|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
a może tak dla ochłonięcia zamknąć temat?
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Nie ten czas, nie to miejsce. Otwarty trening zorganizowano dla ludzi, którzy chcieli przyjść żeby "z bliska zobaczyć reprezentację Holandii". Nie dla oszołomów, ktorzy szukają byle pretekstu by obnosić się ze swoim fałszywie pojmowanym patriotyzmem. Obecność tych oszołomów byał nikomu niepotrzebna i wręcz szkodliwa. Jesli są tak patriotyczni (choć dla mnie to nie powinni sobie zapitych pysków wycierać tym słowem), niech zorganizują dziś, jutro, "patriotyczny przemarsz" na Rynku Głownym. Wiele nie trzeba. Zgłoszenie do Urządu Miasta, zebranie niewielu zainteresowanych i ... marsz. Ale nie... Łatwiej jest wpakowac się w impreze zorganziowaną przez innych i zrobic z niej burdel. Dla mnie to nie patriotyzm, to oszołomstwo i warcholstwo.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.06.2012 o godz. 12:34.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
O co chodzi z tym rasistowskim "pohukiwaniem" Miało coś takiego miejsce,czy to wymysł mediów?
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez mzzzzz : 09.06.2012 o godz. 12:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
do Gwiażdzisty - Właściciel i sponsorzy dają kasę, a pion marketingu staje na uszach (przynajmniej próbuje) żeby stadion zapełnić tak dla własnej satysfakcji
![]() Co tam te 30 000 X np 30 zł za mecz, gdyby ci wymalowani Euro entuzjaści przyszli Komu zależy na około dwóch milionach miesięcznie - toż to drobne dla prawdziwego kibica, co to się nie maluje, nie patrzy na mecz tylko skacze tyłem ![]() Gdyby tak było to stadion miałby 5000 miejsc. Są takie - w III lidze .Wisła ma większe nieco ambicje. Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.06.2012 o godz. 12:36.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Miało miejsce. Niewielka grupa zrobiła sobie zabawę, a prasa zachodnia dzieki temu ma na kibicach Wisły i w ogóle Polakach, używanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Wow,a myslalem,ze dziennikarzom to juz nikt z owych kiboli nie poda reki,a tu prosze,nawet cycka possac z ukrycia chetnie by chcieli... ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakby popatrzeć na spokojnie to najlepiej byłoby, jakby nikt nikogo nie zrażał, a na mecze chodzili i ci sporadyczni sympatycy piłki, i kibice i fanatycy, wspólnie dopingując każdy na swoją miarę.
Średnio chadza na mecze ok 12 - 15 tyś, czasem 22 - 24 tyś. Masz coś przeciwko, żeby średnia skoczyła na np 20 tyś na każdym meczu i pełno na niektórych Żeby jednak liczebność na stadionie wzrastała to musi się poprawiać nie tylko gra ale i wizerunek w mediach na który składa się poziom kibicowania. Można się na to obrażać i udawać, że nie obchodzi ale tak jest. Niezależnie od zmian na lepsze - bo jest bezpieczniej itp - nadal średni "Kowalski" uważa pewnie, że na stadionie to hołota i łatwiej po pysku dostać niż dobry mecz obejrzeć. Można "Kowalskich" olać, ale jak nie będzie kibiców na meczach to nie będzie od nich kasy, jak nie będzie kasy to będzie polityka oszczędzania itp ... Wisła traci, kibice tracą, kibole tracą choć pewnie powiesz, że i na pastwisku będziesz skakał tyłem do boiska i kibicował, ale po co skoro można lepiej PS. Skoro tacy klubowi patrioci jesteście, a wiadomo, że klub do istnienia potrzebuje kasy = kibiców (nie tylko sponsorów) to ciekaw jestem czemu zamiast wysilać się, żeby więcej przychodziło wygląda, jakby wam zależało żeby mniej. Hm... Powód: ps
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.06.2012 o godz. 13:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Co do stadionu to tylko przypomnę, że miał być mniejszy. Projekt został zmieniony właśnie przez EURO i m.in. dlatego jest tak "brutalnie piękny" oraz za duży na nasze możliwości. Dodatkowo musimy przy okazji każdego meczu dopłacać, bo utrzymanie większego stadionu kosztuje więcej.
Druga sprawa - ludzie przyszli na stadion ponieważ za darmo mogli zobaczyć gwiazdki. Nie przyjdą na mecze Wisły, bo mecze naszej drużyny nie spełniają żadnego z tych warunków. Trzecia sprawa - byłem na tym treningu na sektorze D i nie słyszałem tych pohukiwań. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miasto miało nadzieje na rozgrywanie Euro w Krakowie to sobie stadion MIEJSKI powiększyło.
Wpuszczenie ludzi na stadion za darmo na trening Holandii jest również elementem marketingu klubu - być może część z nich zacznie chodzić na mecze nieco częściej. Sam poszedłeś pooglądać Holendrów więc od "gwiazdek" ich nie wyzywaj, tak dla przyzwoitości. A że nie słyszałeś - byli ponoć tacy co słyszeli - słowo za słowo. |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Tutaj akurat się pogrążyłeś bo polityka miłości wobec parchów spowodowała że urośli w siłę w porównaniu z tym co było w latach 80tych i nie dlatego nie ma 30 tys. na meczu że ktoś krzyknie "k.urwa" ale dlatego że wiele osób samotnych po prostu nie ma szans dotrzeć z szalikiem na mecz. I właśnie dzięki takim ludziom, których tutaj wyzywacie od małp, debili, zwierząt i innych rzeczy jest szansa że Kraków będzie znowu w 99% nasz i na meczach będzie nadkomplet. Dzięki takim ludziom jak Wy na pewno kibiców nie przybędzie. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eee no, demonizujesz niebezpieczeństwo chyba. Znam wiele osób chodzących na piechotę na mecze i jakoś nikt lania w ostatnich latach nie dostał. Nie ma przecież obowiązku szalikiem wymachiwać przez całe miasto idąc samemu (choć "honorowo", pewnie wielu powie, byłoby machać i oberwać
).Nie sądzę, żeby to był powód. Obawiam się, że nie przybywa "dzięki" takim, i w Wiśle i w Cracovii, co to jak zobaczą szalik przeciwniczki zza Błoń to uznają za "patriotyczny" obowiązek mordę obić i szalik zabrać. Powód: przecinki
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.06.2012 o godz. 14:04.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Piszesz, że dzieki tym najbardziej "zaangażowanym" jest szansa, że Kraków będzie znowu w 99% nasz i na meczach będzie nadkomplet. Jak to sobie wyobrażasz? Eksterminujemy pasiaków? Wiesz do czego zmierza to, co piszesz? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj, tu się mylisz. Słyszałeś kiedyś o krzywej rozkładu statystycznego
Naukowe dowody, panie, naukowe ![]() Podobny rozkład jest zresztą w grupie "fanatyków" - raz na czas trafi się patologiczny tym zdolny rzucić nożem w człowieka. Większość za szczyt fanatyzmu uznaje odwrócenie się tyłem do boiska, zwyzywanie przeciwnika ("kosy") i co jakiś czas dziarski ryk do innych sektorów "ruszcie dupy". No i oczywiście, pogardzaną oficjalnie, napinkę na forum ![]() Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 09.06.2012 o godz. 14:25.
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Ale dlatego że w Wawie nikt się nie spinał na Wisłę czy Śląsk ale po prostu gnębili lokalnego rywala do upadłego aż w końcu osiągnęli rezultat. Takie życie - to też nie brzmi "popularnie" ale czasami trzeba na kogoś np. nabluzgać żeby zadziałało. Na całym świecie są takie same grupy kibiców w każdym klubie bez wyjątku i nigdy nie wchodzą sobie w drogę. My jesteśmy ewenementem bo skaczemy sobie do gardeł na forum średnio co miesiąc. ![]() Przecież takie dyskusje pojawiają się z okazji derbów, pucharów, i stu innych rzeczy i nigdy jeszcze nie było konsensusu. Dlatego słusznie ktoś zauważył żeby zamknąć temat i otworzyć 2 dni przed kolejką ligową. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Zgadzam sie z Kocurem. Myśle, ze warto temat zamknąć. Cześć ludzi udających kibiców Wisły nie będzie mogła tutaj siać niepotrzebnego zamieszania. A cześć kibiców Wisly o rożnych poglądach na temat "fuckowania" będzie mogła sie wyciszyć i przemyśleć jeszcze raz temat.
Cześć osób, które nie biorą aktywnego udziału w akcjach kibicowskich (wszelakich) nigdy nie zrozumie ludzi będących na froncie działać kibicowskich. Tak samo jak kibic, który każdego dnia moze stać sie celem jg nie zrozumie Pikola, który mówi o szacunku i neutralnosci do cracovii. To po prostu dwa rożne światy, i jeśli ktoś patrzy na świat przez tylko i wyłącznie własne "okulary" nigdy nie pojmie, ze coś moze inaczej wyglądać niż mu sie wydaje. większość kibiców modern footballu nigdy nie zrozumie, ze klub to coś wiecej niż 90 minut meczu, piwo i kolejna możliwość spędzenia wolnego czasu - alternatywa dla kina czy knajpy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Od razu napiszę morał żeby znowu nie było niezrozumienia. Na Holendrów przyszli ludzie, którzy piłką interesują się od święta, bo za darmo można było zobaczyć gwiazdki. Nie zapłacą kilkudziesięciu złotych żeby oglądać 7 drużynę Ekstraklasy niezależnie od tego, czy "kibole" będą udawać małpy, czy śpiewać pieśni maryjne, bo co tydzień w telewizji mogą oglądać Barcelonę. |
||
|
|
Senior Member
Online |
|
Woleliby doping pozytywny, skierowany do Wisły, a nie antydoping i bluzgi? Niestety chamstwo ma przewagę siły i bezmyślności. Mam nadzieję, ze na razie |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Ty za to pamiętasz jak na stadion sie biegło prawda? Zapytaj starszych kolegów co się działo jak nie było "takich co jak zobaczą szalik przeciwniczki zza Błoń to uznają za "patriotyczny" obowiązek mordę obić i szalik zabrać" |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zupełnie przypadkowo wciskając zły numer kanał na jakiejś holenderskiej stacji zobaczyłem znaną twarz. Był to Stan Valckx który dyskutował z innymi ekspertami w jakimś programie o EURO2012.
Widać było, że był z lekka podkur, a inni eksperci uśmiechali się ironicznie słysząc to co mówi, generalnie widać było że miał zupełnie innym pogląd niż pozostali panowie. Odgłosy dżungli wyemitowane w ich materiale było wyraźnie słychać. Nie wiem czy materiał był zmanipulowany czy rzeczywisty tak czy inaczej małpy słychać było. Valckx skomentował to nawet słowem "incydental " co spoktało się ze śmiechem pozostałych panów. Napisałem to dlatego, że ktoś nie dawno oskarżał Valckxa że plecie głupstwa na użytek holenderskich mediów. To bzdura. edit: Nie mam kompleksów innych krajów, oraz nie sprawdzam co sądzą oraz myślą o nas zagranicą choć nie ukrywam że zaciekawiła mnie zachowanie Stana, który odszedł praktycznie bez słowa.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 09.06.2012 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Czasami sie zastanawiam, czy ....a "myślenie/sprawdzanie co o nas sądzą zagraniczni" to sport narodowy Polaków.....a, co nas to do wuja obchodzi?jakieś kompleksy czy coś?
Nie pije do Ciebie westersyl, pisze ogólnie. ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
ogólnie to nie jest sport tylko fajna możliwość manipulowania głupkami. Często wykorzystywana
![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pablo, mnie mnie chodzi o to, że za granicą piszą. Mnie chodzi o to, że mają co pisać, to znaczy że wśród kibiców Wisły (za którego również się mam, niezależnie od zdania niektórych) są ludzie, którzy tak się zachowują - to ubliża ludzkiej inteligencji, nie mówiąc o bardziej subtelnych wymiarach. To tak, jakby część z kibiców w razie poczucia potrzeby ściągało gacie i srało tam gdzie stoją. Wstydziłbyś się, że takich masz "braci po szalu" czy z "tolerancją" obchodziłbyś gówna
Warto w końcu zauważyć, że mamy XXI wiek, zjednoczoną Europę itp i nawet jak taki stan się komuś nie podoba to zawracanie do rasizmu jest, najdelikatniej mówiąc, niestosowne. A to, że o tym piszą w całej Europie nie jest problemem samym w sobie - to jedynie pogarsza sprawę bo wszyscy wychodzimy na dzikusów i buraków. Taka wisienka na torcie. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Nic poza tym? po co zawężać rzeczywistość? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
I kibice maja prawo to pokazać! I Nie mówię o "małpach"! I masz racje śpiewanie na Legie przez pól godziny to oznaka "januszostwa" i frajestwo. Tez tak uważam. Ale doping negatywny być musi, powinien stanowić jeden z elementów dopingu, nie przerawazajacy-ale zauważalny. Odnosić sie to powinno glownie do sąsiadki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Czym jeszcze osłabiasz Cracowie ? Śpiewaniem w autobusie piosenki z refrenem Au ..... tralalala Osłabiasz takim zachowaniem WISŁĘ !! Ja już tu nawet nie piszę o kilku ofiarach " akcji z kosami" bo myślę, że to potępia każdy kto umie pisać .
Ostatnio edytowane przez Grantar : 10.06.2012 o godz. 11:27.
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dla mnie piłka jest sportem, ale dla żadnego polityka, dla żadnego dziennikarza już nie. Ugrywają swoje interesy i interesiki. A teraz przy okazji jewro to już żadnego wstydu w zakłamywaniu rzeczywistości nie ma. Zero rzetelności w komentarzach i "opisach".
Uważasz, że jest inaczej? ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
To zadam przewrotnie inne ironiczne pytanie - dlaczegóż 3/4 tego forum uważa za nieomal boska istotę niejakiego Stana Valckxa ? A cóż nas obchodzi,co sadzą o nas i o naszej piłce zagraniczni ? Ach,ale jak tłumaczył intelektualista kilka postów wcześniej,oczywiście dajemy sobą manipulować. To zachodnie media wmówiły nam,że u nas z poziomem piki gorzej,niż u nich. Ciekawe,jak wmanipulowały nam istnienie Messiego czy Ronaldo ? Sądzę,że dzielni udawacze małp nam to wyjaśnią. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Tak... Pokazali Ci "erofile" jakimi są kibicami w tym sezonie. Nie było sukcesów, nie było pięknej gry i stadion zapełniony w 40-50%. Owszem, taki "kibic" będzie chodzić regularnie, ale dopiero wtedy gdy zostanie spełnione kilka warunków: a) fanatycy niech zostaną zamknięci w klatce ze szkła, aby przypadkiem nie było słychać ich darcia się b) Wisła wygrywa w pięknym stylu wszystko jak leci c) Wisła gra w LM, LE regularnie d) Wisła ma zawodników z nazwiskami, i to takimi nazwiskami światowymi W końcu przyjdzie taki sezon (bo zawsze, wcześniej czy później, przychodzi) gdy nadejdzie czas walki o utrzymanie. Wtedy na stadionie zobaczysz tylko tych fanatyków " zamkniętych" w klatce. Bo przecież taki "modernfan" nie zapłaci za chłam, a jakieś tam bajki o przywiązaniu do barw, to on ma głęboko w dupie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|