The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.08.2023, 07:11
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi, ze nikt nie bierze pod uwage jednej opcji. Sobol wylatuje, co zostalo zakomunikowane druzynie i Sobolowi juz przed wczorajszym meczem
Ponieważ to by było działanie racjonalne, pozbawione emocji i oparte na liczbach. Wbrew temu co próbuje opowiadać Królewski - u nas liczą się PR i narracja.
5:1 uchroni go pewnie przed zwolnieniem nawet po w.......u z Miedzią, Sobolewski wyleci jak sytuacja stanie się dramatyczna.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.08.2023, 07:26
Arka była wczoraj beznadziejna, nie wiem na ile w tym zasługi Wisły - bo przede wszystkim świnka nie wykazała się niezbędną w meczu z nami agresywnością. Wobec tego nasze Hiszpany grały to, co lubią.
Ja bym mimo wszystko Sobolenkę pogonił - chłop żyje w swoim świecie, czego dał wyraz na konferencji prasowej.
Poza tym Colley czy Eneko na LO - to nie jest coś, co wypracowałby w okresie przygotowawczym...To są warianty awaryjne. On tak naprawdę nic nie wypracował.
Pytanie tylko - czy JK podjął już jakieś konkretne ruchy przed dzisiejszym spotkaniem - jeżeli nie, to jesteśmy w dupie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 28.08.2023, 07:29
Dziwi, ze nikt nie bierze pod uwage jednej opcji. Sobol wylatuje, co zostalo zakomunikowane druzynie i Sobolowi juz przed wczorajszym meczem
Eeee analizy trwają....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2023, 09:31
To też by było całkowicie możliwe.
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.08.2023, 09:49
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To też by było całkowicie możliwe.
Ustalono zmianę trenera, zakomunikowano piłkarzom, że w następnym meczu już będzie jakiś Hiszpan (na przykład) i powiedziano: kończymy strajk.
Dziwi mnie, że ktoś na poważnie potraktował info jakiegoś dziennikarza o tarciach pomiędzy drużyną i Sobolem, tym bardziej, że artykuł wyglądał jak prasówka z naszego forum.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.08.2023, 09:51
Też mi się wydaje, że już ustalono warunki z nowym trenerem i dziś komunikat. Stąd tekst, że mecz z Arką nie będzie miał wplywu na decyzję. Czyli zmiana.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.08.2023, 09:57
Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 28.08.2023, 11:24
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Według mnie, jeśli JK nosi się z zamiarem zmiany trenera, to po meczu z Miedzią, w przerwie na reprezentację.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dlatego władze chcą zobaczyć jeszcze mecz w piątek.
Zgadzam się, trener zapewne jest już jakiś dograny i teraz jest kwestia domykania sztabu szkoleniowego. Mecz w Legnicy (zakładam, że przegrany) będzie gwoździem do trumny Sobolewskiego i mam nadzieję całej bandy "legend" w klubie.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 28.08.2023, 12:16
Jak ktoś wystawienie na lewej obronie Satru-cośtam uznaje za przemyślany ruch Sobola to gratuluję i polecam jeszcze raz obejrzeć jak padła bramka dla Arki.Tylko dlatego że po 30 minucie Gdynianie przestali w ogóle walczyć zawdzięczamy że nie poszły kolejne akcje tą stroną boiska. Łobodziński to jednak taki sam papudrok jak Sobol....
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 28.08.2023, 16:45
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się, trener zapewne jest już jakiś dograny i teraz jest kwestia domykania sztabu szkoleniowego. Mecz w Legnicy (zakładam, że przegrany) będzie gwoździem do trumny Sobolewskiego i mam nadzieję całej bandy "legend" w klubie.
Nie wiem, jak dla mnie to nie ma innej opcji dla JK na ten moment. No bo co, ustalają z kimś, że ogłoszą to po Arce, ale tam nagle Wisła odpaliła, to poczekają jeszcze tydzień? A co będzie, jak Wisła wygra z Miedzią? Albo kolejne 3 mecze?

Jakby faktycznie kogoś mieli, to dzień po meczu z Opolem by był komunikat, że Sobol wylatuje i by sobie dogadywali z kandydatami przez ten tydzień czy nawet dwa.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.08.2023, 21:18
w poniedzialek nasi światli przywodcy mieli zdecydowac co z sobolem

mamy 22:18 , czy bylo jakies oswiadczenie ?
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 28.08.2023, 21:30
Ja Wam panowie mówię, że ta sytuacja z Komarem to była ustawka żeby nie dać żadnego info o koszulce ;-)
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 28.08.2023, 21:48
Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 28.08.2023, 21:52
https://www.meczyki.pl/newsy/wisla-k...-news/219628-n

Uprzedził mnie pomeran.

Jeszcze w tym roku na Reymonta nie byłem i raczej prędko nie zawitam...
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 28.08.2023, 21:59
Czyli zero zdziwienia.
Butny Sobolenka pozostaje na trenerskim stolcu.

Szkoda strzępić ryja.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.08.2023, 22:56
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jedno co JK trafnie wskazał - dobrze że presja przyszła od początku.

Teraz niech każdy kolejny mecz będzie meczem o wszystko dla sztabu i piłkarzy. Tylko tak można cokolwiek w tej lidze ugrać.

Coś mi jednak podpowiada że Sobolewski urwał się że stryczka i jeszcze scenariusz tej rundy nas zaskoczy.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2023, 23:47
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Wg meczyki.pl sobolewski zostaje. Hańba każdemu kto się do tego przyczynił. Kolejny sezon również spędzimy w I lidze wiec można zacząć ogrywać rodzine ramireza. Żenada. Jedyne wyjście dla tych odrealnionych typów to mniejsza frekwencja. Inaczej będą robic z Wisły dalej pośmiewisko.
Najbardziej przyczyniło się do tego 5 goli w meczu z Arką.

Jak pozostałe mecze zagrają z podobnym zaangażowaniem to kupuję karnet na wiosnę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.08.2023, 06:19
Ten mecz to byla anomalia raczej. Podobnie jak 7 wygranych z rzedu na wiosne. Zaraz wrocimy do swojego poziomu.
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 29.08.2023, 06:58
Arka też nie ma trenera tylko parodystę, wiec w takim wypadku wygrywa drużyna z lepszym składem. To wyjaśnia wynik.
Odpowiedz cytując
Grymas
Member

Od: 05.2007

Stary 29.08.2023, 08:34
Sobolewski zostaje: https://www.goal.pl/1-liga/wisla-kra...sobolewskiego/ zmiany trenera nie będzie. Rzekomo nie ma lepszego kandydata na ten moment do wzięcia.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.08.2023, 08:42
Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci.

Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.08.2023, 08:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wygraliśmy bo Arka nic nie grała. Wtedy my umiemy ładnie klepać, a jak dojdzie skuteczność to wpadają 3-4 gole, tym razem nawet 5. A gdyby Goku strzelił połowę tego co miał to i 7 czy 8 do 1 by było.
To stały schemat póki co. Gdy przeciwnik straszy nasi mają lęk w oczach a obrona gubi się jak dzieci.

Pytanie jest jedno. Czy ten mecz cokolwiek zmieni, czy przestaną się bać i zbuduje się drużyna od teraz. Moim zdaniem nie. Ten mecz traktuje tak samo jak wszystko to co się już działo wcześniej. My już potrafiliśmy mieć serie 7 zwycięstw po to żeby później się skompromitować z ZS i Puszcza.
Przecież w meczu z Wisłą podstawa to jest agresywna gra, szybki doskok - a tego Arka nie grała, poza pierwszymi 15-20 minutami nawet nie próbowała.
Tutaj naprawdę ciężko być optymistą - skoro taka "strategia" daje 100% skuteczności przeciwko Wiśle.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 29.08.2023, 09:13
Wymarzonym kandydatem kibiców jest Daniel Myśliwiec.....dobra przyznawać się po kolei kto marzy o Myśliwcu.
Odpowiedz cytując
d
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.08.2023, 10:28
I tak wątpię, że dociągnie do końca roku.

Tylko dlaczego to wszystko kosztem Wisły?
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.08.2023, 11:31
Już nie takie komunikaty były, po czym trener po tygodniu wylatywał.
Kompromitująca porażka z Miedzią może być katalizatorem decyzji w klubie, ew. wygrana da Sobolowi miesiąc spokoju.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.08.2023, 11:50
Wg wszechwiedzącego twitera, na formę Arki podobno miał wpływ incydent z Kołakowskim, który wszedł do szatni i oznajmił piłkarzom, że jeśli Czubak nie zgodzi się na odejście to nie będzie na pensje
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Bayern
Member

Od: 11.2002

Stary 29.08.2023, 12:02
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Wg wszechwiedzącego twitera, na formę Arki podobno miał wpływ incydent z Kołakowskim, który wszedł do szatni i oznajmił piłkarzom, że jeśli Czubak nie zgodzi się na odejście to nie będzie na pensje
Jeśli to prawda, to przez innego Jarosława nasz Jarosław nadal będzie nas męczył Radosławem.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 29.08.2023, 12:14
Pyrrusowe zwycięstwo, za brzęczka potrafiliśmy wygrać 4:1 z Zabrzem a i tak spadlismy z hukiem xd miedź nas rozrzuci jak gnój po polu, tego jestem pewien. Na nas wystarczy agresywny doskok i rwanie gry.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 29.08.2023, 12:21
Arka zlała mecz i w końcu wyszło to co każdy przewidywał czyli przygłup Kołakowski.

Z Miedzią już będzie powrót do przeszłości i normalności.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.08.2023, 13:44
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
To tłumaczy ataki dwoma piłkarzami a generalny brak zaangażowania. Nie tłumaczy czemu siedli fizycznie.
Chyba że podeszli na totalnej olewce.
Ja podejrzewałem jakąś grypę żołądkową w drużynie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów