The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2008, 12:57
Snakes napisał(a):Wyświetl post
No ale taki Gowin to prawe skrzydło Platformy i takie ma zadania ,aby pozyskać taki elektorat.
aha, okay, to rozumiem, że jeśli istnieje prawe skrzydło w PO to również i lewe Skoro tak, to czym się charakteryzuje ów lewa odnoga, chodzi mi o ludzi, program itd...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jeśli ktoś miał jeszcze złudzenia co do tego, czy Polska jest rajem podatkowym, to najnowsze badania skutecznie je rozwiewają. Polska spadła na 141. miejsce w rankingu przyjazności systemu podatkowego.
W ubiegłorocznej edycji rankingu "Paying Taxes 2009. The global picture" zajmowaliśmy 125. miejsce.

Spośród 181 państw, które objął ranking, Polska zajęła 141. miejsce.
W Unii Europejskiej gorzej wypadła tylko Rumunia, która uplasowała się na 146. pozycji. Na pierwszym miejscu są Malediwy, potem Katar, Hongkong i Chiny, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Singapur i Irlandia. Ostatnie miejsce zajmuje Białoruś.

http://kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=5078

to chyba dobitnie pokazuje, że w sprawach gospodarczych PIS i PO od siebie się niczym nie różnią, z resztą tak koniec końców to w ogóle są jakieś różnice miedzy obiema "prawicowymi" partiami w parlamencie
Snakes
Banita

Od: 07.2008

Stary 13.11.2008, 14:14
cpc napisał(a):Wyświetl post
aha, okay, to rozumiem, że jeśli istnieje prawe skrzydło w PO to również i lewe Skoro tak, to czym się charakteryzuje ów lewa odnoga, chodzi mi o ludzi, program itd...
Janusz Palikot
Co do wizyty Sarkozego , to Kacznik znów coś kombinuje i unika spotkania z Sarkozym . Tak trudno wziasc odpwoedzialność za Traktat ,który sie wynegocjonowało? Trudno bo szara eminencja z Torunia bedzie nieukontetowana..
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.11.2008, 14:19
Mareq napisał(a):Wyświetl post
...
rok czasu była planowana ta wizyta, więc to nie jest wymysł z "wczoraj"
nie wypowiadałem się na temat jakie i czy w ogóle to przyności korzyści Polsce, to nie jest wizyta którą od tak z dnia na dzień można odwołać (jak to miało miejsce w przypadku gali ), a przynajmniej nie z takiego powodu, w swoim tekście rozrozniełem tylko "rodzaje ludzi na stołkach" a nie prestiż wizyty, jezeli źle to ująłem to przeporaszam ;-)

a z tymi sojusznikami to ja bym się najpierw zastanowił nad definicją słowa "sojusznik" w dzisiejszym świecie

PS. nie pamietam wcześniejszej sytuacji z odowłaniem wizyty "Sarko" gdyż nie ślędzę od dłuższego czasu dogłębnie poczynań polityków RP
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.11.2008 o godz. 14:25.
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 13.11.2008, 14:28
Janusz Palikot
Co do wizyty Sarkozego , to Kacznik znów coś kombinuje i unika spotkania z Sarkozym . Tak trudno wziasc odpwoedzialność za Traktat ,który sie wynegocjonowało? Trudno bo szara eminencja z Torunia bedzie nieukontetowana..
spokojnie przez 2 lata nie jest w stanie unikać polityków krajów UE, poczekamy zobaczymy
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 13.11.2008, 19:11
debile u wladzy mają swój sposób na drugą Irlandię:

Cytat:
Firmom trudniej będzie zatrudniać cudzoziemców
Cytat:

Firmy, które zdecydują się zatrudnić cudzoziemca spoza UE, będą musiały spełnić wobec nich dodatkowe wymogi. Nie będą na przykład mogły płacić im mniej niż Polakom zatrudnionym na tych stanowiskach.

Taki i inne przepisy regulujące zatrudnianie obcokrajowców znajdują się w projekcie nowelizacji ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, który jest po pierwszym czytaniu w Sejmie. Eksperci twierdzą, że w praktyce ustalenie wysokości wynagrodzenia cudzoziemca będzie trudne.

if (NJB('srodtekst') && typeof isSrd05=='undefined'){document.getElementById('rek Srd05').style.display='block';var isSrd05=true;} Wynagrodzenie cudzoziemca ma być, zgodnie z nowelizacją, określane w pisemnej umowie między nim a polską firmą. Nie będzie mogło być niższe od tego, jakie otrzymują polscy pracownicy wykonujący pracę porównywalnego rodzaju lub na porównywalnym stanowisku.

Cudzoziemiec powinien więc otrzymywać wynagrodzenie nie niższe od wynagrodzenia otrzymywanego przez innych pracowników na porównywalnych stanowiskach lub wykonujących pracę porównywalnego rodzaju bez względu np. na posiadane doświadczenie czy zaangażowanie - mówi Agnieszka Lechman-Filipiak.

Jakie zmiany zasad zatrudniania pracowników delegowanych spoza UE przewiduje projekt nowelizacji ? Dlaczego narzucenie firmom, jak mają wynagradzać cudzoziemców nie zniechęci ich do dalszego zatrudniania? Czy cudzoziemcy nadal będą się ubiegać o zezwolenia na pracę w Polsce?

Paweł Jakubczak
Więcej: Gazeta Prawna 13.11.2008 (222) - str.9

a ich elektorat żyje dalej gafami prezydenta
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.11.2008 o godz. 19:43.
Snakes
Banita

Stary 13.11.2008, 20:37
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
debile u wladzy mają swój sposób na drugą Irlandię:

a ich elektorat żyje dalej gafami prezydenta
A co w tym złego ? Nikt tu za czapke gruszek pracowal nie bedzie bo woli pojechac do Niemiec czy Anglii ,a jak Chinczyk bedzie mogl zarobic niezle przy budowie Euro 2012 to nie pojedzie bardziej na zachod. Zreszta i tak jakos nie widze tych pracownikow ktorzy wala drzwiami i oknami do kraju mlekiem i miodem plynacego zwanego Polska. To bedzie tylko ich przystanek by po zerwaniu umowy lub jej wypelnieniu pojechac dalej na zachod
kalashnikov2
Senior Member

Stary 13.11.2008, 21:06
A co w tym złego ? Nikt tu za czapke gruszek pracowal nie bedzie bo woli pojechac do Niemiec czy Anglii ,a jak Chinczyk bedzie mogl zarobic niezle przy budowie Euro 2012 to nie pojedzie bardziej na zachod. Zreszta i tak jakos nie widze tych pracownikow ktorzy wala drzwiami i oknami do kraju mlekiem i miodem plynacego zwanego Polska. To bedzie tylko ich przystanek by po zerwaniu umowy lub jej wypelnieniu pojechac dalej na zachod
K_2. Przede wszystkim jaki jest zwiazek tego co napisałes do ustawowego regulowania tej sprawy? Nie sądzisz że to rynek powinien decydować? Bo co z tymi milionami albo i dziesiątkami milionów, które nie załapią się do ograniczonych kontyngentów legalnej pracy na Zachodzie a nie chcą ryzykować deportacji? Rąk do pracy nie brakuje. No i co z tymi obcokrajowcami ktorzy juz dziś pracują często poniżej minimalnej krajowej z pocalowaniem ręki? Tak PO pomaga przedsiębiorcom? A może tak wielbisz socjalistów PO że bronisz każdego jej durnego pomysłu?

Anglia swój dostatek ostatnich lat zawdziecza wlasnie otwarciu sie na emigrantów. Ale tam nawet skrajny labourzysta jest bardziej prawicowy w rynkowym rozumieniu niż niż najbardziej "wolnorynkowy" polski platformers.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.11.2008 o godz. 21:17.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.11.2008, 22:02
kalashnikov2 napisał(a):Wyświetl post
K_2. Przede wszystkim jaki jest zwiazek tego co napisałes do ustawowego regulowania tej sprawy? Nie sądzisz że to rynek powinien decydować? Bo co z tymi milionami albo i dziesiątkami milionów, które nie załapią się do ograniczonych kontyngentów legalnej pracy na Zachodzie a nie chcą ryzykować deportacji? Rąk do pracy nie brakuje. No i co z tymi obcokrajowcami ktorzy juz dziś pracują często poniżej minimalnej krajowej z pocalowaniem ręki? Tak PO pomaga przedsiębiorcom? A może tak wielbisz socjalistów PO że bronisz każdego jej durnego pomysłu?

Anglia swój dostatek ostatnich lat zawdziecza wlasnie otwarciu sie na emigrantów. Ale tam nawet skrajny labourzysta jest bardziej prawicowy w rynkowym rozumieniu niż niż najbardziej "wolnorynkowy" polski platformers.
Kalashnikov,
Dosyc czesto sie z Toba zgadzam,ale niestety,te dwa ostatnie zdania sa nieprawdziwe... Anglia ani przez ostatnie lata nie zyje dostatnio,(poczatek wieku to przeciez ujemne PKB,pozniej zas wzrost od 2004,cos okolo 3%,z kazdym kolejnym rokiem malal,pomimo emigrantow...),ani tez labourzysci,nawet Ci nieskrajni,nie sa bardziej wolnorynkowi niz Po-wcy - labourzysci przy wladzy sa najwiekszym dramatem dla Wielkiej Brytanii od wielu lat - NIGDY jeszcze kraj ten ( o ile znana mi jest jego historia,a w realiach wlasnie zyje) nie dyszal takim socjalizmem( wiekszym niz w Polsce !!!). Ledwo dyszy - dodam zreszta...
Z rozmow z moimi angielskimi przyjaciolmi wynika jednak cos bardziej dramatycznego,cos,co juz niedlugo dotknie i nas.Mianowicie z roku na rok CORAZ MNIEJ ZDAJA SOBIE ONI SPRAWE,CO TAK NAPRAWDE WPYWA NA TO,ZE KRAJ SIE ROZPIEPRZA...
A mlodzi Anglicy to takie tutejsze Snakesy...
You'll never know...
Snakes
Banita

Stary 14.11.2008, 22:08
wyar napisał(a):Wyświetl post
Czuje sie kolejny raz doceniony
kalashnikov2
Senior Member

Stary 14.11.2008, 22:44
wyar napisał(a):Wyświetl post
Kalashnikov,
Dosyc czesto sie z Toba zgadzam,ale niestety,te dwa ostatnie zdania sa nieprawdziwe... Anglia ani przez ostatnie lata nie zyje dostatnio,(poczatek wieku to przeciez ujemne PKB,pozniej zas wzrost od 2004,cos okolo 3%,z kazdym kolejnym rokiem malal,pomimo emigrantow...),ani tez labourzysci,nawet Ci nieskrajni,nie sa bardziej wolnorynkowi niz Po-wcy - labourzysci przy wladzy sa najwiekszym dramatem dla Wielkiej Brytanii od wielu lat - NIGDY jeszcze kraj ten ( o ile znana mi jest jego historia,a w realiach wlasnie zyje) nie dyszal takim socjalizmem( wiekszym niz w Polsce !!!). Ledwo dyszy - dodam zreszta...
Z rozmow z moimi angielskimi przyjaciolmi wynika jednak cos bardziej dramatycznego,cos,co juz niedlugo dotknie i nas.Mianowicie z roku na rok CORAZ MNIEJ ZDAJA SOBIE ONI SPRAWE,CO TAK NAPRAWDE WPYWA NA TO,ZE KRAJ SIE ROZPIEPRZA...

mam na mysli to ze w tym calym gownie to emigracja pozwala angielskiej gospodarce jako tako funkcjonować a to przecież laburzyści wpuscili naszych do siebie
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 14.11.2008 o godz. 22:48.
cpc
Senior Member

Stary 15.11.2008, 11:05
Wg mnie bardzo ciekawy wykład Roberta Gwiazdowskiego, krótki kurs ekonomii + analiza tzw kryzysu finansowego, 6 części, pierwsza tutaj http://www.youtube.com/watch?v=eVIYJXNCqqY

podobno PKO BP ma zostać dokapitalizowany...

Powoli można by również ruszyć temat OFE, początkiem 2009 roku pierwsze osoby mają zacząć otrzymywać emerytury z funduszy, już teraz wiadomo, że będą one niskie, zapewne zrobi się z tego "afera", PO będzie winiło PIS, PIS PO, a PO i PIS - SLD itd..., a jak wiadomo problem jest nieco głębszy i wychodzi poza ramy pseudo sporów na lini Kaczor-Donald.
Snakes
Banita

Stary 15.11.2008, 23:08
Taka mnie refleksja "naiszła" ,obserwując życie polityczne i "rocznice Tuska"

PIS krytykuje PO ,że jest agresywna (to juz jest mega lol - przyganiał kocioł garnkowi)
SLD krytykuje PO,że nie prowadzi dialogu ze Związkowcami (zaklinanie rzeczywistości po półrocznych debtatach w Komisjach 2,3 stronnych itd)

Niektorzy maja zdanie ze PO ,nic nie robi(nie zgadzam sie z tym) ,no w takim razie skoro PO jest do kitu ,to jaka mamy "konstruktywna opozycje" ?To jest dopiero żałosne co oni prezentuja (a najbardziej te dwa przykłady ktore przedstawilem powyzej czyli agresja i brak rozmów czyli 2 glowne powody za ktore trzeba odwolac PO od wladzy)
Ostatnio edytowane przez Snakes : 16.11.2008 o godz. 09:14.
WINDEK
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.11.2008, 23:45
Więc w takim razie co robi PO? Pomostówki i coś jeszcze? A może autostrady? Czy też świetnie idące przygotowania do EURO 2012? Albo pomysł wprowadzenia waluty EURO? Nie rozśmieszaj mnie...

W tym kraju nie ma i nie będzie żadnej dobrej partii politycznej. Wszyscy czekają tylko na to żeby dojść do koryta i nażreć się ile wlezie.

Snakes
Banita

Stary 16.11.2008, 09:12
WINDEK napisał(a):Wyświetl post
Więc w takim razie co robi PO? Pomostówki i coś jeszcze? A może autostrady? Czy też świetnie idące przygotowania do EURO 2012? Albo pomysł wprowadzenia waluty EURO? Nie rozśmieszaj mnie...

W tym kraju nie ma i nie będzie żadnej dobrej partii politycznej. Wszyscy czekają tylko na to żeby dojść do koryta i nażreć się ile wlezie.
Jakbys nie wiedział,to Platforma ,oddała do uzytku i złożyła najwiecej wniosków na budowe autostrad niz kazdy poprzedni rzad .Oczywiscie nie sa to wartosci oszalamiajace ,ale powstanie wiecej drog niz kiedykolwiek.
Co do drugiego zdania zgoda,ale trzeba wybrac najmniejsze zło.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 16.11.2008, 10:54
a mnie naszła taka refleksja - dlaczego kolega K_2 po roku rządów PO może bezkarnie łamać regulamin naszego forum i mieć dwa konta?
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kalashnikov2
Senior Member

Stary 16.11.2008, 11:38
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146808

d, 2008-11-16 06:35
Machu Picchu odcięte od świata
Lawina skał i ziemi odcięła drogę do najcenniejszego zabytku Peru, Machu Picchu. Całkowicie zablokowana została droga, która łączy miasto Inków z Cusco. Usuwanie zatoru potrwa nawet kilka dni. Turyści, którzy chcą dotrzeć do miasta, muszą przejść przez skalną barykadę.

< Machu Picchu o świcie.

O zmierzchu pojawiliśmy się mniej więcej 3,5 tys. metrów – tam, gdzie zeszła ta lawina. Podobnie jak kilkunastu innych turystów przeszliśmy po tym, co się zwaliło ze zbocza. Z drugiej strony czekał już na nas autobus - opowiada dziennikarzowi RMF FM turysta z Polski.

Machu Picchu to najlepiej zachowane miasto Inków. Położone jest na przełęczy pomiędzy Wayna Picchu i Machu Picchu w masywie Kordylierów, w Andach Peruwiańskich. Miasto powstało w XV wieku; zostało opuszczone około 1537 r. W lipcu br. obiekt został ogłoszony jednym z siedmiu nowych cudów świata.
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.11.2008, 13:50
sambo napisał(a):Wyświetl post
a mnie naszła taka refleksja - dlaczego kolega K_2 po roku rządów PO może bezkarnie łamać regulamin naszego forum i mieć dwa konta?
Gostek ,widac, "wybral mniejsze zlo"
Swoja droga,w Dzienniku jest artykul Zaremby o Michniku,wg mnie b. fajny
http://www.dziennik.pl/opinie/articl...meryturze.html
choc jak zawsze najlepiej czyta sie komentarze Po nich naprawde czlowiek uczy sie gardzic demokracja
You'll never know...
Snakes
Banita

Stary 16.11.2008, 15:24
Skąd wiesz że mam dwa konta ?
sambo
dziarski chłop

Stary 16.11.2008, 21:47
Skąd wiesz że mam dwa konta ?

nawet zasad konspiracji nie znasz - wystawiasz się na odstrzał jak knur na polance.

TW Bolek donosił na cały swój wydział a zdekonspirować się nie dał w tym okresie kiedy kapował - poczytaj, naucz się sztuki podszywania
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.11.2008, 22:07
bo co dwie głowy to nie jedna, sądząc po jego wężowym awatarze.

Przewrotność natury potrafi uderzyć w nieprzewidywalny sposób - K_2 i dwugłowy wąż, podświadoma fascynacja pewnymi bliźniakami.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.11.2008, 22:33
Ponieważ:
a) nikt już nie chce się użerać z bandą pokemonów spod znaku "obrońców wolności słowa";
b) taki typ i tak pewnie założy trzecie, to kolejna mutacja harcerzyka;
c) poza ogólnym obniżaniem poziomu tematu jest nieszkodliwy.

Sugeruję ignorować, dopóki czegoś nie przeskrobie. Zresztą, chyba i na tym koncie zdążył złapać bana.

Wybaczcie OT.

EDI: A zresztą, co mi tam...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2008 o godz. 23:01.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 16.11.2008, 22:40
Mimo wszystko, odpisywanie jednym kontem na zarzut wobec drugiego to perełka Ja również przepraszam za OT.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

cpc
Senior Member

Stary 17.11.2008, 10:29
Chyba się nie pomyle znacząco jak powiem, że szczyt G20 może w znaczący sposób wpłynąć na to w jakim świecie przyjdzie nam żyć. Ciekaw jestem Waszych opinii.

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ange...a-1863149.html

przy okazji Aniela M. zapomniała wspomnieć o tym, że należy "coś zrobić" z rajami podatkowymi, ale pewnie sobie przypomni jeszcze
sambo
dziarski chłop

Stary 17.11.2008, 18:07
Niewątpliwie temat strasznie siadł a szkoda - rok rządów PO a u nas zupełna głusza.

Proponuję załączyć nową ankietę w której umieścilibyśmy odpowidzi na pytania -

czy uważasz, że obecny rząd jest rządem dobrym (albo coś w tym stylu)

z odpowiedziami

tak - popierałem PO od początku
nie - choć popierałem PO od początku
tak - choc nie popierałem w przeszłosci PO
nie - nie popierałem nigdy PO

-ciekawe co by nam z tego wyszło na mamy aktuale wyniki, które daja miażdzącą przewagę PO - 50,34%

-----------------------------------------------------------------------------

Temat na jaki chciałem rozpocząć dyskusje i liczę tu na starych wyjadaczy tego forum -

czy obecnie i najbliższym czasie jest jakaś alternatywa, która mogłaby odsunąć PO od władzy?

Sondaże prognozują Tuskowi i ekipie bardzo mocną pozycję przekraczającą 40% - jaki jest efekt rządzenia? Żaden. Totalne dno. Dlaczego takie duże zatem? Moim zdaniem przede wszystkim dlatego, że alternatywą jest PIS po drugie występuje redukcja dysonansu poznawczego.

To powoduje - że nienawiść wobec kaczyńskich wszczepiona jak wydzielnie śliny u psów pawłowa na sygnał dzwonka - będzie gwarantowała PO silną pozycje dopóty, dopóki nie znajdzie się na scenie 3 gracz.

Wobec skłócenia komuchów - alternatywy nie widać. Jedyną szansą jaką widzę jest Jan Rolita - nigdy ne myslałem że dojdę do takiego wniosku ale szczerze chciałby jego powrotu do polityki.

Jest to człwoeik, który mentalnie od PO nie odbiega wiele i przysłużył sie do obalenia rządu Olszewskiego, miał swoje 5 minut w działaniach przeciw prawicy w l. 90.

Posiada jednak wyróżniające cechy - niebywałą ambicje i twórcze myślenie. Wobec panującej kaszank i totalnej kompromitacji tej ekipy przyjąłbym premiera z krakowa z uczuciem ulgi.

Czy jednak Rokitę będzie stać na taki wysiłek? Czy uda mu sie wyprowadzić posłów z PO i przekonać do siebie Michnika?
Salad
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 18.11.2008, 13:59
Natrafiłem na ciekawego newsa

http://media.wp.pl/kat,84798,wid,105...6fce&_ticrsn=3

Szlak mnie trafia jak czytam cos takiego ,no ale to penie dlatego ,że jestem zaściankowy, niewyedukowany i ksenofobiczny
cpc
Senior Member

Stary 18.11.2008, 16:19
Salad napisał(a):Wyświetl post
Natrafiłem na ciekawego newsa

http://media.wp.pl/kat,84798,wid,105...6fce&_ticrsn=3

Szlak mnie trafia jak czytam cos takiego ,no ale to penie dlatego ,że jestem zaściankowy, niewyedukowany i ksenofobiczny
wiesz, samokrytyka jest ponoć lepsza niż narcyzm

ciekawe kiedy u nas zostanie to wprowadzone pilotażowo...
Tu właśnie wychodzi główna wada edukacji tzw państwowej - w przypadku dorwania się do władzy dajmy na to R. Biedronia (w rządzie SLD ) dzieci będą zmuszane do uczenia się takich właśnie chorych rzeczy.
kalashnikov2
Senior Member

Stary 18.11.2008, 17:29
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146800 ostateczny koniec kapitalizmu, czas na "supernadzór". Wszystkie przeplywy świata pod jedną kuratelą...

Nie zdziwie sie że to wszystko bylo zaplanowane tak by postraszyć świat i wprowadzić supernadzór światowy (nie wierze że ekonomisci nie wiedzieli czym sie skonczy ustawowy nakaz rozdawania kredytów w USA, nie wierze że caly swiat nie wiedzial jakie papiery od USA kupuje).

Tak jak wojna w Wietnamie potrzebowala incydentu w Zatoce Tonkijskiej,
tak jak Niemcy w 1939 w Gliwicach zostali napadnięci przez "Polaków"
tak jak iracka ropa potrzebowała zawalenia się WTC
tak teraz ludzie chcący wprowadzić jedną władzę na całej Ziemi potrzebowali "kryzysu finansowego".

==========================================

http://biznes.interia.pl/firma/news/...y,1210760,1852

łunia...

http://biznes.interia.pl/prasa/gazet...s,1212575,3411

aby płaciło się więcej. ZUSowi. I pomyśleć, że "socjaliści" Kaczyńscy poprzez obniżkę ZUSu sprawili iż przeciętnie zarabiający Polak ma 60 zł więcej netto miesięcznie (pewnie to ta obniżka przyczynila sie w pewnym stopniu do tego że wszem i wobec głoszono wzrost płac). "Liberałowie" z PO likwidują po kolei wszelkie możliwości uzyskania mniejszej składki, ku uciesze gawiedzi. Przyjazne Państwo.

Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 19.11.2008 o godz. 17:14.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 18.11.2008, 19:29
Cytat:
I pomyśleć, że "socjaliści" Kaczyńscy poprzez obniżkę ZUSu sprawili iż przeciętnie zarabiający Polak ma 60 zł więcej netto, a "liberałowie" z PO likwidują wszelkie możliwości uzyskania mniejszej składki. Przyjazne Państwo.
Nie tylko to. U notariusza znowu trzeba zapłacić 2 000 zł i więcej (oczywiście zależy od mieszkania) za jego usługę przy kupnie M. Ziobro zniósł to na 200 zł, ale już go nie ma i jest znowu "Przyjazne Państwo". Przy podatku od darowizn kombinują tak, żeby nie było dobrze jak za PiS-u , że przepisując mieszkanie na kogoś z najbliższej rodziny nie trzeba płacić podatku . Teraz trzeba będzie chyba, że będzie się w nim mieszkać to wtedy nie. Ogólnie wszelkie zmiany są nastawione na drenaż przeciętnego obywatela. Coraz większe przyjazne skubanie.
A poza tym radni PO nawet przewo sejmiku zachodnipomorskiego zatrzymani za przewozenie białego proszku. Szef CBA skorumpowany. Premier oczywiście proponuje zająć sie tymi co to ujawnili. PO Drzewiecki platający się w zeznaniach przed funkcjonariuszami mediów TVN. Odetchnął z ulgą, że to tylko za bicie żony. Skoro w aktach gdańskiej milicji jest notatka o interwencji w domu obecnego premiera Tuska, z której wynika, że też lał żonę, to nie ma strachu. Gorzej by było gdyby zainteresowali się gwałtownym wzbogaceniem sie ministra do takiego stanu, że łapał się kiedyś na miejsce w pierwszej 100 najbogatszych. Łódź duże miasto, ale nie na tyle, aby nie skojarzyć tego faktu z dobrą znajomościa na licznych zdjęciach w lokalach, gdzie w tamtym okresie bawił sie dobrze w towarzystwie panów mających obecnie problemy z wymiarem sprawiedliwości. Śledztwo w ich sprawie nosi nazwę takiego morskiego zwierzątka o licznych łapkach z mackami. No ale Ćwiąkalski przecież nie będzie sie tym zajmował, więc można spać spokojnie.
Sprawa fundacji WICEPREMIERA Pawlaka też ciekawa. Fundacja Ojca Rydzyka musi zapłacić podatek, a fundacja Pawlaka oraz Tuska już nie. A to tylko tematy z 2 tygodni.
Co będzie przez następne 3 lata szkoda gadać.
Salad
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 18.11.2008, 20:04
Cytat:
Tu właśnie wychodzi główna wada edukacji tzw państwowej - w przypadku dorwania się do władzy dajmy na to R. Biedronia (w rządzie SLD ) dzieci będą zmuszane do uczenia się takich właśnie chorych rzeczy.
Otóż to. A dziecko do szkoły i tak posłać musisz. Jak to mówi JKM "Dzis dzieci nie są juz nasze, tylko państwowe" i niestety ma racje .

Cytat:
Nie zdziwie sie że to wszystko bylo zaplanowane tak by postraszyć świat i wprowadzić supernadzór światowy (nie wierze że ekonomisci nie wiedzieli czym sie skonczy ustawowy nakaz rozdawania kredytów w USA, nie wierze że caly swiat nie wiedzial jakie papiery od USA kupuje).
Mozesz miec sporo racji. Byli tacy ekonomisci którzy przewidzieli kryzys np. Peter Shiff ale byli olewani przez media . Kryzys który został nazwany przez lewackie media upadkiem (KAPITALIZMU) jest na ręke możnym tego świata. Eurosocjalista Sarkozy juz postulował stworzenie RZĄDU GOSPODARCZEGO
http://pl.youtube.com/watch?v=5XUadtW_jZM&feature=related
"NEW WORLD ORDER" - niestety,zaczyna sie...
cpc
Senior Member

Stary 19.11.2008, 09:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Co będzie przez następne 3 lata szkoda gadać.
No właśnie zastanawiam się czy aż 3 lata, nie wiem czy zauważyliście ale w mediach zaczyna się powoli kończyć okres ochronny dla PO, jeśli ta tendencja się utrzyma to w połączeniu z nieróbstwem tego (nie)rządu w połowie przyszłego roku poparcie spadnie im do 20 paru procent.
Pomijam fakt, czy faktycznie będzie takie niskie lub czy dzisiaj faktycznie jest takie wysokie. Sondaże w Polsce jak wiadomo...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów