The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eller
Banita

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2008, 13:21
Niedoszly Wislak Dusan Basta przeszedl do Udinese za 500 tys euro ,czyli kasa nie tak duza ,ale i tak Wlosi mu zaoferowali pewnie ze 3 razy wiecej niz moglby miec w Wisle.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.07.2008, 13:25
Eller napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jaki GKS ma interes wypozyczac za darmo swojego najlepszego napastnika ?
Moze tylko mi sie wydaje, ale oni tam w Belchatowie nie sa przesadnie zainteresowani mozliwoscia pozostania Costlego w zespole. Z tego co kojarze, juz dwukrotnie wysylali go na testy do klubow zagranicznych, gdzie jednak nie zdolal przekonac nikogo do wlasnej osoby.
I w sumie mnie to nie dziwi, bo jesli idzie o pilkarska klase Carlo Costlego, to tu zdecydowanie podzielam poglad Lysego
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 12.07.2008 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.07.2008, 13:39
Eller napisał(a):Wyświetl post
Niedoszly Wislak Dusan Basta przeszedl do Udinese za 500 tys euro ,czyli kasa nie tak duza ,ale i tak Wlosi mu zaoferowali pewnie ze 3 razy wiecej niz moglby miec w Wisle.
Jakby Wisła sie o niego starała to czemu nie ? Tyle ze Bednarz sie nim nie interesował, bo co chwile mowiło sie o 2 mln euro za niego. A poszedł za 4 razy mniej. Tak to jest jak sie urlopuje

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 12.07.2008, 13:41
Nei w Wisle http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18478 prawie
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.07.2008, 13:44
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nei w Wisle http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18478 prawie
Prawie robi wielką rożnice ale ten transfer napewno bylby na + dla nas i naszej ligi
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 12.07.2008, 13:47
http://www.wislasoccer.com/news_item_9688.htm

no to Barreto wraca... oby sie okazał wzmocnieniem
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.07.2008, 13:49
Costly? Nie... Już wolałem Jaśka 2x bardziej.
Jak już jesteśmy przy piłkarzach z naszego podwórka to całkowicie upadł temat Zahorskiego... a szkoda. Ale nie rozwijam tematu bo nie ten pokój.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 12.07.2008, 13:55
jak przyjdzie Nei( w którego wierze) to tematu Costliego nie ma....
na ale z drugiej strony to nasz szanowny BOSS musi sie szarpnac na ten 1 euro jesli chce Nei... - ciekawa sprawa bo jesli ten piłkarz dojdzie do nas to znaczy ze mamy mielismy kase...
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.07.2008, 14:07
Jeśli to wszystko co piszą w mediach jest prawdą to wygląda na to, że Wisła potrafiła spełnić oczekiwania finansowe Brazylijczyka czyli szykowałby się pewnie najwyższy kontrakt w naszej lidze.
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 12.07.2008, 14:10
Konek napisał(a):Wyświetl post
NEI musi być w Wiśle jakie on gole strzela - http://pl.youtube.com/watch?v=5a5hOt...eature=related
Po pierwsze ten filmik już ktoś tu zamieszczał a po drugie w naszej druzynie jest już ktos taki kto pieknego gola szczelił i co z tego
Oczywiscie nie twierdze ze NEI by sie nie przydał druzynie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 12.07.2008, 14:16
http://pl.youtube.com/watch?v=OTGBZ8...eature=related

Tu hattrika dziabnal ale mnie rozwalil karny , koles wjechal i 2 padlo
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wwf1
Member

Od: 06.2004

Stary 12.07.2008, 14:23
Nie no żartujesz chyba. myslisz że Wisła może przebić kogoś z Włoch kontraktem. Rosjanie, Ukraincy, najlepsze Greckie lub Tureckie kluby pewnie mogą , ale jestem pewny że koles dostał cos w okolicach miliona euro za rok gry.
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.07.2008, 14:27
Raczej jestem na nie z tym Nei -em, jak on robi teraz takie jaja w CSKA to i u nas też coś wykręci jak będzie miał dobrą ofertę z zachodu, taki drogi Webster-Kokoszka.
Odpowiedz cytując
Thomé
Member

Od: 05.2008

Stary 12.07.2008, 14:28
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Raczej jestem na nie z tym Nei -em, jak on robi teraz takie jaja w CSKA to i u nas też coś wykręci jak będzie miał dobrą ofertę z zachodu, taki drogi Webster-Kokoszka.
A ty mając 28 lat chciałbyś grać w II lidze bułgarskiej?
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 12.07.2008, 14:59
kucharz_77 napisał(a):Wyświetl post
Z każdym piłkarzem jest takie ryzyko, z tymi, którzy są kupowani za ciężkie pieniądze chyba nawet większe. Co jednak mamy zrobić skoro szkolenie u nas leży? Jest jeszcze alternatywa - plan wieloletni, kupić młodych zdolnych 19-22 lat z Polski i zza granicy i za kilka lat może będzie jakaś pociecha. Jednak ja bym wolał, aby to szkolenie w końcu się rozwinęło...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.07.2008, 15:01
Raczej temat będzie wyglądać tak:

"Nie chcę do Wisły"
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 12.07.2008, 15:13
No to czekamy na Barreto. Mam nadzieje ze wygryzie Cantoro. Tylko czy Pan Skorża bedzie chciał czarnego ? I takiego który opuścił zgrupowanie ... wiemy co sie stało z Thwaitem. Ale ja pokładam w nim spore nadzieje, szczegolnie jesli chodzi o ustawienie 4-3-1-1 partnerujac Sobolowi.

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.07.2008, 15:30
Thomé napisał(a):Wyświetl post
A ty mając 28 lat chciałbyś grać w II lidze bułgarskiej?
No na pewno by nie chciał, jednak zwróć uwagę na wciąż obowiązujący go kontrakt który należy wypełnić. Sprawa nie jest taka prosta. Bo dzięki dobrej grze Nei'a CSKA ze względów sportowych powinno grać dalej w 1 lidze, jednak ze względów organizacyjnych, co już nie jest jego winną powinno grać w 2 lidze. Powinnien dojść z klubem do jakiegoś porozumienia, jednak na pewno powinien dalej uczestniczyć w treningach, bowiem jest zawodnikiem tego klubu.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.07.2008, 15:56
Costly jest ok. Glupota jednak byloby wypozyczenie bez wpisania sumy odstepnego.

Barreto mozna by sprobowac na lewej obronie - on chyba lewonozny jest, nie ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.07.2008, 15:59
Do kolejnego juz nazwiska ,pilkarza ktorego nie wiadomo wlasciwie kto nam podrzuca?,podchodze zupelnie na chlodno.Radze robic to samo.Mamy juz w koncu "doświadczenie" do tego by byc nabijanym w butelke tylko po to zeby podsycic atmosfere ,i nie zaskoczyc na zarzad ,ze nic nie robi.

Przez ostatnie 2-3lata(w okresach okienek transferowych) przewinelo sie juz tyle Smicerow,Bast Pitbullow ,krolow strzelcow ligi Rumunskiej ,i innych Kollerow ze mam zwyczajnie dosyc czytania o jakis nazwiskach ktore pewie nigdy o Wisle nie slyszaly no ale media kreuja ze "juz sa prawie w Wisle".Meczy mnie to zwyczjnie ,co chwile jest to samo ,to samo jaranie sie jakimis zawodnikami ktorymi niby to sie interesjemy,te same brednie menadzerow ze sa w "kregu zaintereswania" ( ha ha ha) a i tak laduja w Empoli czy innych Cataniach.
Po prostu widac ze nie jestemy w stanie konkurowac z klubami wlasciiwe to juz z calej Europy ,bo oni proponuja pilkarzowi x3 razy wiecej kontraktu indywidulanego,i juz jest pozamiatane.

Dzis kolejny "Nei",zeby oczyscic smrod po najezdzaniu ze Bednarz nic nie robi , znowu orgazmy na forum,a i tak skonczy sie jak zawsze.No ale zainteresowanie bylo.

Teraz nic nam juz nie pomoze,koniec bajek o super transferach (moze tylko ten Costly,) bo ,jakby Cupialowi zalezało to by one najprawdopodobniej juz w tamtym okienku zimowym,Teraz Skorza musi przełknać gorzka pigułke "nabicia w butelke" o wzmocnieniach skladu ,i zgrac ten zespol na 110%,wola walki i z Jerozolima jestesmy w stanie powalczyc(tam jakis remis) u nas musimy zrobic piekło ,nauczyc Zydow dopingu i liczyc ze to wystarczy.Sami nie wiemy na co przeciez tak dokladnie stac Beitar,tylko nie piszcie ze to jakas super druzyna po obejrzeniu ich Top 10 Goals na You Tube
No chyba ze jest tu ktos kto od 2 sezonow regularnie oglada Izrael Premier League
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 12.07.2008 o godz. 16:16.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 12.07.2008, 16:25
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Do kolejnego juz nazwiska ,pilkarza ktorego nie wiadomo wlasciwie kto nam podrzuca?,podchodze zupelnie na chlodno.Radze robic to samo.Mamy juz w koncu "doświadczenie" do tego by byc nabijanym w butelke tylko po to zeby podsycic atmosfere ,i nie zaskoczyc na zarzad ,ze nic nie robi.

Przez ostatnie 2-3lata(w okresach okienek transferowych) przewinelo sie juz tyle Smicerow,Bast,krolow strzelcow ligi Rumunskiej ,i innych Kallonow ze mam zwyczajnie dosyc czytania o jakis nazwiskach ktore pewie nigdy o Wisle nie slyszaly no ale media kreuja ze "juz sa prawie w Wisle".Meczy mnie to zwyczjnie ,co chwile jest to samo ,to samo jaranie sie jakimis zawodnikami ktorymi niby to sie interesjemy a i tak laduja w Empoli czy innych Cataniach.
Po prostu widac ze nie jestemy w stanie konkurowac z klubami wlasciiwe to juz z calej Europy ,bo oni proponuja pilkarzowi x3 razy wiecej kontraktu indywidulanego,i juz jest pozamiatane.

Teraz kolejny "Nei",zeby oczyscic smrod po najezdzaniu ze Bednarz nic nie robi , znowu orgazmy na forum,a i tak skonczy sie jak zawsze.No ale zainteresowanie bylo.

Teraz nic nam juz nie pomoze,koniec bajek o super transferach ,-,Skorza musi zgrac ten zespol na 110%,wola walki i z Jerozolima jestesmy w stanie powalczyc(tam jakis remis) u nas musimy zrobic piekło ,nauczyc Zydow dopingu i bedzie dobrze.

Może Cię to zdziwi, ale podczas meczu w zeszłym sezonie Zagłębie-Steaua komentator tak ni z gruchy, ni z pietruchy powiedział, że najlepiej zarabiający piłkarz całej ligi rumuńskiej zarabia 300 tys € rocznie! Jest to chyba Dorin Goian. U nas taką kasę ma w kontrakcie Garguła, Cantoro dzięki regularnej grze i mistrzostwu z premiami zarobił też dobre 300 tys, Łobodziński ma także motywacyjny i może zarabiać max 320 tys. Głowacki 220 chyba będzie teraz zarabiał, Dolha od Lecha dostawał 200 tys € na stałych warunkach. Patrząc na to, że taka Steaua grała w półfinale Pucharu UEFA, gra dość regularnie w LM gdzie czasem nawet coś wygra jest dość dobrym wynikiem. Co prawda więcej wydają na piłkarzy, ale kontrakty mają podobne. Rumunia jest jeszcze bardziej zacofanym krajem niż Polska, a mimo to w piłkę potrafią tam grać. Ściągają Golańskich za 800 tys € i sprzedają z kilku milionowym zyskiem. My kiedyś też tak robiliśmy: Żurawski, Kosowski, Szymkowiak, Baszczyński czy Głowacki. Wszyscy wymienieni wyróżniali się w lidze i do nas trafili. Ceny za polskich piłkarzy są teraz wyższe, ale można więcej na nich zarobić. Nasza polityka transferowa wcale nie jest taka zła jak się wydaje. Złym przykładem kolejnym może być Barcelona która to po zajęciu miejsca na podium w lidze hiszpańskiej i odpadnięciu jedną bramką z późniejszym triumfatorem LM Manchesterem sprzedaję pół składu, robi kolosalne zmiany mówiąc, że całą drużyna jest do dupy. U nas po beznadziejnej grze i 8 miejscu w lidze ściągnięto z powrotem Kosowskiego i Boguskiego, zakupiono Jirsaka za 700 tys € i wzięto Niedzilana za darmo. Poza tym oczywiście nowy utytułowany i perspektywiczny trener i się opłaciło. Tak naprawdę Wisła nie potrzebuje rewulucji, a uzupełnień w składzie. Kilku rezerwowych, nowego bramkarza i na tym się kończy. Spójrzcie sobie na naszą pierwszą drużynę Pawełek-Piotr Brożek, Głowacki, Cleber, Baszczyński-Zieńczuk, Sobolewski, Cantoro(Jirsak), Łobodziński-Boguski(Niedzielan), Paweł Brożek. To wciąż jest najmocniejsza drużyna w Polsce. Ściągniemy niby tego Nei'a to trzeba będzie dać kogoś na ławkę z tej ostatniej trójki, bo przecież dać na ławkę zawodnika za 800 tys-1 mln € z kontraktem min. 250 tys € dać nie można. Choć w sumie w podobnej sytuacji jest Jirsak, ale to nasz jedyny rozgrywający.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.07.2008, 18:03
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Barreto spoznia sie 2 tygodnie i co xD

jajco ,zmieniły sie przepisy i ma/miał problemy z uzyskaniem wizy i pozwolenia na prace w Polsce
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 12.07.2008, 18:50

Claudinei Alexandre Aparecido --NEI

Wstawie sylwetke Nei`a ( jak juz jest bohaterem naszego forum)

Data urodzenia: 2 maj 1980
Miejsce urodzenia: Avare
Wzrost: 1,87m
Waga: 75kg

Kluby, mecze i bramki:

1999-2000 Gurani
2000-2001 Palmeiras "B"
2001-2002 Club Atletico Montenegro
2002-2004 S.C Olhanese 88 meczy 23 bramki
2005-2006 Moreirense 32 mecze 15 bramek
2006-2007 Naval de Maio 28 meczy 10 bramek
2007- CSKA Sofia 27 meczy 14 bramek

mijemy nadzieje że to bedzie nasz zawodnik i w tej ostatnije rubryce bedzie jak najwiecej goli.....
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.07.2008, 19:16
Ja tylko mam nadzieje, ze sprawa nie rozbije sie o 400 tys Euro. Bo naprawde 800 tys Euro, a 1,2 mln Euro to nie jest wielka roznica, a w zamian dostajemy sprawdzonego, swietnego napastnika, ktory sezon wczesniej byl w orbicie zainteresowan Betisu i Werderu. Licze, ze Bednarz nie bedzie zbyt dlugo sie targowal i ryzykowal, ze inny klub go podkupi. Naprawde nie warto za 400 tys...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 12.07.2008, 19:44
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko mam nadzieje, ze sprawa nie rozbije sie o 400 tys Euro. Bo naprawde 800 tys Euro, a 1,2 mln Euro to nie jest wielka roznica, a w zamian dostajemy sprawdzonego, swietnego napastnika, ktory sezon wczesniej byl w orbicie zainteresowan Betisu i Werderu. Licze, ze Bednarz nie bedzie zbyt dlugo sie targowal i ryzykowal, ze inny klub go podkupi. Naprawde nie warto za 400 tys...
no nie wiem czy 400 tys euro to tak mało - zwłaszcza dla naszego klubu.... ale jest szansa ze CSKA zejdzie z ceny do 1 miliona.... ale zgadzam sie z Tobą takiego napastnika nam trzeba i szkoda by było jak by poszło o kase... choc sie az zdziwiłem ze nasz klub daje 800 tys ( jesli to prawda).
Odpowiedz cytując
michalo28
Member

Od: 08.2004

Stary 12.07.2008, 20:37
A ja tak sie zastanawiam czy rzeczywiscie transfery sa tak na gwalt potrzebne. Jedynie z bramkarzem i napastnikiem sie moge zgodzic ewentualnie. Wiadomo Pawelek nieprzewidywalny i ogolnie do zmiany. Co do obrony to i tak nowy obronca (Hernani czy inny Jodlowiec) do pierwszego skladu nie wskoczy, a wiec mozna z tym transferem sie wstrzymac nawet do polowy sierpnia. W pomocy mamy blyskotliwego rozgrywajacego, ktory kosztowal 700 tysiecy ojro i mysle ze to bedzie jego sezon. W ataku mamy Andrzeja Niedzielana, nie gral caly sezon, czyli poniekad mozna go traktowac jako nowego zawodnika ;] Poza tym te gadki prezesa o braku wzmocnien sa tak smieszne, ze nie moga byc prawdziwe i sluza jako zaslona dymna.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 12.07.2008, 21:05
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
A ja tak sie zastanawiam czy rzeczywiscie transfery sa tak na gwalt potrzebne. Jedynie z bramkarzem i napastnikiem sie moge zgodzic ewentualnie. Wiadomo Pawelek nieprzewidywalny i ogolnie do zmiany. Co do obrony to i tak nowy obronca (Hernani czy inny Jodlowiec) do pierwszego skladu nie wskoczy, a wiec mozna z tym transferem sie wstrzymac nawet do polowy sierpnia. W pomocy mamy blyskotliwego rozgrywajacego, ktory kosztowal 700 tysiecy ojro i mysle ze to bedzie jego sezon. W ataku mamy Andrzeja Niedzielana, nie gral caly sezon, czyli poniekad mozna go traktowac jako nowego zawodnika ;] Poza tym te gadki prezesa o braku wzmocnien sa tak smieszne, ze nie moga byc prawdziwe i sluza jako zaslona dymna.
Potrzebne, ponieważ 11, czy nawet 16 piłkarzami nic nie zdobędziesz. Nie muszą być to wielkie wzmocnienia, jednak powinni być to wartościowi zmiennicy.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.07.2008, 21:10
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
Jak chcesz to się zastanawiaj. Zaczni od tego: co będzie gdy złapią kontuzję lub wykartkują Clebera, Głowę, czy Łobo? Na większość pozycji nie mamy wartościowych zmienników. Każdemu może się zdarzyć kontuzja, kartki, słabsza forma i co wtedy?
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.07.2008, 21:21
Michalo28, wzmocnienia są potrzebne. Zwłaszcza, że np Głowacki, Niedzialan to, bądźmy szczerzy, "szroty", zawodnicy bardzo podatni na kontuzje. Taki przykład: mamy obecny stan kadrowy, 3 dni przed Beitarem Arek wyklucza sie z gry podczas treningu (odpukać). Jak wówczas widzisz linię obrony ? Generalnie każda kombinacja nie napawała by optymizmem i wróżyła niezłe show pod bramką Pawełka...
Odpowiedz cytując
gniady_lopez
Banita

Stary 12.07.2008, 21:25
A nie moglibyśmy sie pokusić o Michała Janotę?

Panie Skorża, wiemy że jest pan wielkim trenerem z silną osobowością. Szanujemy Pana.
Lecz jest ktoś kto Pana nie szanuje, Pana pracy, Pana drużyny, czyli owoców swojej pracy. Nie traktuje poważnie celów i osągnięć. To Zarząd klubu, to Dyrektor Sportowy i być może Właściciel.

Dla mnie to poważny powód by przeprowadzić z nimi męską rozmowę o koniecznych wzmocnieniach. Nie można tak nie szanować czyichś celów, marnować lata pracy, lekceważyć potencjał. Proszę się zwrócić o to co się Panu należy i co nam Kibicom sie należy. Wzmocnienia są konieczne. Będziemy sie ubiegali o występy w Lidze Mistrzów.
Proszę to przemyśleć..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów