|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Polonia rozbija Bełchatów 5-0. Chciałbym takich kopaczy jak Wszołek, Teodorczyk czy Dwaszwili w Wiśle.
A niby Grodzisk miał spaść a tutaj walczą ostro o puchary. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]() ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Remis z Jagiellonią urósł do rangi sukcesu
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Uważaj, zaraz podchwycą... ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ciężko się nie zgodzić z Kresqiem , że w tej lidze są tylko mniej śmieszni kopacze.
Byłem dziś na meczu Lecha i , to nie był metr mułu a kilometr. Takiej kaszany nie pamiętam od dawna i osobiście się czuję jak , bym dostał w twarz. Najgorsze jest , to że Ci kopacze śmieją się nam w twarz a wypłata i tak się zgadza. Oczywiście my czyli kibice finansujemy ten cały grajdołek. Dziś poczułem się wyśmiany przez kopaczy , ale co tam za tydzień też jest mecz i może się nie zbłaznią. Pozniej człowiek czyta takie cuda , że " nawet Real przegrywa" i w tym momencie otwiera mi się nóż w kieszeni. Ehh no nic za tydzień kolejna porcja tego rodzimego cyrku... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Wygrałaby Amica to byś pisał co innego.
|
|
|
|
Guest
|
|
Tak samo druga miła niespodzianka Zabrze - żeby w miarę dopiąć budżet pewnie sprzedadzą w zimie Prezesa i/albo Milika, może jeszcze kogoś no i zabawa zacznie się od nowa... Ech... Wisła pewnie sprzeda Melexa, Legia musi sprzedawać, Śląsk robi bokami, Amica nie ma pieniędzy na wzmocnienia - czyli wiosną znów wyścig ślimaków, a potem powodzenia w europejskich pucharach... Dostatek za to w.. Zagłębiu Lubin![]() Polska ligowa piłka... ![]()
Ostatnio edytowane przez arti : 29.10.2012 o godz. 15:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Chciałbyś żeby taki pajac zakładał naszą koszulkę? ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() (Może odór z paszczy od niemytych zębów Henrikeza powalił Teodorczyka?) BTW Iliev ile komedii odwalał w meczach.... co rusz to leży. A Genkow kilka meczy temu... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nunez miał podobne akcje do Teodorczyka, może nie takie ewidentne, ale nurek był z niego pierwsza klasa. Poza tym myślę, że nie ma co oceniać Łukasza po tym jednym wyskoku, bo założę się, że koledzy pięknie go wyśmiali i już się ogarnął
PS. Ja osobiście wolę, żeby ten "pajac" zakładał naszą koszulkę niż taki Sikorski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie ogarnął się:
- "Boiskowe cwaniactwo, czyli symulowanie ce..... wielu napastników i nie uważam, aby było coś w tym złego. Przy każdym kontakcie z piłką staram się przynieść drużynie jak najwięcej korzyści, dlatego jeżeli jest okazja wywalczyć rzut wolny lub rzut karny, to nie widzę powodów, aby z niej nie skorzystać. Muszę jeszcze nad tym popracować, bo nie zawsze mi się udaje, czego dowodem jest mecz z Lechem Poznań i starcie z Luisem Henriquezem. Oglądałem to zdarzenie kilkukrotnie i muszę przyznać, że miałem z siebie niezły ubaw." Iliev i Sikorski( chyba,że go przerobią na pomocnika jak swego czasu Gudjohnsena w Chelsea) powinni podzielić los Nuneza i opuścić nasz klub. Akurat w pracy byłem jak był mecz z Legią więc Genkova nie oceniam. ![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Sorry Teodorczyk to burak i gwiazda jednej części sezonu. Z Polonii najbardziej ciekawymi zawdonikaami są Wszołek, Dwaliszwili i Brzyski. Kokoszki nie uwzględniam ze względu na jego pobyt w Wiśle, Baszcza bo jest wiekowy. Ciekawe w kontekście Polonii jest tylko to, jak dociągną do końca rundy - jeżeli będą nadążać motorycznie, to znaczy, że latem trzeba chłopaków ganiać po pastwiskach niczym Jarek Bako....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gramy piach, inni też nieszczególnie się popisują a mimo to mamy straty do drugiego miejsca 6 punktów
. Ja już się niczemu nie dziwie i też nie zdziwię się specjalnie jak za kilak kolejek to my będziemy na drugim miejscu w tabeli. Nie ma tu żadnego zespołu, który byłby w stanie grać na pewnym poziomie, poniżej którego nie zejdzie. Masakra i amatorka pełną gębą. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Co zaś do zwycięstwa Legii - spalony przy pierwszym golu był zdecydowany, ale w Lidze + Ekstra musieli dla "wyrównania" pokazać spalonego Meliksona przy I bramce (ze wskazaniem 81 cm.). Tylko, że Meikson nogami był na równi (jak wskazuje kreska Canal +) a wystawał za ostatniego obrońcę tułowiem..... A Kucharczyk był na widocznym spalonym (skoro przy Meliksonie było to niespełna metr, to tutaj było więcej niż 1,5 metra).... Skoro bawimy sie Panowie Twarowski i Smokowski w aptekarstwo, to dlaczego przy 3 golu Legii nie pokazaliście ile cm na spalonym był Ljuboja ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
spokojnie, Górnik dziś wygra i mamy 8 punktow straty. A jeśli żabole chcą sie liczyć to takie ważne mecze jak dziś, wygrywać muszą.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Co sądzicie o moich typach:
Polonia Korona 1 Lechia Legia x jagiellonia Widzew 2 Piast Ruch 1 Zagłębie Podbeskidzie 1 Pogoń Śląsk 1 Wisła Lech 1 Real Borussia 1 Milan Malaga 1 Do wygrania mam na czysto 18000 ale i tak wiem że z pewnością nie ułoży się tak jak myślę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jaga - Widzew 1, Piast - Ruch x, Milan - Malaga x.
Pozdrawiam, Zbigniew Boniek. Precz z hazardem. |
|
|
|
Guest
|
|
J-W !! P-R P-Ś W-L ale wszystkie one oczywiście mogą wejść tak jak napisałeś - czego Ci życzę.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.10.2012 o godz. 15:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tu sie zgodze Wszolek i Brzyski to ciekawi zawodnicy ,ten drugi nawet moglby sie na kadre załapac ,nieliczny ktory wie co to dobra centra w pole karne. natomaist niezgodze sie co do Dwaliszwieliego,nie wiem co wy w nim widzcie ,gosc moze i sillny,umie sie rozepchac ale jakis taki drewniany. co do dziejszych derbow,to slabiutkie,ni jak do tych sprzed 3-4 lat na starym Stadionie Slaskim. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
)![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Karuzela trenerska zaczyna się rozkręcać na dobre w naszej ekstraklasie, na razie zmieniono ich u nas, w Śląsku, Ruchu, Bełchatowie i Podbeskidziu a w kolejce już czekają:
Zagłębie Lubin gdzie miałby trafić "ulubieniec" wszystkich kibiców Wisły boski Franz Smuda http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html Jagiellonia Białystok - powrót Pepa Probierza na polski biegun zimna http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75914,t...l?ticaid=1f7aa Pogoń Szczecin - tu z kolei miałby pracować Mourinho z Kaszub, Tomasz Kafarski http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32304,t...wiadomosc.html Edytka: u naszych przyjaciół we Wrocławiu miesza i to konkretnie ich były trener Ryszard Tarasiewicz, który podobno (?) złożył wniosek do PZPN o zawieszenie w rozgrywkach swojego ukochanego klubu. Powód - pieniądze. http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 06.11.2012 o godz. 20:08.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...rze_do_lat_19/
Przegrać z reprezentacją Cypru i to jeszcze w kategorii U19, wstyd mimo to że to było towarzyskie spotkanie |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2012
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Oglądał ktoś Lechię? Jak ten Łazaj zagrał? Pokazał coś poza bramką? Bo chłopak już, w którymś wcześniejszym meczu, chyba z nami, wpadł mi w oko dobrą, odważną grą. Ciekaw jestem czy to tylko przebłyski, czy faktycznie mogą z niego być ludzie?
BTW zwróciliście uwagę, że w 80 dotychczasowych meczach padły tylko 4 wyniki po 0-0? Dzisiaj za nami mecz numer 81, z tego co czytam zanosiło się na 0-0, a i tak ktoś coś wepchnął. Może poziomem rozgrywki nie powalają, ale chociaż bramki można pooglądać. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Widzew- Amica Najgorsza beznadzieja jaka widzialem w tym sezonie az sie patrzec nie mozna dzieci na podworku lepiej w pilke kopia
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Dokładnie mecz Widzew vs Lech był bardzo słaby. Pierwsza połowa w , której było dużo bezwładnej kopaniny i po prostu wiało nudą. W drugiej połowie coś się ruszyło , ale momentami zęby mnie bolały od tego co się tam wyczyniało. Żeby do wyrzutu z autu nie potrafić się ustawić i wyjść na pozycję ? Tego nie potrafię zrozumieć. Do tego nie trzeba wielu godzin treningów a wystarczy trochę pomyśleć. Jak dla mnie Lech najgorzej z wszystkich drużyn Ekstraklasy wykonuje rzut z autu. Właściwie można oddać piłkę rywalowi od razu , bo 99 % takich zagrań kończy się stratą.
Jednak najbardziej podobał mi się w tym meczu Linetty. Chłopak wszedł w 60 minucie i naprawdę się wyróżniał. Jego lekkość w poruszaniu się i inteligencja zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Facet wszedł na boisko i grał momentami tak , że szczęka opadała mi na ziemię. Jasne , ze wiele nauki przed nim , ale na tle naszych ligowców widać , że chłopak myśli na boisku i ma duże umiejętności. Na pewno za ten mecz duży plus mu się należy. Nie chcę zagłaskać chłopaka , bo zagrał dotychczas 2 razy , ale potencjał chłopak ma ogromny. Cieszą 3 punkty jak nie wiem co. :} Gra na pewno mniej... Ale wybrzydzać nie zamierzam. |
|
|