The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2009, 15:19
Chyba z rezerwami WHU...Watpie zeby przyjechal najmocniejszym skladem graja 3 czy 4 dni pozniej mecz ligowy.Nie zmienia to faktu, ze i tak od nich dostana...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.10.2009, 09:15
http://www.legia.net/wiadomosci,3489..._od_Muchy.html

Cytat:
Tarasiewicz: Pawełek lepszy od Muchy
Co myślicie? :]
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.10.2009, 09:28
GemHZR napisał(a):Wyświetl post

Prawda jest taka, że Mucha w tym sezonie gra słabiej niż w poprzednich, ale i tak jest solidniejszy niż Mariusz, niestety.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 02.10.2009, 09:29

Dla Tarasiewicza tydzień bez kontrowersyjnej wypowiedzi to tydzień stracony.
Przeważnie fajnie się czyta jak ktoś ma inne zdanie niż większość ale bez przesady.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.10.2009, 09:53

Myślę, że poziom lansu u tego facet przeszedł wszelkie granice. Niech lepiej skupi się na swojej pracy,bo jego zespołu oglądać się nie da. Takie dno. Chodż podejrzewam,że poprawa czegokolwiek jest poza jego możliwościami.

Mariusz ma lepszy sezon(ostatnie dwa mecze) niż poprzedni ale bez przesady. Choć sam bym go widział zamiast Przyrowskiego w kadrze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.10.2009, 09:54
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,71...le_prezes.html

Cytat:
Nie żałuje pan, że nie sprzedał Lewandowskiego?

- Nie, choć była oferta za 7 mln euro. Potrzebujemy Lewandowskiego, bo gramy o mistrzostwo. Wiedziałem, że Robert i Semir Stilić będą teraz grać słabiej.
Powiem szczerze, że nie wierzę w to co mówi Rutkowski, ale jeśliby jakimś cudem taka oferta była, to powiem że mega-frajerstwo zrobił. 7 mln € = 4 mln w kieszeni i 3 mln € na reinwestycję w dwóch młodych, perspektywicznych napastników z Bałkanów o potencjale takim jak Lewandowski albo i lepszych.

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Cytat:
Lech Poznań chce ściągnąć Macieja Skorżę. Trener Wisły Kraków miałby poprawić wyniki "Kolejorza", ale byłby dostępny najwcześniej po zakończeniu obecnego sezonu. - To trener, z którym chciałbym współpracować - zdradza na łamach "Faktu" Jacek Rutkowski, prezes rady nadzorczej poznańskiego klubu.
Zaczynam odnosić wrażenie, że w momencie gdy w Amice jest solidna awantura i konflikt w zespole, prezes Rutkowski próbuje odwrócić uwagę mediów od meritum sprawy, rzucając prasie kolejne smakowite kąski.

Ja nie mam wątpliwości, że Rutkowski chce Skorżę. Nie mam też wątpliwości że Skorża w razie wyrzucenia z Wisły chętnie by rozpatrzył ofertę Amiki. Ale bez jaj, nie w momencie gdy u nas ma w miarę pewną pozycję, a w Amice trzeba budować wszystko od nowa: gwiazdy rozkapryszone, zła atmosfera w klubie a oczekiwania większe nawet niż u nas.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.10.2009, 10:31
Tarasiewicz błyszczy, nie pierwszy zreszta raz... Ale coś trzeba robić by błysnąć,skoro wyniki na to nie pozwalają...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2009, 10:39
Rutkowski robi z siebie debila. Ta wiedzial ze beda grac slabiej a co to on wrozka czy jasnowidz, a jak jest taki wszystko wiedzacy to skad ta sytacja w Lechu.

A te bajki o 7 mln to moze opowiadac w Poznaniu bo tam mu we wszystko wierza.
Po prostu robi wszystko zeby media o nich pisaly dobrze a ze pisza zle to ma problem. Mysle ze ci eksperci ktorzy tak piali nad boskoscia Lecha zdali sobie sprawe ze pisali glupoty.
,
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.10.2009, 12:15
flamengista napisał(a):Wyświetl post
http://www.sport.pl/pilka/1,70993,71...le_prezes.html

Powiem szczerze, że nie wierzę w to co mówi Rutkowski, ale jeśliby jakimś cudem taka oferta była, to powiem że mega-frajerstwo zrobił. 7 mln € = 4 mln w kieszeni i 3 mln € na reinwestycję w dwóch młodych, perspektywicznych napastników z Bałkanów o potencjale takim jak Lewandowski albo i lepszych.

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Zaczynam odnosić wrażenie, że w momencie gdy w Amice jest solidna awantura i konflikt w zespole, prezes Rutkowski próbuje odwrócić uwagę mediów od meritum sprawy, rzucając prasie kolejne smakowite kąski.

Ja nie mam wątpliwości, że Rutkowski chce Skorżę. Nie mam też wątpliwości że Skorża w razie wyrzucenia z Wisły chętnie by rozpatrzył ofertę Amiki. Ale bez jaj, nie w momencie gdy u nas ma w miarę pewną pozycję, a w Amice trzeba budować wszystko od nowa: gwiazdy rozkapryszone, zła atmosfera w klubie a oczekiwania większe nawet niż u nas.
Rutkowski chce Skorże od póltora roku
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.10.2009, 12:17
Smuda o Rutkowskim
http://lechpoznan.com/index.php?op=view&id=3901
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.10.2009, 12:18
Cytat:
- Lech ma ponad 80 lat, po mnie będą inni. Lech ma dobrych piłkarzy, wspaniałych kibiców. Czy przez porażkę w Stalowej Woli magia zniknie?
Rutkowski chyba pomylił klub o którym opowiada
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 02.10.2009, 20:13
Wiecie tak teraz przyszlo mi do glowy patrzac na ankiete na oficjalnej: kto bedzie najgrozniejszym konkurentem Wisly w drodze po mistrzostwo? Chyba sama Wisla, niestety... Kto rozumie co mam na mysli i jakie to tez niesie ze soba dalsze konsekwencje, ten madry...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.10.2009, 22:07
Ten Rutkowski to wiekszy bajkopisarz niz wąsacz Engel i Liczka Piczka.

A najlepszy byl fragment 0 7 mln Euro za Lewandowskiego .....buahahahahahaha
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.10.2009, 22:58
Chyba dobrze , że ,,nasz'' boss uważa iż milczenie jest złotem , bo jak się czyta wywiady z tymi Filipiakami czy Rutkowskimi , to ręce opadają .
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 02.10.2009, 23:20
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Co Rutkowski sądzi o sukcesie Lecha w UEFA od 6:50:
ad
Kto to Rutkowski to wiem, ale ten Lech,nie wiem o czym on mówi? W której lidze to gra? Jeśli Amica to wiem o co chodzi ale Lech>? co to jest?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2009, 23:49
Cytat:
A najlepszy byl fragment 0 7 mln Euro za Lewandowskiego
Powiedziałem nie dlaczego ?Bo gramy o mistrza

Ten Rutkowski to trafił chyba na jakiś wadliwy towar z Burkina Faso bo pierdzieli głupoty lepsze niż Janek Urban po meczu z FK Homel...
"Tak Wisła jest bardzo doświadczonym zespołem który gra piłkę nieefektowną ale zdobywa punkty Lech potrafił zagrać w Warszawie znakomicie bramka padła zupełnie nie oczekiwanie"
No to mi się poprawił humor na dobranoc
Mam nadzieje że Kuchenki zobaczą tą nieefektowną Wisłę na tle swojego zajebistego Lecha we Wronkach.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.10.2009, 23:52
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Wiecie tak teraz przyszlo mi do glowy patrzac na ankiete na oficjalnej: kto bedzie najgrozniejszym konkurentem Wisly w drodze po mistrzostwo? Chyba sama Wisla, niestety... Kto rozumie co mam na mysli i jakie to tez niesie ze soba dalsze konsekwencje, ten madry...
Za wcześnie chyba jeszcze na takie proroctwa.Nie przegrać we Wronkach, powygrywać w Kielcach, z Legią i z Komarchem i wtedy zacząć myśleć co zrobić by nie było powtórki z rozrywki.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 03.10.2009, 00:17
W ciekawy sposób Rutkowski wypowiada się o swoich zawodnikach.

"Djurdjević to niech powie dlaczego tyle bramek tracą"
"Kasprzik jest rozczarowaniem"

Zobaczymy jak to na morale wpłynie.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.10.2009, 00:22
HAHAHA właśnie ogladałem powtórkę starozakonnych, koniec meczu zero dopingu i nagle z trybun jakieś dziecko:

"Czarny kupie ci banana"
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.10.2009, 07:46
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Co Rutkowski sądzi o sukcesie Lecha w UEFA od 6:50:
http://www.youtube.com/watch?v=NdlZsCAQvRU&feature=aso

Albo jeszcze mówi:
"Arboledę trzeba było załatwić na plantacji kokainy "
Są jeszcze inne ciekawe rzeczy dlatego warto obejrzeć cały wywiad
Koleś mówi co myśli ale dlaczego az 50 minut gada w ten sposób A ze gada poniekąd głupio...To inna sprawa. Ale "kwiatków" pt.cytat msca do Łapu-Capu jest tak wiele, że można nieźle sie pośmiać. T
Czekam na wywiad z Januszem W. --prezesem Polonii. Ten jest dopiero znawcą!!!!
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 03.10.2009 o godz. 08:04.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 03.10.2009, 09:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
HAHAHA właśnie ogladałem powtórkę starozakonnych(...)

"
Oglądałem ostatnie dwa mecze tej drużyny tj. starozakonnych. I tak się zastanawiam co powoduje Filipiakiem,że daje kasę na ten zespół. Kibiców nie ma, gra tragiczna, aż się patrzeć nie da. Przecież to żadna reklama w gruncie rzeczy a wręcz antyreklama. Jest tyle bardziej opłacalnych form reklamy. Podejrzewam,że jakby sponsorował jakiś klub koszykarski, to nie dość,że rozgłos miałby większy, to kasa mniejsza na to by szła. A tyle ile daje na kopaczy, to podejrzewam,że w lidze koszykówki z takim budżetem biłby się o medale. Jakaś perwersja nim rządzi czy jak. Dałby tą kasę na Bytom to więcej by miał rozgłosu. Niepojęte.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 03.10.2009, 09:19
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem ostatnie dwa mecze tej drużyny tj. starozakonnych. I tak się zastanawiam co powoduje Filipiakiem,że daje kasę na ten zespół. Kibiców nie ma, gra tragiczna, aż się patrzeć nie da. Przecież to żadna reklama w gruncie rzeczy a wręcz antyreklama. Jest tyle bardziej opłacalnych form reklamy. Podejrzewam,że jakby sponsorował jakiś klub koszykarski, to nie dość,że rozgłos miałby większy, to kasa mniejsza na to by szła. A tyle ile daje na kopaczy, to podejrzewam,że w lidze koszykówki z takim budżetem biłby się o medale. Jakaś perwersja nim rządzi czy jak. Dałby tą kasę na Bytom to więcej by miał rozgłosu. Niepojęte.
Wziąl kopaczy w pakiecie z hokejem. Tam sukcesy a tutaj...Pytanie zasadnicze: gdzie jest ten super RaduMatu? Zagrał chłop 1 porządny mecz, i to by było na tyle. Lepiej nie mówić.
Co do kibiców to każdy wie jak z nimi jest. Najwierniejsi nie są w stanie zapełnić stadionu na 5000 osob. Dlatego są najwierniejsi U nas tez wiele oso nie jeździ lub rzadko jeździ do Sosnowca ale takiej tragedii jak u nich to nie ma. Zresztą hasło Widzewa pasuje jak ulał: Między nami jest róznica skali--MY jesteśmy duzi, a wy po prostu mali
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.10.2009, 09:33
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Komarcz jako fabryka jest na plusie - więc może Filipiak potrzebuje jakieś legalne źródło topienia pieniędzy
Bo to że ma antyreklamę to w całej Polsce wszyscy wiedzą.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.10.2009, 11:21
Mnie się wydaje, że dla Filipiaka Craxa jest sprawą honoru. Nie chce zrezygnować, bo to by oznaczało jego klęskę. To człowiek, który w biznesie osiągnął sukces i nie lubi porażek.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.10.2009, 11:25
Wydaje mi się, że Filipiak jednak co inaczej rozumuje. Mimo wszystko piłka nożna jest sportem nr 1 w kraju i teraz w zasadzie każdy kibic piłkarski kojarzy markę Comarch. A nawet jakby w kosza czy hokeja co roku zdobywał majstra to i tak mniej osób kojarzyłoby tę markę. Tak na mój rozum. Więc profesor hokeja sponsoruje dla wyniku, a piłkę jedynie dla rozgłosu medialnego. Ale co to za rozgłos każdy widzi

Co do Rutkowskiego to coraz zabawniejszy jest ten facet. Biznesem z niego jest niezły skoro taką firmę stworzył. Ale o piłce nie wie nic i miejmy nadzieję, że nauka zajmie mu sporo lat Najlepiej niech wkłada kasę, ale efektów to ja mu jakoś wybitnie nie życzę. Ciekawe jak piłkarze zareaguję na taką otwartą, imienną krytykę w mediach. Jeszcze chyba nie ma takich na których by to mobilizująco zadziałało
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 03.10.2009, 11:39
Co do dzisiejszych meczów, to liczę na min. remis w Białymstoku, a nawet mam nadzieje na wygraną Jagiellonii, mam nadzieje że utrzymają się w tym sezonie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 03.10.2009, 15:10
Jest mała szansa że po tym sezonie pożegnamy Wodzisław ... na razie Ruch daje im to do zrozumienia w pełnym zakresie
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.10.2009, 15:29
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jest mała szansa że po tym sezonie pożegnamy Wodzisław ... na razie Ruch daje im to do zrozumienia w pełnym zakresie
Prędzej uwierzę, że spadnie np Lech niż Odra ...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 03.10.2009, 15:29
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że Filipiak jednak co inaczej rozumuje. Mimo wszystko piłka nożna jest sportem nr 1 w kraju i teraz w zasadzie każdy kibic piłkarski kojarzy markę Comarch. A nawet jakby w kosza czy hokeja co roku zdobywał majstra to i tak mniej osób kojarzyłoby tę markę. Tak na mój rozum. Więc profesor hokeja sponsoruje dla wyniku, a piłkę jedynie dla rozgłosu medialnego. Ale co to za rozgłos każdy widzi

Co do Rutkowskiego to coraz zabawniejszy jest ten facet. Biznesem z niego jest niezły skoro taką firmę stworzył. Ale o piłce nie wie nic i miejmy nadzieję, że nauka zajmie mu sporo lat Najlepiej niech wkłada kasę, ale efektów to ja mu jakoś wybitnie nie życzę. Ciekawe jak piłkarze zareaguję na taką otwartą, imienną krytykę w mediach. Jeszcze chyba nie ma takich na których by to mobilizująco zadziałało
A Nobiles Włoclawek? Kazdy kojarzył markę Nobiles mimo , ze druzyna Włocławka grała w koszykówkę a nie w piłke nożną.Popatrzcie na siatkówke. Jacy sponsorzy, jacy zawodnicy, jaka kasa sie kręci wokól tego. I ili widzów przyciaga ten sport.A dla przypomnienia: 5 lat wstecz zwiazek wygenerował kilka milionów dolarow dlugu "dzięki" działaniu pana Janusza Biesiady. Po prostu głosno jest wokół sukcesów a wokól porażek jest tylko milczenie
Akurat Filipiak miłą ambicje, niestety nie te nakłady i nie te fundamenty na Cracovii, zeby spełnić aspiracje Filipiaka. Zatem ograniczył budzet, postawił na młodzież licząc że może sie uda. Ale akurat sie mu nie udało .
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 03.10.2009, 15:52
Grosicki strzela
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów