jakby taki człowiek był przywódcą Polski. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.06.2013 o godz. 20:04.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Panie yorku jestem zachwycony tą wklejką o Kaczyńskim z zagranicznych gazet, które są wysoce obiektywne i opiniotwórcze. Argumenty wobec Kaczyńskiego były porażające, dziwię się, że jeszcze nie stanął przed Trybunałem Stanu. Ja tam zawsze uważałem, że to co ktoś pisze świadczy o piszącym a nie o opisywanym.
Ostatnio edytowane przez Karamazow : 30.06.2013 o godz. 20:15.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Masz jeszcze raz Cytat:
Czytać potrafisz? Czy biorą tylko bezmózgich analfabetów, którzy łykają każdą brednię? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
Nagrodą cnych postępków i skromności wzorem. Nie - przekładają obcych śmieszności iść: torem. Wlały w nie wiele nauk ich nauczycielki, Prócz powinności żony i obywatelki. Tak wszystkim trzymając się obcego zwyczaju Widziemy cudzoziemki we własnym naszym kraju" Julian Ursyn Niemcewicz - Powrót Posła (Podkomorzy o Starościnie) ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwyczajnie zrobiło się strasznie i śmiesznie gdy w temacie wyrosły jak grzyby po deszczu jakieś niedobitki po wyznawcach JKM. Sądziłem, że ta moda minęła bezpowrotnie jakieś 10 lat temu, gdy sam byłem zafascynowany tego typu "liberalizmem", ale widać grunt jest na tyle płodny, że PiS-owcy ze swoim fanatyzmem wymiękają.
Cóż gdyby JKM nie dawał pożywki do obrzucania go błotem to pewnie bym tego nie robił, ale teraz postanawiam, że raz na miesiąc wrzucę jakieś aktualne cytaty z jego twórczości. Będzie się z czego pośmiać z PAX-owca III RP |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Problem jest w tym, że obrażasz siebie a nie Korwina. Ty go obrzucasz błotem? Co najwyższej szczekasz jak york zza bezpiecznie wysokiej furtki na dobermana, chociaż nie wiem czy york nie jest na ciebie za duży.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jedyny mój zarzut to grupa do której są kierowane apele. Mianowicie wyborcy PiS. Korwiniści powinni deczko pomyśleć i zrozumieć że większość aktualnych wyborców PiS swego czasu na Korwina głos oddało i żadnego efektu to nie dało. Dlatego jak już mówiłem przekonywać ale młodych świeżaków, niegłosujących i lemingi. Koalicja PiS NP byłaby ok światopoglądowo, a z ekonomicznej dyskusji też mogłoby się coś ciekawego urodzić. No i można by wspólnie pilnować liczenia głosów, dziwne ze korwiniści o tym nie myślą. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Słabe te paralele, ale niczego szczególnego po wcześniejszych wypowiedziach się nie spodziewałem. Korwin ma to do siebie, że sam na każdym kroku się kompromituje, więc nie muszę go obrzucać błotem, a wyłącznie będę cytował jego kocopoły.
Kapiszi czy za trudne do zrozumienia? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Nic poza tym nie powiem na kogo, gdyż nie jestem partyjnym naganiaczem.... @Karamazow - nie jest przeje.bane, że napisali, ani gdzie napisali - po prostu to co napisali to są fakty o Panu Mikkem i koniec. Ja z faktami nie dyskutuję - jak powiedziałem wcześniej - nie jestem lewakiem.... Realność polityki Mikkego polega na tym, że jest ona "nierealna" a pomysły z wprowadzeniem ultraliberalnego systemu podatkowego to utopia na równi z "Utopią" Morusa oraz "komunistycznym rajem" w wykonaniu kolegów Marksa, Engelsa i Lenina. Pokażcie mi jeden kraj, który przeprowadziłby całkowitą prywatyzację majątku państwa nie pozostawiając sobie żadnej kontroli nad strategicznymi gałęziami gospodarki. Pokażcie mi jeden kraj, w którym opodatkowanie i wszelkiego rodzaju opłaty są na takim poziomie jak proponuje Mikke. Tylko nie żaden Bantustan tylko w miarę normalny kraj. Co zaś do koncepcji p. Mikkego - skoro tak wiele wie o wolnym rynku, dlaczego nie odniósł olbrzymich sukcesów finansowych we współczesnym świecie Poza publicystyką i to charakterystyczną (czyli dużo krzyku i wrzasku) oraz wypowiedziami z gatunku "kontrowersyjne" - nie zarabia na żadnym biznesie. Sorry, ale propozycje rozwiązań ekonomicznych Mikkego są po prostu nierealne i oczywiście zgadzam się z wieloma diagnozami (przerost procedur i urzędników, przerost danin i opłat) to jednak rozwiązania proponowane przez Mikkego nie są realne..... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|