The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2012, 23:24
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A co Cię to obchodzi? Ten kogo to interesuje wie lub może łatwo się dowiedzieć.
Twierdzisz, że "kibole" są niepotrzebni, więc ciesz się ich nieobecnością i nie wcinaj się w tematy, które Cię nie dotyczą.
Skoro pytam to znaczy, że mnie to interesuje to chyba jest dosyć logiczne. Nie każdy jest taki kumaty jak Ty, że nawet wiesz co ja twierdzę choć wcale tak nie twierdzę, a rada o nie wcinaniu się w tematy brzmi trochę śmiesznie od kogoś kto wpierdala swoje 5 groszy zazwyczaj nie na temat wszędzie na tym forum - pierwszy z brzegu przykład to powyższy post.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.10.2012, 00:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Skoro pytam to znaczy, że mnie to interesuje to chyba jest dosyć logiczne. Nie każdy jest taki kumaty jak Ty, że nawet wiesz co ja twierdzę choć wcale tak nie twierdzę, a rada o nie wcinaniu się w tematy brzmi trochę śmiesznie od kogoś kto wpierdala swoje 5 groszy zazwyczaj nie na temat wszędzie na tym forum - pierwszy z brzegu przykład to powyższy post.
Nie jestem "kumaty", ale orientuję się na tyle żeby wiedzieć, że kibice są często traktowani jak bydło.
Jeśli masz zamiar być dowcipny i napisać coś w stylu "zasługują", to odpuść sobie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.10.2012, 16:54
Polonia rozbija Bełchatów 5-0. Chciałbym takich kopaczy jak Wszołek, Teodorczyk czy Dwaszwili w Wiśle.

A niby Grodzisk miał spaść a tutaj walczą ostro o puchary.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.10.2012, 18:16
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Polonia rozbija Bełchatów 5-0. Chciałbym takich kopaczy jak Wszołek, Teodorczyk czy Dwaszwili w Wiśle.

Nic z tego, my od wielu lat walczymy o najwyższe cele i nie możemy eksperymentować z młodymi, słabymi Polakami. Jak tu kiedyś pisał Markus : tylko stawianie na zagraniczne ukryte perełki którymi są naszpikowane rezerwy klubów zachodnich może dać nam sukces.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.10.2012, 18:53

Nie czuja presji Wojciechowskiego to moga w spokoju robic to co sie od Nich oczekuje. Jakby Ci pracodawca cały czas patrzył na rece to na pewno pracowałoby Ci sie cięzej czujac jego oddech na swoich plecach - to taki przykład
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.10.2012, 18:56
Remis z Jagiellonią urósł do rangi sukcesu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.10.2012, 19:29

Niby dlaczego miał spaść? Z tej drużyny odeszli tylko sabotażyści w typie Bruno Coutinho.

Kocur napisał(a):Wyświetl post
Remis z Jagiellonią urósł do rangi sukcesu
Uważaj, zaraz podchwycą...
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 27.10.2012, 20:45
Ciężko się nie zgodzić z Kresqiem , że w tej lidze są tylko mniej śmieszni kopacze.

Byłem dziś na meczu Lecha i , to nie był metr mułu a kilometr. Takiej kaszany nie pamiętam od dawna i osobiście się czuję jak , bym dostał w twarz. Najgorsze jest , to że Ci kopacze śmieją się nam w twarz a wypłata i tak się zgadza. Oczywiście my czyli kibice finansujemy ten cały grajdołek. Dziś poczułem się wyśmiany przez kopaczy , ale co tam za tydzień też jest mecz i może się nie zbłaznią. Pozniej człowiek czyta takie cuda , że " nawet Real przegrywa" i w tym momencie otwiera mi się nóż w kieszeni. Ehh no nic za tydzień kolejna porcja tego rodzimego cyrku...
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.10.2012, 23:13
Wygrałaby Amica to byś pisał co innego.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2012, 07:29

Pewnie już niedługo... Król nie płaci, więc zapewne zaraz zaczną się kwasy, poza tym zimą pewnie będzie sprzedawał jak teraz nie ma na wypłaty. No i będzie po pucharach.
Tak samo druga miła niespodzianka Zabrze - żeby w miarę dopiąć budżet pewnie sprzedadzą w zimie Prezesa i/albo Milika, może jeszcze kogoś no i zabawa zacznie się od nowa...
Ech... Wisła pewnie sprzeda Melexa, Legia musi sprzedawać, Śląsk robi bokami, Amica nie ma pieniędzy na wzmocnienia - czyli wiosną znów wyścig ślimaków, a potem powodzenia w europejskich pucharach...
Dostatek za to w.. Zagłębiu Lubin
Polska ligowa piłka...
Ostatnio edytowane przez arti : 29.10.2012 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.10.2012, 08:40

http://www.youtube.com/watch?v=4SaKFqZ7ERs
Chciałbyś żeby taki pajac zakładał naszą koszulkę?
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.10.2012, 08:59
Karamazow napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=4SaKFqZ7ERs
Chciałbyś żeby taki pajac zakładał naszą koszulkę?
Piszę o poziomie sportowym a nie umysłowym
(Może odór z paszczy od niemytych zębów Henrikeza powalił Teodorczyka?)

BTW
Iliev ile komedii odwalał w meczach.... co rusz to leży. A Genkow kilka meczy temu...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 28.10.2012, 10:33
Nunez miał podobne akcje do Teodorczyka, może nie takie ewidentne, ale nurek był z niego pierwsza klasa. Poza tym myślę, że nie ma co oceniać Łukasza po tym jednym wyskoku, bo założę się, że koledzy pięknie go wyśmiali i już się ogarnął

PS. Ja osobiście wolę, żeby ten "pajac" zakładał naszą koszulkę niż taki Sikorski.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.10.2012, 11:54
Nie ogarnął się:
- "Boiskowe cwaniactwo, czyli symulowanie ce..... wielu napastników i nie uważam, aby było coś w tym złego. Przy każdym kontakcie z piłką staram się przynieść drużynie jak najwięcej korzyści, dlatego jeżeli jest okazja wywalczyć rzut wolny lub rzut karny, to nie widzę powodów, aby z niej nie skorzystać. Muszę jeszcze nad tym popracować, bo nie zawsze mi się udaje, czego dowodem jest mecz z Lechem Poznań i starcie z Luisem Henriquezem. Oglądałem to zdarzenie kilkukrotnie i muszę przyznać, że miałem z siebie niezły ubaw."

Iliev i Sikorski( chyba,że go przerobią na pomocnika jak swego czasu Gudjohnsena w Chelsea) powinni podzielić los Nuneza i opuścić nasz klub. Akurat w pracy byłem jak był mecz z Legią więc Genkova nie oceniam.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.10.2012, 10:06
Sorry Teodorczyk to burak i gwiazda jednej części sezonu. Z Polonii najbardziej ciekawymi zawdonikaami są Wszołek, Dwaliszwili i Brzyski. Kokoszki nie uwzględniam ze względu na jego pobyt w Wiśle, Baszcza bo jest wiekowy. Ciekawe w kontekście Polonii jest tylko to, jak dociągną do końca rundy - jeżeli będą nadążać motorycznie, to znaczy, że latem trzeba chłopaków ganiać po pastwiskach niczym Jarek Bako....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.10.2012, 10:40
Gramy piach, inni też nieszczególnie się popisują a mimo to mamy straty do drugiego miejsca 6 punktów. Ja już się niczemu nie dziwie i też nie zdziwię się specjalnie jak za kilak kolejek to my będziemy na drugim miejscu w tabeli.

Nie ma tu żadnego zespołu, który byłby w stanie grać na pewnym poziomie, poniżej którego nie zejdzie. Masakra i amatorka pełną gębą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 29.10.2012, 11:03
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gramy piach, inni też nieszczególnie się popisują a mimo to mamy straty do drugiego miejsca 6 punktów. Ja już się niczemu nie dziwie i też nie zdziwię się specjalnie jak za kilak kolejek to my będziemy na drugim miejscu w tabeli.

Nie ma tu żadnego zespołu, który byłby w stanie grać na pewnym poziomie, poniżej którego nie zejdzie. Masakra i amatorka pełną gębą.
Dla nas odpowiedzią będzie piątkowy mecz z Amiką - jeżeli wygramy, to będzie znaczyć, że nastapiło przełamanie w drużynie. Nawiążę po raz kolejny do sezonu Maasakanta - wygrana niesamowitym fartem z sąsiadką na Kauflandzie, a później 3 kolejne zwycięstwa z Legią, Zagłębiem i Polonią, co wyprowadziło nas za plecy Jagiellonii. Wygrana z Amiką może dac nam podobną passę, a biorąc pod uwagę naszą coraz bardziej buraczaną ekstraklasę nawet awans do czołówki.

Co zaś do zwycięstwa Legii - spalony przy pierwszym golu był zdecydowany, ale w Lidze + Ekstra musieli dla "wyrównania" pokazać spalonego Meliksona przy I bramce (ze wskazaniem 81 cm.). Tylko, że Meikson nogami był na równi (jak wskazuje kreska Canal +) a wystawał za ostatniego obrońcę tułowiem..... A Kucharczyk był na widocznym spalonym (skoro przy Meliksonie było to niespełna metr, to tutaj było więcej niż 1,5 metra)....
Skoro bawimy sie Panowie Twarowski i Smokowski w aptekarstwo, to dlaczego przy 3 golu Legii nie pokazaliście ile cm na spalonym był Ljuboja? Podejrzewam, że na takim samym jak Melikson - góra metr. Ciekaw jestem czy Weszło będzie dzwonić do sędziego "Śpika" ? Wszak po pomyłce w meczu Wisła - Jaga dzwonili do Lyczmańskiego.......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.10.2012, 11:05
spokojnie, Górnik dziś wygra i mamy 8 punktow straty. A jeśli żabole chcą sie liczyć to takie ważne mecze jak dziś, wygrywać muszą.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.10.2012, 15:25
Co sądzicie o moich typach:
Polonia Korona 1
Lechia Legia x
jagiellonia Widzew 2
Piast Ruch 1
Zagłębie Podbeskidzie 1
Pogoń Śląsk 1
Wisła Lech 1
Real Borussia 1
Milan Malaga 1
Do wygrania mam na czysto 18000 ale i tak wiem że z pewnością nie ułoży się tak jak myślę.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.10.2012, 15:29
Jaga - Widzew 1, Piast - Ruch x, Milan - Malaga x.

Pozdrawiam, Zbigniew Boniek. Precz z hazardem.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 29.10.2012, 15:32
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o moich typach:
Polonia Korona 1
Lechia Legia x
jagiellonia Widzew 2
Piast Ruch 1
Zagłębie Podbeskidzie 1
Pogoń Śląsk 1
Wisła Lech 1
Real Borussia 1
Milan Malaga 1
Do wygrania mam na czysto 18000 ale i tak wiem że z pewnością nie ułoży się tak jak myślę.
Sądzę, że poniższe obstawiłeś szczególnie ryzykownie.
J-W !!
P-R
P-Ś
W-L
ale wszystkie one oczywiście mogą wejść tak jak napisałeś - czego Ci życzę.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.10.2012 o godz. 15:35.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 29.10.2012, 23:49
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Sorry Teodorczyk to burak i gwiazda jednej części sezonu. Z Polonii najbardziej ciekawymi zawdonikaami są Wszołek, Dwaliszwili i Brzyski. Kokoszki nie uwzględniam ze względu na jego pobyt w Wiśle, Baszcza bo jest wiekowy. Ciekawe w kontekście Polonii jest tylko to, jak dociągną do końca rundy - jeżeli będą nadążać motorycznie, to znaczy, że latem trzeba chłopaków ganiać po pastwiskach niczym Jarek Bako....

Tu sie zgodze Wszolek i Brzyski to ciekawi zawodnicy ,ten drugi nawet moglby sie na kadre załapac ,nieliczny ktory wie co to dobra centra w pole karne.

natomaist niezgodze sie co do Dwaliszwieliego,nie wiem co wy w nim widzcie ,gosc moze i sillny,umie sie rozepchac ale jakis taki drewniany.

co do dziejszych derbow,to slabiutkie,ni jak do tych sprzed 3-4 lat na starym Stadionie Slaskim.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 30.10.2012, 18:10
Kryniu napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o moich typach: ale i tak wiem że z pewnością nie ułoży się tak jak myślę.
Jaki sens ma obstawianie, jeśli z pewnością wiesz, że nie ułoży się tak jak myślisz? Nie mogłeś zamiast tego posłać tej kasy komuś potrzebującemu? (mnie na przykład )
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 06.11.2012, 17:59
Karuzela trenerska zaczyna się rozkręcać na dobre w naszej ekstraklasie, na razie zmieniono ich u nas, w Śląsku, Ruchu, Bełchatowie i Podbeskidziu a w kolejce już czekają:
Zagłębie Lubin gdzie miałby trafić "ulubieniec" wszystkich kibiców Wisły boski Franz Smuda
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
Jagiellonia Białystok - powrót Pepa Probierza na polski biegun zimna http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1f7aa
Pogoń Szczecin - tu z kolei miałby pracować Mourinho z Kaszub, Tomasz Kafarski
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32304,t...wiadomosc.html

Edytka: u naszych przyjaciół we Wrocławiu miesza i to konkretnie ich były trener Ryszard Tarasiewicz, który podobno (?) złożył wniosek do PZPN o zawieszenie w rozgrywkach swojego ukochanego klubu. Powód - pieniądze.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 06.11.2012 o godz. 20:08.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.11.2012, 20:33
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tu sie zgodze Wszolek i Brzyski to ciekawi zawodnicy ,ten drugi nawet moglby sie na kadre załapac ,nieliczny ktory wie co to dobra centra w pole karne.
i pomyśleć, że Lechia Wszołka oddała za kilka piłek ..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2012, 14:28
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rze_do_lat_19/
Przegrać z reprezentacją Cypru i to jeszcze w kategorii U19, wstyd mimo to że to było towarzyskie spotkanie
Odpowiedz cytując
pietrek
Junior Member

Od: 11.2012

Stary 07.11.2012, 17:33
syryls napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rze_do_lat_19/
Przegrać z reprezentacją Cypru i to jeszcze w kategorii U19, wstyd mimo to że to było towarzyskie spotkanie
Ciekawe ile Cypr ma zawodników do lat 19 w kraju? 100?
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.11.2012, 20:02
Oglądał ktoś Lechię? Jak ten Łazaj zagrał? Pokazał coś poza bramką? Bo chłopak już, w którymś wcześniejszym meczu, chyba z nami, wpadł mi w oko dobrą, odważną grą. Ciekaw jestem czy to tylko przebłyski, czy faktycznie mogą z niego być ludzie?

BTW zwróciliście uwagę, że w 80 dotychczasowych meczach padły tylko 4 wyniki po 0-0? Dzisiaj za nami mecz numer 81, z tego co czytam zanosiło się na 0-0, a i tak ktoś coś wepchnął. Może poziomem rozgrywki nie powalają, ale chociaż bramki można pooglądać.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
Baldur80
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 09.11.2012, 21:48
Widzew- Amica Najgorsza beznadzieja jaka widzialem w tym sezonie az sie patrzec nie mozna dzieci na podworku lepiej w pilke kopia
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 10.11.2012, 00:04
Dokładnie mecz Widzew vs Lech był bardzo słaby. Pierwsza połowa w , której było dużo bezwładnej kopaniny i po prostu wiało nudą. W drugiej połowie coś się ruszyło , ale momentami zęby mnie bolały od tego co się tam wyczyniało. Żeby do wyrzutu z autu nie potrafić się ustawić i wyjść na pozycję ? Tego nie potrafię zrozumieć. Do tego nie trzeba wielu godzin treningów a wystarczy trochę pomyśleć. Jak dla mnie Lech najgorzej z wszystkich drużyn Ekstraklasy wykonuje rzut z autu. Właściwie można oddać piłkę rywalowi od razu , bo 99 % takich zagrań kończy się stratą.

Jednak najbardziej podobał mi się w tym meczu Linetty. Chłopak wszedł w 60 minucie i naprawdę się wyróżniał. Jego lekkość w poruszaniu się i inteligencja zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Facet wszedł na boisko i grał momentami tak , że szczęka opadała mi na ziemię. Jasne , ze wiele nauki przed nim , ale na tle naszych ligowców widać , że chłopak myśli na boisku i ma duże umiejętności. Na pewno za ten mecz duży plus mu się należy. Nie chcę zagłaskać chłopaka , bo zagrał dotychczas 2 razy , ale potencjał chłopak ma ogromny.

Cieszą 3 punkty jak nie wiem co. :} Gra na pewno mniej... Ale wybrzydzać nie zamierzam.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów