The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2013, 14:22
Szpen napisał(a):Wyświetl post
poczytaj raport deloitte'a

wis.la/ydpq7
Dzięki, właśnie nie mogłem sobie przypomnieć hasła "deloitte", które szukanie by mi znacznie ułatwiło Cały czas chodziło mi po głowie Ernst & Young, a tam takowych informacji nie znalazłem.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
O czym ty mówisz? Naprawdę sądzisz, że stać będzie kluby drugoligowe do podróżowania po całej Polsce? Już teraz większość ledwo wiąże koniec z końcem a ty jeszcze chce im to utrudniać.
W sumie to już teraz takowe podróże są dla nich codziennością, bo podział wschód - zachód zbytnio nie pomaga w ograniczaniu kosztów. Ale 20 drużyn to chyba faktycznie trochę za dużo, skłaniałbym się koło 18. Na ten moment wyglądałoby to następująco:

Energetyk ROW Rybnik
Bytovia Bytów
Chojniczanka Chojnice
Raków Częstochowa
Rozwój Katowice
KS Polkowice
Zagłębie Sosnowiec
Górnik Wałbrzych
MKS Kluczbork
Chrobry Głogów
Wisła Płock
Puszcza Niepołomice
Pelikan Łowicz
Resovia Rzeszów
Wisła Puławy
Radomiak Radom
Znicz Pruszków
Olimpia Elbląg
Pogoń Siedlce
Unia Tarnów

W sumie całkiem ciekawa byłaby ta liga. Ale fakt faktem potrzeba by było jakiegoś dofinansowania ze związku na podróże, tak jak to będzie w piłce młodzieżowej.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.04.2013, 14:38
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki, właśnie nie mogłem sobie przypomnieć hasła "deloitte", które szukanie by mi znacznie ułatwiło Cały czas chodziło mi po głowie Ernst & Young, a tam takowych informacji nie znalazłem.

W sumie to już teraz takowe podróże są dla nich codziennością, bo podział wschód - zachód zbytnio nie pomaga w ograniczaniu kosztów. Ale 20 drużyn to chyba faktycznie trochę za dużo, skłaniałbym się koło 18. Na ten moment wyglądałoby to następująco:

Energetyk ROW Rybnik
Bytovia Bytów
Chojniczanka Chojnice
Raków Częstochowa
Rozwój Katowice
KS Polkowice
Zagłębie Sosnowiec
Górnik Wałbrzych
MKS Kluczbork
Chrobry Głogów
Wisła Płock
Puszcza Niepołomice
Pelikan Łowicz
Resovia Rzeszów
Wisła Puławy
Radomiak Radom
Znicz Pruszków
Olimpia Elbląg
Pogoń Siedlce
Unia Tarnów

W sumie całkiem ciekawa byłaby ta liga. Ale fakt faktem potrzeba by było jakiegoś dofinansowania ze związku na podróże, tak jak to będzie w piłce młodzieżowej.
Tylko idąc dalej w trzecich ligach też trzeba byłoby zrobić reorganizację do maksymalnie 4 grup. Czyli kluby z "miast" typu Limanowa, Andrychów, Bochnia itd musiałby jeździć na swoje mecze aż to np. Tomaszowa Lubelskiego (odległość 300 km). Wyobrażasz to sobie? Ja bym raczej poszedł w drugą stronę i zrobił 4 grupy drugoligowe niż lączył to w jedną.

W bogatszych i mniejszych krajach (np. Austria, Czechy, Grecja czy Belgia) trzeci poziom rozgrywkowy już nie jest scentralizowany.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.04.2013, 19:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Dziadki leśne w jaki sposób mają szkolić młodzież? Wyłączą młodym fejsbuka? Wyciągną peta z ust gimnazjalistom siedzącym w Starbuniu? Czy może zagonią chłopaków na boisko i każą kopać w piłkę?

Nic na siłę,.
Jak to jak. Dać możliwość wygrania czegoś. Choćby pary trampkokorków, albo halówek. Jak? Byle jak. Turniej międzyszkolny na różnych poziomach i w różnych kategoriach wiekowych. Grać w reprezentacji szkoły to jest coś i dla szczyla w podstawówce i dla kozaka z gimnazjum i dla dorosłego ze szkoły średniej. Zwłaszcza dla młodszych jest to moim zdaniem wystarczająca motywacja żeby ruszyć dupę z przed kompa.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.04.2013, 20:13
Zwiększenie liczby zespołów jak najbardziej. Do tego polityka licencyjna i będzie ok.

Dzielenie na dwie grupy to największy idiotyzm naszych czasów. Co to ....a jest hokej czy coś?

Ps. Chyba Dolcan jako jedyny nie był wtajemniczony ze craxa ma awansować i gra swietnie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.04.2013, 20:51
Wszyscy sa przeciwni ale z tego co mowi komentator Debinski na poczatku Ligi+ ludzie z ekstraklasy maja wszystkich w glebokim powazaniu, maja gdzies opinie ludzi zwiazanych z klubami ekstraklasy i sami podejmuja decyzje. Tylko czekac az kluby zaczna działac w tej kwestii i Panowie z Ekstraklasy sie zesraja. Wszyscy zgodnie twierdza, ze liga na 18 druzyn bylaby najlepsza (czyli 34 kolejki) niz dzielenie ekstraklasy na 2 grupy Mistrzowska i Spadkową (37 kolejek) co i ja popieram.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.04.2013, 21:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy sa przeciwni ale z tego co mowi komentator Debinski na poczatku Ligi+ ludzie z ekstraklasy maja wszystkich w glebokim powazaniu, maja gdzies opinie ludzi zwiazanych z klubami ekstraklasy i sami podejmuja decyzje. Tylko czekac az kluby zaczna działac w tej kwestii i Panowie z Ekstraklasy sie zesraja. Wszyscy zgodnie twierdza, ze liga na 18 druzyn bylaby najlepsza (czyli 34 kolejki) niz dzielenie ekstraklasy na 2 grupy Mistrzowska i Spadkową (37 kolejek) co i ja popieram.
Myślę, że gdyby zrobić ankietę w 2 i 3 lidze to wszyscy byliby za ekstraklasą 22 zespołową, 24 zespołową, a może nawet 30 zespołową - najlepiej bez spadków. Rzecz w tym, żeby decyzji nie podejmowali ludzie, którzy mogą coś na tym stracić. Pytanie działacza Podbeskidzia o ilość drużyn jest zbędne.

Liga 10 zespołowa. Gdyby przyjąć, że taka drużyna jak Zagłębie Lublin dramatycznie walczy o utrzymanie - to byłaby ciekawa liga. A tak mamy pełną amatorkę.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.04.2013, 21:41
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że gdyby zrobić ankietę w 2 i 3 lidze to wszyscy byliby za ekstraklasą 22 zespołową, 24 zespołową, a może nawet 30 zespołową - najlepiej bez spadków. Rzecz w tym, żeby decyzji nie podejmowali ludzie, którzy mogą coś na tym stracić. Pytanie działacza Podbeskidzia o ilość drużyn jest zbędne.

Liga 10 zespołowa. Gdyby przyjąć, że taka drużyna jak Zagłębie Lublin dramatycznie walczy o utrzymanie - to byłaby ciekawa liga. A tak mamy pełną amatorkę.
Natomiast bardzo ciekawe co by działacz Podbeskidzia powiedział na spadek 3 drużyn. Bo w nowym systemie tego mi tylko brakuje, żeby 3 zespoły spadały i walka o utrzymanie była jeszcze ciekawsza. Chyba z obecnej RN tylko Ruch byłby przeciw. A Legia, Śląsk, Lech, Wisła, Podbeskidzie chętnie by zagłosowało na tak myślę.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.04.2013, 22:40

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.04.2013, 22:43
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości, wie ktoś gdzie można znaleźć te statystyki odnośnie finansów polskich klubów? Interesuje mnie szczególnie pozycja uwzględniająca procentowy udział zarobków piłkarzy w budżetach klubów.
Raport Deloitte ma jedną, zasadniczą wadę "Dane zostały dostarczone przez same kluby i nie były weryfikowane przez Deloitte". Jak porównasz oba raporty (Deloitte i Ernst & Young) dotyczące Wisły to zauważ, że wskaźnik zarobków piłkarzy jest super (Deloitte) tymczasem poziom płynności finansowej na poziomie Ruchu i ŁKS-u (E&Y) Wątpię, czy wskaźnik zarobków piłkarzy obejmuje również różnego rodzaju premie.

Ta nowa reforma rozgrywek może przynieść jeszcze jeden efekt - masowe ściąganie ton piłkarskiego szrotu w zimowym okienku transferowym na jeszcze większą skalę niż obecnie.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.04.2013, 03:33
Ja uważam, że najlepszą opcją była by liga 20-o zespołowa, z restrykcyjnym systemem co do przyznawania licencji. Nie wieżę, że nie znajdzie się w kraju 25-u zespołów, które by nie przeszły weryfikacji. 4-y zespoły spadają, dwa awansują bezpośrednio(również z 20-o zespołowej ligi), dwa po barażach z miejsc 3-6. Jak ktoś nie ma licencji, to dostaje się drużyna z miejsca 3-o, a baraże są od 4-7. W ten sposób sporo klubów miało by szanse na awans, więc inwestorzy próbowaliby spełnić warunki ekstraklasowe, proste.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.04.2013, 11:47
leyzer87 napisał(a):Wyświetl post
Ja uważam, że najlepszą opcją była by liga 20-o zespołowa, z restrykcyjnym systemem co do przyznawania licencji. Nie wieżę, że nie znajdzie się w kraju 25-u zespołów, które by nie przeszły weryfikacji. 4-y zespoły spadają, dwa awansują bezpośrednio(również z 20-o zespołowej ligi), dwa po barażach z miejsc 3-6. Jak ktoś nie ma licencji, to dostaje się drużyna z miejsca 3-o, a baraże są od 4-7. W ten sposób sporo klubów miało by szanse na awans, więc inwestorzy próbowaliby spełnić warunki ekstraklasowe, proste.
Nie znajdzie się pewnie nawet 10, które by przeszły weryfikację. A już angażowanie o awans do ekstraklasy 7 drużyny 2 ligi (przy 20 zespołach pierwszej) czyli ekipy w stylu Bogdanka Łęczna z 300 osobową frekwencją czy Dolcan Ząbki z 500 osobową frekwencją to szczyt profesjonalizacji ligi

I ta walka o baraż o ekstraklasę pomiędzy Wartą Poznań a Stomilem Olsztyn. Marzenie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.04.2013, 12:14
No to już na 95% można powiedzieć, że mistrzostwo rozegra się między Legią a Lechem, cały pościgowy peleton ma już za duże straty. Dla nas dzisiaj arcyważne spotkanie, jeżeli wygramy to możemy powalczyć o miejsca 3-6, jeśli stracimy punkty t raczej pozostanie nam rywalizacja o miejsca 6-10.

Niesamowite za to rzeczy dzieją się w 1.lidze, która spłaszczyła się tak, że nic o niej nie można powiedzieć, poza tym, że prawie wszyscy tam chyba handlują Termalica Moskala rośnie do roli głównego faworyta, ale "walka(wałka?)" rozgrywa się tak naprawdę między 8 drużynami...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.04.2013, 12:17
Spokojnie jeszcze z tym rozdawaniem medali. Jestem w stanie uwierzyć, że na podium mogą stanąć jeszcze takie zespoły jak Lechia, czy Jagiellonia, więc wiele może się w tej lidze zdarzyć.

Przecież w I lidze nigdy nie przestali handlować. No może mniej handlują odkąd spadł Znicz Pruszków - "rycerze wiosny"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.04.2013, 12:39
W I lidze nie ma znaczenie czy zajmie sie miejsce 1 czy 5. Rozgrywki to dopiero pierwszy etap. Potem decydujaca faza czyli ....zielony stolik. O tym kto wejdzie do ekstraklasy zadecyduje Komisja Licencyjna PZPN .
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.04.2013, 12:39
12 druzyn 11x4 i tyle odnosnie zmian
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 07.04.2013, 13:05
Ekstraklasa 16 drużyn spadają 3 drużyny
1. liga 20 drużyn spadają 3 drużyny
2. liga 16 zespołów spadają 2 drużyny
obostrzyć wymagania licencyjne i budować od początku Polską Piłkę
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 07.04.2013, 13:58
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ekstraklasa 16 drużyn spadają 3 drużyny
1. liga 20 drużyn spadają 3 drużyny
2. liga 16 zespołów spadają 2 drużyny
obostrzyć wymagania licencyjne i budować od początku Polską Piłkę
za malo meczow co to jest 30 kolejek 5 miesiecy bez grania
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 07.04.2013, 14:16
dodając PP i SPP wychodzi dla czołowych drużyn około 40 meczy
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2013, 17:15
No to na prawde robi sie nieciekawie w Polonii Warszawa

- W Polonii zostaliśmy jak bezdomni. Nikt się nami nie interesuje, nikt z nami nie rozmawia. Wy sobie grajcie, nas to nie obchodzi. Żadnych informacji - mówił między innymi Szymanek, dodając, że poloniści zastanawiali się, czy na złość prezesowi Ireneuszowi Królowi nie zakleić na koszulkach treningowych logo głównego sponsora naklejką konkurencyjnej firmy. Zaległości wobec piłkarzy Czarnych Koszul sięgają kilku miesięcy. Prezes Król przestał pojawiać się w klubie. Zaległości wobec piłkarzy Czarnych Koszul sięgają kilku miesięcy. Prezes Król przestał pojawiać się w klubie.

Za ta wypowiedz klub zawiesił Wojciecha Szymanka i nie zagra w poniedzialek z Widzewem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2013, 21:07
Cytat:
No to na prawde robi sie nieciekawie w Polonii Warszawa
Umarł król, niech żyje król
Sprzedali wartości bawiąc się w te całe Dyskopolo, teraz też się dla Króla sprzedali no to mają sukces. Nieraz sprawiedliwość zwycięża. Jeszcze przyjdzie czas na Amicę
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.04.2013, 21:15
Jak tak słaba drużyna jak Piast może być poważnym kandydatem do gry w pucharach to ja nie wiem Ślizgają się strasznie. Pomieszanie z poplątaniem ta nasza liga
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 09.04.2013, 11:24
1. Dzielenie TME na grupy to głupota.
2. W aktualnej dyspozycji klubów ekstraklasa powinna liczyć 16 zespołów spadać powinno 3 zespoły.
3. Więcej meczy o stawkę Ok. odkurzyć Puchar Ekstraklasy i PP zreformować je. PE rozgrywany od początku lipca. Rozstawienie najlepszych drużyn. Mistrz gra z beniaminkiem z drugiego miejsca w lidze w przypadku 3 spadkowiczów z beniaminkiem z 3 miejsca. wicemistrzowie z beniaminkiem z 1 (2) miejsca itd obowiązywać powinna faza pucharowa. Spowoduje to iż beniaminkowie dostaną ciekawe przetarcie przed ligą. Czołowe zespoły szybciej wejdą w rytm meczowy. Patrząć na sezon 13/14 wyglądałoby to tak. 5,6,7 lipca pierwsze mecze 1/8 12,13,14 lipca rewanże. 1/4 tych rozgrywek mecze 20/21 lipca rewanże 27,28 lipca pierwsze mecze 1/2 7,8 grudnia rewanże 15/16 luty finał 22 luty na stadionie narodowym. Co do ligi to zmieścić 15 meczy od sierpnia do początku grudnia. Reszta od początku marca do końca maja. W między czasie wpleść Puchar Polski, którego faza zasadnicza w której do walki wchodzą drużyny T-ME rozpoczynała by się w fazie 1/16 w systemie mecz i rewanż daje to dla najlepszych drużyn 9 meczy. 1(SPP)+7 (PE)+9(PP)+30(TME) daje to dla najlepszych drużyn około 47 meczy o stawkę na krajowej arenie. Sezon trwa od początku lipca z 2 miesięczną przerwą zimową i miesięczną letnią.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 09.04.2013 o godz. 11:48.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.04.2013, 11:43
Czy znana jest już cena dodatkowego pakietu play+offs ?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 09.04.2013, 15:03
Pomysł z Pucharem Ekstraklasy jest kompletnie beznadziejny. Kluby na tym stracą i to dość konkretnie, ja rozumiem jeśli byłyby z tego jakieś tam pieniądze... Choć sam pomysł dobry by coś zainicjować przed Ligą.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.04.2013, 15:17
Ta przeprowadzona reforma doprowadzi do obnizenia poziomu, bo premiowane sa tu slabe lub tragiczne zespoly, do ktorych wyciaga sie reke(dzielenie punktow). Grasz chu... caly sezon, a po 30 kolejkach masz kolo ratunkowe. Podobnie zreszta ma sie sprawa z grupa mistrzowska, gdzie zespolowi zdecydowanie slabszemu zmniejsza sie dystans do czolowego. Nie wspominam juz o ewentualnej korupcji i tragicznej frekwencji(na spotkaniach spadkowiczow). A zeby bylo lepiej(czy to jesli chodzi o poziom, czy o emocje) wystarczy respektowac zapisy licencyjne...wtedy slabeusze automatycznie sie wykrusza, a liga bedzie bardziej profesjonalna. Nie wyobrazam sobie w przyszlym sezonie takich sytuacji, jakie sa w Widzewie czy DyskoPolo.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 09.04.2013, 16:19
syryls napisał(a):Wyświetl post
Pomysł z Pucharem Ekstraklasy jest kompletnie beznadziejny. Kluby na tym stracą i to dość konkretnie, ja rozumiem jeśli byłyby z tego jakieś tam pieniądze... Choć sam pomysł dobry by coś zainicjować przed Ligą.
PZPN i Ekstraklasa SA powinni poszukać sponsora i kogoś kto to bd transmitować. moim skromnym zdaniem pomysł zajebisty, bodaj niemczech tak jest. ta forma sprawia że polskie kluby prze meczami w europie grają już o jakąś stawkę a słabszym klubom pozwala przygotować się na ligowe boje z czołowymi polskimi klubami. Znaleźć sponsora i chętnego do transmisji tych meczy, wprowadzić obowiązek pobytu na boisku 3 młodych zawodników młodych czyli urodzonym przed 1 czerwcem 1994 roku.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 09.04.2013 o godz. 22:50.

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.04.2013, 22:42
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Nie wyobrazam sobie w przyszlym sezonie takich sytuacji, jakie sa w Widzewie czy DyskoPolo.
Niestety sytuacja finansowa zespołów w ekstraklasie jest obecnie patowa.

Zmniejszysz ligę do 14 to dwa kluby z duża dozą prawdopodobieństwa podzielą losy ŁKS-u.
Z drugiej strony zwiększenie ligi spowoduje, że średniaki, które ledwo wiążą koniec z końcem wpadną w tarapaty, a zespoły, które doją obecnie samorządy zaczną doić jeszcze więcej.

Mówiąc szczerze to nie potrafię wymienić obecnie zespołu w ekstraklasie nie mającego problemów finansowych. Na krawędzi stoi połowa ligi, a druga połowa za moment może znaleźć się w podobnym położeniu.

Wariant zaproponowany przez Ekstraklasę jest najlepszym z możliwych na tą trudną sytuację w klubach.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.04.2013, 22:46
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
PZPN i Ekstraklasa SA powinni poszukać sponsora i kogoś kto to bd transmitować. moim skromnym zdaniem pomysł zajebisty, bodaj niemczech tak jest. ta forma sprawia że polskie kluby prze meczami w europie grają już o jakąś stawkę a słabszym klubom pozwala przygotować się na ligowe boje z czołowymi polskimi klubami. Znaleźć sponsora i chętnego do transmisji tych meczy, wprowadzić obowiązek pobytu na boisku 3 młodych zawodników młodych czyli urodzonym przed 1 czerwcem 2014 roku.

Mogłoby być ciężko
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 09.04.2013, 23:09
Cytat:
Mogłoby być ciężko
Bo ja wiem. Znasz młodych, którzy się urodzili po czerwcu 2014 roku?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.04.2013, 00:55
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Bo ja wiem. Znasz młodych, którzy się urodzili po czerwcu 2014 roku?
Ja znam jednego który się urodził przed.
Kamil Kosowski. Wielki talent.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów