|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Kuba będzie zdrowy i w formie to każdy trener weźmie go prędzej niż jakiegoś młokosa bez doświadczenia. Natomiast czy będzie zdrowy i w formie to wielka niewiadoma.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Jeśli Lis odejdzie po sezonie, to część kwoty transferowej warto zainwestować w Strączka ze Stali, wygląda bardzo dobrze, choć gra nogami na pewno do szybkiej poprawy.
![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Mamy mlodych chlopakow na bramke, w tym bardzo utalentowanego grajacego w CLJ, ktory ma duzo intuicyjnych fajnych interwencji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Naprawdę sobie wyobrazacie że będziemy mieć na tej pozycji wyłącznie juniorów?
To tak nie działa. To musi być naprawdę talent + mocno przygotowany mentalnie by zaistnieć i się nie spalić w esa. Poza tym nie sądzę że Hyballa się na to zgodzi. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja nie sadze ze Lis odejdzie. To podstawowa kwestia.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dlatego jeżeli jest do wyciągnięcia ze Stali to brać go. Bo i tak długo u nas nie pogra... A ten junior którego widziałem w ostatnim meczu z Jagiellonią jest trochę mały i zanim nabierze doświadczenia pozwalającego nadrobić warunki dużo czasu upłynie. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ja się zdziwię jeśli nie odejdzie. Rok kontraktu, dobry wiek, ktoś wyłoży milion euro i Lis jego. Poza tym ma dobrych menagerow którzy potrafią opychać zawodnikow na zachód.
Zresztą Wisła.musi sprzedać 2-3 zawodników latem by się rozwijać i spełniać transferowe priorytety Hyballi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
oho, widzę że temat "małego juniora" staje się viralem
![]() Ja zachwyty o tajemniczym "niskim bramkarzu" doczytałem na forum szmaciarzy, na które zaglądam by delektować się ich garbatą dolą - ostatnio w temacie drużyn juniorskich. Coż to więc za chłopiec o niskim wzroście a wielkim sercu ;-) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oferty mogą dostać Lis, Szot, Żukow, Plewka, Forbes - pewnie inni też ale w tych przypadkach jest to najbardziej prawdopodobne. W przypadku Lisa i Żukowa jest to ostatnia chwila na zarobek. Mam nadzieję, że Hyballa i skauting już pracują nad ich zastąpieniem. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W meczu CLJ z Cracovią Zagórowski grał, jak na tę klasę rozgrywek, świetnie. Wyjmował nieprawdopodobne piłki i był na prawdę pewny.
Teraz ma już 17 lat (styczeń 2004). Wszyscy mówią: mały, mały, ale on ma 178 cm wzrostu, Być może przy stoperach to nie rewelacja, ale nie róbcie z niego karła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
W historii było kilku niewysokich bramkarzy, którzy wygrywali najważniejsze trofea - zarówno klubowo, jak i w reprezentacji. Z ostatnich lat przychodzą mi na myśl takie nazwiska jak Barthez (180 cm) czy Casillas (182 cm). Nadrabiali to niesamowitą dynamiką i potężnym wybiciem, którym byli w stanie nadrobić braki wzrostu.
Warto tu wspomnieć o ape index, czyli współczynniku małpy - choć brzmi to śmiesznie chodzi w nim o proporcje ciała - zazwyczaj ludzie mają podobny wzrost, jak rozpiętość ramion; zdarzają się jednak przypadki, gdy ten wskaźnik jest na korzyść ramion i byli to na przykład Casillas lub Jorge Campos. Ta kwestia ich budowy ciała pozwalała nadrobić braki wzrostu, gdyż np. Casillas, mimo wzrostu 182 cm, zasięg ramion miał na poziomie człowieka o wzroście blisko 190 cm.Zagórowski jeszcze pewnie parę cm urośnie, więc tej dynamiki nie straci; pytanie, jak u niego wygląda zasięg ramion, bo to jest mimo wszystko decydujące. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zagorowski na swjoe 16/17 lat pokazuje bardzo duze umiejetnosci.
Dac szanse swoim a nie wydawac dudki na obcych mamy gdzie sie wzmacniac, jesli bysmy miejsce w bramce mieli zajete przez solidnego mlodziezowca to jest bajka. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Myślę, że te 5 cm jeszcze może podrosnąć. 183 cm przy dobrym wyskoku i dynamice już jest ok.
Ale 178 cm to rzeczywiście może być mało w seniorskiej piłce. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Moja kadra na nowy sezon:
LIS - SZOT, FRYDRYCH, URYGA, SADLOK - PLEWKA, ŻUKOW - MŁYŃSKI, SAVIC, STARZYŃSKI - FORBES rezerwa: Broda - Szota, Hoyo, Adi, Wachowiak - Kuveljic, Nowy - Yeboah, Nowy, Nowy - Sobol do tego: Głogowski, Gruszkowski - Szywacz, Duda, Chełmecki plus jeszcze jeden Nowy napastnik Więc 11 gotowa, plus transfer 2 środkowych pomocników do rezerwy (def i of), rezerwowy skrzydłowy i napastnik. 4 nowych zawodników. To daje kadrę 23 osobową plus z CLJ chłopaki, którzy już trenują Głogowski, Gruszkowski, Szywacz, Duda, Chełmecki, Koncewicz-Żyłka. Oczywiście mozliwe są jakieś transfery out jeśli pojawią się oferty za np. Forbesa, Lisa czy Yeboaha. Wtedy wiadomo 1 do 1 potrzebne wzmocnienie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Myślę, że po Żukowa ktoś się zgłosi.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
W lecie pożegnamy się najpewniej z Plewką, Lisem i Yeboahem, innego wyjścia nie widzę jak zaczyna brakować pieniędzy i trio już teraz musiało pożyczyć z własnej kieszeni 3 miliony zł.
Także byłbym ostrożny w ujmowaniu ich w kadrze na przyszły sezon. ![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Fajnie byłoby z Warty wyciągnąć Baku i Ławniczaka. Mamy i skrzydłowego solidnego i solidnego środkowego obrońcę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Po pieniądze. Mimo wszystko Warta to nawet przy nas biedak. Tym bardziej godny podziwu ich wynik. Może jeszcze trenera byśmy wzięli? Owszem mniejszy showmen od naszego obecnego, ale nie wiem czy jednak nie lepszy. Na pewno tańszy.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Warta bez stadionu kibiców i sponsorów daleko nie zajedzie. Ten sezon dla wielu z tych zawodników to szansa na wybicie się i pokazanie. Wisła Kraków wciąż wiele znaczy i na pewno jest większym bodźcem niż Warta Poznań.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Kompletnie pomijasz fakt, że Tworek pracuje w Warcie od lipca 2019. My w tym samym okresie przerabiamy trzeciego trenera. Może jednak dać spokojnie popracować. Ktoś wrzucił na Twitterze, że poza eLką, która ma duże możliwości i oże pozwolić sobie na zmiany trenerów, wszystkie kluby TOP 8 mają trenerów ze stażem ok 2 lata w danym klubie. Spójrz na Stal (3 trenerów) i Podbeskidzie (2). Czy te zmiany im pomogły? Zobaczymy, jak Tworkowi pójdzie w przyszłym sezonie. W Premier League w poprzednim sezonie rewelacją było Sheffield. W tym są pierwszymi spadkowiczami. Podejrzewam, że podobnie będzie z Wartą. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to bardzo prawdopodobne.
Natomiast Baku jest chyba do WP wypożyczony i wątpię, aby tu przyszedł, bo nas na niego pewnie nie stać oraz najprawdopodobniej jest reprezentowany przez inne agencje menedżerskie niż te, które dostarczają nam piłkarzy z zagranicy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie no szanujmy się po jakie pieniądze?
Ok może i płacimy więcej niż Warta ale i tak płacimy mniej niż większość ekstraklasy. Stabilizacji u nas zero, więc i ciężko o jakiś rozwój. Kibiców teraz nigdzie nie ma i co prawda mówi się o powrocie na trybuny ale jak przyjdzie co do czego to .... wie co z tego wyjdzie. Baku nie jest piłkarzem Warty. Ma co prawda opcję wykupu ale jeśli ktoś tutaj liczy, że my zapłacimy jakiś hajs na transfer piłkarza to gratuluje optymizmu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Plus u nas jest non stop szpital. Z czego to wynika, nie wiem, ale coś tu nie gra.
Buksa nas wyrolował i w obecnej formie do Realu to go raczej nie wezmą, ale to, że zawija może mu się opłacić. Mam też wrażenie, że w lepszych warunkach Żukov zostałby obwołany drugim Cantoro i już byśmy go sprzedawali. Mam nadzieję, że Starzyński i Plewka sobie poradzą. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ta a Warta w meczu z nami miała 13 graczy zdolnych do gry
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tylko tak dyskretnie przypominam, że ta Warta dwukrotnie nas o.......iła. I lepiej już nie wyciągać żadnych faktów na jej temat.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|