|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Dobrą opcją jest bilet podróżnika w pociągach TLK,ważny od piątku od godziny 19 do poniedziałku do 6 rano.Cena 69 zł w 2 klasie,99 w klasie 1.
http://www.intercity.pl/index.php?pa...ow&cmn_id=1388 ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeśli zna ktoś trochę niemiecki, to bardzo bym prosił o przetłumaczenie kilku zdań
![]() 1. Interesuje mnie kupno samego silnika 2. Proszę powiedzieć w jakim jest stanie? 3. Czy wysłał by Pan DHLem do Polski? W jakiej by było to cenie? 4. Czy silnik kosztuje 40e? Zresztą chyba kosztuje.. Poza tym co on tam napisał na tej stronce? Coś tam pisze o 1500e.. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeige...w-125/23427504 Bardzo dzięki za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Również pytanie o tramwaje, a raczej o stronkę.
Jakiś czas temu ktoś wrzucał tutaj stronkę z tramwajami i autobusami krakowskimi, gdzie można było wpisać miejsce, z którego chcemy dojechać i gdzie; obok była mapka Krk, gdzie była zaznaczona droga jaką chcemy pokonać, wyświetlały się też obok numery tramwai oraz autobusów, w które wsiadać. Kojarzy ktoś coś? Jakby ktoś miał to cudo to niech podeśle, najlepiej na privka. Byłabym wielce wdzięczna ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
http://krakow.jakdojade.pl/ ![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zauważyłem, że od jakiegoś czasu, na naszym forum, dość dobrze prosperuje temat "zagadki europejskie"
http://wislakrakow.com/forum/showthr...=3044&page=108 powstała stronka www.kuest.pl , na której jak obiecuje autor, będzie można wygrywać realne nagrody. Może jak wszędzie, Wiślacy pokażą klasę i zdominują ranking? www.kuest.pl |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
jak będą fajne nagrody, to może się ktoś skusi ;-)
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
skad ludzie maja takie zniżki?
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Banita
Od: 09.2006
Offline |
|
|
czy chcąc sprowadzić towar z Ukrainy a później rozprowadzać go po Polsce naruszam prawo?
jak w ogóle wygląda legalność sprowadzania towaru ze wschodu i handlowanie nim w kraju? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A czemu masz naruszać prawo jeśli chcesz to zrobić zgodnie z obowiązującymi przepisami?Sprowadzasz towar z kraju trzeciego.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
szczerze powiem że nie znam się na polskim prawie. Czyli jak najbardziej mogę jechać na UA, przywieźć pełne auto jakichś rzeczy (mam na myśli zabawki, ubrania i inne ciulstwa) stamtąd i legalnie je sprzedaje w kraju, tak? A chcąc je sprzedawać muszę mieć założoną działalność?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Działalność to na bak. natomiast nie wiem jak jest z cłem czy czyms takim i z podatkami
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Czy wiadomo jest jak zakończyła się sprawa niewpuszczenia nas na mecz z Koroną? Czy pan Basałaj o niej już zapomniał? dziwnym trafem czytam artykuły teraz przed finałem PP i tam na stadion policja nie chce wpuścić kibiców jednak postawiono że mecz się odbędzie.
![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
oby oby....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jadę sobie dzisiaj samochodem wraz z całą rodzinką. Nie śpieszyłem się specjalnie (65km/h przy ograniczeniu do 50)/ Z naprzeciwka jechało inne auto. Nagle z bocznej dróżki wyskoczył pan policjant, machając światełkiem. Auto jadące z drugiej strony zatrzymało się, jako że było bliżej (ja byłem jeszcze całkiem daleko). Ja spokojnie przejechałem i nie widziałem, aby ktoś rozpoczynał pościg, czy wymachiwał coś z tyłu. Myślicie, że czekają mnie jakieś konsekwencje, czy wszystko rozejdzie się po kościach?
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
jakie sa tytuly utworów puszczanych w przerwie meczu ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
czy psu grozi coś jeśli zje mydło ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ostatnia kolejka jest w niedziele czy jeszcze nie wiadomo kiedy? Tak jest napisane na 90minut.pl i ekstraklasa.org, ale troche dziwne mi sie to wydaje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Zawsze była w niedzielę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak dobrze pamiętam, to dwie ostatnie fety na Rynku były w sobotę a nie niedziele.
|
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Najlepiej poczekaj trochę. Dużo wody niech pies pije. Mojemu się zdarzyło trochę mydła zjeść, do końca dnia popił dużo wody i na wieczór wyrzygał.
Nic się mu nie stanie. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jutro fanatyk jest otwarty?
|
|
|
|
Oficjalny piknik
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A dziś Alchemia na Kazimierzu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
sa dzis otwarte jakies sklepy duze? typu tesco galerie ect?
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
No wiadomo, że nie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dni_wol...pracy_w_Polsce |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
dzieki ale tak tylko pytalem bo czasem cos jest otwarte typu żabka wiec myslalem ze moze cos wiekszego takze skoro Cinema City np działa.
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|