|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Telefonika SA---100% Cupiał
Wisła SA---100 % Telefonika SA Reasumując: Wisła to Cupiał. Uprościłem schemat. Natomiast przepraszam IT ale ja myśle za bardzo w przód i dlatego tak ująłem sprawę. Ogólnie to sytuacja Wisły jest kiepska."Widzimisie" Cupiała decyduje o wszystkim. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Chodzi mi o ten fragment: "...być takowym to dokonałby konwersji wierzytelności na dług i byłby udziałowcem (znaczy Telefonika SA by była bezpośrednio)." Napisałeś "była by". Przecież teraz już jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadza się. Chodziło mi o to ze była by w większym stopniu(po podniesieniu kapitału). Pewne rzeczy "przetrybiłem"w myślach,a nie przelałem ich na klawiaturę.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
jak coś to tu macie opinie biełego rewidenta na temat Wisły:
http://www.sendspace.pl/file/49b07f22453373006b204bb Legii oraz Lecha http://www.sendspace.pl/file/2753a9a79c4bd8192e6686e http://www.sendspace.pl/file/4b3ebd697aca83a9e247597 opinie są z Monitora Polskiego B na 31.12.2008 r. ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przecież nawet po podwyższeniu kapitału o 100% Telefonika nie będzie udziałowcem w 200% |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Za parę miesięcy powinno być aktualne, to jeśli się da, to też proszę wrzucić Poza wieloma istotnymi informacjami, rozbawiła mnie część sprawozdania Wisły i Legii. Wisły - 2b, str. 3 - od słów "obecny światowy kryzys", Legii - 2f, str. 2 i 3 - od słów "obecny światowy kryzys" dla odmiany ))Chyba ci sami gości z PriceaterhouseCoopers ją przygotowywali ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Wisla jest w tej chwili w beznadziejnej sytuacji bo jeszce pare lat temu jak sprzedawno to kupowano a od duzszego czasu juz tylko sprzedajemy .Nikt tak naprawde oprocz Marcelo nie gwarantuje nam zadnych pieniedzy ktore mozna by przeznaczyc na nowych zawodnikow.Jestesmy wiec w kropce bo teraz zeby kogos dobrze sprzedac to trzeba kupic a kasa pusta,wychowankow tez nie ma.....ale jak to sie mowi jak sobie poscielisz,tak sie wyśpisz...
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Można być udziąlowcem 100% w SA z kapitałem zakładowym 60 mln złotych, a mozna być udziąłowcem w 100% w SA o kapitale zakładowym 80 mln. Dalej jestes udziałowcem w tym samym procencie tylko, że twój udział jest większy.
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niby zgadzasz się ze stwierdzeniem ,ze klub jest Cupiała ale poddajesz to pod wątpliwość. Mnie przynajmniej się wydaje ,ze jak ktoś jest czegoś właścicielem to dotyczą go zarówno przychody jak i rozchody. Można oczywiście nie zgadzać się ze sposobem prowadzenia klubu ale tak a nie inaczej życzy sobie właściciel. Dla mnie osobiście nie ma żadnego długu klubu a jest tylko wkład właściciela w prowadzony interes. Czy to jest dobrze prowadzony interes ? Ciężko wyczuć ,nigdy nie byłem właścicielem klubu i przypuszczam że nikt z to piszących też nie. Mogę tylko przypuszczać ,ze za 8-9 mil € w budżecie Europy się nie zwojuje. Najważniejsza sprawą w tej chwili jest maksymalne zapełnienie stadionu - to jet sposób na pozyskanie sponsorów ,reklamodawców i zainteresowanie klubem. Za tym idzie większa kasa i lepszy skład personalny drużyny. Oczywiście ludzie kupują bilety,karnety bo chcą kogoś sensownego zobaczyć dlatego tak ważne jest zadanie dla ludzi zajmujących się marketingiem. Bez ludzi na stadionie na dłuższą metę nie da się osiągnąć sukcesu (Groclin,Amica). ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie jestem adwokatem morgenesa, ale jeżeli zrozumiałem to dobrze: TF nie ma realnego wplywu na źródła finasowania. Nie chodzi o KONTROLĘ nad nimi tylko na realne wpływy. One w wg morgenesa w 75% opierając się na zewnętrznych źro9dłach finasowania jakimi śa wpływy z praw TV czy z biletów. Na takie dochody TF nie ma żadnego wpływu, bo nei zależa od jej woli. Ale niech sie wypowie morgenes czy o to mu chodziło.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Oczywiście to się nam może nie podobać ,ale właściciel ma swoje prawa. ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
TF nie może przegrac w kasynie, bo nie jest to majątek Telefoniki, ale społki, której jest udziałowcem. I jako taki podlega kontroli ze strony biegłych rewidentów i poniekąd także kontroli wierzycieli.Spólka Wisła SA nie może wydawac pieniedzy niezgodnie z zasadami prawidłowego gospodarowania, bo inaczej odpowiadałaby za szkody wyrządzone w ten sposób i naraziłaby sie na odpowiedzialność. Także karną.. Dlatego piszemy tu w jaki sposób chcą ewantualnie wycofac się z inwestycji. Gdyby bylo to takie proste jak ty uważasz, to podjechałby Cupiał z walizka do banku wziął kasę i oglosił likwidację. A tak się na szczęście nie da. Co do kontroli wpływów. Tu chodzi o to, że TF nie ma wpływu na to czy w danym roku wpłynie 10mln z TV czy 5mln.Czy w danym roku Wisła dostanie za 1.miejsce tabeli, albo za 15.miejsce tabeli.Czy Wisła awansuje do LM i dostanie 5 mln euro czy nie awansuje i dostanie 1 mln. Zanim przystapisz do dyskusji odrób prawo handlowe, bo opowiadasz herezje i tyle.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 26.05.2010 o godz. 12:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Było mi miło. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ma ktoś może jakieś informacje na temat wysokości ostatniego kontraktu Cannavaro w Juve ?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Uważam, że wszyscy powinni zebrać się razem przy jednym stole i należy ujednolić herb jak to jest w każdym cywilizowanym klubie. Przychody z tyłułu pamiątek itp na pewno zwiekszyłby się do tego zlikwidowana by podział pomiędzy kibicami. Nie wiem jak to powinno wyglądać uważam że należy to w końcu zrobić.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Niech Małecki ustrzeli cokolwiek rywalowi lepszemu niż średniak ligowy, to pogadamy. Lewandowski to mimo wszysto klasa wyżej. Marcelo również. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
A to oznacza, że gdyby Wisła znalazła innego reklamodawcę, który zabezpieczyłby taką lub wyższą kwotę, TF nie musiała by płacić NIC. Ewentualnie jakieś grosze za reklamę na bandach. I tak w ostatnich latach często bywało. To jest uniezależnienie się finansowe od TF. Dlatego nie ma czegoś takiego, jak: "Cupiał da kasę na transfery", albo "Cupiał odkręci kurek z pieniędzmi". Kurek to on może sobie w wannie odkręcić. TF, chcąc dać dodatkowe pieniądze, musi wybrać którąś z oficjalnych, prawnych dróg przewidzianych w kodeksie spółek handlowych: albo następna pożyczka, albo podniesienie kapitału, sprzedaż akcji... To jest SA, tu nie można sobie ot tak zakręcać lub odkręcać jakieś kurki.
Ostatnio edytowane przez willow : 28.05.2010 o godz. 08:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Cytat:
1. Zgadzam się powinna powstać nowa rada nadzorcza. Jej Prezesem powinien być Bogusław Cupiał, a także po 2 niezależnych specjalistów w zakresie finansów oraz zarządzania i marketingu. Prezesem zostaje zaufany człowiek Boss'a. 2. Prezes dostaje cele do zrealizowania i określony czas na jego wykonanie (powiedzmy 2 lata). Oczywiście celami Wiłśy byłoby odzyskanie mistrzostwa już w najbliższym sezonie, następnie jego obrona. A także na dobry początek faza grupowa Ligi Europejskiej, a w kolejnym sezonie spełnienie marzeń Boss'a-awans do fazy grupowej ligi Mistrzów. Oczywiście Wisła zawsze powinna walczyć o wszystko więc niejako po drodze powinna zdobyc przynajmniej jeden Puchar Polski i jeden Super Puchar Polski. 3. Prezes tworzy od nowa pion organizacyjny. Dobiera kompetentnych ludzi na stanowiska dyrektora do spraw: finansowych, marketingu, administracji, sportowych (na satanowisku dyrektora wykonawczego mamy już zatrudnioną odpowiednia osobe-Jakuba Jarosza) 4. Prezes wraz z dyrektorem wykonawczym zatrudniają kompetentną osobe na stanowisko dyrektora sportowego. Cała trójka tworzy pion sportowy, poczynając od sztabu medycznego szkoleniowego pierwszej drużyny przez drużynę Młodej Ekstraklasy po grupy młodzieżowe. Następnie tworzy zalążek sieci skautingu oraz stara się stworzyć ośrodek treningowy na poziome europejskim... |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jasne, czekajmy z nowym prezesem i zarządem. Nie ma się co spieszyć. Z resztą widać jak na dłoni, że nasi konkurenci grzecznie na nas czekają i absolutnie nie zamierzają podkupić zawodników, którymi się interesujemy (Nowak, Sadlok, Sobiech).
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Jasne. Po co się martwić? Może zacznijmy budowę drużyny od przyszłego sezonu? Sprzedajmy Głowackiego, Marcelo, Brożków i Małeckiego. A co tam może również i Boguskiego. Czym się tu przejmować?
ps. Ja mam dość Cupiała. Gdybym spotkał go na ulicy to bym mu wygarnął co myślę o tym wyrośniętym dziecku... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() ![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Cytat:
I prosze mi nie mowic ze narzekam, bo generalnie nie lubie tego i tych placzow na forum ale wskazcie mi 3 rzeczy ktore na chwile obecna sa na plus w klubie... ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tak gwoli ścisłości, warto przypomnieć, że:
- nie wiemy, kto jest prezesem klubu (prezesa w zasadzie nie ma) - nie wiemy, czy na pewno gramy przy R22 i na jakich zasadach - nie wiemy, kto jest trenerem na przyszły sezon (nie było oficjalnej deklaracji, że Kasperczak zostaje) - nie wiemy, kto będzie stał w bramce (Juszczykowi skończyła się właśnie umowa, Pawełek kontuzjowany - zostaje nieopierzony Kurto - jeśli nadal ma kontrakt) - nie wiemy, kto jest sponsorem generalnym klubu Przecież to nawet Basil Fawlty miał w swoim hotelu większy porządek. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Jak ktoś chce sobie pooglądać tego bramkarza z Kostaryki (a przy okazji Diaza też) to tu leci mecz na żywo Szwajcaria - Kostaryka: http://www.iraqgoals.tv/ch2.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak twierdzi Maci0s cos sie dzieje w sprawie Sadloka oby sie to sprawdzilo
|
|