|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sam jestem ciekaw jak ta Nowa_Legia_2 się zaprezentuje. Ligę raczej wygra, a gdyby kupili jeszcze Pawłowskiego i jakiegoś dobrego rozgrywającego to może i LM byłaby realna.
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
W....ia mnie prasa...i to bardzo
![]() Zobaczymy jak wyjazdy się potoczą, jaki będzie start ( obstawiam jakąś wtopę tu i tu ), no i jak zareaguje reszta ligi. Śląsk coś przebąkuje że Jodłowiec jednak jest ich, no i tutaj może być ciekawie. Śląsk mówi że nie podpisywał umowy, Leśny że podpisywał...cyrk ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Mnie też mocno wkurza pompowanie balona teraz. W grze są dwie bardzo mocne ekipy i zupełnie nie rozumiem czemu jedną już się koronuje, a drugą zupełnie pomija. O ile spoza duetu Legia - Lech nikt na MP raczej szans najmniejszych nie ma, o tyle gra pomiędzy tymi dwoma ekipami będzie pewnie trwała do samego końca i nie da rady przewidzieć wyniku już dzisiaj. 4 punkty to jest tyle, co nic. Najwcześniej kiedy da radę coś powiedzieć, to bezpośrednie spotkanie między tymi dwoma ekipami w 27 kolejce. W dodatku Lech wydaje się rozwiązał swoje problemy z ofensywą. Teodorczyk, Hamalainen, prawdopodobnie Pawłowski - o dwóch już dzisiaj wiadomo, że to absolutny top ligowy (jak by nie oceniać Teodorczyka czy Pawłowskiego obiektywnie - do koszenia ogórów i średniaków są oni więcej niż wystarczający), jeżeli Hamailanen okaże się przynajmniej niezły, to w ofensywie będą naprawdę mocni. Gorzej w obronie, bo bez Arboledy to u nich jest jakiś dramat (a w ogóle się nie wzmocnili), no i na ławce trenerskiej bo mecze Lecha są przaśno-siermiężne, że aż boli. Ale ważne są punkty, a nie styl. Nie licząc przewagi punktowej w tabeli, Legia ma jeden atut którego brak w Lechu - niebotyczne możliwości w linii środkowej i ataku. Ljuboja, Dwaliszwili, Saganowski, Kosecki, Radović, Furman, Gol, Łukasik, Vrdoljak, Salinas, Brzyski, Bereszyński, Kucharczyk, Żyro, sporo młodzieży (Jagiełło, Żurek, Kurowski, Gąsior, Bajdur). Można spokojnie z tego wystawić dwie ofensywne szóstki na solidnym ekstraklasowym poziomie, czyli jest coś czego brakowało w zeszłym sezonie - zmiennicy, którzy weszliby kiedy forma siada oraz trener, który tych zmienników wystawi. Tego nie ma w Lechu, bo tam poza pierwszą jedenastką jest już tylko młodzież, która gra raz lepiej, raz gorzej. No ale ławka rezerwowych nie gra. Grają pierwsze składy, a tutaj wszystko może się zdarzyć. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Poważny znak zapytania dotyczący legalności transferu Jodłowca do Legii:
http://slask.przegladsportowy.pl/Pil...114,1,789.html Jeżeli Legia nie dopełniła formalności związanych z transferem (m.in. wyrejestrowanie z Dolnośląskiego ZPN i zarejestrowanie w Mazowieckim ZPN do 19 lutego 2013) to Jodłowiec zagra w legii ale cudzoziemskiej w Turcji albo gdzieś na wschodzie. Jak zostanie w Śląsku to ma przesrane ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Nie podniecałbym się zbytnio tą sprawą. Raz, że piłkarz raczej mierny, dwa sprawa rozbija się raczej o rozliczenia między Śląskiem, a Józiem. Legia zrobiła wszystko lege artis i mogę się z chętnym założyć, że jest git malina.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co Wy w tym całym Pawłowskim widzicie ? Przeciętny grajek jak dla mnie. W meczu reprezentacji a więc na ciut wyższym poziomie spalił sie kompletnie i nic nie pokazał a ma już bodajże 26 lat więc młodzianem nie jest żeby można było go oszlifować..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja też się dziwie, co ludzie widzą w Pawłowskim... Jestem w stanie zrozumieć, gdyby mowa była o Wojtku Pawłowskim ale Szymon? Jak dla mnie przeciętny ligowiec, który furorę to może i robi, ale w Zagłębiu. Ja bym go nawet do reprezentacji nie powoływała, a co tu mówić o drużynie aspirującej do Ligi Mistrzów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W lidze grał świetnie w tej rundzie. W kadrze jak kaleka z tego co widziałem
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Pawlowski i Liga mistrzow...
Wieczny talent ktory nigdy nic poza polska liga nie pokazal... A w niej, umowmy sie, jakos wielce nie czaruje. No szanujmy sie.Poza tym... na ten moment na skrzydla maja Koseckiego, Radovicia i Zyre. A w obwodzie utalentowana mlodziez. Moze jeszcze nie na dzis, ale... kto powie ze nie na lipiec czy na pazdziernik? Mam tu na mysli szczegolnie 18-letniego Jagielle. Jak dla mnie Pawlowski, ten wielki Pawlowski, w Legii grzalby lawe. W Legii! Nie w jakims powaznym klubie z powaznej ligi, ja mowie o polskim zespole z polskiej ligi! Taki z niego skurczybyk pilkarski ![]() --------------------------------------- Cuda panie, cuda oglaszaja! Legijna mlodziez nie dosc ze nie jest kradziona przez zachodnie kluby to jeszcze po prostym kopnieciu pilki jest gotowa przedluzyc kontrakt (a nie czmychnac za darmo na zachod). Furmanie cos ty zrobil, obalil zes teze Bossa... Tak nie mozna! Wlasciwie to nie tylko legijna, Linetty tez koniec koncow w tym Poznaniu zostal. Cuda, cuda! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Bobek trzeba by Ci wyliczyć ile procentowo wszystkich Twoich postów na forum Wisły to nawijanie o piłkarzach i akademii Legii
)![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
JW wraca jak bumerang do polskiej piłki - nie chce ale musi. Jeżeli sprawa zakończy się tym, że Jodłowiec wróci do Śląska to właśnie JW będzie najbardziej stratny finansowo. No i JW może mieć właśnie do Legii największe pretensje o to, że nie dopełniła formalności transferowych. Wasz prezes pewno miał wgląd w umowę pomiędzy Śląskiem a JW. No bo niby na jakiej podstawie miał z JW prowadzić negocjacje?
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 20.02.2013 o godz. 00:28.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zobaczymy, co powiedzą w PZPN. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
tofik, to licz a nie pierdzielisz zeby pierdzielic. Posty nabijasz?
P.S Jak policzysz to daj znac ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chyba nie mowisz o Lechu? Bez przesady, zespol mamy w rozsypce, polowa punktow zdobyta na jesien to fuksy fuksow, marne 1:0, po oddaniu jednego strzalu. Kazdy teraz widzi ze wystarczy nam jedna bramke strzelic a napewno meczu nie wygramy, Teodorczyk oczywiscie jest wzmocnieniem, ale pytanie jest jak bedzie reszta druzyny grac do niego. Mamy problem z obrona. Pawlowski nie przejdzie do Lecha
Weryfikacja juz na szczescie w ten weekend ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Przemysław Zych z PS na Twitterze:
"Jutro zdziwić się mogą z kolei kibice Lechii Gdańsk. Pożyjemy, zobaczymy..." "Poczekajmy do jutra, zobaczymy co się zdarzy. Jeśli to dojdzie do skutku, to w lidze zrobi się ciekawiej." Ciekawe o kogo może chodzić; Mila, Wszołek a może nowy inwestor? Albo zwykła plota ![]()
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 20.02.2013 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Po prostu wersal - na forum Wisły kibice Legii chwalą wzmocnienia Amiki, kibic z Poznania zaprzecza pisząc że jego ekipa jest słaba
... dobrze, że ta liga już rusza, na forum też zaczną się jazdy (emocje dojdą do głosu ) i będzie ciekawiej![]() ![]()
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Pawłowski w niezłym przeciętniaku zawsze gwarantował jako pomocnik sporo bramek i asyst, zawsze trzymał jakąś formę. W tej reprezentacji może i nie błyszczy, ale jakieś gole i asysty też zdobywa. W tym sezonie już 6/5 w lidze i 2/2 w reprze, w zeszłym sezonie 8/4 w lidze, w jeszcze poprzednim 5/1. Dla porównania Stilić w swoich sezonach w Lechu miał kolejno 1/8, 6/4, 2/7, 9/8 (w zespole sporo lepszym). Zanim się zacznie marudzić na Pawłowskiego trzeba sobie zadać pytanie - czy mamy kogoś lepszego, niż Pawłowski, żeby wybrzydzać? Na wszystkich pozycjach na których on może grać? ![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
||||
dulli78 napisał(a):
dulli78 napisał(a):
dulli78 napisał(a):
Wolfy - nie w PZPN, a ekstrklasie. Właśnie cały pomysł Śląska polega na tym, że przyznają rację Legii. I wtedy Śląsk powie, że ich warszawska centrala krzywdzi i w ogóle spisek. I tym sposobem może kogoś nawet przekonają, że nie dali całkowicie dupy. Stąd rozkręcają awanturę, licząc że przynajmniej wśród jakiejś części swoich kibiców uratują twarz wykazując spisek. Nawet kosztem ośmieszenia się przed osobami ogarniającymi tematy prawne. Legia nie takie transfery już robiła (Kuciak, młodzi) wyciągając chętych graczy bez woli klubów. Jestem zupełnie spokojny. Choć Jodłowiec jest mierny.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 20.02.2013 o godz. 12:16.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
Tak że nie jest to "kompletna bzdura"![]()
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze" Michał Probierz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy to jest postępowanie administracyjne? W postępowaniu w przedmiocie ujawniania dokumentacji utajnionej musi być zgodna na jej ujawnienie jakiegoś tam ministra czy innego Mosadu, ale co to ma za znaczenie? Ja już tyle kwiecistych teorii czytałem na temat transferu Jodłowca wymyślanych przez domorosłych prawników (podobało mi się powoływanie się na przepisy dotyczące sprzedaży nieruchomości - chociaż nieruchomość bardziej mi w tej rundzie pasuje do Żewłakowa niż do Jodłowca), że zastanawiam się czy nie dałoby się stworzyć jakiegoś nowego systemu prawnego specjalnie na potrzeby tej transakcji.
JW przedstawił pełnomocnictwo i to wystarczy.Nie ma ani obowiązku, ani potrzeby badania niczego, byleby na dokumencie pełnomocnictwa było stwierdzone jego istnienie oraz udzielenie przez upoważnioną osobę. Reszta, to już jest brocha JW - jeżeli ten przekroczy zakres pełnomocnictwa, to musi beknąć odpowiednio zarówno wobec WKS jak i wobec (L). ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że ja pisałem o umowie między WKS a JW, a nie o pełnomicnictwie. Pełnomocnictwo Legia oczywiście widziała i na jego podstawie dokonała okrelślonych czynności.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Komisja Ligi Ekstraklasy SA jednogłośnie odrzuciła wszystkie zarzuty wysunięte przez Śląsk Wrocław odnośnie transferu Tomasza Jodłowca. Nakazała również klubowi z Wrocławia wydanie wszystkich dokumentów piłkarza w ciągu trzech dni
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Legia ma teraz najlepsze perspektywy na przyszłosć. ale czy LM sie uda... w to chyba nie wierze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
lepszy trener to podstawa, ale sa na dobrej drodze (akademia plus dobre transfery)
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.02.2013 o godz. 21:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Mając forsę wystarczy wykupić najlepszych w lidze i to działanie wystarczy na MP. Bez względu na głosy z zewnątrz skupić całą ligę jak to teraz zrobiła Legia oczyszczając sobie drogę po mistrzostwo, podobnie zrobił Lech ale czy ma szansę powalczyć śmiem w to wątpić, kontuzja czołowego gracza i mają po "ptokach". Polonia kompletnie rozbita, Śląsk który gra katastrofalnie, jedynie Górnik wydaję się być pewniakiem na europejskie salony choć też sprzedali Milika co nie oznacza że się nie wzmocnili, nie wiem jak tam wygląda polityka transferowa.
|
|
|