|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ten Baku byłby idealny na skrzydło, ale niestety nie stać nas.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
Oczywiście nie umniejsza to sukcesowi Warty ani naszej miernocie za czasów Hyballi, po prostu może darujmy sobie ekstremalne wnioski w obie strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Fachowiec obroni sie w każdych warunkach .W poprzednim sezonie to Raków wydawał się taką egzotyką a gdzie są dzisiaj?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po sezonie kilku ciekawych zawodników odejdzie z Warty bo sobie zrobili reklamę na której będą się bujać latami, i wtedy zobaczymy kunszt trenerski Tworka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
No dobra, ale to zupełnie inne światy, w Rakowie mają kase. Ale tak czy siak, Raków potwierdził to w drugim sezonie i chwała im za to. Teraz Warta też musi to zrobić. Naprawdę wielu już było takich trenerów którzy mieli jeden dobry sezon a potem znikali całkowicie. Tworkowi tego nie życzę bo sympatyczny gość, ale też bez przesady z twierdzeniami że to na bank genialny trener. Niech potrenuje jeszcze chwile, on jest 2 lata w Warcie, Papszun był dużo dłużej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A te są takie, że pracuje już drugi sezon, działacze Warty wytrzymali ciśnienie na początku sezonu, kiedy mieli 5 porażek i tylko punkt więcej niż Stal (wtedy w Mielcu pogonili Skrzypka i zatrudnili Ojrzyńskiego - efekty widzimy) Prawda jest też taka, że jak napisałem, większość klubów w czołówce ma trenerów pracujących dwa lata lub dłużej i to jasno pokazuje, że stabilizacja służy lepszym wynikom. Nota bene. Piast na początku sezonu miał passę ośmiu meczów bez zwycięstwa i szorował po dnie tabeli. Czy ktoś myślał o wywaleniu Fornalika? Podobna sytuacja była w Pogoni, gdzie Runjajic też nie miał rewelacyjnych wyników. Nie zwolnili go i teraz mają efekty. A też wiadomo, że kilku zawodnikom nie było z nim po drodze. I tak jak napisał Dzinus, ja też nie mam zamiaru umniejszać sukcesu Tworka i Warty. Według mnie obecna jazda z Hyballą jest pokłosiem jego PR, a także hype jaki zrobili tzw. dziennikarze, którzy teraz nagle są pierwszymi do jego krytykowania. Ja chciałbym żeby dać spokój z wymienianiem trenerów, bo to jest droga donikąd. Na lato są już zaklepane transfery, z pewnością ktoś jeszcze odejdzie i przyjdzie, więc dajmy czas pracować Gegenowi. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już widzimy .Przecież ktoś tam już wyżej napisał że Tworek nie pracuje tam jako strażak tylko przez dwa lata zbudował niezłą drużynę.Oni nawet nie mieli awansowac do ESY tylko się spokojnie utrzymać w pierwszej lidze.Taki cel został postawiony Tworkowi więc całkowicie zrozumiałym jest że nie zwolniono go po słabym początku tego sezonu.Gość po prostu wyciąga z drużyny więcej niż się od niego oczekuje.Warta awansowała do ESY jako najsłabszy z beniaminków dzisiaj są na 4 miejscu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Żeby było jasne - uważam, że Tworek sobie SUPER radzi, jest do tego sympatyczny gość i umiał to wszystko poukładać. Ale mówić, że to drugi Papszun bo jednej świetnej rundzie albo mówić że to ta sama sytuacja co z Rakowem? Ta jesienna runda wcale nie była taka dobra w wykonaniu Warty, a ich pozycja obecna to w tej samej mierze słabość konkurencji co ich dobra forma (której nie umniejszam, bo obecnie idą jak burza). Nie popadajmy w przesadę, bo robią się widzę wojenki pod tytułem "Hyballa super/Hyballa totalnie beznadziejny/bierzmy magika Tworka" (i nie uderzam tutaj w Ciebie krysztal tylko w ogół). To jest ekstraklasa, tutaj nic nie jest aż tak oczywistego (może poza poziomem żenady piłkarskiej) Jakby nie było jasne - nie odpisuje tutaj tylko na posta krysztala i nie jest to żaden pocisk w Twoja strone, bardziej odbiór całej konwersacji która ma miejsce.
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 26.04.2021 o godz. 13:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
krysztal,
nie masz pojecia jak funkcjonuje Rakow i dobrze by bylo zebys nie pisal glupot. Rakow jest poukladany od gory do dolu. Tam maja listy zawodnikow na kazda pozycje a, b i c. Lista a to pierwszy wybor, zazwyczaj nieosiagalny, b osiagalny, c na wypadek. Tam jak ktos odchodzi to juz wiedza kto przyjdzie w jego miejsce. Ktory polski klub ma tak poukladany scouting? Rakow od 8 lat, czyli jak rzadzi Swierczewski, robi systematyczne postepy. To nie sa wyniki ponad miare, czy wystrzal jednoroczny. Pamietam jak 2 lata z rzedu nie awansowali do 2 ligi bo kopacze dwa lata z rzedu konczyli jesien na 1 miejscu z przewaga kilku punktow a pozniej to roztrwonili. Mowilo sie, ze to byl spisek, bo potraciliby wygodne miejsce do gry. Wiec wyjebal 3/4 skladu i zaczal budowac od nowa. Od tego czasu Rakow systematycznie idzie w gore. Chcialbym zeby Wisla tak funkcjonowala. Z naszym potencjalem bysmy byli hegemonem tej ligi. Bo nie czarujmy sie - Rakow to 5-10 tysiecy wiernych kibicow i to wszystko. Na Wisle jest nas jednak trzy-cztery razy tyle. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po 5 kolejkach Warta była 12 po 10 byli na 9 pozycji po słabej końcówce rundy jesiennej spadli na 14 ale i tak mieli bezpieczną przewagę nad ostatnią drużyną.Jasne niech to potwierdzi w kolejnym sezonie tylko że jak mu się uda będzie już dla nas nieosiągalny |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Warta musi coś udowadniać? Ten klub był absolutnie najbiedniejszy w Iszej lidze i jest absolutnie najbiedniejszy w Eklapie... Wszyscy szykowali się tam na spadek po krótkiej przygodzie w najwyższej klasie rozgrywkowej, a tu walka o puchary
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Taaak, z pewnością niejaki Baku marzy o pozostaniu w Polsce na kolejny sezon....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
patrzac po liczbach ktore wykreca w mocniejszej lidze od naszej (k.. jak to brzmi) i po zainteresowaniu innych klubów w sensie kto sie nim interesuje , nie wiem jakie niby sa szanse ze trafi do nas
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() U nas to sfera marzeń. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Tak, tak, nagle multum ofert z całej Europy dla Azera, podczas gdy co najwyżej raz na parę lat jakiś Azer jest transferowany (za darmo) z tej ligi i to do 2 ligi tureckiej.
Śmierdzi mi tu Rzeźniczakiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypominam, że Zhukov też przychodził do nas z ligi która wg wielu komentatorów zjada naszą na śniadanie. A co się okazało? ww. zawodnik nie jest u nas nawet zawodnikiem pretendującym do bycia gwiazdą zespołu. Także byłbym sceptyczny do ogłaszania tego Emreliego zawodnikiem nieosiągalnym dla nas. Gdyby tak było, mocniejsze kluby dawno by go wyciągnęły.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
meczyki.pl napisał(a):
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
CV ładne
ale po ostatnich transferach to już w ogóle się nie jaram. Frydrych, Savic, Yeboah też się zapowiadali na koty. Niech przyjdzie, pobiega, może coś z niego będzie.Natomiast oby to nie oznaczało, że Plewka nam ucieka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Dziwne :
:"jest podstawowym piłkarzem występującym na pozycji defensywnego pomocnika, dlatego jego liczby są skromne." "Jest bardzo dobrze wyszkolony technicznie. Słabe strony? Warunki fizyczne." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pasuje do nas jak ulał, słaby fizycznie, wirtuoz bez liczb
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pol Llonch to przecież był Pudzian...
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
z której strony ładne CV ? oprócz tego, że szkolił się w szkółce Ajaxu to mega ogórkowate CV.. akurat na spadek w przyszłym sezonie.. jak mamy robić takie transfery tu już lepiej nie róbmy nic. chociaż z drugiej strony właśnie takie transfery w ekstraklapie odpalają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ngolo Kante tez nie daje rady przez swoj niski wzrost
![]() ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że głównym problemem naszej kadry jest to, że żaden zawodnik nie ma jakichkolwiek liczb w ofensywie!!! Jedynym, który prezentuje się jako tako w statystykach jest Forbes... Reszta grajków prezentuje totalne dno... Ciężko walczyć o utrzymanie gdy ani pomocnicy, ani napastnicy nie strzelają goli i nie notują asyst...
W tym kontekście Aschraf El Mahdioui wpisuje się idealnie w naszą politykę transferową... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pol Llonch w 41 występach w Wiśle zanotował 1 asystę, myśle, że nie ma na tym forum osoby, która nie przyjęłaby go tutaj z powrotem z otwartymi rękami.
Póki go nie zobaczę na boisku, nie będę wydawać werdyktów. Nasza zajebistą ligę może zarówno wciągnąć dupą, jak i być kolejnym transferowym niewypałem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ten transfer za Bashe i Mawutora?
Mawutor zostanie? Przedłużylibyście z nim? Środek: Kuljevic, Mawutor i na doczepke Basha jesli chodzi o DEF, ajk to widzicie? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|