The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2012, 13:18
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Proiszę mnie nie łapać za słowa. Ja tylko napisałem to co pierwsze przyszło do głowy. Nie zastanawiałem się, nie robiłem ekspertyzy, nie szukałem dowodów w internecie. Tak po prostu rzuciłem. Za to kilku kolegów wyśmiało mnie, napisało że na 100% nie było wybuchu paliwa ani pożaru. Napisz mi proszę czy nie mogło być tak że skrzydło zawadziło o drzewo i było to przyczyną ww iskrzenia?
PS żeby było jasne. Ja się po prostu dziwię, że na siłę próbuje się udowodnić, że był to zamach. Był to po prostu nieszczęśliwy wypadek.
Inna sprawa że ruscy zawsze mataczą, taką mają naturę. Ale nikt mi nie wmówi że ktoś był tak bardzo zdesperowany że postanowił wysadzić w powietrze samolot z polskimi politykami.
No właśnie....Nic na ten temat nie wiesz, nie zastanowiłeś się nad tym, nie interesujesz się tym, sam przyznaleś w jednej wypowiedzi że nie masz o tym zielonego pojęcia. Jednak nie przeszkadza Ci to poprawiać sobie humor podsmiewaniem się z osób które się tym interesują i z pozycji "specjalisty" pouczać innych w tym temacie...
Czy skrzydło mogło zawadzić o drzewo, co mogło być przyczyną iskrzenia i wybuchu? Być może, niestety ani komisja MAK ani komisja Millera nie były zainteresowane badaniem jakiejkolwiek innej wersji niż wina pilotów oraz twierdzeniem że samolot był w pełni sprawny technicznie.A postawienie takiej hipotezy wkazywałoby, że samolot musiał być niesprawny, bo inaczej skąd miałyby się znaleźć opary paliwa w skrzydle samolotu? Jest też mały problem.... Trzeba by było zbadać wrak i miejsce katastrofy....
A jeżeli chodzi o resztę - to ja sie dziwię, że na siłę próbujesz udowodnić że to był "nieszczęśliwy wypadek". W końcu bardzo często zdarzają się takie nieszczęśliwe wypadki w Rosji.
Czy ktoś był zdesperowany? Dlaczego? Jeżeli to był zamach, to jak się okazuje nikt nic nie ryzykował. Bo co się takiego stało? Komisja MAK stwierdziła winę pilotów, POlacy potwierdzili i wszystko gra.W najgorszym razie można było zrzucić winę na czeczeńskich terrorystów. W końcu Rosjanie potrafili i potrafią mataczyć - i już kilkanaście lat temu udowodnili że nie cofną się przed niczym.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zamachy...w_Rosji_(1999))

Szpen napisał(a):Wyświetl post
o tym Panu będzie głośno ...w książkach z psychologii i psychiatrii
A umiesz czasem powiedzieć coś od siebie i na poziomie, zamiast szukać schizofrenii bezobjawowej u każdego co myśli inaczej? To praktyki KGB z minionego już ponoć okresu. Poza tym tyle razy była Ci tu wytykana niewiedza, że miałeś się już nie wypowiadać....

dobrze, jednak rezygnuje z udzielania się tutaj.
bodajże 12 października jest konferencja wszystkich znanych i cenionych NIEZALEŻNYCH specjalistów, którzy odniosą się do badań Biniedy i innych, które się ukazały. Zobaczymy kto i co będzie potem odszczekiwał. Na ten czas szluzzzz ...
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 25.06.2012 o godz. 13:25.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 25.06.2012, 13:21
cieszy, że wreszcie przyznałeś się, że masz paranoje. I jeszcze Larego Page'a w to mieszasz. asz Ty Ty. poszukaj zdjęcia, a znajdziesz. I nie przejmuj się głosami w głowie. Po zielonej tabletce przejdą.
Wygląda na to że Szpeniu nareszcie wie o czym pisze
Ale żeby nie było oftopowo:
http://fakty.interia.pl/raport/lech-...lenska,1813811
http://fakty.interia.pl/polska/news/...nski,1813680,3
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 25.06.2012 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 25.06.2012, 13:29
do Macierewicza. proszę Cię. od niego słyszeliśmy, że zamordowano naszą elitę, prawie wypowiedział wojnę i rzucił oszczerstwa na wszystkich rządzących. o tym Panu będzie głośno ...w książkach z psychologii i psychiatrii
Czego najlepszym przykładem jest zamieszczony kilka postów wcześniej wywiad z rzeczonym .
Szpenio weź sobie lepiej zielone tabletki bo znowu masz głosy w głowie
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.06.2012, 13:47
BBudowniczy nie wiem czy ty czytasz co się do Ciebie pisze? To nie ja tobie coś udowadniam, tylko ty mnie.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 25.06.2012, 15:22
BBudowniczy nie wiem czy ty czytasz co się do Ciebie pisze? To nie ja tobie coś udowadniam, tylko ty mnie.
Owszem, czytam i wiem wszystko co się do mnie pisze. I nie wiem o co Ci chodzi Nawet nie wiem co miałbym Ci udowadniać, skoro tak naprawdę nadal nie wiadomo co się stało w Smoleńsku. Za to Ciebie podziwiam - Ty już wszystko wiesz."Prawda" jest jedynie słuszna, "arcyboleśnie prosta" i nie wymaga żadnych dowodów:

Był to po prostu nieszczęśliwy wypadek.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
darksun
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.06.2012, 15:26
za onet.pl:

Cytat:
Zaskakujący sondaż ws. katastrofy smoleńskiej: 25 proc. Polaków wierzy w zamach

Ponad po­ło­wa re­spon­den­tów CBOS oce­nia, że rząd nie zro­bił wszyst­kie­go, by wy­ja­śnić przy­czy­ny ka­ta­stro­fy smo­leń­skiej; ponad dwie trze­cie uważa, że Ro­sja­nie nie ujaw­nia­ją wszyst­kie­go; co czwar­ty wie­rzy, że mógł to być za­mach.

W ma­jo­wym son­da­żu, prze­pro­wa­dzo­nym mie­siąc po dru­giej rocz­ni­cy ka­ta­stro­fy, w któ­rej zgi­nę­ło 96 osób, w tym pol­ski pre­zy­dent, ponad po­ło­wa ba­da­nych - 53 proc. - oce­ni­ła, że w spra­wie wy­ja­śnie­nia przy­czyn ka­ta­stro­fy pol­ski rząd wiele zro­bił, ale też do­pu­ścił się wielu za­nie­dbań.

Bli­sko jedna czwar­ta – 23 proc. – wy­bra­ła od­po­wiedź, że rząd tak na­praw­dę za­nie­chał moż­li­wo­ści wy­ja­śnie­nia tej ka­ta­stro­fy. Zda­niem 16 proc. an­kie­to­wa­nych rząd zro­bił w tej spra­wie wszyst­ko, co było moż­li­we.

W po­rów­na­niu z oce­na­mi z sierp­nia ubie­głe­go roku przy­by­ło ocen, że rząd wiele zro­bił, ale i wiele za­nie­dbał (wzrost o 6 pkt. proc.), ale oceny skraj­ne prak­tycz­nie się nie zmie­ni­ły.

CBOS za­uwa­ża, że opi­nie o dzia­ła­niach rządu w spra­wie wy­ja­śnie­nia przy­czyn ka­ta­stro­fy w dużym stop­niu za­le­żą od sym­pa­tii po­li­tycz­nych, jed­nak nawet w elek­to­ra­cie PO tylko jedna trze­cia ba­da­nych – 32 proc. - uważa, że rząd zro­bił wszyst­ko, by wy­ja­śnić przy­czy­ny ka­ta­stro­fy.

Ponad po­ło­wa zwo­len­ni­ków PO – 59 proc. - jest zda­nia, że rząd co praw­da wiele zro­bił, ale też wiele za­nie­dbał.

Wśród sym­pa­ty­ków PiS ocenę, że rząd Do­nal­da Tuska za­nie­chał wszel­kich moż­li­wo­ści rze­tel­ne­go wy­ja­śnie­nia ka­ta­stro­fy wy­ra­zi­ło 56 proc. re­spon­den­tów.

W naj­now­szym ba­da­niu CBOS ponad dwie trze­cie – 68 proc. (o 8 punk­tów wię­cej niż w ub. r.) - re­spon­den­tów wy­ra­zi­ło prze­ko­na­nie, że Ro­sja­nie ukry­wa­ją do­wo­dy, za­cie­ra­ją ślady błę­dów kon­tro­le­rów lotów i nie­pra­wi­dło­wo­ści w pracy ob­słu­gi lot­ni­ska. Jedna piąta ba­da­nych – 20 proc. – było zda­nia, że Ro­sja­nie nie ma­ta­czą w tej spra­wie.

Dobrą wolę stro­ny ro­syj­skiej naj­czę­ściej kwe­stio­nu­ją wy­bor­cy PiS, ale i ponad po­ło­wa wy­bor­ców PO jest po­dob­ne­go zda­nia. Naj­rza­dziej o złej woli stro­ny ro­syj­skiej są prze­ko­na­ni wy­bor­cy SLD, cho­ciaż także tu ponad po­ło­wa przy­chy­la się do opi­nii kry­tycz­nej.

Więk­szość an­kie­to­wa­nych od­rzu­ci­ła moż­li­wość, że ka­ta­stro­fa i śmierć Lecha Ka­czyń­skie­go była skut­kiem za­ma­chu. Pra­wie dwie trze­cie – 63 proc. - nie bie­rze pod uwagę teo­rii za­ma­chu, w tym 38 proc. zde­cy­do­wa­nie nie wie­rzy w za­mach.

W moż­li­wość za­ma­chu wie­rzy jedna czwar­ta Po­la­ków – 25 proc., w tym 8 proc. wy­ra­ża zde­cy­do­wa­ną wiarę w tę hi­po­te­zę.

W teo­rię za­ma­chu nieco czę­ściej są skłon­ne wie­rzyć ko­bie­ty, naj­młod­si re­spon­den­ci, osoby go­rzej wy­kształ­co­ne i sy­tu­owa­ne, miesz­ka­ją­ce na wsi i w ma­łych ośrod­kach miej­skich.

Teo­rię spi­sko­wa naj­czę­ściej od­rzu­ca­ją osoby de­kla­ru­ją­ce po­glą­dy le­wi­co­we, ale także wśród zwo­len­ni­ków pra­wi­cy więk­szość od­rzu­ca tę teo­rię.

Je­dy­ną par­tią, któ­rej zwo­len­ni­cy w więk­szo­ści zga­dza­ją się z tezą, że pre­zy­dent Lech Ka­czyń­ski oraz to­wa­rzy­szą­ce mu osoby mogły po­nieść śmierć wsku­tek spi­sku, jest PiS.

Ba­da­nie z cyklu "Ak­tu­al­ne pro­ble­my i wy­da­rze­nia" Cen­trum Ba­da­nia Opi­nii Spo­łecz­nej prze­pro­wa­dzi­ło 10 – 16 maja br. na 1017-oso­bo­wej, re­pre­zen­ta­tyw­nej pró­bie lo­so­wej do­ro­słych miesz­kań­ców Pol­ski.

cytat ku przemyśleniu jaką interpretację dostajemy np. w onecie
Ostatnio edytowane przez darksun : 25.06.2012 o godz. 15:33.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.06.2012, 17:48
Ciekawe.
Nie wiem czy się zaliczam do najmłodszych respodentów - chyba nie bardzo- ale co pytam znajomych, a tych mam w większości po kierunkach technicznych, to nikt za bardzo nie chcę uwierzyć w teorię pancernej brzozy- widocznie zbieg okoliczności
Poza tym wg cytatu onetu ("Teo­rię spi­sko­wa naj­czę­ściej od­rzu­ca­ją osoby" ) to tylko "teoria spiskowa".
Co za pojebanych mediów się w PL doczekaliśmy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.06.2012 o godz. 17:52.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.06.2012, 17:55
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Co za pojebanych mediów się w PL doczekaliśmy.
Media w PL w wiekszości nie są już od dłuższego czasu w tzw. "polskich rękach". Czołowe gazety, tygodniki mają swoich panów w Niemczech, Norwegii, USA. redaktorzy naczelni to takie marionetki suto opłacane, które dbają o odpowiedni dobór kadr i linię pisma. Jak właściciel koncernu Bertelsman karze chwalić pod niebiosa Tuska i potepiać w czambuł jego przeciwników bo jest to w interesie Niemiec to czytelnik w PL tak bedzie kształtowany. Im młodszy i z wielkich miast tym lepiej .
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.06.2012, 18:07
ja myśle że tym rządowym mediom nie jest na ręke ujawnienie prawdy o Smoleńsku bo sie zwyczajnie boją że mogłoby dojśc do konfliktu zbrojnego a wtedy ci cich właściciele straciliby milionowe majątki,wszytskiego nie zdążyliby spieniężyc..
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2012, 18:50
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ja myśle że tym rządowym mediom nie jest na ręke ujawnienie prawdy o Smoleńsku bo sie zwyczajnie boją że mogłoby dojśc do konfliktu zbrojnego a wtedy ci cich właściciele straciliby milionowe majątki,wszytskiego nie zdążyliby spieniężyc..
Jakiego konfliktu zbrojnego?! Z choinki się urwałeś? Komu byłby taki konflikt na rękę?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 25.06.2012, 19:15
Nasz władza wie, że My to sobie możemy powalczyć z San Marino taki mamy potencjał wojskowy :/
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 25.06.2012 o godz. 19:20.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2012, 20:49
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Jakiego konfliktu zbrojnego?! Z choinki się urwałeś? Komu byłby taki konflikt na rękę?
Ryży nie chciał pomocy Jankesów,trzy razy mu ją oferowali (zdjęcia satelitarne) i odmówił.Nie wiem co by sie stało gdyby przyjął te zdjęcia a na nich ewidentnie że to nie był wypadek.....Możemy sobie tylko gdybac co by sie dalej działo.....
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 21:03.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 25.06.2012, 21:12
do Macierewicza. proszę Cię. od niego słyszeliśmy, że zamordowano naszą elitę, prawie wypowiedział wojnę i rzucił oszczerstwa na wszystkich rządzących. o tym Panu będzie głośno ...w książkach z psychologii i psychiatrii
Nie bredź już człowieku , nie potrafisz obalić upsss podać jakiegokolwiek źródła powodującego obalenie słów Biniendy , Macierewicza et consortes to tryskasz jadem na lewo i prawo. Fakty są jakie są i jestes tu niszczony nimi na okrągło
p.s. Nawiasem mówiąc opanuj się bo przerośniesz swojego mistrza Niesiołowskiego
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 25.06.2012 o godz. 21:15.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 25.06.2012, 21:14
ja .......ę..... kolejny który wierzy w stalowe sosny i zamach na Prezydenta - który był nikim w świecie polityki .

jak ja się cieszę, że Wy nigdy nie dojdziecie do władzy
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 25.06.2012, 21:35
labtec napisał(a):Wyświetl post
ja .......ę..... kolejny który wierzy w stalowe sosny i zamach na Prezydenta - który był nikim w świecie polityki .

A idże w p...u roz...ć inny temat, trolu.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2012, 21:51

Najlepsze jest to, że połowa lemingów uważa, że "pancerna brzoza" to kolejna z teori spiskowych Macierewicza..a nie ironiczne określenie ostatecznych wniosków komisji Millera..Niezłe ogłupienie panuje w tym narodzie..
[][][][]> T S W <[][][][]
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 25.06.2012, 21:56
tak sie boją prawdy że nawet SMS-sy z telefonów ofiar poznikały,to samo z BTS-ami gdzie logowały sie.. a przecież 19 telefonów zostało włączonych
Ostatnio edytowane przez AYALA : 25.06.2012 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Stary 25.06.2012, 21:58

Piszesz do Szpenia? Przecież stalowa "sosna" (brzoza?) to odkrycie Komisji Millera i faktycznie trudno w to wierzyć. Podsumowując - piłeś, nie pisz na forum, bo robisz z siebie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 25.06.2012, 22:28

Uświadomię Cię bo widze, że mam do czynienia z młodym, wykształconym z dużego miasta. W pancerną brzozę, czołową i głowną wersję "wypadku" z raportu Millera wierzą miłośnicy ryżego magika z Sopotu, Geniusza Karpat i Słońca Peru, panimajesz ? Np. Szpenio, AS82.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 25.06.2012 o godz. 22:29.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2012, 22:39
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Najlepsze jest to, że połowa lemingów uważa, że "pancerna brzoza" to kolejna z teori spiskowych Macierewicza..a nie ironiczne określenie ostatecznych wniosków komisji Millera..Niezłe ogłupienie panuje w tym narodzie..
Narządy nieużywane zanikają. Leming nie potrafi skojarzyć najprostszych faktów. Za to propagandę wtłoczoną mu w miejsce mózgu recytuje jak pierwszak na apelu. Okrasi ją prostacką inwektywą i puszy się dumny jak paw . Prawdziwy kabaret.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.06.2012, 22:51
ja .......ę..... kolejny który wierzy w stalowe sosny (..)
Ależ oni już doszli do władzy! I rządzą w najlepsze już drugą kadencję. Tak więc nie wiem, skąd ta radość?

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ryży nie chciał pomocy Jankesów,trzy razy mu ją oferowali (zdjęcia satelitarne) i odmówił.Nie wiem co by sie stało gdyby przyjął te zdjęcia a na nich ewidentnie że to nie był wypadek.....Możemy sobie tylko gdybac co by sie dalej działo.....
No i co, myślisz że by była wojna? Bez jaj, nikomu by to nie było na rękę. Władze rosyjskie znalazłyby jakichś kozłów ofiarnych wśród wojskowych, powiedzieliby, że ci zorganizowali zamach na własną rękę, może wydaliby ich pod naciskiem opinii publicznej Polsce albo i samodzielnie osądzili. Dla zachodu sprawa byłaby załatwiona, bo nikomu nie są dzisiaj na rękę wojny z Ruskimi.
Aczkolwiek, gdyby komuś w amerykańskiej administracji wymarzyła się wojenka, to czemu nie? Całkiem fajny casus belli.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 25.06.2012 o godz. 23:00.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 26.06.2012, 08:11
Wojny by nie było, ale pojawiłaby się szerzej świadomość czym jest Rosja. A może nie tyle Rosja co jej władze, bo nikt nie uwierzy że to była jakaś samowolka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.06.2012, 11:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Wojny by nie było, ale pojawiłaby się szerzej świadomość czym jest Rosja. A może nie tyle Rosja co jej władze, bo nikt nie uwierzy że to była jakaś samowolka.
Ej tam... a sprawa Katynia? Przecież według przez pewien czas kursującej, rosyjskiej wersji, bylo to przestepstwo polegające na przekroczeniu uprawnień, a nie jakies ludobójstwo czy zbrodnia wojenna. Stąd przedawnienie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 27.06.2012, 05:48
Cytat:
Indonezyjczycy twierdzą, że winni katastrofy rosyjskiego samolotu są piloci. Rosjanie są oburzeni

Według opisanych w rosyjskich mediach wstępnych wyników dochodzeń Indonezyjczyków powodem rozbicia się 9 maja nowego rosyjskiego samolotu Suchoj Superjet 100, w wyniku którego zginęło 45 osób, było przede wszystkim złe przygotowanie rosyjskiej załogi. Co prawda dokument nie zawiera wprost żadnych informacji o przyczynach katastrofy, jednak kluczowe tezy można wyczytać z rozdziału „rekomendacje".

Po pierwsze, zdaniem strony indonezyjskiej zła była organizacja lotu. Z niezrozumiałych przyczyn na ziemi nie pozostawiono listy pasażerów tego pokazowego lotu. Dokument taki został sporządzony w jednym egzemplarzu i znajdował się na pokładzie samolotu. To znacząco utrudniło poszukiwania po katastrofie.

Po drugie, Indonezyjczycy dowodzą, że rosyjscy lotnicy nie mieli wystarczającego przygotowania do lotów w górach. Dlatego też zaproponowali firmie Grażdanskie Samolioty Suchogo (producent superjeta), by „zorganizowała dodatkowe szkolenia dla załóg, które będą przeprowadzać rejsy pokazowe, zwłaszcza w rejonach górskich". Z kolei zarządowi lotnictwa cywilnego Indonezji poradzono, by sprawdzał, czy piloci mający przeprowadzać pokazy samolotów mają udokumentowane przeszkolenie w lotach górskich.
Nie tylko piloci

Rosjanie są oburzeni. Ich zdaniem winę trzeba rozłożyć na obie strony. Jak podkreślił dziennik „Kommiersant", rosyjscy eksperci twierdzą, że superjet wielokrotnie był badany podczas lotów w górach, a za sterami samolotu siedział wówczas znakomity pilot oblatywacz Aleksander Jabłoncew, ten sam, który kierował samolotem w Indonezji.
Zgodnie z planem, rosyjski samolot miał wystartować z lotniska Halim, wznieść się na wysokość 10 tys. stóp (ok. 3 tys. metrów), dolecieć do miejscowości Pelabuhan Ratu, zawrócić i obniżyć wysokość do 6 tys. stóp (1,8 tys. metrów).
Problem pojawił się, gdy pilot nie dostał zgody na lądowanie w Halim. Specjaliści twierdzą, iż mogła nastąpić przerwa w łączności lub kontroler ruchu był zajęty inną rozmową. Jabłoncew postanowił więc lecieć po kręgu na wysokości 6 tys. stóp. Tyle że z kręgu tego wyszedł nie w kierunku Halim, a ku górze Salak.
Samolot wyposażony był w najnowocześniejsze urządzenia, które powinny uprzedzić o zbliżaniu się ku górze. Ale w komputerze pokładowym była informacja, że superjet będzie lecieć wyłącznie nad równiną. Tak czy inaczej, rosyjscy eksperci dowodzą, że można mówić o braku porozumienia między załogą i naziemnymi kontrolerami lotu.

Trafiła kosa na kamień kacapy pierdzielone !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.06.2012, 08:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Ej tam... a sprawa Katynia? Przecież według przez pewien czas kursującej, rosyjskiej wersji, bylo to przestepstwo polegające na przekroczeniu uprawnień, a nie jakies ludobójstwo czy zbrodnia wojenna. Stąd przedawnienie.
Katyń był 70 lat temu, podczas wojny inne realia no i wszyscy już wiedzą kim by Stalin.

Gdyby się okazało że w smoleńsku był zamach skończyłyby się bajeczki o demokratyzacji Rosji. Mogłoby to wywołać reakcję także w samej Rosji. Ale to zobaczymy bo fałszerstwa sa już dowiedzione.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.06.2012, 09:16
Ciekawe, że ucichła sprawa palenia rzeczy ze Smoleńska w gmachu MSZ. W normalnym kraju, gdyby sie dowiedziano o tym to media i odpowiednie służby zajmowały by się tym 24 h na dobę. Przecież to ewidentne zacieranie śladów. A tak mamy nadal ....Euro i musimy słuchac jak się bawią w naszym kraju obcoktajowcy, jacy zachwyceni i jak jest super. Liczę, ze może zostaną na stałe i wtedy sie przekonają jak jest naprawdę .
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.06.2012, 15:33
http://niezalezna.pl/30420-nie-sledz...ieranie-sladow
Cytat:
W sprawie Smoleńska mówimy o pseudośledztwie, a raczej należałoby powiedzieć: o zacieraniu śladów, które jest zniewagą, skandalem i przestępstwem popełnionym z niewyobrażalną arogancją. To wyraz pogardy wobec suwerenności i niepodległości Polski oraz policzek dla całej ludzkości – mówi Walter Jajko, generał amerykańskich Sił Powietrznych, w rozmowie z Leszkiem Misiakiem i Grzegorzem Wierzchołowskim.
gen. Walter Jajko

generał amerykańskich Sił Powietrznych i wywiadu lotniczego, absolwent University of Pennsylvania i Columbia University, były doradca ds. wywiadu amerykańskiego sekretarza obrony. Wykładowca w prestiżowym The Institute of World Politics, kuźni oficerów amerykańskiego wywiadu (zajmuje się tajnymi operacjami, Europą Wschodnią, wywiadem, strategią wojskową, sprawami bezpieczeństwa wewnętrznego oraz tematyką dotyczącą NATO). Jest członkiem katolickiego stowarzyszenia „Rycerze Kolumba”. Pochodzi z rodziny polskich emigrantów.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 27.06.2012, 16:02
No to jeszcze jeden link z niezależnej:
http://niezalezna.pl/30434-macierewi...ra-sfalszowano
Zdaniem ekspertów zespołu parlamantarnego wizualizację trajektorii lotu będacą załącznikiem rządowego raportu sfałszowano.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2012, 16:59
"Rosjanie: to nie był błąd pilotów"
http://niezalezna.pl/30472-rosjanie-...l-blad-pilotow
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.06.2012, 17:00
"Rosjanie: to nie był błąd pilotów"
http://niezalezna.pl/30472-rosjanie-...l-blad-pilotow
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów