|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jeśli ktoś miał jeszcze złudzenia co do tego, czy Polska jest rajem podatkowym, to najnowsze badania skutecznie je rozwiewają. Polska spadła na 141. miejsce w rankingu przyjazności systemu podatkowego. W ubiegłorocznej edycji rankingu "Paying Taxes 2009. The global picture" zajmowaliśmy 125. miejsce. Spośród 181 państw, które objął ranking, Polska zajęła 141. miejsce. W Unii Europejskiej gorzej wypadła tylko Rumunia, która uplasowała się na 146. pozycji. Na pierwszym miejscu są Malediwy, potem Katar, Hongkong i Chiny, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Singapur i Irlandia. Ostatnie miejsce zajmuje Białoruś. http://kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=5078 to chyba dobitnie pokazuje, że w sprawach gospodarczych PIS i PO od siebie się niczym nie różnią, z resztą tak koniec końców to w ogóle są jakieś różnice miedzy obiema "prawicowymi" partiami w parlamencie |
|
|
|
Banita
Od: 07.2008
Offline |
|
Co do wizyty Sarkozego , to Kacznik znów coś kombinuje i unika spotkania z Sarkozym . Tak trudno wziasc odpwoedzialność za Traktat ,który sie wynegocjonowało? Trudno bo szara eminencja z Torunia bedzie nieukontetowana.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
rok czasu była planowana ta wizyta, więc to nie jest wymysł z "wczoraj"
nie wypowiadałem się na temat jakie i czy w ogóle to przyności korzyści Polsce, to nie jest wizyta którą od tak z dnia na dzień można odwołać (jak to miało miejsce w przypadku gali a nie prestiż wizyty, jezeli źle to ująłem to przeporaszam ;-)a z tymi sojusznikami to ja bym się najpierw zastanowił nad definicją słowa "sojusznik" w dzisiejszym świecie ![]() PS. nie pamietam wcześniejszej sytuacji z odowłaniem wizyty "Sarko" gdyż nie ślędzę od dłuższego czasu dogłębnie poczynań polityków RP
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 13.11.2008 o godz. 14:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
spokojnie przez 2 lata nie jest w stanie unikać polityków krajów UE, poczekamy zobaczymy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
debile u wladzy mają swój sposób na drugą Irlandię:
Cytat:
Cytat:
a ich elektorat żyje dalej gafami prezydenta
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.11.2008 o godz. 19:43.
|
||
|
|
Banita
Offline |
|
to nie pojedzie bardziej na zachod. Zreszta i tak jakos nie widze tych pracownikow ktorzy wala drzwiami i oknami do kraju mlekiem i miodem plynacego zwanego Polska. To bedzie tylko ich przystanek by po zerwaniu umowy lub jej wypelnieniu pojechac dalej na zachod |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Anglia swój dostatek ostatnich lat zawdziecza wlasnie otwarciu sie na emigrantów. Ale tam nawet skrajny labourzysta jest bardziej prawicowy w rynkowym rozumieniu niż niż najbardziej "wolnorynkowy" polski platformers.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 13.11.2008 o godz. 21:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Dosyc czesto sie z Toba zgadzam,ale niestety,te dwa ostatnie zdania sa nieprawdziwe... Anglia ani przez ostatnie lata nie zyje dostatnio,(poczatek wieku to przeciez ujemne PKB,pozniej zas wzrost od 2004,cos okolo 3%,z kazdym kolejnym rokiem malal,pomimo emigrantow...),ani tez labourzysci,nawet Ci nieskrajni,nie sa bardziej wolnorynkowi niz Po-wcy - labourzysci przy wladzy sa najwiekszym dramatem dla Wielkiej Brytanii od wielu lat - NIGDY jeszcze kraj ten ( o ile znana mi jest jego historia,a w realiach wlasnie zyje) nie dyszal takim socjalizmem( wiekszym niz w Polsce !!!). Ledwo dyszy - dodam zreszta... Z rozmow z moimi angielskimi przyjaciolmi wynika jednak cos bardziej dramatycznego,cos,co juz niedlugo dotknie i nas.Mianowicie z roku na rok CORAZ MNIEJ ZDAJA SOBIE ONI SPRAWE,CO TAK NAPRAWDE WPYWA NA TO,ZE KRAJ SIE ROZPIEPRZA... A mlodzi Anglicy to takie tutejsze Snakesy... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
mam na mysli to ze w tym calym gownie to emigracja pozwala angielskiej gospodarce jako tako funkcjonować a to przecież laburzyści wpuscili naszych do siebie
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 14.11.2008 o godz. 22:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg mnie bardzo ciekawy wykład Roberta Gwiazdowskiego, krótki kurs ekonomii + analiza tzw kryzysu finansowego, 6 części, pierwsza tutaj http://www.youtube.com/watch?v=eVIYJXNCqqY
podobno PKO BP ma zostać dokapitalizowany... Powoli można by również ruszyć temat OFE, początkiem 2009 roku pierwsze osoby mają zacząć otrzymywać emerytury z funduszy, już teraz wiadomo, że będą one niskie, zapewne zrobi się z tego "afera", PO będzie winiło PIS, PIS PO, a PO i PIS - SLD itd..., a jak wiadomo problem jest nieco głębszy i wychodzi poza ramy pseudo sporów na lini Kaczor-Donald. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Taka mnie refleksja "naiszła" ,obserwując życie polityczne i "rocznice Tuska"
PIS krytykuje PO ,że jest agresywna (to juz jest mega lol - przyganiał kocioł garnkowi)SLD krytykuje PO,że nie prowadzi dialogu ze Związkowcami (zaklinanie rzeczywistości po półrocznych debtatach w Komisjach 2,3 stronnych itd) Niektorzy maja zdanie ze PO ,nic nie robi(nie zgadzam sie z tym) ,no w takim razie skoro PO jest do kitu ,to jaka mamy "konstruktywna opozycje" ?To jest dopiero żałosne co oni prezentuja (a najbardziej te dwa przykłady ktore przedstawilem powyzej czyli agresja i brak rozmów czyli 2 glowne powody za ktore trzeba odwolac PO od wladzy)
Ostatnio edytowane przez Snakes : 16.11.2008 o godz. 09:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Więc w takim razie co robi PO? Pomostówki i coś jeszcze? A może autostrady? Czy też świetnie idące przygotowania do EURO 2012? Albo pomysł wprowadzenia waluty EURO? Nie rozśmieszaj mnie...
W tym kraju nie ma i nie będzie żadnej dobrej partii politycznej. Wszyscy czekają tylko na to żeby dojść do koryta i nażreć się ile wlezie. ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Co do drugiego zdania zgoda,ale trzeba wybrac najmniejsze zło. |
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
a mnie naszła taka refleksja - dlaczego kolega K_2 po roku rządów PO może bezkarnie łamać regulamin naszego forum i mieć dwa konta?
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146808
d, 2008-11-16 06:35 Machu Picchu odcięte od świata Lawina skał i ziemi odcięła drogę do najcenniejszego zabytku Peru, Machu Picchu. Całkowicie zablokowana została droga, która łączy miasto Inków z Cusco. Usuwanie zatoru potrwa nawet kilka dni. Turyści, którzy chcą dotrzeć do miasta, muszą przejść przez skalną barykadę. < Machu Picchu o świcie. O zmierzchu pojawiliśmy się mniej więcej 3,5 tys. metrów – tam, gdzie zeszła ta lawina. Podobnie jak kilkunastu innych turystów przeszliśmy po tym, co się zwaliło ze zbocza. Z drugiej strony czekał już na nas autobus - opowiada dziennikarzowi RMF FM turysta z Polski. Machu Picchu to najlepiej zachowane miasto Inków. Położone jest na przełęczy pomiędzy Wayna Picchu i Machu Picchu w masywie Kordylierów, w Andach Peruwiańskich. Miasto powstało w XV wieku; zostało opuszczone około 1537 r. W lipcu br. obiekt został ogłoszony jednym z siedmiu nowych cudów świata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Swoja droga,w Dzienniku jest artykul Zaremby o Michniku,wg mnie b. fajny http://www.dziennik.pl/opinie/articl...meryturze.html choc jak zawsze najlepiej czyta sie komentarze Po nich naprawde czlowiek uczy sie gardzic demokracja ![]() ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
nawet zasad konspiracji nie znasz - wystawiasz się na odstrzał jak knur na polance. TW Bolek donosił na cały swój wydział a zdekonspirować się nie dał w tym okresie kiedy kapował - poczytaj, naucz się sztuki podszywania ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Przewrotność natury potrafi uderzyć w nieprzewidywalny sposób - K_2 i dwugłowy wąż, podświadoma fascynacja pewnymi bliźniakami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
a) nikt już nie chce się użerać z bandą pokemonów spod znaku "obrońców wolności słowa"; b) taki typ i tak pewnie założy trzecie, to kolejna mutacja harcerzyka; c) poza ogólnym obniżaniem poziomu tematu jest nieszkodliwy. Sugeruję ignorować, dopóki czegoś nie przeskrobie. Zresztą, chyba i na tym koncie zdążył złapać bana. Wybaczcie OT. EDI: A zresztą, co mi tam...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.11.2008 o godz. 23:01.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Mimo wszystko, odpisywanie jednym kontem na zarzut wobec drugiego to perełka
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba się nie pomyle znacząco jak powiem, że szczyt G20 może w znaczący sposób wpłynąć na to w jakim świecie przyjdzie nam żyć. Ciekaw jestem Waszych opinii.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Ange...a-1863149.html przy okazji Aniela M. zapomniała wspomnieć o tym, że należy "coś zrobić" z rajami podatkowymi, ale pewnie sobie przypomni jeszcze |
|
|
|
dziarski chłop
Offline |
|
|
Niewątpliwie temat strasznie siadł a szkoda - rok rządów PO a u nas zupełna głusza.
Proponuję załączyć nową ankietę w której umieścilibyśmy odpowidzi na pytania - czy uważasz, że obecny rząd jest rządem dobrym (albo coś w tym stylu) z odpowiedziami tak - popierałem PO od początku nie - choć popierałem PO od początku tak - choc nie popierałem w przeszłosci PO nie - nie popierałem nigdy PO -ciekawe co by nam z tego wyszło na mamy aktuale wyniki, które daja miażdzącą przewagę PO - 50,34% ----------------------------------------------------------------------------- Temat na jaki chciałem rozpocząć dyskusje i liczę tu na starych wyjadaczy tego forum - czy obecnie i najbliższym czasie jest jakaś alternatywa, która mogłaby odsunąć PO od władzy? Sondaże prognozują Tuskowi i ekipie bardzo mocną pozycję przekraczającą 40% - jaki jest efekt rządzenia? Żaden. Totalne dno. Dlaczego takie duże zatem? Moim zdaniem przede wszystkim dlatego, że alternatywą jest PIS po drugie występuje redukcja dysonansu poznawczego. To powoduje - że nienawiść wobec kaczyńskich wszczepiona jak wydzielnie śliny u psów pawłowa na sygnał dzwonka - będzie gwarantowała PO silną pozycje dopóty, dopóki nie znajdzie się na scenie 3 gracz. Wobec skłócenia komuchów - alternatywy nie widać. Jedyną szansą jaką widzę jest Jan Rolita - nigdy ne myslałem że dojdę do takiego wniosku ale szczerze chciałby jego powrotu do polityki. Jest to człwoeik, który mentalnie od PO nie odbiega wiele i przysłużył sie do obalenia rządu Olszewskiego, miał swoje 5 minut w działaniach przeciw prawicy w l. 90. Posiada jednak wyróżniające cechy - niebywałą ambicje i twórcze myślenie. Wobec panującej kaszank i totalnej kompromitacji tej ekipy przyjąłbym premiera z krakowa z uczuciem ulgi. Czy jednak Rokitę będzie stać na taki wysiłek? Czy uda mu sie wyprowadzić posłów z PO i przekonać do siebie Michnika? ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Natrafiłem na ciekawego newsa
http://media.wp.pl/kat,84798,wid,105...6fce&_ticrsn=3 Szlak mnie trafia jak czytam cos takiego ,no ale to penie dlatego ,że jestem zaściankowy, niewyedukowany i ksenofobiczny |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ciekawe kiedy u nas zostanie to wprowadzone pilotażowo... Tu właśnie wychodzi główna wada edukacji tzw państwowej - w przypadku dorwania się do władzy dajmy na to R. Biedronia (w rządzie SLD |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146800 ostateczny koniec kapitalizmu, czas na "supernadzór". Wszystkie przeplywy świata pod jedną kuratelą...
Nie zdziwie sie że to wszystko bylo zaplanowane tak by postraszyć świat i wprowadzić supernadzór światowy (nie wierze że ekonomisci nie wiedzieli czym sie skonczy ustawowy nakaz rozdawania kredytów w USA, nie wierze że caly swiat nie wiedzial jakie papiery od USA kupuje). Tak jak wojna w Wietnamie potrzebowala incydentu w Zatoce Tonkijskiej, tak jak Niemcy w 1939 w Gliwicach zostali napadnięci przez "Polaków" tak jak iracka ropa potrzebowała zawalenia się WTC tak teraz ludzie chcący wprowadzić jedną władzę na całej Ziemi potrzebowali "kryzysu finansowego". ========================================== http://biznes.interia.pl/firma/news/...y,1210760,1852 łunia... ========================================== http://biznes.interia.pl/prasa/gazet...s,1212575,3411 aby płaciło się więcej. ZUSowi. I pomyśleć, że "socjaliści" Kaczyńscy poprzez obniżkę ZUSu sprawili iż przeciętnie zarabiający Polak ma 60 zł więcej netto miesięcznie (pewnie to ta obniżka przyczynila sie w pewnym stopniu do tego że wszem i wobec głoszono wzrost płac). "Liberałowie" z PO likwidują po kolei wszelkie możliwości uzyskania mniejszej składki, ku uciesze gawiedzi. Przyjazne Państwo. ==========================================
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 19.11.2008 o godz. 17:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
A poza tym radni PO nawet przewo sejmiku zachodnipomorskiego zatrzymani za przewozenie białego proszku. Szef CBA skorumpowany. Premier oczywiście proponuje zająć sie tymi co to ujawnili. PO Drzewiecki platający się w zeznaniach przed funkcjonariuszami mediów TVN. Odetchnął z ulgą, że to tylko za bicie żony. Skoro w aktach gdańskiej milicji jest notatka o interwencji w domu obecnego premiera Tuska, z której wynika, że też lał żonę, to nie ma strachu. Gorzej by było gdyby zainteresowali się gwałtownym wzbogaceniem sie ministra do takiego stanu, że łapał się kiedyś na miejsce w pierwszej 100 najbogatszych. Łódź duże miasto, ale nie na tyle, aby nie skojarzyć tego faktu z dobrą znajomościa na licznych zdjęciach w lokalach, gdzie w tamtym okresie bawił sie dobrze w towarzystwie panów mających obecnie problemy z wymiarem sprawiedliwości. Śledztwo w ich sprawie nosi nazwę takiego morskiego zwierzątka o licznych łapkach z mackami. No ale Ćwiąkalski przecież nie będzie sie tym zajmował, więc można spać spokojnie. Sprawa fundacji WICEPREMIERA Pawlaka też ciekawa. Fundacja Ojca Rydzyka musi zapłacić podatek, a fundacja Pawlaka oraz Tuska już nie. A to tylko tematy z 2 tygodni. Co będzie przez następne 3 lata szkoda gadać. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
http://pl.youtube.com/watch?v=5XUadtW_jZM&feature=related "NEW WORLD ORDER" - niestety,zaczyna sie... |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie zastanawiam się czy aż 3 lata, nie wiem czy zauważyliście ale w mediach zaczyna się powoli kończyć okres ochronny dla PO, jeśli ta tendencja się utrzyma to w połączeniu z nieróbstwem tego (nie)rządu w połowie przyszłego roku poparcie spadnie im do 20 paru procent.
Pomijam fakt, czy faktycznie będzie takie niskie lub czy dzisiaj faktycznie jest takie wysokie. Sondaże w Polsce jak wiadomo... |
|
|