The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2012, 11:37
Kibice to jednak dziwni ludzie. Wszystko co zle w danej chwili to wina trenerow i pilkarzy. Zwolnic trenera, wy.......ic grajkow - to lek na kazde zlo. Usta zamykaja gdy jakims psim swedem dana grupa pilkarzy wystrzeli z forma i cos ugra. Wtedy i zawodnicy sa swietni i trener cudowny. wyjatkiem potwierdzajacym regule tez mozna sie podeprzec, ot taki Fornalik. Nie zmienia to jednak faktu ze ryba psuje sie od glowy i najwieksze zlo siedzi na samej gorze.
W profesjonalnym klubie pilkarskim nie skupuje sie szrotu na kilogramy. Tym bardziej ze w biednych klubach powinno sie ogladac kazdy grosz. W takim prawdziwym klubie skautow jest kilku, obsadzaja kazde rozgrywki ligowe w swoim kraju i sciagaja za male pieniadze najlepszych. Najlepsi przychodza do nowego duzego klubu i maja dla siebie cala infrastrukture i po paru latach wchodza do druzyny lub sa odsprzedawani do slabszych zespolow.
W Polsce to utopia. Jesli wlasciciel jednego z wiekszych klubow mowi ze mu sie nie oplaca budowa szkolki a woli sciagac byle co na duze kontrakty to ja nie mam pytan. Inne kluby ktore maja jako takie zaplecze tez nie zawsze wpuszczaja mlodych bo przeciez zakupili mega gwiazde 30 druzyny ligi Burkina Faso i dali mu duzy kontrakt. Sadzajac go na lawie nie tylko traca kase co daja do zrozumienia mediom i kibicom ze dany transfer byl do niczego.
Prezesi wchodza w biznes i wydaja pieniadze, jesli nic nie wyjdzie przez jakis czas to przykrecaja kurek liczac ze nagle wszystko bedzie lepiej. Wymiana zawodnikow na slabszych w ich mniemaniu to gwarant sukcesu.
Jak nic nie wychodzi, zwolnia trenera bo przeciez z bandy sredniakow nie zrobil Realu Madryt. Jesli to nie pomoze zwolnia dyrektora sportowego bo przeciez za 2 zl ktore dostal od szefa nie kupil Cristiano Ronaldo.
Kopia sie wiec mocarze bez bazy szkoleniowej, czesto i bez boiska treningowego z prawdziwego zdarzenia po czołach ze slabszymi druzynami i przegrywaja.Nastepuje czas wychwalania slabszych druzyn ktore po czasie znowu cieniuja i robia to tak skutecznie, ze te giganty na papierowych nogach znowu wygrywaja mecze i cyrk zaczyna sie od nowa. Siedzimy w tym gownie od lat.
Nikt nie pojmuje ze Legia grala w LM bo miala takich zawodnikow jak Pisz,Podbrozny,Kucharski,Zielinski.
Nikt nie pamieta ze Wisla zdominowala lige bo miala takich zawodnikow jak Zurawski,Frankowski,Uche,Szymkowiak
Gdy pewne pokolenie sie skonczylo a pieniedzy nie bylo na nowe gwiazdy, gdy w koncu nie bylo szkolenia mlodych a skauting to tylko slowo to zaczelo sie dziadowanie.
Jesli nie masz "zlotego pokolenia", nie masz infrastruktury by wychowac sobie nowych dobrych zawodnikow, jesli skauting kuleje, jesli w koncu w zamian za zawodnika, ktorego chcial dobry zachodni klub sprowadzasz emeryta grajacego ogony w przedostatniej druzynie sredniej ligi to cofasz sie w rozwoju.
Albo jestes mocnym finansowo klubem ktory kupuje kogo chce od czasu do czasu wyciagajac kogos ze swojej szkolki, albo jestes biedniejszy ale inwestujesz w szkolenie i skauting. Nie kupujesz gwiazd, ale wyszukujesz mlodych zdolnych i szkolac ich zarabiasz i masz sie bardzo dobrze.
Polskie kluby nie sa ani jednym ani drugim.
W naszym 40 milionowym kraju nie ma 100 zdolnych mlodych kopiacych w nizszych ligach? .......enie. Sa, ale zeby ich poszukac trzeba miec skautow, trzeba miec ludzi ktorzy wiedza jak wyglada dobrze zapowiadajacy sie zawodnik.
U Nas szefowie klubow albo sa po.......eni jak JW i szastaja kasa, albo sa skapi jak wiadomo kto i licza ze minimalnym nakladem sil wygraja lige. Nawet jak wygraja to potem dostaja w....... od byle wybieganych pastuchow bo system szkolenia u nas lezy.
Przypomnijcie co zrobili Niemcy gdy zawiedli na MS. Masowe szkolenie mlodych i efekty juz sa.
Taki mlody Niemiec odzywa sie czyms innym? Oddycha innym powietrzem? Moze pogode maja inna? Odpowiedz brzmi - NIE. Po prostu MA GDZIE I Z KIM TRENOWAĆ.
Jak dlugo ci "profesjonalisci" na gorze tego nie zrozumieja i zamiast bawic sie w klub nie zaczna w klub inwestowac to beda w czarnej dupie do konca zycia, a raczej do czasu kiedy im to sie znudzi.

Wybaczcie ale musialem to w koncu napisac mimo ze to oczywista oczywistosc.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.09.2012, 22:14
Stawiam każdą kasę, że Śląskowi zwolnienie Lenczyka nie wyjdzie na dobre.
..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2012, 09:23
tofik napisał(a):Wyświetl post
Stawiam każdą kasę, że Śląskowi zwolnienie Lenczyka nie wyjdzie na dobre.
Ja im życzę Smudy lub Radolskiego, który wyciśnie ich jak cytrynę i przeczołga jak szmaty bo tylko na to te piłkarzyny zasługują.

W ogóle to polskie drużyny najlepiej się prezentowały kiedy kopacze biegali po górach i ćwiczyli z piłkami lekarskimi
zamiast wyjazdów na drogie wczaso-zgrupowania w ciepłych krajach. Po prostu większość kopaczy jest w takim wieku,
że i tak już się operować piłką nie nauczą więc chyba lepiej pracować nad wytrzymałością i kondycją bo tylko tym możemy nawiązać walkę na międzynarodowej arenie.
Zresztą jeśli zarówno w ekstraklasie i 1 lidze prowadzą zespoły klecone na ostatnią chwilę i przygotowujące się bez tych wszystkich śmiesznych zgrupowań i .......enia farmazonów to chyba to nie jest przypadek i o czymś świadczy.

edit: no proszę, milo, że ktoś znany się ze mną zgadza -> http://sport.interia.pl/felietony/zb...ian,nId,632335
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 02.09.2012 o godz. 09:52.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 02.09.2012, 09:54
W przypadku Śląska kłania się klasyka - "miałeś chamie złoty róg".
Lenczyk przy całej swojej urodzie potrafił wycisnąć ze zbieraniny marnych kopaczy wynik ponad stan, a w zasadzie dokonał cudu. Mając skład na walkę o utrzymanie - po to go zatrudnili - zdobył tytuł. Ok, warunki zewnętrzne trochę pomogły ale dalej jest to głównie jego zasługa. Nauczył ich jednej rzeczy do której się nadają - biegania i walki. No ale wybitni technicy stanowiący jak wiadomo większość w Śląsku uwierzyli że są wielcy i zwolnili swojego "kata". Oni wiedzą lepiej. Przy okazji opluwali na każdym kroku trenera dzięki któremu osiągnęli jedyny, pewnie ostatni sukces w swoim życiu. Żeby go chociaż zwolniono w jakiejś cywilizowanej formie... Cóż, wyszła słoma z butów. Zobaczymy co powiedzą po tym sezonie. Będzie feta z okazji utrzymania? A może jednak nie?
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 02.09.2012, 10:14
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post

edit: no proszę, milo, że ktoś znany się ze mną zgadza -> http://sport.interia.pl/felietony/zb...ian,nId,632335

wiele prawdy w tym jest zrobić kręgosłup ze zdrowych silnych tanich piłkarzy a potem dokupić kilku do grania w piłkę

a tak poza tym nie jeden Petrescu jest na świecie czemu nie poszukać jeszcze raz
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 02.09.2012, 12:10
Ja im życzę Smudy lub Radolskiego, który wyciśnie ich jak cytrynę i przeczołga jak szmaty bo tylko na to te piłkarzyny zasługują.

No to będą seryjnie przegrywać i go ....zwolnią
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 02.09.2012, 15:34
Patrząc po przebiegu np. meczu Lecha z Górnikiem to oprócz Nas tylko Bełchatów, Ruch, Piast i Pogoń grają kaszanę, nie podejmując przy tym żadnej walki.
Oglądając Górnik Zabrze dzisiaj - po prostu byłem w szoku ile potrafią sobie sytuacji stworzyć z teoretycznie silniejszym Lechem, który co prawda grał chaotycznie ale widać, że skrzydła ma groźne.
Nie dziwię się czemu z Bełchatowem graliśmy jak równy z równym, a Polonia pokazała nam nasze miejsce w szeregu.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 02.09.2012, 15:42
Pamiętam jak dziś, gdy zacząłem czytać w tamtą niedzielę ten temat ferowano wyroki jakim to kandydatem do majstra jest Amikorz. No cóż pierwsze śliwki robaczyki się pojawiły i mało kto może pamiętać za kilka tygodni o dobrym starcie Legii, czy Amiki.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.09.2012, 17:47
Słaby mecz we Wrocławiu, naszych braci znów ratuje rzut karny, bo z akcji nie są w stanie nic strzelić.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 02.09.2012, 20:00
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Patrząc po przebiegu np. meczu Lecha z Górnikiem to oprócz Nas tylko Bełchatów, Ruch, Piast i Pogoń grają kaszanę, nie podejmując przy tym żadnej walki.
Oglądając Górnik Zabrze dzisiaj - po prostu byłem w szoku ile potrafią sobie sytuacji stworzyć z teoretycznie silniejszym Lechem, który co prawda grał chaotycznie ale widać, że skrzydła ma groźne.
Nie dziwię się czemu z Bełchatowem graliśmy jak równy z równym, a Polonia pokazała nam nasze miejsce w szeregu.

Że, się tak zapytam: widziałes większość meczów na razie?

Dzisiejszy Lech grając z Górnikiem właśnie nie podjął walki. Mecz oglądałem do 80min i przez tą większą cześć meczu to Górnik kontrolował grę. Kto zagrał w Lechu dobry mecz? Burić i Arboleda. Gdyby nie ta dwójka, to Górnik by na pewno strzelił...
U nas gdyby w piątek zagrał na swoim poziomie Chavez, Głowacki i Parejko to sądze, że padłby remis..
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 02.09.2012, 20:13
Kolejne mecze,ktorych musimy sie wstydzic przed swiatem.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Stary 02.09.2012, 20:57
Górnik może być czarnym koniec tego sezonu, już rok temu grał naprawdę dobrze, a teraz ma jeszcze lepszy skład. Tacy zawodnicy jak: Nakoulma, Kwiek, Skorupski, Danch czy zmotywowany Gancarczyk mogą doprowadzić ten zespół daleko i żałuję że nie wygrali dzisiaj z Lechem. Do tego dochodzą młody Milik i Olkowski. Jestem pewien, że Górnik będzie w piątce na koniec sezonu. I bardzo się cieszę, że gramy z nimi dopiero w 14 kolejce, może wykrystalizuje nam się skład który zacznie grać jak na Wisłę przystało.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2012, 21:35
Ja chyba najbardziej z ligi polskie lubię oglądać właśnie Górnika (i nie jest to kwestia tego sezonu) bo nawet jeśli nie wszystko wychodzi to widać w ich grze jakiś pomysł i zaangażowanie i nieważne czy grają najsilniejszym składem czy wchodzi jakiś młokos to zawsze wygląda to tak samo. To nie przypadek, że przegraliśmy z nimi 4 ostatnie mecze. Świetna praca Nawałki.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.09.2012, 21:42
Ja chyba najbardziej z ligi polskie lubię oglądać właśnie Górnika (i nie jest to kwestia tego sezonu) bo nawet jeśli nie wszystko wychodzi to widać w ich grze jakiś pomysł i zaangażowanie i nieważne czy grają najsilniejszym składem czy wchodzi jakiś młokos to zawsze wygląda to tak samo. To nie przypadek, że przegraliśmy z nimi 4 ostatnie mecze. Świetna praca Nawałki.
No przyjemnie się ich ogląda, dzisiaj widziałem ich mecz z Lechem w Poznaniu i byli zespołem lepszym, tam przeciętniacy, podobnie jak w Ruchu za Fornalika, grają świetnie, a oprócz nich jest kilku ciekawych graczy. Nawałka wykonuje tam dobrą robote i myślę, że to idealne warunki dla niego, życzę mu, aby tam pracował jak najdłużej bo zarząd podobnie jak w Chorzowie mu ufa, znając życie gdyby przyszedł go Wisły po pół roku wyleciałby za brak wyników...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2012, 22:07
Trochę "casus Nawałki" mamy w postaci Probierza, który m.in. po udanej pracy w Jagiellonii został w Wiśle zatrudniony.. Jednak jak widać, z różnych powodów (także leżących po stronie klubu), nie wszystko idzie jak zamierzał.
Bo tak w Jadze, jak Nawałka w Zabrzu, nacisk kładziony był na wytrzymałość i pełne zaangażowanie w ciągu meczu.. Niestety w naszym klubie były/są "gwiazdki", którym taki obraz rzeczy nie przypada do gustu i zaczynają się schody.. Tak więc Adamowi Nawałce życzę jak najlepiej w Górniku (choć fajnie, gdyby to Wisła w pojedynkach z jego drużyną okazywała się lepsza...
Odpowiedz cytując
GliwickiWislak
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 02.09.2012, 22:07
Następca Lenczyka w Sląsku?

http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,...266-12833.html
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 02.09.2012, 22:10
Śląsk ma poważnego kandydata na trenera:

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...leniowcem.html

CV nie powala.

http://www.transfermarkt.de/de/stani...ainer_317.html
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 02.09.2012, 23:49
comek napisał(a):Wyświetl post
Górnik może być czarnym koniec tego sezonu, już rok temu grał naprawdę dobrze, a teraz ma jeszcze lepszy skład.
Aż tak to nie. 7-8 miejsce. Chociaż dla mnie, niestety, ich najbliższy mecz u siebie to 1X raczej pewniak.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.09.2012, 00:26
Nawałka robi dobrą robotę, natomiast nie zazdroszczę grajkomTakiego psychopaty na ławce to chyba jeszcze nie widziałem i tu nawet mi nie chodzi o to że jest impulsywny.Takich jest sporo, tyle że on non stop się na nich drze i warczy a wyraz twarzy ma taki, jakby chciał ich pozabijać
Ciekawe czy w szatni i na treningach, taki terror panuje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.09.2012, 07:09
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
Śląsk ma poważnego kandydata na trenera:

http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...leniowcem.html

CV nie powala.

http://www.transfermarkt.de/de/stani...ainer_317.html
koljny LIczka pewnie.10 lat temu była moda w naszym kraju na zatrudnianie Czeskich trenerów bo każdemu marzyła sie kariera Sparty Praga w LM.Nic jednak z tego nie wyszło....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 03.09.2012, 07:36
Gra Górnika to jest to co kibic każdej swojej druzyny chciałby oglądać. Zapie......nie przez cały mecz, do tego z głową. Nie wiem co Nawałka zrobił z tą drużyną ale ja też tak chcę w ....Wiśle. Od początku sezonu ruszyli z kopyta, pokazali w Poznaniu kawał dobrej piłki. Amica może mówić o szczęściu, ze tego meczu nie przegrała a nie udawać, że jest rozczarowana 1 pkt. Jak sobie przypomnę tą naszą dreptaninę z meczu z Groclinem to się rzygać chce. Jak to jest, że z grupy przeciętnych kopaczy można złozyć dobry zespół i zmotywować ich do gry na pełnych obrotach przez 90 min. a tu "wielkich gwiazdorów" trudno zmusić do dłuższego pobiegania po boisku ? Przy okazji ciekawe jaka jest dysproporcja w zarobkach ?
Odpowiedz cytując
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 03.09.2012, 10:33
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
Że, się tak zapytam: widziałes większość meczów na razie?
Owszem, oglądam praktycznie wszystkie.
I podtrzymuję jak do tej pory moje zdanie, które znalazło się w moim ostatnim poście.
Chociaż z drugiej strony po 3 kolejkach to nie ma co oceniać, zobaczymy jak będzie po 7,8.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Stary 03.09.2012, 10:50
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Owszem, oglądam praktycznie wszystkie.
I podtrzymuję jak do tej pory moje zdanie, które znalazło się w moim ostatnim poście.
Chociaż z drugiej strony po 3 kolejkach to nie ma co oceniać, zobaczymy jak będzie po 7,8.
To dziwne. Bo dla mnie Śląsk gra jeszcze większą kaszane niż my. A, że ma więcej punktów to przez szczęscie.. i słabszych rywali.
Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 03.09.2012, 11:45
A my to niby pecha? Wygrany mecz w 90 minucie z GKS to cud jakich mało ostatnio. Gdyby nie to, dzisiaj bronilibyśmy się przed spadkiem z 1 punktem w 3 meczach.

Najlepsze zespoły na dzień dzisiejszy w lidze to Legia, Górnik, Jagiellonia, Widzew i Polonia.
Ostatnio edytowane przez qqq_b : 03.09.2012 o godz. 11:47.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 03.09.2012, 14:17
Cytat:
Najlepsze zespoły na dzień dzisiejszy w lidze to Legia, Górnik, Jagiellonia, Widzew i Polonia.
W związku z powyższym, poniżej lista zespołów które z dużym prawdopodobieństwem skrajnie się skompromitują w kilku najbliżśzych kolejkach: Legia, Górnik, Jagiellonia, Widzew i Polonia. Prawdopodobni faworyci do MP po 6 kolejce: Wisła, Zagłębie Lubin, Korona, Ruch Chorzów. Oczywiście po 9 kolejce nikt poważny już tak mówić nie będzie a najlepszymi zespołami będą nie wiem... Śląsk, Piast, Pogoń i Bełchatów.
Legionista
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.09.2012, 14:22
Ależ sobie słodzicie.. ho ho ho
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 03.09.2012, 14:25
Poczekaj jak sie zalapia do pucharow, bedzie sie ich tak samo przyjemnie tam ogladalo jak Slask czy Ruch.Teraz wyglada to tak, ze miasta zostaly z wielimi dlugami, bo wziely potezne kredyty pod budowe stadionow, a biegaja tam amatorzy, chwali sie Gornika za to, ze cztery akcje na krzyz zrobil.
Ostatnio edytowane przez MichaelMyers : 03.09.2012 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 03.09.2012, 14:41
Niektórym to naprawde odbija. Normalnie aż mdli od tych uprzejmości
Odpowiedz cytując
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 03.09.2012, 15:42
Nowym trenerem Śląska został Stanislav Levý

Ciekawe jak sobie poradzi, CV ma takie sobie. Ale ma coś ze Smudy
Ostatnio edytowane przez BiałaGwiazda : 03.09.2012 o godz. 15:45.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 03.09.2012, 15:46
Na prawde oszaleli moim zdaniem w tym Slasku. Zdecydowanie lepsza opcja dla nich bylby Weiss. I okazuje sie, ze sciemniali mowiac, ze interesuje ich tylko polski trener. Ciekawe jak sobie chlop poradzi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów