The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
art
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.06.2015, 08:37
up

Sygnał normalności, sygnał o próbie uzdrowienia finansów, sygnał o wydawaniu na tyle na ile Nas stać.

Nikt do Nas teraz nie przyjdzie? Przyjdą, ale tylko tacy którzy będą chcieli się wypromować. A nie tylko udawać, że walczą i zgarnąć kasę. Czy nie mamy już marki? Oczywiście, że nie takiej jak parę lat temu. Ale teraz niech każdy sobie odpowie ile potrzeba, żeby odbudować markę Wisły w tej lidze? W lidze w której gramy dobry mecz raz na miesiąc, a i tak ciągle kręcimy się w czołówce. W lidze w której bardziej musieliśmy się starać, żeby nie zagrać w pucharach niż zagrać, a i tak dopiero w 100% udało Nam się to w przedostatnim meczu.

Czy mamy swoje problemy? Oczywiście i każdy o tym wie, ale jeśli ciągle będziemy płacić więcej niż możemy to nigdy z nich nie wyjdziemy. Już stawiliśmy wszystko na jedna kartę i skończyło się jak się skończyło.

Teraz będzie, że powinniśmy budować drużynę wokół Stilica, bo to szansa na puchary i dochody. Ale czy taka mentalność Stilica predysponuje go do bycia liderem tej drużyny? Na ile wycenia awans do II, III, IV rudny LE? Czy awans do grupy Bośniak daje jako bonus już? Ja wiem, że liczy się kasa i w pełni to rozumiem, ale w sporcie trzeba mieć mentalność zwycięzcy, żeby osiągać sukcesy większe niż Plus kolejki w C+.

Młodzi maja płacone na czas, a starszyzna musi czekać. Starszyzna odejdzie sama, młodzi zostaną w tym klubie. Może choć jeden z nich będzie wdzięczny klubowi i powie, ze odejdzie za godna kasę dla klubu, a nie poczeka na koniec kontraktu... Mimo tego, że ciągle liczy się kasa to zawsze ktoś taki się znajdzie kto będzie zawdzięczał Wiśle wszystko i będzie o tym pamiętał.

Potrzebujemy dwóch rzeczy, zdrowych finansów u podstaw. Nie dochodów itp., ale wydawania tyle na ile Nas stać i to mam nadzieje właśnie dzieje. A do tego potrzebujemy trochę szczęścia Naszego scoutingu i trafionych zawodników. Takich którzy powalczą w 100% w Lidze i PP (celowo dodaje PP - nie może być przyzwolenia na odpuszczanie czegokolwiek, nawet meczów z okazji 80 leci jakiegoś małego klubu który Nas zaprosił) . Żeby skończyć 3-4 miejsce nie potrzeba aż tak wiele. A jeśli uda się to to dochody do klubu naprawia się same. Bo tylko dobra gra i 100% zaangażowanie zawodników oraz brak ciągłego gadania o tym jak jest źle z finansami klubu przyciągnie ludzi na trybuny.
Ostatnio edytowane przez art : 05.06.2015 o godz. 08:43.
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.06.2015, 08:42
art napisał(a):Wyświetl post
up

Sygnał normalności, sygnał o próbie uzdrowienia finansów, sygnał o wydawaniu na tyle na ile Nas stać.

Nikt do Nas teraz nie przyjdzie? Przyjdą, ale tylko tacy którzy będą chcieli się wypromować. A nie tylko udawać, że walczą i zgarnąć kasę. Czy nie mamy już marki? Oczywiście, że nie takiej jak parę lat temu. Ale teraz niech każdy sobie odpowie ile potrzeba, żeby odbudować markę Wisły w tej lidze? W lidze w której gramy dobry mecz raz na miesiąc, a i tak ciągle kręcimy się w czołówce. W lidze w której bardziej musieliśmy się starać, żeby nie zagrać w pucharach niż zagrać, a i tak dopiero w 100% udało Nam się to w przedostatnim meczu.

Czy mamy swoje problemy? Oczywiście i każdy o tym wie, ale jeśli ciągle będziemy płacić więcej niż możemy to nigdy z nich nie wyjdziemy. Już stawiliśmy wszystko na jedna kartę i skończyło się jak się skończyło.

Teraz będzie, że powinniśmy budować drużynę wokół Stilica, bo to szansa na puchary i dochody. Ale czy taka mentalność Stilica predysponuje go do bycia liderem tej drużyny? Na ile wycenia awans do II, III, IV rudny LE? Czy awans do grupy Bośniak daje jako bonus już? Ja wiem, że liczy się kasa i w pełni to rozumiem, ale w sporcie trzeba mieć mentalność zwycięzcy, żeby osiągać sukcesy większe niż Plus kolejki w C+.

Młodzi maja płacone na czas, a starszyzna musi czekać. Starszyzna odejdzie sama, młodzi zostaną w tym klubie. Może choć jeden z nich będzie wdzięczny klubowi i powie, ze odejdzie za godna kasę dla klubu, a nie poczeka na koniec kontraktu... Mimo tego, że ciągle liczy się kasa to zawsze ktoś taki się znajdzie kto będzie zawdzięczał Wiśle wszystko i będzie o tym pamiętał.

Potrzebujemy dwóch rzeczy, zdrowych finansów u podstaw. Nie dochodów itp., ale wydawania tyle na ile Nas stać i to chyba się mam nadzieje właśnie dzieje. A do tego potrzebujemy trochę szczęścia Naszego scoutingu i trafionych zawodników. Takich którzy powalczą w 100% w Lidze i PP. Żeby skończyć 3-4 miejsce nie potrzeba aż tak wiele. A jeśli uda się to to dochody do klubu naprawia się same. Bo tylko dobra gra i 100% zaangażowanie zawodników oraz brak ciągłego gadania o tym jak jest źle z finansami klubu przyciągnie ludzi na trybuny.
Amen!
Widzę że są na tym forum osoby ze zdrowym podejściem.

Mimo że jestem wielki fanem Stilicia to chyba nie będę specjalnie płakał po zawodniku który nie trafia do (prawie) pustej bramki w dwóch meczach z rzędu. I chyba nawet nie jestem pewien czy to było do końca przypadkowe...

Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.06.2015, 20:33
Dwa cytaty z twittera na poprawę humoru:
Cytat:
Mówię jednemu wiślakowi, że w niedzielę walczą tylko o 5. miejsce. "Myślałem, że już mamy pewne piąte!" - odpowiada. Wisła jest na szóstym.
Cytat:
Jeden obraz znaczy więcej niż tysiąc słów - Semir Stilić zapakował wielki wór ze sprzętem i wyniósł z klubu
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 06.06.2015, 07:48
Oglądał ktoś rezerwy w meczu z Połańcem? Jak się spisuje ten bramkarz Kais Al-Ani? Coś wiadomo o tych jego testach w Hiszpanii? był w końcu czy nie był?
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.06.2015, 17:01
Tomasz Zając strzelił bramke dla Chrobrego, grał 33 minuty a Chrobry wygrał 3:1 z Miedzią.
Odpowiedz cytując
POtey
Member

Od: 07.2005

Stary 06.06.2015, 22:00
fansorina napisał(a):Wyświetl post
Tomasz Zając strzelił bramke dla Chrobrego, grał 33 minuty a Chrobry wygrał 3:1 z Miedzią.
Na 90minut mu bramki nie zaliczyli...

Ale moim zdaniem w następnym sezonie powinien wraz z Kościelniakiem grać w drugich połowach, a nie siedzieć na wypożyczeniu. Bo i tak ze skrzydłowych to mamy tylko DG77 i Sarkiego (no chyba, że przedłużą Barientosa).
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.06.2015, 22:33
Barrientosa już przedłużyli
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.06.2015, 22:36
Barrientos będzie grał zapewne na środku pola. Wskazuje na to testowanie Cywki na skrzydle.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.06.2015, 11:09
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Barrientosa już przedłużyli
Teraz chłopak zamiast 174 będzie miał 178 cm
PS. Wybacz Ajax
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.06.2015, 19:44
"@WyrwaMichal: Łukasz Garguła odchodzi z Wisły. "Klub nie będzie ze mną rozmawiał w sprawie przedłużenia kontraktu"."
"@jaceksta: Po meczu do szatni wszedł prezes Gaszynski i powiedział Gargule, że nie przedłuża z nim kontraktu."
O ile o wchodzeniu do szatni to pewnie bajka, o tyle jednak kontrakt nie zostanie przedłużony.
Ostatnio edytowane przez filemon : 07.06.2015 o godz. 19:46.
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.06.2015, 20:14
POtey napisał(a):Wyświetl post
Na 90minut mu bramki nie zaliczyli...

Ale moim zdaniem w następnym sezonie powinien wraz z Kościelniakiem grać w drugich połowach, a nie siedzieć na wypożyczeniu. Bo i tak ze skrzydłowych to mamy tylko DG77 i Sarkiego (no chyba, że przedłużą Barientosa).
Cywka może grać na skrzydle...
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.06.2015, 20:22
filemon napisał(a):Wyświetl post
"@WyrwaMichal: Łukasz Garguła odchodzi z Wisły. "Klub nie będzie ze mną rozmawiał w sprawie przedłużenia kontraktu"."
"@jaceksta: Po meczu do szatni wszedł prezes Gaszynski i powiedział Gargule, że nie przedłuża z nim kontraktu."
O ile o wchodzeniu do szatni to pewnie bajka, o tyle jednak kontrakt nie zostanie przedłużony.
Ale to nie bajka:

http://www.90minut.pl/news/251/news2...i-z-Wisly.html
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2015, 20:24
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie bajka:

Dobra decyzja.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.06.2015, 20:25
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Ale to nie bajka:

Szok. Nie wiem, jak to wyglądało, ale chyba mogło lepiej. Niemniej decyzja dobra.
Tymczasem:
"@jaceksta: Ostoja Stjepanović też odchodzi z Wisły. On akurat dowiedział się.o tym parę dni temu."
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.06.2015, 20:35
filemon napisał(a):Wyświetl post
Szok. Nie wiem, jak to wyglądało, ale chyba mogło lepiej. Niemniej decyzja dobra.
Tymczasem:
"@jaceksta: Ostoja Stjepanović też odchodzi z Wisły. On akurat dowiedział się.o tym parę dni temu."
Równie dobra decyzja.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 07.06.2015, 20:47
Powiedzmy sobie szczerze, że odchodzi 4 ludzi ze środka pola (Dudka, Ostoja, Stilic i Guła) muszą mieć kogoś nagranego skoro hurtem pozbywają się tylu gości, bo nie wierze że Gaszyński jest naiwny. Choć jak na razie jego rządy są przeciętne.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2015, 20:53
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Teraz chłopak zamiast 174 będzie miał 178 cm
PS. Wybacz Ajax
za dwa sezony będzie miał 200cm i bramki z główki będzie seryjnie strzelał

Ciekawy jestem jeśli przed obozem nie pojawi się w klubie 4 nowych zawodników to będzie powtórka z poprzednich sezonów...
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.06.2015, 21:02
Mam nieodparte wrażenie, że przy rozmowach kontraktowych aspekt sportowy ma drugorzędne znaczenie, a liczy się tylko cięcie kosztów.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2015, 21:26
Galonek napisał(a):Wyświetl post
Mam nieodparte wrażenie, że przy rozmowach kontraktowych aspekt sportowy ma drugorzędne znaczenie, a liczy się tylko cięcie kosztów.
I jest to promyk nadziei na przyszłość. Musimy mieć piłkarzy na których nas stać a nie płacić sporo za rezultaty które mają przyjść. Budżet klubu powinien się zapinać przy zajęciu 14 miejsca i frekwencji 10 tyś osób na meczu.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 07.06.2015, 23:52
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzmy sobie szczerze, że odchodzi 4 ludzi ze środka pola (Dudka, Ostoja, Stilic i Guła) muszą mieć kogoś nagranego skoro hurtem pozbywają się tylu gości, bo nie wierze że Gaszyński jest naiwny. Choć jak na razie jego rządy są przeciętne.
Rządy są takie na jakie pozwala kasa,a tą trzyma właściciel. Nie zapominajmy o tym.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.06.2015, 01:27
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się nie zdziwił...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.06.2015, 07:41
trzech bo Dudi dalej u nas raczej
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.06.2015, 07:43
Mi żal tylko Stilica. Wokól niego można by cos budowac.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 08.06.2015, 07:49
Meczety chyba.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.06.2015, 07:55
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Mi żal tylko Stilica. Wokól niego można by cos budowac.
a mnie szkoda tylko

Zachwycaliśmy się asystami Macieja Makuszewskiego, inteligencją piłkarską Sebastiana Mili i młodzieńczą fantazją Adama Buksy. Coś nam podpowiada, że ten ostatni – jeśli tylko w wakacje nie pójdzie w tango – może być pozytywnym akcentem w przyszłym sezonie. Zero tremy na boisku i – co chyba jeszcze bardziej zaskakujące – totalny luz przed kamerą. Do pełni satysfakcji brakowało mu tylko trafienia.
był tu
puściliśmy go lekką ręką..
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
mee
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 08.06.2015, 07:56
Napisałem jak przyszedł, powtórzę jak odchodzi: Stilić gra jak zajebisty oldboy na orliku: technika i przegląd ok, zero obrony, zero biegania, przy twardszym przeciwniku znika. Jak widać w naszej lidze taki gość może mieć status gwiazdy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.06.2015, 08:00
A mi szkoda tylko Ostoji no ale jak Dudka zostanie to nie bedziemy sie meczyc z samym Uryga chociaz moim zdaniem macedonczyk w srodku pola dawał wiekszy spokoj. W ostatecznosci do tyłu cofniety zostanie Boguski ale jego jako rozgrywajacego zawodnika tym bardziej nie widze.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 08.06.2015 o godz. 08:05.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 08.06.2015, 08:29
Dudka i Uryga to para rezerwowych jak dla mnie, bez przynajmniej jednego nowego DP nie ma co liczyć na dobrą grę.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.06.2015, 08:45
emjot napisał(a):Wyświetl post
a mnie szkoda tylko

Zachwycaliśmy się asystami Macieja Makuszewskiego, inteligencją piłkarską Sebastiana Mili i młodzieńczą fantazją Adama Buksy. Coś nam podpowiada, że ten ostatni – jeśli tylko w wakacje nie pójdzie w tango – może być pozytywnym akcentem w przyszłym sezonie. Zero tremy na boisku i – co chyba jeszcze bardziej zaskakujące – totalny luz przed kamerą. Do pełni satysfakcji brakowało mu tylko trafienia.
był tu
puściliśmy go lekką ręką..
O ile pamiętam, a są tutaj kompetentniejsi w dziedzinie i mnie poprawią, to on się u nas też wyróżniał, ale miał parcie na wyjazd i skończył w Primaverze któregoś średniego klubu.
Potem w Lechii też chyba rok przesiedział na ławce albo trybunach.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 08.06.2015, 09:10
mee napisał(a):Wyświetl post
Napisałem jak przyszedł, powtórzę jak odchodzi: Stilić gra jak zajebisty oldboy na orliku: technika i przegląd ok, zero obrony, zero biegania, przy twardszym przeciwniku znika. Jak widać w naszej lidze taki gość może mieć status gwiazdy.
Ten zajebisty oldboy ma 9 bramek i 13 asyst. Jak dla mnie Wisła może grac samymi takimi oldboyami
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów