The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.05.2010, 14:16
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Słuszna uwaga: SA. Co nie zmienia nic w sytuacji jaką opisałem. Napisałem dlaczego nie zamieniają tego na wkład i de facto dlaczego opłaca się prolongować wierzytelność. Co się w tym nie zgadza? Po prostu Cupiał to nie dobry wujek, a cwany biznesmen. Gdyby chciał być takowym to dokonałby konwersji wierzytelności na dług i byłby udziałowcem (znaczy Telefonika SA by była bezpośrednio). Ale on woli trzymać Wisłę SA pożyczką. Przez co tak naprawdę na bilansie widnieje non stop debet i co roku walka idzie o dochody przewyższające pasywa spólki.Czyli głownie pożyczkę. Taki księgowy zabieg na papierze. W sytuacji owej konwersji długu nagle by się okazało (także na papierze) ze Wisła SA osiągneła niesamowitą rentowność.
Zatem w skrócie: lewa kieszeń spodni Cupiała jest winna prawej.
Telefomika jako posiadać 100% akcji jest bezpośrednim udziałowcem Wisła SA. Nie rozumiem teraz Twojego postu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.05.2010, 15:05
Telefonika SA---100% Cupiał
Wisła SA---100 % Telefonika SA
Reasumując: Wisła to Cupiał. Uprościłem schemat.

Natomiast przepraszam IT ale ja myśle za bardzo w przód i dlatego tak ująłem sprawę. Ogólnie to sytuacja Wisły jest kiepska."Widzimisie" Cupiała decyduje o wszystkim.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 25.05.2010, 15:37
Telefonika SA---100% Cupiał
Wisła SA---100 % Telefonika SA
Reasumując: Wisła to Cupiał. Uprościłem schemat.

Natomiast przepraszam IT ale ja myśle za bardzo w przód i dlatego tak ująłem sprawę. Ogólnie to sytuacja Wisły jest kiepska."Widzimisie" Cupiała decyduje o wszystkim.
To to ja wiem.
Chodzi mi o ten fragment:

"...być takowym to dokonałby konwersji wierzytelności na dług i byłby udziałowcem (znaczy Telefonika SA by była bezpośrednio)."

Napisałeś "była by". Przecież teraz już jest.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 25.05.2010, 16:18
morgenes napisał(a):Wyświetl post
To to ja wiem.
Chodzi mi o ten fragment:

"...być takowym to dokonałby konwersji wierzytelności na dług i byłby udziałowcem (znaczy Telefonika SA by była bezpośrednio)."

Napisałeś "była by". Przecież teraz już jest.
Zgadza się. Chodziło mi o to ze była by w większym stopniu(po podniesieniu kapitału). Pewne rzeczy "przetrybiłem"w myślach,a nie przelałem ich na klawiaturę.
Odpowiedz cytując
MrÓwA_1906
ULTRA WISŁA

Stary 25.05.2010, 19:10
jak coś to tu macie opinie biełego rewidenta na temat Wisły:
http://www.sendspace.pl/file/49b07f22453373006b204bb
Legii oraz Lecha
http://www.sendspace.pl/file/2753a9a79c4bd8192e6686e
http://www.sendspace.pl/file/4b3ebd697aca83a9e247597

opinie są z Monitora Polskiego B na 31.12.2008 r.
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.05.2010, 19:56
Zgadza się. Chodziło mi o to ze była by w większym stopniu(po podniesieniu kapitału). Pewne rzeczy "przetrybiłem"w myślach,a nie przelałem ich na klawiaturę.
nie rozumiem jak można być udziałowcem "w większym stopniu" skoro jest się już udziałowcem w 100%.
Przecież nawet po podwyższeniu kapitału o 100% Telefonika nie będzie udziałowcem w 200%
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.05.2010, 20:07
MrÓwA_1906 napisał(a):Wyświetl post
jak coś to tu macie opinie biełego rewidenta na temat Wisły:
http://www.sendspace.pl/file/49b07f22453373006b204bb
Legii oraz Lecha
http://www.sendspace.pl/file/2753a9a79c4bd8192e6686e
http://www.sendspace.pl/file/4b3ebd697aca83a9e247597

opinie są z Monitora Polskiego B na 31.12.2008 r.
O...super.
Za parę miesięcy powinno być aktualne, to jeśli się da, to też proszę wrzucić

Poza wieloma istotnymi informacjami, rozbawiła mnie część sprawozdania Wisły i Legii.
Wisły - 2b, str. 3 - od słów "obecny światowy kryzys", Legii - 2f, str. 2 i 3 - od słów "obecny światowy kryzys" dla odmiany ))
Chyba ci sami gości z PriceaterhouseCoopers ją przygotowywali
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.05.2010, 22:53
Wisla jest w tej chwili w beznadziejnej sytuacji bo jeszce pare lat temu jak sprzedawno to kupowano a od duzszego czasu juz tylko sprzedajemy .Nikt tak naprawde oprocz Marcelo nie gwarantuje nam zadnych pieniedzy ktore mozna by przeznaczyc na nowych zawodnikow.Jestesmy wiec w kropce bo teraz zeby kogos dobrze sprzedac to trzeba kupic a kasa pusta,wychowankow tez nie ma.....ale jak to sie mowi jak sobie poscielisz,tak sie wyśpisz...
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 26.05.2010, 09:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie rozumiem jak można być udziałowcem "w większym stopniu" skoro jest się już udziałowcem w 100%.
Przecież nawet po podwyższeniu kapitału o 100% Telefonika nie będzie udziałowcem w 200%
Można być udziąlowcem 100% w SA z kapitałem zakładowym 60 mln złotych, a mozna być udziąłowcem w 100% w SA o kapitale zakładowym 80 mln. Dalej jestes udziałowcem w tym samym procencie tylko, że twój udział jest większy.
Odpowiedz cytując
cisse1906
Member

Od: 05.2010

Stary 26.05.2010, 10:07
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nikt tak naprawde oprocz Marcelo nie gwarantuje nam zadnych pieniedzy ktore mozna by przeznaczyc na nowych zawodnikow
jeszcze nie wiadomo, albo ja nie wiem, jak z klauzulą odejścia Marcelo.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 26.05.2010, 10:47
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Ale w jakim stopniu kasa klubu jest zależna od Telefoniki? Może max 25%.
Klub od dłuższego czasu finansuje się sam. Największe przychody są z praw telewizyjnych, kasy z Canal +, transferów i biletów. Cupiał od dawna nie finansuje Wisły, no może w niewielkim procencie, za logo TF na koszulkach (chyba).

A o czym my tu od dawna mówimy? Że Cupiał nie daje kasy na Wisłę, tak?
Nie bardzo rozumie twój sposób myślenia.
Niby zgadzasz się ze stwierdzeniem ,ze klub jest Cupiała ale poddajesz to pod wątpliwość.
Mnie przynajmniej się wydaje ,ze jak ktoś jest czegoś właścicielem to dotyczą go zarówno przychody jak i rozchody.
Można oczywiście nie zgadzać się ze sposobem prowadzenia klubu ale tak a nie inaczej życzy sobie właściciel.
Dla mnie osobiście nie ma żadnego długu klubu a jest tylko wkład właściciela w prowadzony interes.
Czy to jest dobrze prowadzony interes ?
Ciężko wyczuć ,nigdy nie byłem właścicielem klubu i przypuszczam że nikt z to piszących też nie.
Mogę tylko przypuszczać ,ze za 8-9 mil € w budżecie Europy się nie zwojuje.

Najważniejsza sprawą w tej chwili jest maksymalne zapełnienie stadionu - to jet sposób na pozyskanie sponsorów ,reklamodawców i zainteresowanie klubem.
Za tym idzie większa kasa i lepszy skład personalny drużyny.
Oczywiście ludzie kupują bilety,karnety bo chcą kogoś sensownego zobaczyć dlatego tak ważne jest zadanie dla ludzi zajmujących się marketingiem.
Bez ludzi na stadionie na dłuższą metę nie da się osiągnąć sukcesu (Groclin,Amica).
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:16
Nie jestem adwokatem morgenesa, ale jeżeli zrozumiałem to dobrze: TF nie ma realnego wplywu na źródła finasowania. Nie chodzi o KONTROLĘ nad nimi tylko na realne wpływy. One w wg morgenesa w 75% opierając się na zewnętrznych źro9dłach finasowania jakimi śa wpływy z praw TV czy z biletów. Na takie dochody TF nie ma żadnego wpływu, bo nei zależa od jej woli. Ale niech sie wypowie morgenes czy o to mu chodziło.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 26.05.2010, 11:49
Nie jestem adwokatem morgenesa, ale jeżeli zrozumiałem to dobrze: TF nie ma realnego wplywu na źródła finasowania. Nie chodzi o KONTROLĘ nad nimi tylko na realne wpływy. One w wg morgenesa w 75% opierając się na zewnętrznych źro9dłach finasowania jakimi śa wpływy z praw TV czy z biletów. Na takie dochody TF nie ma żadnego wpływu, bo nei zależa od jej woli. Ale niech sie wypowie morgenes czy o to mu chodziło.
Oczywiście że zródła finansowania pochodzą z w/w wpływów ,co wiecej TF pewnie nie płaciłaby nawet za reklamę na koszulkach gdyby pozostała na nich firma bukmacherska ,co nie zmienia faktu kto jest właścicielem a to on decyduje co robi z własną kasą.On może nawet pieniądze z TV z Ekstraklasy czy innych wpływów przegrać w kasynie.
Oczywiście to się nam może nie podobać ,ale właściciel ma swoje prawa.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 26.05.2010, 12:11
kristos napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że zródła finansowania pochodzą z w/w wpływów ,co wiecej TF pewnie nie płaciłaby nawet za reklamę na koszulkach gdyby pozostała na nich firma bukmacherska ,co nie zmienia faktu kto jest właścicielem a to on decyduje co robi z własną kasą.On może nawet pieniądze z TV z Ekstraklasy czy innych wpływów przegrać w kasynie.
Oczywiście to się nam może nie podobać ,ale właściciel ma swoje prawa.
Problemem Polski jest to że w tym kraju wszyscy znają sie na leczeniu, prawie i budowaniu ;-)
TF nie może przegrac w kasynie, bo nie jest to majątek Telefoniki, ale społki, której jest udziałowcem. I jako taki podlega kontroli ze strony biegłych rewidentów i poniekąd także kontroli wierzycieli.Spólka Wisła SA nie może wydawac pieniedzy niezgodnie z zasadami prawidłowego gospodarowania, bo inaczej odpowiadałaby za szkody wyrządzone w ten sposób i naraziłaby sie na odpowiedzialność. Także karną.. Dlatego piszemy tu w jaki sposób chcą ewantualnie wycofac się z inwestycji. Gdyby bylo to takie proste jak ty uważasz, to podjechałby Cupiał z walizka do banku wziął kasę i oglosił likwidację. A tak się na szczęście nie da.
Co do kontroli wpływów. Tu chodzi o to, że TF nie ma wpływu na to czy w danym roku wpłynie 10mln z TV czy 5mln.Czy w danym roku Wisła dostanie za 1.miejsce tabeli, albo za 15.miejsce tabeli.Czy Wisła awansuje do LM i dostanie 5 mln euro czy nie awansuje i dostanie 1 mln.
Zanim przystapisz do dyskusji odrób prawo handlowe, bo opowiadasz herezje i tyle.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 26.05.2010 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 26.05.2010, 12:30
Problemem Polski jest to że w tym kraju wszyscy znają sie na leczeniu, prawie i budowaniu ;-)
TF nie może przegrac w kasynie, bo nie jest to majątek Telefoniki, ale społki, której jest udziałowcem. I jako taki podlega kontroli ze strony biegłych rewidentów i poniekąd także kontroli wierzycieli.Spólka Wisła SA nie może wydawac pieniedzy niezgodnie z zasadami prawidłowego gospodarowania, bo inaczej odpowiadałaby za szkody wyrządzone w ten sposób i naraziłaby sie na odpowiedzialność. Także karną.. Dlatego piszemy tu w jaki sposób chcą ewantualnie wycofac się z inwestycji. Gdyby bylo to takie proste jak ty uważasz, to podjechałby Cupiał z walizka do banku wziął kasę i oglosił likwidację. A tak się na szczęście nie da.
Co do kontroli wpływów. Tu chodzi o to, że TF nie ma wpływu na to czy w danym roku wpłynie 10mln z TV czy 5mln.Czy w danym roku Wisła dostanie za 1.miejsce tabeli, albo za 15.miejsce tabeli.Czy Wisła awansuje do LM i dostanie 5 mln euro czy nie awansuje i dostanie 1 mln.
Zanim przystapisz do dyskusji odrób prawo handlowe, bo opowiadasz herezje i tyle.
Szkoda naszej dyskusji ,jesli wszystko co piszę bierzesz dosłownie....
Było mi miło.
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.05.2010, 14:11
Ma ktoś może jakieś informacje na temat wysokości ostatniego kontraktu Cannavaro w Juve ?
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 27.05.2010, 15:25
Uważam, że wszyscy powinni zebrać się razem przy jednym stole i należy ujednolić herb jak to jest w każdym cywilizowanym klubie. Przychody z tyłułu pamiątek itp na pewno zwiekszyłby się do tego zlikwidowana by podział pomiędzy kibicami. Nie wiem jak to powinno wyglądać uważam że należy to w końcu zrobić.
Odpowiedz cytując
fazior2k
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 28.05.2010, 07:05
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Nikt tak naprawde oprocz Marcelo nie gwarantuje nam zadnych pieniedzy ...
Hmm szczerze powiedziawszy wg mnie Malecki w tym momencie przedstawia wieksza wartosc, a jesli zagra jesien tak jak zeszly sezon to pojdzie drozej niz chca za Lewandowskiego dac.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.05.2010, 07:54
fazior2k napisał(a):Wyświetl post
Hmm szczerze powiedziawszy wg mnie Malecki w tym momencie przedstawia wieksza wartosc, a jesli zagra jesien tak jak zeszly sezon to pojdzie drozej niz chca za Lewandowskiego dac.
Proszę cię...
Niech Małecki ustrzeli cokolwiek rywalowi lepszemu niż średniak ligowy, to pogadamy.

Lewandowski to mimo wszysto klasa wyżej. Marcelo również.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 28.05.2010, 08:46
Dokładnie o to. Że funkcjonowanie kluby nie opiera się o pieniądze z TF, jeśłi już, to w niewielkim stopniu: około 25% budżetu. Ale i te 25% to nie są prywatne inwestycje Cupiała (lub -jak rozumują niektórzy - jego "dokładanie"), lecz wpłaty TF z tytułu wykupu reklam na koszulkach.
A to oznacza, że gdyby Wisła znalazła innego reklamodawcę, który zabezpieczyłby taką lub wyższą kwotę, TF nie musiała by płacić NIC. Ewentualnie jakieś grosze za reklamę na bandach. I tak w ostatnich latach często bywało.

To jest uniezależnienie się finansowe od TF.

Dlatego nie ma czegoś takiego, jak: "Cupiał da kasę na transfery", albo "Cupiał odkręci kurek z pieniędzmi". Kurek to on może sobie w wannie odkręcić.
TF, chcąc dać dodatkowe pieniądze, musi wybrać którąś z oficjalnych, prawnych dróg przewidzianych w kodeksie spółek handlowych: albo następna pożyczka, albo podniesienie kapitału, sprzedaż akcji... To jest SA, tu nie można sobie ot tak zakręcać lub odkręcać jakieś kurki.
Ostatnio edytowane przez willow : 28.05.2010 o godz. 08:51.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.05.2010, 09:28
Cytat:
Panowie zacznijmy od tego że nasz dług wobec TF to dług wirtualny bo tak naprawdę jest to dług wobec Bossa. Tych jakże ciekawych czasach sytuacja wokół TSW jest trochę inna ze względu na duże problemy telefoniki i myślę że w tym momencie Boss nie bardzo ma czas ani głowę do zajmowania się Wisłą. I tu widzę pewnego rodzaju cień czas dla pomysłu Basałaja jako że jest on zaufanym/znajomym Cupiała to ma trochę większy kredyt zaufania. I myślę że próba uniezależnienia teraz Wisły całkowicie od zarządu TF(nie Bogusława) jest możliwa (nie zbyt ale jednak). Jeżeli Basałaj by przekonał Cupiała w ten sposób że przedstawia mu sprawę tak:
1. Robimy nową RN ludźmi z branży(bez tych figurantów, księgowych i ludzi którym na Wiśle po prostu nei zależy) + Basałaj i oni odpowiadają tylko przed bogiem (tu miejsce Bossa)
2. Szefie robimy małe dofinansowanie Wisły konkretna kwota na jakieś transfery plus porządku strukturalne. I w tym momencie jest to ostatnia kasa ekstra przekazana Wiśle (zostają te ewentualne pieniądze za tzw reklamę w stopniu takim samym bądź mniejszą) I od tego czasu istnieje w pełni profesjonalny struktury klubowe odpowiedzialne za Finanse i Marketing(wg mnie najważniejsze działy związana z poza sportową częścią klubu) Klub zaczyna działać tylko na bazie swojego bilansu. Ewentualne ekstra pieniądze zależeć będą od twojego humoru szefie.
3. Rozliczenie po dwóch latach. Wyciągniecie wniosków kontynuacja planu inna opcja nie znana.
4. Nowa struktura pionu sportowego oparta o PROFESJONALISTÓW a nie pseudo znawców sportowych z ( no właśnie nie wiadomo z kąd)
I tak Basałaj umawia się że potrzebuje czasu jakiegoś małego wsparcia na początek. I dysponuje tym co dostał żeby stworzyć profesjonalny klub odpowiadając tylko przez Bogusławem a nie jakimiś leszczami z TF. I do niego i nowej RN należą decyzje co zrobić z pieniędzmi uzyskanymi z reklam, marketingu i ze stadionu. Od strony Cupiała sytuacja wygląda tak jego zaufany człowiek, rozmawia tylko z jedna osobą ewentualne konsekwencje wobec konkretnej persony, wie ile kasy włożył i na co, rozlicza z tego co będzie za dwa lata konkretnych wyników. I w tym momencie Boss spokojnie zajmuje się problemami TF.

I ja bym tak to widział, no cóż ale ja chyba jestem niepoprawnym optymistą
Zacznijmy od tego że, dług Wisły wobec spółki Telefonika istnieje bo TS Wisła Kraków dostawało regularnie pożyczki od "Telefoniki" pozostaje mieć nadzieje iż w przypadku dobrego wyniku sportowego właściciel Telefoniki umoży dług.
1. Zgadzam się powinna powstać nowa rada nadzorcza. Jej Prezesem powinien być Bogusław Cupiał, a także po 2 niezależnych specjalistów w zakresie finansów oraz zarządzania i marketingu. Prezesem zostaje zaufany człowiek Boss'a.
2. Prezes dostaje cele do zrealizowania i określony czas na jego wykonanie (powiedzmy 2 lata). Oczywiście celami Wiłśy byłoby odzyskanie mistrzostwa już w najbliższym sezonie, następnie jego obrona. A także na dobry początek faza grupowa Ligi Europejskiej, a w kolejnym sezonie spełnienie marzeń Boss'a-awans do fazy grupowej ligi Mistrzów. Oczywiście Wisła zawsze powinna walczyć o wszystko więc niejako po drodze powinna zdobyc przynajmniej jeden Puchar Polski i jeden Super Puchar Polski.
3. Prezes tworzy od nowa pion organizacyjny. Dobiera kompetentnych ludzi na stanowiska dyrektora do spraw: finansowych, marketingu, administracji, sportowych (na satanowisku dyrektora wykonawczego mamy już zatrudnioną odpowiednia osobe-Jakuba Jarosza)
4. Prezes wraz z dyrektorem wykonawczym zatrudniają kompetentną osobe na stanowisko dyrektora sportowego. Cała trójka tworzy pion sportowy, poczynając od sztabu medycznego szkoleniowego pierwszej drużyny przez drużynę Młodej Ekstraklasy po grupy młodzieżowe. Następnie tworzy zalążek sieci skautingu oraz stara się stworzyć ośrodek treningowy na poziome europejskim...
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.06.2010, 07:33
Jasne, czekajmy z nowym prezesem i zarządem. Nie ma się co spieszyć. Z resztą widać jak na dłoni, że nasi konkurenci grzecznie na nas czekają i absolutnie nie zamierzają podkupić zawodników, którymi się interesujemy (Nowak, Sadlok, Sobiech).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
someonewisp
Banita

Od: 09.2009

Stary 01.06.2010, 07:48
Jasne. Po co się martwić? Może zacznijmy budowę drużyny od przyszłego sezonu? Sprzedajmy Głowackiego, Marcelo, Brożków i Małeckiego. A co tam może również i Boguskiego. Czym się tu przejmować?

ps.
Ja mam dość Cupiała. Gdybym spotkał go na ulicy to bym mu wygarnął co myślę o tym wyrośniętym dziecku...
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 01.06.2010, 08:29
someonewisp napisał(a):Wyświetl post
ps.
Ja mam dość Cupiała. Gdybym spotkał go na ulicy to bym mu wygarnął co myślę o tym wyrośniętym dziecku...
To raczej za szybko, to się nie stanie
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.06.2010, 09:36
Cytat:
To raczej za szybko, to się nie stanie
Pewnie sie nigdy nie stanie ale ma chlop racje. To nie jest profesjonalizm tylko dziecinada. Dla naszego szefa chyba nie istnieje pojecie czasu i tak to wszystko sobie odwlekamy. Stadion budujemy w nieskonczonosc (Bógu dzieki za Euro), druzyne budujemy juz kilka lat. Prezesa przyjdzie czas oglosic, bramkarza tez kiedys znajdziemy bo co to jest 2 lata szukania, stadion rozreklamujemy, jak w polowie lipca zaczniemy reklamowac to spokojnie powinno sie na kazdym meczu 30 tys ludzi znalezc. Kazdy kibic mialby wiecej checi do "poukladania" ego klubu niz nasz wlasciciel klubu :(
I prosze mi nie mowic ze narzekam, bo generalnie nie lubie tego i tych placzow na forum ale wskazcie mi 3 rzeczy ktore na chwile obecna sa na plus w klubie...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.06.2010, 19:06
Tak gwoli ścisłości, warto przypomnieć, że:
- nie wiemy, kto jest prezesem klubu (prezesa w zasadzie nie ma)
- nie wiemy, czy na pewno gramy przy R22 i na jakich zasadach
- nie wiemy, kto jest trenerem na przyszły sezon (nie było oficjalnej deklaracji, że Kasperczak zostaje)
- nie wiemy, kto będzie stał w bramce (Juszczykowi skończyła się właśnie umowa, Pawełek kontuzjowany - zostaje nieopierzony Kurto - jeśli nadal ma kontrakt)
- nie wiemy, kto jest sponsorem generalnym klubu

Przecież to nawet Basil Fawlty miał w swoim hotelu większy porządek.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
vilgefortis
Member

Od: 05.2005

Stary 01.06.2010, 19:32
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Basil miał przynajmniej Manuela, w Wiśle nawet kogoś takiego nie ma
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 01.06.2010, 19:35
Jak ktoś chce sobie pooglądać tego bramkarza z Kostaryki (a przy okazji Diaza też) to tu leci mecz na żywo Szwajcaria - Kostaryka: http://www.iraqgoals.tv/ch2.html
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.06.2010, 20:13
Jak twierdzi Maci0s cos sie dzieje w sprawie Sadloka oby sie to sprawdzilo
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.06.2010, 20:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak gwoli ścisłości, warto przypomnieć, że:
- nie wiemy, kto jest prezesem klubu (prezesa w zasadzie nie ma)
- nie wiemy, czy na pewno gramy przy R22 i na jakich zasadach
- nie wiemy, kto jest trenerem na przyszły sezon (nie było oficjalnej deklaracji, że Kasperczak zostaje)
- nie wiemy, kto będzie stał w bramce (Juszczykowi skończyła się właśnie umowa, Pawełek kontuzjowany - zostaje nieopierzony Kurto - jeśli nadal ma kontrakt)
- nie wiemy, kto jest sponsorem generalnym klubu

Z tego co wynikało z mojej szybkiej wymiany zdań z nim ostatnio to skończyła mu się umowa (mogłam coś źle zrozumieć,ale wątpie).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów