The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2014, 17:54
Kiedykolwiek kogoś kupiliśmy wypożyczonego zawodnika ? chyba nie.To po co wypożyczać jak i tak nie kupimy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.10.2014, 18:06
O faktach mówi mi gość, którego cały post oparty jest na gdybaniu

Jeszcze wtrąca w to Ukraine, skąd rozumna osoba spier*dala, a nie pakuje się tam (vide Teodorczyk).

Byś nie miał powodu się przypier*dolić- nawet niech z Dolnego Samoa go chcą. (nie patrze na to)- chcesz fakty? To masz.

Prowizja dla agencji, dla menadżera, wpisane premie za bramkę czy asysty, puchar, (vice) mistrzostwo. Ew. dodatki socjalne (auto, mieszkanie, jakby miał dzieci to i szkoła itd.). Transfer to nie jest prosta matma typu 10-4+14=20.

Transfer nie wynosi tyle samo, co kwota transferowa.

Samo to, że realnym dla Ciebie jest wyciągnięcie kogoś do nas z klubu Bundesligi to już zakrawa dla Ciebie o zmianę styłówy na kaftan bezpieczeństwa.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
FLPman
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 21.10.2014, 09:37
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Kiedykolwiek kogoś kupiliśmy wypożyczonego zawodnika ? chyba nie.To po co wypożyczać jak i tak nie kupimy
Chaveza chyba...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 24.10.2014, 09:19
Tak apropo Chaveza

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...l#TRrel_nc_SST

Ja bym mu jednak już podziękował za powrót, ma za duży ma kontrakt a i na środku obrony ma kto grać. Jeśli ktoś by go kupił to i za symboliczną złotówkę można sprzedać. A i tak byśmy musieli 40% kwoty przelać do Hondurasu. (Thx Valckx)

Niemniej jednak jeśli dogada się z Wisłą po ludzku, a nie jak Genkov czy Jovanic będzie można mu być bardzo wdzięcznym. Z byłych piłkarzy Wisły mam szacunek do Ilieva czy nawet Jaliensa, ale do Panów w/w już absolutnie nie.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.10.2014, 14:43
Wydaje mi się, że z Chavezem nie będzie większych problemów, chociaż on miał swoje plany stworzenia radia konkurencyjnego dla RM.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.10.2014, 08:43
Stilić został także poproszony o komentarz na temat doniesień prasowych, według których jego osobą zainteresowany jest Lech Poznań. Bośniak kontakt z Wisłą ma podpisany do czerwca przyszłego roku, ale już za dwa miesiące będzie mógł rozpocząć negocjacje z innymi klubami. - Na razie najważniejsze dla mnie jest to, żeby grać jak najlepiej. Cieszę się, że jestem zdrowy i dobrze mi idzie, dlatego nie myślę o końcu kontaktu. Jestem szczęśliwy w Wiśle i Krakowie. Zobaczymy, co się wydarzy i nie mogę nic więcej na ten temat powiedzieć - mówi.

- Co będzie decydowało o mojej decyzji? Mogę powiedzieć, że wszystko - także finanse i to, jakie miejsce zajmie na koniec sezonu Wisła

Szykuja sie ciezkie negocjacje ale skoro dobrze czuje sie w Wisle to moze nie bedzie tak zle (oby)
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.10.2014, 10:01
Na razie jeszcze nikt z nim nie rozmawiał (z Wisły), więc jeśli w klubie nie zepną dupy to może im zostać mało czasu na negocjacje...
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2014, 10:22
Pierwsze zadanie Gaszynskiego - przedłużyć madrze kontrakty np.Stilic
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 25.10.2014, 10:30
Jestem pełen podziwu dla Burligi, przeszedł na prawdę konkretną metamorfozę 13 kolejka, a on tylko 4 kartki oby tak dalej
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.10.2014, 12:56
donecki napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze zadanie Gaszynskiego - przedłużyć madrze kontrakty np.Stilic
drugie zadanie Gaszyńskiego- rozwiązywać głupie kontrakty takie jak Czekaj i Boguski, uregulować sprawę czarnych koni albo dają z siebie 100% w klubie piłkarskim albo nocnym, uregulować sprawę Jovanovica bo zaraz stuknie rok jak go nie ma, albo jest chory albo jest zdrowy, czy w dzisiejszych czasach, medycynie/technice itd nie można tego określić?

St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Jestem pełen podziwu dla Burligi, przeszedł na prawdę konkretną metamorfozę 13 kolejka, a on tylko 4 kartki oby tak dalej
może undery zaczął stawiać
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2014, 13:38
Stilić to zostanie chyba jedynie jak mu Telefonika będzie sponsorować kontrakt.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 25.10.2014, 15:31
WhiteDoctor napisał(a):Wyświetl post
drugie zadanie Gaszyńskiego- rozwiązywać głupie kontrakty takie jak Czekaj i Boguski, uregulować sprawę czarnych koni albo dają z siebie 100% w klubie piłkarskim albo nocnym, uregulować sprawę Jovanovica bo zaraz stuknie rok jak go nie ma, albo jest chory albo jest zdrowy, czy w dzisiejszych czasach, medycynie/technice itd nie można tego określić?

może undery zaczął stawiać
Boguski o dziwo zrobił się bardzo przydatny w destrukcji i moim zdaniem powinien jeszcze zostać w klubie. Gra w podstawowym składzie i klub dużo przez niego nie traci, obecnie jest bardziej przydatny niż Sarki. Osobiście zostawiłbym go w klubie nawet jako uzupełnienie pierwszego składu, oczywiście o ile przyjdzie ktoś reprezentujący wyższy poziom.
Smuci mnie sprawa Jovanovicia, solidny obrońca niestety surowo potraktowany przez los. Szkoda, że coś takiego go spotkało, jednak chyba już nie zagra w Wiśle.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2014, 10:37
Boguski musi dograć ten sezon bez kontuzji, jeśli to zrobi przedłużyłbym z nim kontrakt, ale tylko o rok. Przedziwna jest kariera tego piłkarza i naprawdę ciężko mi powiedzieć:
a) na jakiej pozycji gra najlepiej
b) czy na pewno gra na 100%, czy wciąż po kontuzjach ma jakieś blokady psychiczne
c) na ile jego doświadczenie sprawia że jest lepszym piłkarzem niż przed kontuzją (sądzę że jednak nie jest)

Tak jak kolega wyżej stwierdził, Rafał jest bardzo pożyteczny w destrukcji i co jak co, parę razy nam dupę uratował. Nie tak dawno w meczu z Zawiszą, gdy Czekaj zgubił piłkę na 30 metrze i podał ją przeciwnikowi, to właśnie Boguski ją w ostatniej chwili wybił. Choć nie mam zielonego pojęcia co on robił na pozycji stopera w sytuacji gdy byliśmy przy piłce i nic nie zapowiadało się że Czekaj zrobi takiego babola.

Stillić musi z nami zostać. Z wszystkimi swoimi zaletami i wadami. Nie można jednak mieć wątpliwości, że tylko Smuda może go do tego przekonać.

Chciałem jeszcze słowo napisać o Guzmicsu. To jest naprawdę kawał piłkarza i aż dziw że kisił się on w takiej lidze, w takim klubie i miał aż tak złą sławę. Tak naprawdę dopiero niedawno zrozumiałem jaką wrogością darzą Węgrzy Rumunów i to wszystko wyjaśnia na temat jego opinii na Węgrzech. Można sobie przypomnieć wpisy kibiców węgierskich którzy nam współczuli jego transferu. I zobaczmy jak się mylili.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.10.2014, 12:57
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Chciałem jeszcze słowo napisać o Guzmicsu. To jest naprawdę kawał piłkarza i aż dziw że kisił się on w takiej lidze, w takim klubie i miał aż tak złą sławę. Tak naprawdę dopiero niedawno zrozumiałem jaką wrogością darzą Węgrzy Rumunów i to wszystko wyjaśnia na temat jego opinii na Węgrzech. Można sobie przypomnieć wpisy kibiców węgierskich którzy nam współczuli jego transferu. I zobaczmy jak się mylili.
To Guzmics jest Rumunem?
w końcu...
Franz napisał(a):
Może spróbuje dziś potruchtać. Jest lekarz, zadecydują - odpowiedział Franciszek Smuda zapytany o Głowackiego. - Jesteśmy przygotowani na jego występ lub jego brak - zapewnił trener i poinformował, że w razie absencji "Głowy" zadebiutuje Guzmics. - Przyglądałem mu się na treningu, widzę, że jest szybki i zdecydowany. To nie Rumun.
A tak serio to nie rozumiem o co Ci chodzi z tą jego opinią na Węgrzech, co to ma wspólnego z Rumunią? Nie orientuję się więc jakbyś mógł to wyjaśnij.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 26.10.2014, 13:03
Zapewne chodzi o błąd, który Guzmics popełnił w meczu reprezentacji Węgier z Rumunią.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.10.2014, 13:21
Ok, rozumiem już.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2014, 14:07
Dokładnie o to mi chodziło co napisał maaarcin. Można jeszcze przypomnieć filmik https://www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4

Aż się przypomina Wawrzyniak i mecz z Niemcami..

Zresztą świeżo po transferze miałem przeczucie że Guzmics jest lepszym piłkarzem niżeli opinia o nim zwykłych kibiców. W dodatku facet jest aktualnie w najlepszym wieku dla piłkarza.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.10.2014, 16:21
Ponoć Donald Guerrier założył swoją markę odzieżową. Informacja jeszcze niepotwierdzona podana przez Ćwiąkałe z weszlo.com
https://twitter.com/cwiakala/status/526386659072700416
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.10.2014, 11:24
http://www.weszlo.com/2014/10/30/wes...znie-pompowac/

- Porady od Burligi czy od Siejewicza?
- „Bury” ma zawsze trafne pewniaki (śmiech).

Dowalił Alan
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
rychu
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.11.2014, 15:25
Widzę, że Dawid Kamiński 4 mecz z rzędu zaczyna w pierwszym składzie. Szkoda, że zbiegło się to ze słabszym okresem Niecieczy. Ktoś wie jak się spisuje Kamiński w I lidze?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=21336&id_sezon=85
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 02.11.2014, 21:43
rychu napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że Dawid Kamiński 4 mecz z rzędu zaczyna w pierwszym składzie. Szkoda, że zbiegło się to ze słabszym okresem Niecieczy. Ktoś wie jak się spisuje Kamiński w I lidze?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=21336&id_sezon=85
raczej marnie

Gra tylko ze względu na przepisy. W I lidze na boisku w każdej drużynie musi znajdować się zawodnik poniżej 21 roku życia.

Z opinii które czytałem dużo lepiej sobie radzi Kościelniak w Chrobrym, który faktycznie dobrymi występami wywalczył sobie miejsce w składzie. Podobno bardzo poprawił grę obronną co się podoba Smudzie.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.11.2014, 22:44
Kościelniak gra, bo Termalice nie zależy na wynikach - przy utrzymaniu formy z pierwszych 10 meczy przez całą jesień mogło by im się nie udać zjebać tylu meczy, żeby nie wywalczyć awansu, a w E-Klapie grać nie chcą - gra więc zawodnik, który raczej by się do I 11 nie załapał, ale że wynik nie jest tak istotny, a przepisy każą...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.11.2014, 22:57
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Kościelniak gra, bo Termalice nie zależy na wynikach - przy utrzymaniu formy z pierwszych 10 meczy przez całą jesień mogło by im się nie udać zjebać tylu meczy, żeby nie wywalczyć awansu, a w E-Klapie grać nie chcą - gra więc zawodnik, który raczej by się do I 11 nie załapał, ale że wynik nie jest tak istotny, a przepisy każą...
Wszystko fajnie, z tym że Kościelniak nie gra w Termalice.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.11.2014, 23:32
Miałem na myśli Kamińskiego, pomylili mi się.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.11.2014, 21:40
Ważne, że gra. Miejmy nadzieje, że się fajnie ogra i jego umiejętności wskoczą na wyższy poziom.
Ma szanse na to, żeby wypalić.
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2014, 10:07
Ciekawy wywiad z Łukaszem Burligą, głównie o hazardzie: http://www.weszlo.com/2014/11/07/luk...ch-z-hazardem/
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 08.11.2014, 17:11
Co się dzieje z Żemło, ma jakąś kontuzję? Trochę dziwi mnie jego brak w kadrze na mecz ze Śląskiem bo w PP z Lechem pokazał się z bardzo dobrej strony.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 08.11.2014, 17:16
Kontuzja

10znaków
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.11.2014, 19:05
Paweł Brożek napisał(a):
- Jestem dziwnie spokojny, że będzie dobrze. Znając prezesa i właściciela wiem, że nie zostawią Wisły w takiej sytuacji jak jest teraz - stwierdził napastnik Wisły. - W szatni powiedzieliśmy sobie, że skupiamy się tylko i wyłącznie na grze, a rzeczy organizacyjne zostawiamy osobom kompetentnym. Jako zawodnicy mamy wszystko: bazę, niezły zespół... Jeśli zaś chodzi o te problemy finansowe, to na nas się one nie odbijają, bo jest paru chłopaków, którzy dużo Wiśle zawdzięczają i chcą jej wiele poświęcić. Ostatnio zresztą coś tam wpadło na konto - dodał najlepszy strzelec drużyny.
Panie Brożek - czapki z głów.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.11.2014, 18:33
https://www.youtube.com/watch?v=fR6MCAmItjQ

sztuczka Stępińskiego podczas meczu z Niemcami
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna