|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=sjejxVitQMc Wracajac do meczu to cienko dzisiaj zagrala Polonia, Widzew troche sie obudzil w 2 polowie ale jednak mecz dosc slaby, oczywiscie nie biorac pod uwage wczorajszych popisow
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.08.2010 o godz. 19:19.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chwila, chwila... Bobo Kaczmarek nie wyleciał po serii 3 wygranych i remisie?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dziwne Zagłębie wygrywa jupitery zgasły
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
ja mam takie pzemyslenia co do meczy Legii z Belchatowem. GKS nie zagral pilki z kosmosu, po prostu grali dobrze- oczywiscie jak na nasza lige to mozna to nazwac pilka z kosmosu... a oni zagrali jak normalny zespol z zachodu. No i co? No i Legia u siebie przy takim wsparciu trybun rozklepana jak dziecko. Dostali 2 bramy, mogli z 5. Niemal wcale nie zagrozili bramce rywali. Do tego Zewlakow ktory pokazal Wisle, Legii i Lechowi czyli naszej "wielkiej" trojce ktorej sni sie Europa czego moga szukac w niej. 2 razy sie pokazal, uderzyl glowa i dziekuje po meczu. A na zachodzie w kazdym klubie gra po 11 takich Zewlakowow. Po prostu pilkarz sredniej klasy ktory na zachodzie rozegral wiele meczow. I w Europie prezentujac taki poziom jak obecnie nasze ligowe potegi od kazdego zbierzemy bicie (patrz Wisla-Karabach, Lech-Inter, Lech-Sparta) - nie wiem jak Lech z tym Dnipro awansowal, nie wiem czemu to Dnipro takie slabe, oba mecze to byla taka padaka ze az dziw bierze. W sumie u siebie Amica nic nie pokazala, na wyjezdzie jakos 1:0 dowiezli chociaz Dnipro gdyby bylo dokladne to tez by moglo sie skonczyc 2:1 bo mieli slupek i poprzeczke w koncowce- a wiec wniosek taki ze nawet to beznadziejne Dnipro moglo nasza krajowa potege odprawic. Po prostu gramy do dupy i kazdy zespol moze rozklepac Legie, Wisle i Amice jesli tylko zepnie posladki i zagra na normalnym poziomie pilkarskim a nie na takim poziomie frajerskim jak Legia-Cracovia, Wisla-Arka itd itd
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Widać było, że Maciek się porządnie wkurzył. Zaimponował mi za to na ławce trener Bełchatowian. Ta szkoła trenerska zdecydowania bardziej mi się podoba. Lubię trenerów którzy żyją meczem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Na stadion w Lubinie przyleciały świetliki i świecąc w ciemnościach usiadły w przerwie meczu na trybunach : D
Ale nam się mecz zrobił w drugiej połowie w Lubinie : ) Widać, że jak zawodnikom się bardzo chce, to mogą stworzyć widowisko nie gorsze od ligi angielskiej! : ) Walka, walka, walka, ofensywa, sędzia puszcza sytuacje, jest widowisko, jest przyjęcie piłki - brawo! Arka złapała wiatr w żagle : ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Polonia szybko "spuchła" - szczerze mówiąc myślałem, że na fali entuzjazmu dalej pociągną ))
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Pociągną, pociągną. A przynajmniej tak mi się wydaje. Moim zdaniem 28-35 pkt do grudnia jak najbardziej w zasięgu Polonii/Groclinu. Mają dobry terminarz i myślę że teraz zanotują 4 zwycięstwa.
Ale widzę że Arka bardzo dba o swoje zgody i nie chce się za bardzo oddalać od Polonii Bytom i Craxy. Nic tylko pogratulować solidarności ;] Edyta: Tytułem off topu: faworytem do awansu niespodziewanie stało się Podbeskidzie 5 meczy - 13 pkt bilans bramek 15-2
Ostatnio edytowane przez Buziek_LG : 28.08.2010 o godz. 21:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
-Dnipro kupuje i ma pilkarzy ktorzy sa warci grube miliony . -Żewlakowa to bedzie mozna oceniac w przerwie zimowej - po za tym bez reszty zespołu by tych bramek nie strzelił .Pamietaj też że ogolnie w lidze strzela nie tylko Żewłakow , ale tez inni wieksi ci mniejsi gwiazdorzy ekstraklasy. Cypr ma teraz 1 druzyne grajaca w europejskich pucharach tyle ze w LM . Fakt że stac ich na jedenastke Kosowskich , żewłakowów , żurawskich ale to nic innego jak kasa , w ostatnich czasach mieli jakies sukcesy , ale ja wcale bym nie chcial sie z nimi zamieniac bo mają mały potencjał . Moim zdaniem w tym sezonie w naszej ekstraklase widać wyraznie nowy powiew ktory ukazuje dobra przyszlosc dla polskiej piłki ligowej . Białoruś , Słowacja , Wegry miały w ostatnich latach wiecej szczescia , ale już od tego sezonu zaczniemy im ostro odjezdzać . Przypuszczam że takze w szybkim tempie dorównamy takze przecietnym ligom europy zachodniej i środkowej i zaczniemy ich przescigac . Pewna era już sie skończyła , teraz o mistrzostwo walczy pare klubów a ta liczba w najblizszych sezonach bedzie sie powiekszala , w końcu jest impuls wewnetrzny a do tego dochodzi infrastruktura , pieniadze i coraz wieksze mozliwosci , szersze pole manewru ....
Ostatnio edytowane przez jachting : 28.08.2010 o godz. 21:37.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Podobno Arka ma zgodę z Zagłębiem Lubin?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
I nasz mecz z Widzewem był chyba ładniejszy wizualnie.
Chociaż może tutaj mieć znaczenie fakt, że od tamtego minął tydzień, a trauma po dzisiejszej katordze jeszcze we mnie siedzi. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
miszcz ortografji
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
nie wiedziałem, że wielkie derby śląska nazywane są "świętą wojną"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html ![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
http://www.weszlo.com/news/5449 Pompowanie balonika idzie niezwykle sprawnie, pewnie dziś pierdyknie z wielkim hukiem. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
|
Wypowiedzi Żewłakowa po meczu z Legią - tu macie informacje z pierwszej reki , bo jak czytam niektore wypowiedzi przykadowo o Żewłakowie który jest piłkarzem z kosmosu to żal mi się robi ... ( nie żeby on był słaby ) . Nie wiadomo jeszcze na co stać Bełchatów i Żewłakowa w tym sezonie itd . Na poczatek sezonu ogolnie o czym kolwiek trudno mówić .
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
dziś może się okazać, że faworytem do mistrzostwa jest jaga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też nie widzę dziś Jagi na fotelu lidera. Grosik jest od dłuższego czasu nieskuteczny.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Cypr ma teraz 1 druzyne grajaca w europejskich pucharach tyle ze w LM .
Pierwsze słyszę jachting |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Cypr nie ma już żadnej drużyny w żadnym pucharze w tym sezonie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||
I to z Gieksą wygrali 6-1 na Bukowej. Masakra, GKS miał się w tym meczu przełamać.
Cytat:
Tak się zastanawiam i przypomnieć sobie nie moge - Kaczorowski poszedł od nas do Was czy od Was do nas? Też dobre zgniłe jajo.Wszak w Gdyni żałoba.... ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Paweł Kaczorowski o ile pamiętam to do was z Lecha, od was do nas, a potem do Śląska albo Lechii ;d swoją drogą teraz transfery na potrójnej linii Lech - Legia - Wisła są nie do pomyślenia.
Ostatnio edytowane przez jabadabaryba : 29.08.2010 o godz. 16:01.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś źle sprawdzałem widać ... no to słabiutko .
Co do samej wypowiedzi to sensu jej ten fakt nie zmienia . Cypryjczycy ładują dużo więcej kasy niż "my" ale jak widać żadnych gwarancji nie ma .Oczywiscie ten kierunek przyniósł i przyniesie im jeszcze sukcesy , ale jak pisałem potencjału wielkiego to oni nie mają .
Ostatnio edytowane przez jachting : 29.08.2010 o godz. 16:08.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jaga wykazała daleko idącą gościnność wobec Lecha i Pyrusy siedzą na trybunach ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|