The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2021, 16:26
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kuba raczej nigdy nie chciał być powoływany "za nazwisko" a tym bardziej za to że selekcjonerem był jego wujek.

Jeśli trenerem będzie ktokolwiek że świata to na pewno będzie znał nazwisko Błaszczykowski i się dowie że kariery reprezentacyjnej nie skończył.

Inna sprawa że z obecnym zdrowiem to... Po prostu na euro nie ma prawa jechać. Jedyny wyjątek to gdyby kadra liczyła nie 23 a np 28 zawodników. Wtedy byłoby nas stać aby mieć jednego zawodnika który prawdopodobnie i tak odpadnie przez kontuzje

A co do samej motywacji Kuby, to raczej nie gra się w klubie tylko po to by mieć splendor w reprezentacji. On chce jeszcze jakoś sukces z Wisłą osiągnąć i sadze ze pogra jeszcze 1.5 roku z nadzieją że przy Hyballi uda się coś w przyszłym sezonie ugrać (może puchar Polski?).
Absolutnie się zgadzam, że Kuba nie liczył na rodzinne koneksje. Co innego mam na myśli, dla Kuby motywacją do gry, pomimo licznych kontuzji była gra na mistrzostwach. Nowy trener, nowa miotła....choć oni z sobą już współpracowali....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.01.2021, 21:30
Jeżeli Kuba będzie zdrowy i w formie to każdy trener weźmie go prędzej niż jakiegoś młokosa bez doświadczenia. Natomiast czy będzie zdrowy i w formie to wielka niewiadoma.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.03.2021, 17:57
Jeśli Lis odejdzie po sezonie, to część kwoty transferowej warto zainwestować w Strączka ze Stali, wygląda bardzo dobrze, choć gra nogami na pewno do szybkiej poprawy.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 22.03.2021, 10:36
Mamy mlodych chlopakow na bramke, w tym bardzo utalentowanego grajacego w CLJ, ktory ma duzo intuicyjnych fajnych interwencji.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.03.2021, 16:35
Naprawdę sobie wyobrazacie że będziemy mieć na tej pozycji wyłącznie juniorów?
To tak nie działa. To musi być naprawdę talent + mocno przygotowany mentalnie by zaistnieć i się nie spalić w esa.

Poza tym nie sądzę że Hyballa się na to zgodzi.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 22.03.2021, 17:10
Ja nie sadze ze Lis odejdzie. To podstawowa kwestia.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 22.03.2021, 19:15
Heero napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Lis odejdzie po sezonie, to część kwoty transferowej warto zainwestować w Strączka ze Stali, wygląda bardzo dobrze, choć gra nogami na pewno do szybkiej poprawy.
Też jestem tego zdania, dobry szybki gość z super warunkami, to jak złapał strzały Silwy, a potem Yeboacha potwierdza duża klasę, jak na jego wiek. Tym którym przyjdzie do głowy obwiniać go o trzecią bramkę od razu zwrócę uwage na odległość z jakiej uderzał Savic. To, że on się do tej piłki zdążył złożyć jest na jego duży plus. Gdyby chłop ze Stali w pierwszej połowie strzelił po ziemi to Lis by tej piłki nawet nie powąchał.

Dlatego jeżeli jest do wyciągnięcia ze Stali to brać go. Bo i tak długo u nas nie pogra...

A ten junior którego widziałem w ostatnim meczu z Jagiellonią jest trochę mały i zanim nabierze doświadczenia pozwalającego nadrobić warunki dużo czasu upłynie.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.03.2021, 20:51
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ja nie sadze ze Lis odejdzie. To podstawowa kwestia.
Ja się zdziwię jeśli nie odejdzie. Rok kontraktu, dobry wiek, ktoś wyłoży milion euro i Lis jego. Poza tym ma dobrych menagerow którzy potrafią opychać zawodnikow na zachód.

Zresztą Wisła.musi sprzedać 2-3 zawodników latem by się rozwijać i spełniać transferowe priorytety Hyballi.
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2021, 06:11
oho, widzę że temat "małego juniora" staje się viralem
Ja zachwyty o tajemniczym "niskim bramkarzu" doczytałem na forum szmaciarzy, na które zaglądam by delektować się ich garbatą dolą - ostatnio w temacie drużyn juniorskich.

Coż to więc za chłopiec o niskim wzroście a wielkim sercu ;-)
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.03.2021, 08:51
Pulpet napisał(a):Wyświetl post
oho, widzę że temat "małego juniora" staje się viralem
Ja zachwyty o tajemniczym "niskim bramkarzu" doczytałem na forum szmaciarzy, na które zaglądam by delektować się ich garbatą dolą - ostatnio w temacie drużyn juniorskich.

Coż to więc za chłopiec o niskim wzroście a wielkim sercu ;-)
Piotr Zagórowski - ale to melodia 2 lat bo on ma z 16 lat

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.03.2021, 09:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ja się zdziwię jeśli nie odejdzie. Rok kontraktu, dobry wiek, ktoś wyłoży milion euro i Lis jego. Poza tym ma dobrych menagerow którzy potrafią opychać zawodnikow na zachód.

Zresztą Wisła.musi sprzedać 2-3 zawodników latem by się rozwijać i spełniać transferowe priorytety Hyballi.
Mam podobne zdanie. Przede wszystkim budżet nie jest z gumy i Wisła po prostu musi kogoś sprzedać.
Oferty mogą dostać Lis, Szot, Żukow, Plewka, Forbes - pewnie inni też ale w tych przypadkach jest to najbardziej prawdopodobne.
W przypadku Lisa i Żukowa jest to ostatnia chwila na zarobek. Mam nadzieję, że Hyballa i skauting już pracują nad ich zastąpieniem.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2021, 09:07
W meczu CLJ z Cracovią Zagórowski grał, jak na tę klasę rozgrywek, świetnie. Wyjmował nieprawdopodobne piłki i był na prawdę pewny.
Teraz ma już 17 lat (styczeń 2004).
Wszyscy mówią: mały, mały, ale on ma 178 cm wzrostu,
Być może przy stoperach to nie rewelacja, ale nie róbcie z niego karła.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.03.2021, 09:37
W historii było kilku niewysokich bramkarzy, którzy wygrywali najważniejsze trofea - zarówno klubowo, jak i w reprezentacji. Z ostatnich lat przychodzą mi na myśl takie nazwiska jak Barthez (180 cm) czy Casillas (182 cm). Nadrabiali to niesamowitą dynamiką i potężnym wybiciem, którym byli w stanie nadrobić braki wzrostu.

Warto tu wspomnieć o ape index, czyli współczynniku małpy - choć brzmi to śmiesznie chodzi w nim o proporcje ciała - zazwyczaj ludzie mają podobny wzrost, jak rozpiętość ramion; zdarzają się jednak przypadki, gdy ten wskaźnik jest na korzyść ramion i byli to na przykład Casillas lub Jorge Campos. Ta kwestia ich budowy ciała pozwalała nadrobić braki wzrostu, gdyż np. Casillas, mimo wzrostu 182 cm, zasięg ramion miał na poziomie człowieka o wzroście blisko 190 cm.

Zagórowski jeszcze pewnie parę cm urośnie, więc tej dynamiki nie straci; pytanie, jak u niego wygląda zasięg ramion, bo to jest mimo wszystko decydujące.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 23.03.2021, 10:56
Zagorowski na swjoe 16/17 lat pokazuje bardzo duze umiejetnosci.
Dac szanse swoim a nie wydawac dudki na obcych mamy gdzie sie wzmacniac, jesli bysmy miejsce w bramce mieli zajete przez solidnego mlodziezowca to jest bajka.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.03.2021, 10:58
Myślę, że te 5 cm jeszcze może podrosnąć. 183 cm przy dobrym wyskoku i dynamice już jest ok.

Ale 178 cm to rzeczywiście może być mało w seniorskiej piłce.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 07.04.2021, 08:59
Moja kadra na nowy sezon:
LIS - SZOT, FRYDRYCH, URYGA, SADLOK - PLEWKA, ŻUKOW - MŁYŃSKI, SAVIC, STARZYŃSKI - FORBES
rezerwa: Broda - Szota, Hoyo, Adi, Wachowiak - Kuveljic, Nowy - Yeboah, Nowy, Nowy - Sobol
do tego: Głogowski, Gruszkowski - Szywacz, Duda, Chełmecki plus jeszcze jeden Nowy napastnik
Więc 11 gotowa, plus transfer 2 środkowych pomocników do rezerwy (def i of), rezerwowy skrzydłowy i napastnik. 4 nowych zawodników. To daje kadrę 23 osobową plus z CLJ chłopaki, którzy już trenują Głogowski, Gruszkowski, Szywacz, Duda, Chełmecki, Koncewicz-Żyłka.
Oczywiście mozliwe są jakieś transfery out jeśli pojawią się oferty za np. Forbesa, Lisa czy Yeboaha. Wtedy wiadomo 1 do 1 potrzebne wzmocnienie.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.04.2021, 10:00
Myślę, że po Żukowa ktoś się zgłosi.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2021, 10:06
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Moja kadra na nowy sezon:
LIS - SZOT, FRYDRYCH, URYGA, SADLOK - PLEWKA, ŻUKOW - MŁYŃSKI, SAVIC, STARZYŃSKI - FORBES
rezerwa: Broda - Szota, Hoyo, Adi, Wachowiak - Kuveljic, Nowy - Yeboah, Nowy, Nowy - Sobol
do tego: Głogowski, Gruszkowski - Szywacz, Duda, Chełmecki plus jeszcze jeden Nowy napastnik
.
Napastnik lepszy od Forbesa potrzebny i zawodnik na pozycję Savicia również lepszy od niego.Jeśli kasa pozwoli widziałbym również skrzydłowego, który zmusi Młyńskiego Starzyńskiego i Yeboaha do lepszej gry. Chętnie wymieniłbym Sadloka na kogoś równego poziomem ale nie zmanierowanego bylejakością.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 07.04.2021, 10:37
W lecie pożegnamy się najpewniej z Plewką, Lisem i Yeboahem, innego wyjścia nie widzę jak zaczyna brakować pieniędzy i trio już teraz musiało pożyczyć z własnej kieszeni 3 miliony zł.

Także byłbym ostrożny w ujmowaniu ich w kadrze na przyszły sezon.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 07.04.2021, 11:35
Cytat:
Myślę, że po Żukowa ktoś się zgłosi.
Cytat:
W lecie pożegnamy się najpewniej z Plewką, Lisem i Yeboahem
Może tak być, dlatego napisałem ostatnie zdanie, że jest realna opcja transferów out i wtedy trzeba oczywiście sprowadzić kogoś w ich miejsce 1 do 1. Osobiście uważam, że Plewki i Żukowa równocześnie nie puścimy. Jednego z nich, Yeboaha, Lisa i Forbesa jeśli tylko pojawią się oferty to sprzedamy. Kolega w innym temacie wspominał o zainteresowaniu Mikołajem Biegańskim ze Skry Częstochowa - oznaczałoby to, że pojawiła się jakaś oferta za Lisa i jest rozważana.

Cytat:
Napastnik lepszy od Forbesa potrzebny
Zdecydowanie tak. Zakładam, że możemy Forbesa sprzedać, już w poprzednim oknie był taki temat (bodajże do Arabii) jednak zostalibyśmy bez napastnika. Teraz pewnie temat wróci. Wtedy można spróbować ściągnąć kogoś lepszego (może Taiwo, którego Hyballa w dunajskiej prowadził)
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2021, 07:35
Fajnie byłoby z Warty wyciągnąć Baku i Ławniczaka. Mamy i skrzydłowego solidnego i solidnego środkowego obrońcę.

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.04.2021, 07:38
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Fajnie byłoby z Warty wyciągnąć Baku i Ławniczaka. Mamy i skrzydłowego solidnego i solidnego środkowego obrońcę.
A po co oni mieliby tutaj przychodzić
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.04.2021, 08:01
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Po pieniądze. Mimo wszystko Warta to nawet przy nas biedak. Tym bardziej godny podziwu ich wynik. Może jeszcze trenera byśmy wzięli? Owszem mniejszy showmen od naszego obecnego, ale nie wiem czy jednak nie lepszy. Na pewno tańszy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 26.04.2021, 08:04
Warta bez stadionu kibiców i sponsorów daleko nie zajedzie. Ten sezon dla wielu z tych zawodników to szansa na wybicie się i pokazanie. Wisła Kraków wciąż wiele znaczy i na pewno jest większym bodźcem niż Warta Poznań.

Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.04.2021, 08:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Po pieniądze. Mimo wszystko Warta to nawet przy nas biedak. Tym bardziej godny podziwu ich wynik. Może jeszcze trenera byśmy wzięli? Owszem mniejszy showmen od naszego obecnego, ale nie wiem czy jednak nie lepszy. Na pewno tańszy.
Czy w każdym temacie musisz wrzucać Wartę i Tworka?
Kompletnie pomijasz fakt, że Tworek pracuje w Warcie od lipca 2019. My w tym samym okresie przerabiamy trzeciego trenera. Może jednak dać spokojnie popracować.
Ktoś wrzucił na Twitterze, że poza eLką, która ma duże możliwości i oże pozwolić sobie na zmiany trenerów, wszystkie kluby TOP 8 mają trenerów ze stażem ok 2 lata w danym klubie.
Spójrz na Stal (3 trenerów) i Podbeskidzie (2). Czy te zmiany im pomogły?

Zobaczymy, jak Tworkowi pójdzie w przyszłym sezonie.

W Premier League w poprzednim sezonie rewelacją było Sheffield. W tym są pierwszymi spadkowiczami. Podejrzewam, że podobnie będzie z Wartą.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 26.04.2021, 09:28
A to bardzo prawdopodobne.

Natomiast Baku jest chyba do WP wypożyczony i wątpię, aby tu przyszedł, bo nas na niego pewnie nie stać oraz najprawdopodobniej jest reprezentowany przez inne agencje menedżerskie niż te, które dostarczają nam piłkarzy z zagranicy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.04.2021, 09:35
Nie no szanujmy się po jakie pieniądze?
Ok może i płacimy więcej niż Warta ale i tak płacimy mniej niż większość ekstraklasy.
Stabilizacji u nas zero, więc i ciężko o jakiś rozwój.
Kibiców teraz nigdzie nie ma i co prawda mówi się o powrocie na trybuny ale jak przyjdzie co do czego to .... wie co z tego wyjdzie.

Baku nie jest piłkarzem Warty. Ma co prawda opcję wykupu ale jeśli ktoś tutaj liczy, że my zapłacimy jakiś hajs na transfer piłkarza to gratuluje optymizmu.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 26.04.2021, 09:53
Stabilizacji u nas zero, więc i ciężko o jakiś rozwój.
Plus u nas jest non stop szpital. Z czego to wynika, nie wiem, ale coś tu nie gra.

Buksa nas wyrolował i w obecnej formie do Realu to go raczej nie wezmą, ale to, że zawija może mu się opłacić. Mam też wrażenie, że w lepszych warunkach Żukov zostałby obwołany drugim Cantoro i już byśmy go sprzedawali.

Mam nadzieję, że Starzyński i Plewka sobie poradzą.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.04.2021, 10:22
Ta a Warta w meczu z nami miała 13 graczy zdolnych do gry Poza tym z Baku Warta ma opcję pierwokupu i mają dwa wyjścia. Poszukać sponsora na wykup lub wykupić i od razu sprzedać z zyskiem.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 26.04.2021, 10:31
Ja tylko tak dyskretnie przypominam, że ta Warta dwukrotnie nas o.......iła. I lepiej już nie wyciągać żadnych faktów na jej temat.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów