The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2013, 13:12
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Czy chcesz czy nie taki mają lewicowy program, nie przypominam sobie jakiś super zmian i realnych reform jak byli przy korycie więc nie opowiadaj mi takich rzeczy. [...]
Sorki, że się wtrącam, ale to, że Ty sobie czegoś nie przypominasz to nie znaczy, że tego nie było. PiS obniżył podatki i to jest fakt. Tak jak faktem jest to, że jako jedyna z dotychczas rządzących formacji to właśnie ta partia próbowała walczyć z korupcją. Dalej likwidacja WSI, która była wrzodem na organizmie Naszego Państwa. W porównaniu z innymi ekipami zrobili najwięcej w ciągu tych dwóch lat swoich rządów będąc zmuszonymi do tego przez cały okres swoich rządów bronić się przed zmasowaną nagonką medialną.
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 19.06.2013, 13:26
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale to JKM zniechęcił ludzi do liberalizmu i takich poglądów jakie prezentuje. Zobacz sobie na hasła Korwina z ostatnich lat.

1. Przywrócenie kary śmierci.
2. Legalizacja narkotyków.
3. Zwolnienie wszystkich urzędników.
4. Prawo do posiadani broni.
5. Bezsens para-olimpiady.
6. Wzorowanie się na polityce gospodarczej Hitlera.

Można tak wymieniać, wymieniać i wymieniać, a diagnoza RAZ-a wciąż aktualna. JKM nigdy nie wygra żadnych wyborów, bo zwyczajnie sam je każdorazowo przegrywa. Porównania do Leszka Bubla są jak na miejscu.

Osobiście nie poparłbym partii, która chce przywrócenia kary śmierci, prawa do posiadani broni i legalizacji narkotyków, gdyż znane mi informacje wskazują na to, że w przypadku drugiej i trzeciej sprawy niesie to za sobą więcej złego niż dobrego, a w pierwsza sprawa nie zgadza się z moją etyką, a także obecnym podejściem KK do kary śmierci.
Coś nie tak? Po za tym punkty 3,5,6 napisałeś zakłamanym tonem jak typowy aparatczyk. Punkt 3 większość urzędników, punkt 5 bezsens para-olimpiady dla społeczeństwa, bo istotna ona jest tylko dla uczestników i ich rodzin, punkt 6 nie wzorowanie się tylko porównanie systemu podatkowego do Hitlerowskiego.
Co do narkotyków i broni jeszcze mogę dyskutować, ale jak ktoś twierdzi, że kara śmierci to zły pomysł to szkoda klawiatury.
...And Justice For All
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.06.2013, 13:30
Czy chcesz czy nie taki mają lewicowy program, nie przypominam sobie jakiś super zmian i realnych reform jak byli przy korycie więc nie opowiadaj mi takich rzeczy.
Dostałeś konkretne przyklady, trzeba było czytać uważnie. A nie, lewicowy program bo ja tak uważam....

Podałem karę śmierci jako przykład, chodzi mi o to, że jeśli kodeks karny mówi, że po 25 latach się przedawnia no to się przedawnia, nie można tego tak zmienić. To że w lewicowym państwie sądy działają jak działają to inna sprawa (sprawy toczą się latami, giną dowody, nie można kogoś zamknąć bo jest chory, pokrzywdzony i inne dziwne sprawy)
Zbrodnie przeciwko ludzkości i zbrodnie wojenne nie ulegają przedawnieniu.
Morderstwa ulegają przedawnieniu po 30 latach.
Korwin nawoływał np w 2008 r. do dania spokoju Jaruzelskiemu, a jego zbrodnie z lat 80-tych wówczas się jeszcze nie przedawniły.
To że w III RP sądy działają jak działają to inna sprawa, ale jeżeli Korwin z zasady by Jaruzela nie karał no to chyba coś jest nie tak?

Równie dobrze można by zacząć karać ludzi za jakieś przestępstwo co teraz jest przestępstwem, a jeszcze kilka, kilkanaście lat temu nie było nim (ale państwo prawa tak nie działa).
Nie musisz mi tłumaczyć, co oznacza że prawo nie działa wstecz. Rozmawiamy o karaniu zbrodniarzy komunistycznych za czyny, które były przestępstwem w momencie ich popełniania. Mówimy również o tym, że Korwin najchętniej by ich nie karał, z różnych mglistych powodów. Od jakiegoś czasu do tych powodów dodaje także "przedawnienie".

emj10 napisał(a):
Jeśli patriotyzm ma być gwarantem prawicowości to wymiękam. PPS też był prawicowy?
Kolejny raz szwankuje czytanie ze zrozumieniem. Napisałem cytat: "pod kątem stosunku do tradycji, patriotyzmu, owszem - PiS jest prawicowy."
Ograniczasz błednie "prawicowość" jedynie do kwestii gospodarczych.

A tutaj ściągawka, źródło takie sobie, ale na początek wystarczy:

Cytat:
Prawica – zwyczajowe określenie sił politycznych, które charakteryzuje szacunek dla tradycji, autorytetów, religii, istniejącej hierarchii społecznej oraz wstrzemięźliwość przy dokonywaniu zmian w systemie społeczno-gospodarczym i politycznym. Poglądy prawicowe są przeciwstawiane lewicowym.

(...)
Podział na prawicę i lewicę często nie bywa jednoznaczny. Do partii prawicowych bywają zaliczane te, które mają pewne lewicowe elementy, podobnie jak i do lewicowych zalicza się te, które mają elementy prawicowe. Ze względu na trudności w jednoznacznej klasyfikacji współcześnie istniejących partii tradycyjny podział na lewicę i prawicę jest zastępowany alternatywnym podziałem dwuosiowym, gdzie jedna oś przedstawia kwestie ekonomiczne, druga zaś społeczne.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawica

emj10 napisał(a):
1. Przywrócenie kary śmierci.
2. Legalizacja narkotyków.
3. Zwolnienie wszystkich urzędników.
4. Prawo do posiadani broni.
5. Bezsens para-olimpiady.
6. Wzorowanie się na polityce gospodarczej Hitlera.
To jest własnie cały Korwin, mieszanie pomysłów dobrych z absurdalnymi, co sprawia że docelowo nie udaje mu się wdrożyć żadnych, a jego poparcie oscyluje w granicach błedu statystycznego. Ale obserwując działalność Korwina, można się domyślać że właśnie o to chodzi....
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 19.06.2013 o godz. 13:36.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2013, 13:57
Tajemnica bankowa w wydaniu rządu Tuska: http://biznes.interia.pl/banki/news/...thread62943408
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.06.2013, 14:07
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
Coś nie tak? Po za tym punkty 3,5,6 napisałeś zakłamanym tonem jak typowy aparatczyk. Punkt 3 większość urzędników, punkt 5 bezsens para-olimpiady dla społeczeństwa, bo istotna ona jest tylko dla uczestników i ich rodzin, punkt 6 nie wzorowanie się tylko porównanie systemu podatkowego do Hitlerowskiego.
Co do narkotyków i broni jeszcze mogę dyskutować, ale jak ktoś twierdzi, że kara śmierci to zły pomysł to szkoda klawiatury.
Słabo dość czytacie "Najwyższy Czas", po który swego czasu często sięgałem. Blogów też chyba nie śledzicie, więc zrobię miłośnikom JKM taką reminiscencję.

3. Urzędnicy
Cytat:
Powinno wystarczyć z kalkulatorami 300-400, a nie 600 tysięcy urzędników
wis.la/zjmlh

Cytat:
Żyjemy w ustroju niewolniczym, nasza gospodarka zdycha i niedługo wykupią nas Chińczycy. A wszystko to wina urzędników Unii Europejskiej, których trzeba rozstrzelać
wis.la/p2jb1

5. Para-olimpiada.
Naprawdę żenadą jest bronienie JKM w tej sprawie, gdzie w kilku publicznych wypowiedziach ośmieszył się przyrównując niepełnosprawnych do murzynów, czy pisząc/mówiąc o graniu w szachy. Totalny debilizm. Jakim prawem ktoś śmie twierdzić, że taka olimpiada jest istotna tylko dla uczestników i ich rodzin?

6. Hitler.
No cóż kwiatków tutaj jest na pęczki, bo Hitlera dotyczy pewnie co drugi, albo co trzeci wpis JKM na swoim blogu, ale zacznijmy od lekkich wpisów, czyli od humorystycznego tekstu, z którego wynika, że Hitler, gdyby nie wojna zostałby prawicowcem

Jakże piękny i twórczy jest oto cytat.
Cytat:
Kto wie, czy gdyby nie wojna, Hitler nie przeszedłby na pozycje zupełnie prawicowe, jak śp. marszałek Filip Henryk Pétain, śp. Franciszek Franco Bahamonde czy choćby śp. Antoni de Oliveira Salazar?
Byłby wtedy fetowany jak w Polsce śp. Józef Piłsudski… Tak więc ustrojów gorszych od narodowego
socjalizmu przed 1939 rokiem było w świecie na pęczki.
wis.la/uzmmz

Nie osłabiajcie mnie i nie udawajcie, że nie widzicie tego co widać jak na dłoni.

PS. Sprawy kary śmierci nie da się nawet komentować, bo jak ktoś twierdzi, że szkoda klawiatury na komentowanie zabijania ludzi pod przymusem (via legis) to chyba komuś się fora pomyliły.
PS2. Także zapisać, zapamiętać i po kolejnych wyborach nie dziwić się czemu znów JKM zdobył 2% przez tych wstrętnych i okrutnych socjalistów
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 14:21.
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 14:48
Koleś, który mówi, że może pozostać 300, czy 400 urzędników jest poważny? To nie liberalizm, a czysty populizm.

Chińczycy mogą nas wykupić, ale nie muszą. Futorologia to ciężki kawałek chleba i nawet Fukuyama musiał się zreflektować.

Samo uczestniczenie niepełnosprawnych w zawodach sportowych to nie jest debilizm. Znam choćby jedną z naszych mulimedalistek olimpijskich w szermierce wózku i wiem ile to zdrowia i siły kosztuje. Dlatego debilem nazywam w tym momencie JKM i każdego kto głosi takie poglądy.

O Hitlerze nie wspomina jedynie w porównaniu do obecnej sytuacji podatkowej. Wpisz Korwin + Hilter, a zobaczysz 130 tys. wyników na ten temat. Chłop odleciał.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.06.2013, 15:09
szach - mat a propos Korwina . Tak mi się przypomniało:
http://www.maxior.pl/film/174301/sza...a-korwin-mikke

-------------------

Coś o socjalizmie. Tak wygląda modelowe socjalistyczne miasto. To pozostawili
http://www.youtube.com/watch?v=VKdoj...layer_embedded
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 19.06.2013, 15:44
Koleś, który mówi, że może pozostać 300, czy 400 urzędników jest poważny? To nie liberalizm, a czysty populizm.

Chińczycy mogą nas wykupić, ale nie muszą. Futorologia to ciężki kawałek chleba i nawet Fukuyama musiał się zreflektować.

Samo uczestniczenie niepełnosprawnych w zawodach sportowych to nie jest debilizm. Znam choćby jedną z naszych mulimedalistek olimpijskich w szermierce wózku i wiem ile to zdrowia i siły kosztuje. Dlatego debilem nazywam w tym momencie JKM i każdego kto głosi takie poglądy.

O Hitlerze nie wspomina jedynie w porównaniu do obecnej sytuacji podatkowej. Wpisz Korwin + Hilter, a zobaczysz 130 tys. wyników na ten temat. Chłop odleciał.
Hitlera wspomina żeby uwypuklic pewne rzeczy, np system podatkowy, ekonomie itd.

Z urzędnikami jak najbardziej można to wszystko rozpedzic w pi**u. Od 1989 wyszło z Wiejskiej około 5000 ustaw i bubli prawnych. Czasami to można powiedziec ze to jest sztuka dla sztuki, tworzenie wiekszej ilosci regulacji powoduje wieksze zapotrzebowanie na urzędników. Byłes kiedys rejestrowac auto albo załatwiac jakas inna sprawe w urzędzi? Przeciez to jest koszmar. Dziesiątki bzdurnych przepisów, homologacjii i cholera wie czego jeszcze. To jest własnie problem państwa nadopiekunczego ktore chce regulowac kazda mozliwą forme zycia obywatela. Tego nie ma w gospodarce wolnorynkowej, te wszystkie potworki prawne z Wiejskiej poszly by do kasacji. I Vincent nie potrzebował by dziewieciu zastępców tylko jednego. Jakies idiotyczne ministerstwa Cyfryzacji i czegos tam jeszcze tez by zostały zlikwidowane bo na co to komu? Ktos w ogóle wie czym oni sie tam zajmują? Do tego doszła by likwidacja ZUS ktora znacząco obniżyła by koszty pracy i high life. Chcesz emerytury czy ubezpieczenia zdrowotnego? Zrób to sam. Koniec i kropka.

Co do Paraolimpiady to z reka na sercu czy ktoś coś z tego oglądał? Bo dobrze JKM powiedział ze najgorzej na tym wychodzą sami niepełnosprawni bo cała kasa idzie od sponsorów do organizatorów. A sami zawodncy dostają fige z makiem. I jeszcze co do sensu paraolimpady: zdaje sobie sprawe jak wazne jest wspolzawodnictwo sportowe i jak wiele znaczy zwyciestwo, często też sam udział w zmaganiach elity. Ale pamietaj ze to mkol ustala stopien niepelnosprawnosci i caly przekret w tym sie kryje. Bo ktos kto twierdzi ze ma downa dostaje tyle samo punktów co ten bez ręki. A chyba kazdy przyzna ze to są dwie zupełnie inne niepełnosprawności. Wiec po co robic z tego taką szopke, to ja sam też nie wiem.

Co do Chińczyków to na obecny stan są włascicielami około 40% długów Zwiąsku Socjalistycznych Republik Europejskich. Czyli na moje to już mają nas w garści. Poprzez sztuczne zaniżanie wartości Juana bardziej opłaca im sie eksport do Stanów i Europy i dlatego podtrzymują ten powolny zgon. Jak już wydrenują nas z wszystkich pieniedzy to sie zacznie
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 19.06.2013 o godz. 15:49.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 19.06.2013, 17:01
Oni zawsze chcą nam robić dobrze w teorii. Ciekawe dlaczego prawy i sprawiadliwy Macierewicz nie wykonał ustawy lustracyjnej tak jak należy, miał przecież okazję i obowiązek (swoją drogę ustawa była złożona przez Korwina Mikkego w 1992 roku). [...]
Wybacz, ale chyba nie pogadamy sobie. Jak to mówił pewien klasyk "ja do Ciebie święte słowa, a Ty do mnie moja krowa". Wymieniłem Ci z grubsza kilka punktów nie intencjonalnych, ale realnych działań PiSu w okresie rządów tej formacji, Ty wciąż swoje (bez żadnej kontrargumentacji) piszesz o "teorii" robiąc jeszcze podjazd do roku 1992 kiedy to formacja ta jeszcze nie istniała.
Jeżeli masz problem z Macierewiczem i rządem Olszewskiego istniejącym przez ledwie kilka miesięcy, to może obejrzyj sobie "Nocną zmianę", poczytaj kilka książek n/t tego okresu (Cenckiewicza, Dudka polecam) może Ci to przybliży w jakich realiach działał zarówno ten rząd jak i jego minister spraw wewnętrznych.

Widzę, że co kilka lat powtarza się ta sama sytuacja. Na forum objawia się jakiś nowy wyznawca Korwina dla którego wszyscy są be jedynie Pan Muszka jest cacy. Jednak jest NADZIEJA Jak piszą dziś Jego dawni zwolennicy jest to uleczalne
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 19.06.2013 o godz. 17:06.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.06.2013, 19:23
Osobiście nie poparłbym partii, która chce przywrócenia kary śmierci, prawa do posiadani broni i legalizacji narkotyków, gdyż znane mi informacje wskazują na to, że w przypadku drugiej i trzeciej sprawy niesie to za sobą więcej złego niż dobrego, a w pierwsza sprawa nie zgadza się z moją etyką, a także obecnym podejściem KK do kary śmierci.
Czyli masz typowo lewicowe poglądy.

Cytat:
Sprawy kary śmierci nie da się nawet komentować, bo jak ktoś twierdzi, że szkoda klawiatury na komentowanie zabijania ludzi pod przymusem (via legis) to chyba komuś się fora pomyliły.
1.Wymierzenie kary śmierci następuje na podstawie przepisu prawa istniejącego przed dokonaniem czynu zabronionego - prawo nie działa wstecz.
2. Nieznajomość prawa szkodzi łamiącemu je.
3. Jeśli ktoś morduje to sam podejmuje decyzje, że nie chce żyć, ponieważ za ten czyn przewidziana jest kara śmierci. Nie ma mowy o żadnym przymusie! bo...
4. Chcącemu nie dzieje się krzywda.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 19.06.2013 o godz. 19:41.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 19:32
Worcester napisał(a):Wyświetl post
Czyli masz typowo lewicowe poglądy.
No tak, na świecie istnieje tylko liberalizm w wersji amerykańskiej
Nawet tam republikanie są przeciwko legalizacji narkotyków. Jedynie prawo do posiadania broni i kara śmierci to żelazne hasła.

Takiej głupoty, jaką pieprznąłeś to dawno nie czytałem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 19:35.
Worcester
Senior Member

Stary 19.06.2013, 19:47
No tak, na świecie istnieje tylko liberalizm w wersji amerykańskiej
Nawet tam republikanie są przeciwko legalizacji narkotyków. Jedynie prawo do posiadania broni i kara śmierci to żelazne hasła.

Takiej głupoty, jaką pieprznąłeś to dawno nie czytałem.
Jak już pisałem głównym hasłem prawdziwej prawicy jest:"Chcącemu nie dzieje się krzywda". Dlaczego polityk ma za mnie decydować co jest dla mnie dobre?

A jeśli nie widzisz tego, że mafia nie jest zainteresowana legalizacją (bo straci biznes), to już tylko Twój problem. Teraz zastanów się komu mafia musi zapłacić bibułą, żeby pozostał status quo.

PS.
Co do prawienia głupot, to Twoje "zabijanie pod przymusem" jednak bije wszystko na łeb.
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 20:30
1. Kara śmierci.

No tak, wolisz należeć do cywilizowanej "liberalnej" części świata. Na czerwono kraje, w których wykonuje się karę śmierci.

Co jest wg. Ciebie nieprawdziwego w stwierdzeniu "zabijanie pod przymusem"? Pewnie kara śmierci to takie dobrowolne samobójstwo, gdzie nie ma żadnego przymusu bezpośredniego, więzień sam prowadzi się na szafot, a wszyscy co nie chcą kary śmierci to totalne oszołomy?

2. Narkotyki.

Jeśli naprawdę jedynym problemem jaki widzisz w sprzeciwie przed liberalizacją dostępu do narkotyków jest czarna strefa i mafijny biznes to faktycznie wąsko na tą sprawę patrzysz. Przy okazji problemu z "dopalaczami" opisywałem przykłady osób, które nigdy nie sięgały po żadne używki, ale w zetknięciu się z "nowością", którą można było kupić prawie że w kiosku dochodziło do wielu niesympatycznych zdarzeń. Podobnie będzie wyglądała liberalizacja narkotyków miękkich jakiej chce guru narkomanów Palikot i "Ruch wolnych konopii", gdzie po narkotyki sięgną osoby, które nigdy nie pomyślałby o tym, żeby zakosztować takiej przyjemności. Otwarty rynek substancji szkodliwych dla zdrowia i życia nie ma nic wspólnego z liberalizmem. Niektóre substancje, a także produkty (np. broń, środki chemiczne, trucizny) nigdy nie powinny funkcjonować w wolnym obiegu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 20:41.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.06.2013, 20:34
Niemiecka wersja historii za dwadzieścia parę lat :
http://wpolityce.pl/artykuly/56217-h...-zaglada-zydow
Worcester
Senior Member

Stary 19.06.2013, 20:47
No tak, wolisz należeć do cywilizowanej "liberalnej" części świata. Na czerwono kraje, w których wykonuje się karę śmierci.
Tak, chciałbym.
Japonia, USA...całkiem, całkiem.

Cytat:
Co jest wg. Ciebie nieprawdziwego w stwierdzeniu "zabijanie pod przymusem"?Pewnie kara śmierci to takie dobrowolne samobójstwo , gdzie nie ma żadnego przymusu bezpośredniego, więzień sam prowadzi się na szafot, a wszyscy co nie chcą kary śmierci to totalne oszołomy?
Nie. To wykonanie kary za dobrowolne morderstwo.
Morderca sam skazuje się na karę śmierci, nikt nie robi tego za niego.

I odróżnij zabójstwo od morderstwa.

Kara śmierci to zabójstwo za dokonanie morderstwa.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 19.06.2013 o godz. 20:53.
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 20:52
Twój wybór. Na szczęście mimo wciąż dużego poparcia dla kary śmierci w Polsce wątpliwe jest, aby kiedykolwiek wróciła ona nad Wisłę. Tak swoją drogą to przypominają mi się dylematy między etyką Hołówki, a Wolniewicza z pierwszego roku studiów i te argumenty jakie leciały na lewo i prawo. Na 20 osób w grupie byłem jedynym przeciwnikiem kary śmierci, a doktor to był uczeń Wolniewicza

Zabójstwo to zabójstwo niezależnie do tego, czy doszło do tego umyślnie, nieumyślnie, czy jest to kara za występki. Z biologicznego i etycznego punktu widzenia nic się nie zmienia. Jedyną różnicą są zastosowanie środki prawne.

PS. Jeszcze Izrael i Białoruś, a także kilka innych ciekawych kąsków do tego doborowego towarzystwa. W USA kilkanaście stanów odeszło już od kary śmierci i kolejne idą w tym kierunku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 21:01.
Worcester
Senior Member

Stary 19.06.2013, 21:14
Dożyliśmy czasów, w których kara śmierci jest nieetyczna, natomiast aborcja już tak.
Ta pierwsza to oznaka barbarzyństwa/zacofania, ta druga jest wyznacznikiem nowoczesności.
Piszę to czyniąc aluzję do zestawienia emj10, z którego jasno wynika, że zwolennicy kary śmierci popierają rozwiązania przyjęte na Białorusi i w Afryce (czego rzekomo mają się wstydzić).
Ale już taka Holandia i inne kraje, w których morduje się nienarodzone dzieci są podporami w dziedzinie etyki.
Świat zszedł na psy.
Ostatnio edytowane przez Worcester : 19.06.2013 o godz. 21:19.
Janusz Szpotański
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 21:27
A co jeśli tak jak ja ktoś jest przeciwko aborcji, karze śmierci i eutanazji? Przecież to jest właśnie przejaw konsekwencji jakiego trzymają się chociażby bioetycy katoliccy. Dopuszczam jedynie w przypadku medycyny paliatywnej zaniechanie uporczywego leczenia, które również było popierane przez stronę kościelną, w tym samego Jana Pawła II.

Wszystkie kraje, które wymieniłeś należą również do krajów, które łamią prawa człowieka, nie przestrzegały w przeszłości konwencji haskiej w praktyce, a także dokonały największych zbrodni na ludzkości. Jak widać zamiłowania do ludobójstw idą w parze z małymi zbrodniami. Brakuje w tym doborowym towarzystwie jedynie Niemiec i Rosji patrząc na skalę występków.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 19.06.2013 o godz. 21:29.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.06.2013, 21:29
Ogląda ktoś studio po filmie "Nasze matki, nasi ojcowie" ? Pierwszy raz w życiu muszę pochwalić redaktora Kraśkę, ładnie ciśnie Niemca
Ostatnio edytowane przez heoij : 19.06.2013 o godz. 21:37.
emj10
Senior Member

Stary 19.06.2013, 22:41
Nie muszę sięgać po wiki, aby wiedzieć jak diametralnie zmienił się stosunek KK do kary śmierci w ostatnich dekadach. Z umiarkowanego przyzwolenia obecnie mamy do czynienia ze sporą niechęcią, jeśli nie zdecydowanym nakazem odejścia od stosowania tej kary. Biblia to nie jedyny wyznacznik tego co w danej epoce może być stosowane, a co nie. Na Kodeks Hammurabiego też patrzycie?

W encyklikach Jana Pawła II wyraźnie było napisane co sądzi on na temat kary śmierci i czemu jego zdaniem powinny być stosowane bezkrwawe sposoby karania przestępstw.
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.06.2013, 08:43
Nie wiem co mam napisać na te rzekome cuda pisu? fajnie że zlikwidowali wsi, parę podatków obniżyli, rzekomo próbowali walczyć z korupcją ([b]afera z Tomaszem Lipcem kładzie się cieniem na ową walkę/b]), prowadzili politykę antyrosyjską i antyniemiecką, nie zdążyli zbyt dużo nakraść?

Ja z drugiej strony znam takich ludzi którzy już na szczęście zmądrzeli i wyleczyli się z "prawicowości". "patriotyzmu" i "katolicyzmu" Jarosława i cała chociażby ta walka krzyżowa jest dla nich obrzydliwa.
Widzę że masz poważny problem z akceptacją rzeczywistości, jeżeli nie pasuje o Twoich opinii. Jakie rzekome, jakie cuda? PiS przez niecałe dwa lata zrobił tyle dobrego dla Polski ile był w stanie. Pamiętaj że musiał sprytnie wykorzystywać koalicjantów bo bez nich nic nie mógł zrobić.

"Afera" Lipca? A wiesz może na czym polegała ta afera? Czy tylko gdzieś usłyszałeś i powtarzasz jak papuga.

To masz chłopie prawicowych znajomych skoro "walka krzyżowa", co to k... w ogóle za określenie w ustach prawicowca, jest dla nich obrzydliwa.

Z twoich tekstów wynika, że zamknąłeś się w skorupce wypełnionej bzdurną propagandą i nią nasiąkasz. Użyj dzioba ...
Hej Nasz TS !!
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.06.2013, 09:25
http://altereddimensions.net/2013/na...y-in-minnesota wsi 24, tvp i cała reszta jak na razie milczy
piekna zaba w podpisie

BBudowniczy
Senior Member

Stary 20.06.2013, 09:34
Oni zawsze chcą nam robić dobrze w teorii. Ciekawe dlaczego prawy i sprawiadliwy Macierewicz nie wykonał ustawy lustracyjnej tak jak należy, miał przecież okazję i obowiązek (swoją drogę ustawa była złożona przez Korwina Mikkego w 1992 roku).
Cytat:
Nie wiem co mam napisać na te rzekome cuda pisu? fajnie że zlikwidowali wsi, parę podatków obniżyli, rzekomo próbowali walczyć z korupcją (afera z Tomaszem Lipcem kładzie się cieniem na ową walkę),
Tu już Ci odpisał Jędrek...Dodam tyle, że wypowiadasz się na pewne tematy tak, jakbyś czerpał wiedzę głównie z GW. O aferze z Lipcem poczytaj np tu :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tomasz_Lipiec

Wzorcowy sposób złapania i skazania skorumpowanego polityka, bez patrzenia że był on z tej samej opcji politycznej co rząd.

Z tego samego źródła co podałeś Dalej tam pisze, że podział nie jest jasny obecnie itd.
Tak jak pisałem pis jest partią socjalistyczną (lewica) jedynie co go łączy z prawicą to patriotyzm, kościół coś w ten deseń, nie jest to taka lewica jak Ruch Palikota są bliżej środka.
Proponuję otworzyć się na wiedzę i jednak poczytać, co to jest prawicowość. Poświęcanie przez Ciebie większości czasu na przekonywanie innych, że "tylko my są prawdziwa prawica" to tylko marnowanie czasu - Twojego i dyskutantów. Korwin najchętniej sprowadziłby dyskusję na scenie politycznej do poziomu piaskownicy: tylko moja łopatka jest prawdziwa "prawicowa",a twoja to zwykła "lewacka" szufelka. I tak tłucze od 20 lat tą swoją "prawicową" łopatką wszystkich dookoła w piaskownicy, ku uciesze siedzących na sąsiedniej plaży postkomunistów

Nie wiem co takiego jest absurdalnego?
Absurdalny jest pomysł z wyrzuceniem wszystkich urzędników na bruk, no chyba że Korwin planuje anarchię i powrót do społeczeństwa jaskiniowego. Polska bez organów ustawodawczych, policji, wojska, sądownictwa, więzień, służb państwowych, straży pożarnej, służb odpowiedzialnych za infrastrukturę, służb medycznych itp szybko stała by się łakomym kąskiem dla swych bardziej "lewackich" sąsiadów. Przypomina mi to trochę nawoływanie pacyfistów w USA w czasie zimnej wojny do jednostronnego rozbrojenia.

Podobnie legalizacja narkotyków, czyli zachęta do degeneracji społeczeństwa. Wzorowanie się na Hitlerze, którego "sukces" gospodarczy wynikał głównie z nakładów na militaryzację, z "armaty zamiast masła" i wsparcia Stalina (mającego swoje plany względem Niemiec).

W/w przemieszane z dobrymi pomysłami, czyli prawem do posiadania broni (bo mamy sytuację, że bandyta i tak sobie broń zdobędzie, a przeciętny obywatel jest bezbronny), czy też powrotem kary śmierci (ale tylko w wyjątkowych sytuacjach, czyli np seryjny morderca złapany na gorącym uczynku).

Cytat:
Widzę, że co kilka lat powtarza się ta sama sytuacja. Na forum objawia się jakiś nowy wyznawca Korwina dla którego wszyscy są be jedynie Pan Muszka jest cacy. Jednak jest NADZIEJA Jak piszą dziś Jego dawni zwolennicy jest to uleczalne
W odróżnieniu od ciężko chorego na palikotową dżumę i postkomunistyczną cholerę Asa, u kamikaze (lekko zakatarzonego Korwinem) widać szansę na wyleczenie i powrót do zdrowia

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Czyżby bliski koniec kolalicji PSL-PO? A może tylko straszak wysłany do Tuska "lepiej nie tykajcie się finansowania partii z budżetu państwa, bo pociągniemy was za sobą". Wywiad z Kłopotkiem z PSL:

Cytat:
Nie cieszy się pan, że się umieją zabawić?

Niestety to, co się zdarzyło, to strasznie bije w całą klasę polityczną. I teraz jeszcze, jak ja słyszę premiera, który ma zamiar za to, co jego chłopcy - i on sam pewnie też po części - narozrabiali, teraz ukarać wszystkich, to przyznam się szczerze - coś mi się nie zgadza w kieszeni.

(...)

Tusk mówi: "Wiem, że niektórzy dla pieniędzy są w stanie zabić, ale nie sądziłem, że w Sejmie".

Nie, tutaj Tusk oczywiście przesadza. Ja już mam zresztą go dosyć, jeśli chodzi o jego wypowiedzi.

Tuska? Premiera swojego rządu?

Tak, ten facet traci poczucie rzeczywistości. On kompletnie zatraca się, on praktycznie w tej chwili kręci się w kółko i nie wie, co dalej zrobić.

On próbuje jakoś uciec do przodu przed tymi coraz bardziej katastrofalnymi sondażami.

Ileż to razy już? Tylko nie w ten sposób się ucieka do przodu, bo już ludzie się na to nabierać nie dadzą.

Ale to nie jest tak, że wy tak straszycie, straszycie, a i tak wszystkie gorzkie pigułki przełkniecie, gdy dojedziecie do wyborów?

Nie, moim zdaniem zbliżamy się do pewnej granicy. Trzeba sobie szczerze powiedzieć...

Ale zbliżacie się, czy już ją mentalnie przekroczyliście?

Ja osobiście jestem gotowy na każde rozwiązanie.

Również wcześniejsze wybory?

Tak.
http://fakty.interia.pl/polska/news-...ecz,nId,984224
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Drozd
Senior Member

Stary 20.06.2013, 11:13
Nie musisz się zgadzać ze mną i tyle. Propagandę to masz w wiesz gdzie. Temat pisu uważam, za zamknięty i nie będę już więcej pisał na ten temat bo to jest walka z wiatrakami. No chyba, że znowu coś wykombinują.

Nie mam dzioba bo nie jestem ptakiem (ani kaczką ani drozdem).

Kaczka ma dziób a radio ma ryja
Pewnie że nie muszę, ale nie w tym rzecz. Problem w tym, że wypisujesz bzdury jak naćpany nawet kiedy kolejni forumowicze konkretnymi przykładami pokazują, że z Twoimi teoriami zwyczajnie nie wolno się zgadzać. Zwłaszcza komuś kto uważa się za prawicowca patriotę.

A cóż to ostatnio wykombinowali że postanowiłeś się zamienić w Donkichota?

Ostatnim wersem postanowiłeś chyba potwierdzić swój obraz, który od kilku stron tego tematu stawał się co raz ostrzejszy. Smutne...
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 20.06.2013, 11:46
Żart mi się przypomniał w związku dziobem. Rozumiem, że nie można pożartować z radia maryja, bo wtedy nie będę miał poglądów prawicowych.
Poznasz mądrego po żartach jego...

Gdybyś choć odrobinę miał prawicowe przekonania, tego typu "żarty" nie przeszły by ci przez usta z czystej przyzwoitości, a tak wpisujesz się w długą listę poprzedników, którzy w sytuacji beznadziejnej usprawiedliwiają się żartem. Co prawda do liderów jeszcze masz daleko, ale zacząłeś obiecująco.

Zadałem Ci proste pytanie. Dlaczego nie przekonujesz lemingów żeby poparli NP? Bardzo mnie to zastanawia...
Hej Nasz TS !!
Drozd
Senior Member

Stary 20.06.2013, 18:34
Przekonuje wiele osób do Nowej Prawicy którzy głosowali na rózne partie lub nie głosowali wcześniej. Zdefiniuj kogo dokładnie uważasz za leminga, żeby nie było nieporozumień.

BTW. dalej nie widzę nic nieprzyzwoitego w tym żarcie (nawet małe dzieci w katolickich szkołach sobie takie opowiadają)
Ano objawów lemingozy jest wiele ale podstawowy to "walka z kaczorami".

Zadaj sobie pytanie dlaczego małe ...
Hej Nasz TS !!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 20.06.2013, 20:34
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ano objawów lemingozy jest wiele ale podstawowy to "walka z kaczorami".

Zadaj sobie pytanie dlaczego małe ...
Syndrom oblężonej twierdzy - zjawisko polegające na wzbudzaniu poczucia zagrożenia ze strony mniej lub bardziej wyimaginowanego wroga. Grupa społeczna przejawiająca wysoki poziom poczucia zagrożenia o wiele chętniej rezygnuje z indywidualizmu dążąc do homogeniczności i oddaje władzę nad sobą osobom, które deklarują grupie zapewnienie bezpieczeństwa.

Syndrom oblężonej twierdzy jest często wykorzystywany przez polityków, którzy wzbudzają poczucie zagrożenia elektoratu, a następnie oferują ratunek z wyimaginowanej opresji. Elektorat, aby zredukować nieprzyjemne poczucie zagrożenia odda głos na polityka. W tym sensie posługiwanie się syndromem oblężonej twierdzy jest psychomanipulacją.

Co do liczby urzedników to sobie poczytaj o prawie Parkinsona.
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.06.2013, 08:31
Dajcie spokój z Korwinem. Każdy nastolatek o poglądach prawicowych przechodził nim fascynacje (ja też). Dłuższą krótszą, ale zawsze się wypalała. Czemu? Bo teoria teorią, a praktyka praktyką. Czlowiek wchodzi w poważniejszy etap życia i widzi, że to nie ma sensu. Jako dzieciak singiel gdy jeszcze nie ma pełnej odpowiedzialności za siebie lub za siebie plus kogoś to można fantazjować że te poglądy mają sens. Korwin ze swoim programem byłby dobry tylko wtedy gdyby wszystkie państwa na świecie wyzerować i zaczynać wszystko z jednego pułapu, a tak to tylko mżonki dla młodzieży.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Stary 21.06.2013, 09:50
Co zauwazyles wchodzac w powazniejszy etap zycia co zaowocowalo twoim twierdzeniem ze to nie ma sensu? Wlasnie troska o rodzine i dzieci powinny byc glownym powodem dla ktorego trzeba myslec o przyszlosci a wspieranie socjalistycznych mzonek o panstwie opiekunczym zadluzajacym sie w zastraszajacym tempie tym nie jest.
BBudowniczy
Senior Member

Stary 21.06.2013, 14:47
Co innego można było zrobić? Czekać aż aferę wykryje i nagłośni inna partia czy lepiej samemu to zrobić?
Mogli zrobić np tak:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_hazardowa : Afera hazardowa
http://www.wprost.pl/ar/174749/JANEC...-afera-III-RP/ : Afera stoczniowa

Nigdy nie mówił, żeby wyrzucić wszystkich urzędników. Nie chce likwidować wojska, policji, sądownictwa, więzień, straży pożarnej, ani służb medycznych (!) jedynie mówił o likwidacji straży miejskiej. Skąd bierzesz te bzdury?
Doczytałem posta emj10 - Korwin twierdzi, że wystarczy nam 300-400 z kalkulatorami, bo w Królestwie Polskim po 1815 było ich 600 bez kalkulatorów. Chłopina tylko nie pamięta, lub nie chce mu się pamiętać, że Królestwo Polskie miało wówczas 3,5 mln ludności, czyli ponad 10 razy mniej niż ma teraz Polska. Nie widzi również niuansów pomiędzy współczesnym światem, a tym z początku 19 wieku.
Jeżeli wg Korwina tych 300-400 urzędników miałoby zastąpić wszystkich dotychczasowych, oznacza to praktyczną likwidację w/w służb. Chyba że uważasz, że te 300-400 osób poradzi sobie np z poniższymi zadaniami:

Cytat:
urzędy wojewódzkie, wojewódzkie i powiatowe inspektoraty weterynarii, regionalne dyrekcje ochrony środowiska, wojewódzkie i powiatowe inspektoraty nadzoru budowlanego, komendy policji, komendy państwowej straży pożarnej, kuratoria oświaty, urzędy skarbowe, izby skarbowe, urzędy kontroli skarbowej, urzędy statystyczne, wojskowe komendy uzupełnień, wojewódzkie sztaby wojskowe, urzędy górnicze
PS. Prywatyzacja dróg, straży pożarnej, więzień, służb medycznych to nie faktyczna likwidacja dostępu do nich przez sporą część społeczeństwa?

Nigdy nie wzorował się na Hitlerze, wielokrotnie mówił, że się brzydzi takimi socjalistami (sam wiesz jakiej partii bliżej do Adolfa). Podaj cytat wzorowania się to będzie najlepiej, skoro twierdzisz, że tak robił to bez problemu na pewno zasypiesz mnie jego cytatami na ten temat.
Zwracam honor - nie znalazłem takiego cytatu. Ale znalazłem kilka innych ciepłych słów o Hitlerze:

Cytat:
Jeśli jednak weźmiemy poza nawias kwestię żydowską oraz rozwój techniki, to trzeba przyznać, że był to ustrój lepszy zarówno od „realnego socjalizmu” w wydaniu sowieckim jak i od euro-socjalizmu w wydaniu unijnym.
Cytat:
Otóż do roku 1938 Adolf Hitler był zupełnie zwykłym mężem stanu. Przyjeżdżały do niego zagraniczne delegacje.
Cytat:
Trudno też oskarżać wtedy Hitlera o jakiś nadmierny antysemityzm (jak wiadomo, „antysemita to człowiek, który nienawidzi Żydów bardziej niż jest to absolutnie niezbędne”…). Jest faktem, że 9/10 listopada 1938 roku, podczas Nocy Kryształowej, zamordowano 81 (niektóre źródła mówią o 91) Żydów – jednak było to po zastrzeleniu śp. Ernesta von Ratha, sekretarza ambasady III Rzeszy w Paryżu, przez Herszla Grynszpana, co wywołało (jako drugi już akt żydowskiego odwetu) falę pogromów
w Niemczech; w dodatku dr Józef Goebbels stanowczo twierdził i wtedy, i potem, że Hitler wyraźnie zabronił SS, policji, wojsku i NSDAP organizowania jakichkolwiek pogromów.
http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jes...e_hitlerze/781
http://nczas.com/numer-biezacy/korwi...przez-hitlera/

Już nie tylko ja ale parę osób w ciągu ostatnich dni wypunktowało czym jest prawicowa partia.
To przykro mi, że jest Ci z tego powodu do śmiechu, ale mimo wszystko miłego wypoczynku na plaży.
To miłego okładania się szufelką ups prawicową łopatką. Za plażami nie przepadam
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niektórzy politycy z PO już chyba całkiem odpłyneli od rzeczywistości, co można stwierdzić po najnowszym wpisie senatora Libickiego:

http://jflibicki.salon24.pl/515557,j...sondaze-dla-po

Cytat:
Jest recepta na sondaże dla PO!
Polska klasa średnia musi znów uwierzyć, że to PO jest jej reprezentantem. Że premier Tusk jednak nie założył czerwonego sweterka socjaldemokraty. Bez wiarygodnego przekazu w tej sprawie rzeczywiście będzie coraz słabiej. Ale jeśli deklaracje o powrocie do korzeni zostaną poparte konkretnymi, złożonymi projektami ustaw, to poparcie wyborców znów zacznie nam rosnąć.
Koń by się uśmiał

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów