The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2012, 11:17
K...wa mać !!

Uspokoisz się w końcu gościu z tym ciągłym pisaniem o żydowni w Ekstraklasie ?!?!
Już na innych forach robisz siarę to chociaż tutaj się uspokój.

Nikogo jeszcze nie awansowali do Ekstraklasy a to jest temat EKSTRAKLASA - nie ŁKS, nie parchy nie żadne inne wynalazki.

Jak już tak bardzo chcesz pisać bzdury to masz temat "krakowskie kluby w niższych ligach".
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.07.2012, 13:00
Ogladacie Polish Masters? Fajnie wyglada 1 tys. osob na 40 tys. stadionie we Wroclawiu, nie mozna bylo zrobic biletow po 20 zl?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 21.07.2012, 13:05
Pustki na stadionie ale widac nie chcieli zarobic... Dziwne podejscie do biznesu

Oficjalnie PZPN nie zgodził się na zmiane Polonii na KP Katowice. W tej chwili ptaszki ćwierkają, że do ekstraklasy ma wrócić... ŁKS a nie Cracovia.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2012, 13:22
gdzie macie ten mecz?

polsat sport ?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.07.2012, 13:24
Mecz na TVP1. Teraz wg mnie koło 10tyś jest na pewno. Myśle że o 17:00 kiedy będzie grać Śląsk będzie koło tych 25 - 27tyś
Edit: Popołudniowy mecz Śląska też oczywiście w jedynce podobnie jak 2 jutrzejsze mecze...
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 21.07.2012 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.07.2012, 13:47
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Pustki na stadionie ale widac nie chcieli zarobic... Dziwne podejscie do biznesu
Jak na środek wakacji, transmisję w powszechnie dostepnej tv, towarzyski charakter meczów, porę i fakt, że nie jest to mecz Śląska to frekwencja moim zdaniem okej, nie ma co przesadzać Poczkekajmy do 17.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.07.2012, 13:53
Ludzie co do niby małej frekwencji zobaczcie sobie ile kosztują najtańsze bilety a później twórzcie swoje teorie.

PS:Moim zdaniem jak na takie ceny biletów jest bardzo dużo ludzi

Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 21.07.2012 o godz. 18:03.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.07.2012, 15:51
To Weszło im trochę publiki nabiło, tymi 25-oma wejściówkami
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.07.2012, 17:02
Z tego co widzę to tylko karnety były sprzedawane, minimum na 1 dzień?
Jeśli tak to niezłą kasę zgarną bo ludzi jest sporo i nie ma znaczenia że we wcześniejszym było mniej.

ps ciekaw jestem kiedy w Krk doczekamy się takiego turnieju bo to fajna sprawa.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.07.2012, 18:39
Na trybunę fanatyków (sektor B) bilety można było dostać za 30 zł, tak przedstawiciele kibiców dogadali się z zarządem.
Jak ktoś był w Podgoricy, to bilet na Polish Masters dostawał za darmo.
Najważniejsze, że porządni sparingpartnerzy przed eliminacjami LM są.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2012, 21:03
Co Śląskowi po sparing partnerach tego pokroju, jak ławeczka rezerwowych jest króciutka oj króciutka...

Na Weszło obliczali jakiś czas temu ile meczy ma Śląsk w najbliższym czasie do rozegrania i kogo mają do dyspozycji ( pamiętajcie o czerwoncyh kartkach oraz ZAWIESZANIACH ZA PRZYŚPIEWKI NA FECIE ).

Mecz z Atlatico jutro, superpuchar z Legią, rew. z Czarnogórcami w el. LM, potem 2 mecze z mistrzem Szwecji, jak dobrze pójdzie to kolejne 2 rundy eliminacyjne i liga...

zresztą przeszukajcie sobie na weszło.
Nie ma kim grać po prostu.... no chyba że Mesą he :(
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 21.07.2012, 22:10
Zgodziłbym się z tobą, gdyby jakikolwiek zespół w polskiej lidze miał długą ławkę rezerwowych na porównywalnym do pierwszej jedenastki poziomie. Ja takiego nie widzę.
Choć gra w pucharach, jeśli uda się dotrwać do jesieni może nam dać w kość, to fakt.
"Jak rozpoznać komunistę? Cóż, jest to ktoś kto czyta Marksa i Lenina. A jak rozpoznać antykomunistę? To ktoś kto rozumie Marksa i Lenina." Ronald Reagan
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.07.2012, 08:26
labtec napisał(a):Wyświetl post
Co Śląskowi po sparing partnerach tego pokroju, jak ławeczka rezerwowych jest króciutka oj króciutka...

Na Weszło obliczali jakiś czas temu ile meczy ma Śląsk w najbliższym czasie do rozegrania i kogo mają do dyspozycji ( pamiętajcie o czerwoncyh kartkach oraz ZAWIESZANIACH ZA PRZYŚPIEWKI NA FECIE ).

Mecz z Atlatico jutro, superpuchar z Legią, rew. z Czarnogórcami w el. LM, potem 2 mecze z mistrzem Szwecji, jak dobrze pójdzie to kolejne 2 rundy eliminacyjne i liga...

zresztą przeszukajcie sobie na weszło.
Nie ma kim grać po prostu.... no chyba że Mesą he :(
Ja popieram takie mecze w sytuacji Śląska,zawsze mówiło się,ze liga zbyt pózno startuje i drużyny nie maja czasu na wejscie w sezon.Przynajmniej ograją się z silnymi ekipami przed IV rundą el LM ,tej możliwości nie miała Wisła w zeszłym sezonie graliśmy sparingi z drużynami naszego pokroju i kiedy dostaliśmy silny APOEL to nie wiedzieliśmy jak z nimi grać bo żadna drużyna w sparingu nie była na tym poziomie.
w IV rundzie na Śląsk czekają zespoły na poziomie zblizonym do wczorajszego i dzisiejszego rywala.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.07.2012, 09:44
Z tego co teraz czytam to Dwaliszwili ma jednak zagrać w Legii. Szkoda, bo powiedzmy sobie szczerze, że Śląsk swoimi napastnikami nie powala na kolana. Diaz więcej gada niż gra, a Gikiewicz i Voskamp pewnego poziomu nie przeskoczą.
Odpowiedz cytując
jacekbum
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 22.07.2012, 10:02
z Voskampem jest ten problem że Lenczyk na niego nie stawia od dawna sam byłem zdziwiony w poprzedniej rundzie że Śląskowi nie idzie w meczach a Lenczyk uparcie nie stawia na Voskampa mimo ze ten miał poczatek bardzo dobry i w lidze i w pucharach ale chyba Lenczyk jest obrażony na Holendra bo była masa spotkań gdy Śląsk przegrywał a Voskamp spędzał mecz na ławce.Teraz podobno kontuzja ale jak wróci to znowu 90 minut na ławie:/

Chyba Lenczyk przeczytał mojego posta...Voskamp w pierwszym składzie na Bilbao
Ostatnio edytowane przez jacekbum : 22.07.2012 o godz. 10:48.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.07.2012, 10:05
Słaby to nie gra, proste.
Odpowiedz cytując
63624
Senior Member

Stary 22.07.2012, 10:25
Voskamp po pierwsze ma kontuzje, po drugie to typ napastnika, który musi dostać podanie na 11 metr. W systemie jaki preferuje Lenczyk, czyli gra jednym napastnikiem, Holender niestety nie pasuje, gdyż jest drewniany technicznie. Ot typowy lis pola karnego, żyjący z podań kolegów.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 22.07.2012, 19:46
- Skoro tyle osób chce, by zespół został w stolicy, to zabieram zabawki, przenoszę się do Warszawy i gram jako Polonia - mówi Król
http://polonia-warszawa.przegladspor...930,1,717.html

czyli radość Legionistów przedwczesna... przynajmniej cyrk się skończył, karawana może jechać dalej

edit:
Kocur racja, mój błąd , skopiowałem tytuł

poprawione, tak lepiej
Ostatnio edytowane przez Luu... : 22.07.2012 o godz. 20:40.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.07.2012, 20:12
Zostaje Groclin.

Polonii nie ma w Ekstraklasie od kilku lat. Zobaczymy czy ta reszta kibiców dalej będzie dopingować nie swój klub.

A Legionistom współczuję - przeżywaliśmy podobny zawód jak parchy wróciły do Ekstraklasy pod stołem.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 22.07.2012, 20:33
Nie mów chop bo może jednak Legia nie przeżyje zawodu a Wisła przeżyje go poraz drugi.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 22.07.2012, 20:37
Cytat:
Polonii nie ma w Ekstraklasie od kilku lat. Zobaczymy czy ta reszta kibiców dalej będzie dopingować nie swój klub.
A czy gdzieś w piramidzie ligowej jest jakaś inna Polonia? Pytam, bo uderzasz w takie dramatyczne tony jakby gdzieś funkcjonował jakiś Klub Sportowy Polonia zepchnięty na margines przez szachrajstwa z licencjami i smród ciągnący się jeszcze od czasów Drzymały.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.07.2012, 20:40
Luu... napisał(a):Wyświetl post
- Skoro tyle osób chce, by zespół został w stolicy, to zabieram zabawki, przenoszę się do Warszawy i gram jako Polonia - mówi Król,
http://polonia-warszawa.przegladspor...930,1,717.html

czyli radość Legionistów przedwczesna... przynajmniej cyrk się skończył, karawana może jechać dalej

edit:
Kocur racja, mój błąd , skopiowałem tytuł

poprawione, tak lepiej
I w koncu skonczy sie pozasportowe utrzymanie Cracovii
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.07.2012, 20:55
Watts napisał(a):Wyświetl post
A czy gdzieś w piramidzie ligowej jest jakaś inna Polonia? Pytam, bo uderzasz w takie dramatyczne tony jakby gdzieś funkcjonował jakiś Klub Sportowy Polonia zepchnięty na margines przez szachrajstwa z licencjami i smród ciągnący się jeszcze od czasów Drzymały.

Hehehe - jasne - przeniesienie licencji z Grodziska do Warszawy to kontinuum Polonii ?

Gdzieś tam Polonia w dol jest - jeśli nie ma - wina samych polonistów że zaczęli kibiców "licencji Groclinu" a nie "Polonii Warszawa".

Smród się ciągnie dalej - i jeśli Król faktycznie wróci do Warszawy jako Polonia to ktoś kto ma jakikolwiek honor i nazywa się kibicem Polonii powinien to olać.

GKS zaczął od 4 ligi i to samo powinni zrobić poloniści.
Odpowiedz cytując
Jose
Banita

Od: 04.2012

Stary 22.07.2012, 21:00
A kto zagra w ekstraklasie w takim wypadku> (pytanie retoryczne)
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 22.07.2012, 21:06
Cytat:
Hehehe - jasne - przeniesienie licencji z Grodziska do Warszawy to kontinuum Polonii ?
Dla mnie to kwestia własnego sumienia. Można się śmiać z nich i z poznaniaków, że kibicują zespołowi na obcej licencji.
Ale barwy są, nazwa jest, stadion też, nie widzę innego "uzurpatora" do ww. w niższych ligach, jak to się czasami działo przy okazji przerzucania licencji jak worek kartofli. Nie sugeruję tym samym, że gdzie właściciel barw - tam barwy, kibice i prawowity klub. Bo tradycję Polonii "trzyma" dalej Wojciechowski. To jest uwarunkowane prawem, a nie widzimisię kibiców. Świat kibicowski oczywiście uznałby klub piłkarski nawiązujący do Polonii działający równocześnie z tym na licencji Dyskobolii, i tak dalej. Ale ja nie o tym rozmawiam i nie mam zamiaru rozpoczynać dyskusji, w jakim stopniu Lech to Amica, a Polonia to Groclin. To kwestie prawne. My też chyba wydzieliliśmy się z TS-u, spółka powstała w latach 90., ma inny herb itd. Nikt oprócz Jacka Masioty publicznie nie przyzna, że Lech to Amica oprócz podśmie.....k kibiców. No ale Polonia to taki worek treningowy, więc można wymierzyć kilka kopów. Poloniści dostali drugą szansę, ale co to zmieni jeżeli wystartują od IV ligi? I tak nikt ich nie będzie szanował tak, jak - nawet na tym forum - szanuje się legionistów, którzy kilkanaście miesięcy temu śpiewali, że Legia to oni i chodzili na CWKS (drużyna o takiej nazwie, rzekomo założona w 1916 funkcjonuje w lidze okręgowej; piszę o tym na marginesie, ponieważ nie znam sytuacji prawnej), a teraz posłusznie zasilają kasę ITI. Z tego nikt się nie śmieje. A szkoda, bo to według mnie gorsze niż akceptowanie tego że drużyna z tymi samymi barwami podskoczyła o poziom wyżej.

Dlaczego jedni mają mieć honor, a drudzy nie? Znicze i kwiaty KSP składali zapewne ci sami, którzy kilkanaście miechów wcześniej deklarowali niedopingowanie tworu ITI i rzucali tortami w decydentów Waltera, a teraz wszystko niby gra. Piszę "niby", bo nawet słynna strona konieciti.pl dalej się burzy w niektórych sprawach.

Tak tak, wiem. To nie ten kaliber sprawy, i tak dalej... samozwańczy kodeks honorowy i tak ustala się w zależności od punktu siedzenia. Nie mam zamiaru bronić kibiców Polonii, których mam w dupie podobnie jak kibiców 13 innych drużyn ekstraklasy, zanim ktokolwiek zacznie mnie wyzywać od kosmitów albo posądzać o sympatię do murzyńskich koszul.

Cały post w telegraficznym skrócie - jeżeli oni uznają klub za swój, to co stoi na przeszkodzie żeby tak było dalej?
Ostatnio edytowane przez Watts : 22.07.2012 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 22.07.2012, 21:29
W ostatnim zdaniu właśnie odwołujesz się do pierwszego
Kwestia sumienia.

To nie jest problem zmiany nazwy czy dodania SSA przed nazwą klubu. To jest przeniesienie klubu do innego miasta i zastąpienie istniejącego.

Jeśli uznają "nie swój klub" to ich problem - dalej wszyscy będą się z nich śmiać.

Co powinni zrobić - zacząć właśnie od IV ligi. Nikt już nie powie wtedy "Groclin" ale Polonia / Czarnuchy i może to być obraźliwe ale będzie to prawdziwa Polonia.

A co do Lecha - dalej wszyscy się z nich śmieją i nie przestaną bo oficjalne stanowisko klubu brzmiało "Nie jesteśmy spadkobiercami dawnego Lecha POznań"
Dlatego pyrlandia to ostatnia grupa społeczna która ma prawo się śmiać z Polonii.

EDIT: Watts - no i teraz wszystko jest ok wytłumaczone
Ostatnio edytowane przez Kocur : 23.07.2012 o godz. 08:09.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 22.07.2012, 21:34
Cytat:
To nie jest problem zmiany nazwy czy dodania SSA przed nazwą klubu. To jest przeniesienie klubu do innego miasta i zastąpienie istniejącego.
Pozostaje pytanie, co uznaje się za klub - nazwę, barwy, herb - tożsamość, czy też wpis w KRS i miejsce w klasie rozgrywkowej Dla mnie większe znaczenie ma to pierwsze...

No, ale ja patrzę z punktu widzenia kibiców tegoż klubu. Jeżeli ten klub uznają za swój, to powinni założyć ręce i bimbać wszystkich dookoła, bo to ich sprawa. Nie napisałem, że z punktu widzenia kibica innego klubu zgadzam się z tym.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.07.2012, 22:58
Ja to się dziwie ludziom. Takie ekipy w jednym momencie się spotykają a na trybunach pustki. Naprawdę nie ma zapotrzebowania na konkretne granie ? Osobiście żałuje, że nie widziałem Benfiki na żywo. Szkoda, bo zespół to znakomity, do tego bardzo rzadko goszczący w naszym kraju. Może za n-lat Wisełka na nich trafi w pucharach ?

Tak swoją drogą to ktoś wie czy za rok będzie taki turniej?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.07.2012, 06:02
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak swoją drogą to ktoś wie czy za rok będzie taki turniej?
Tak. Organizatorzy turnieju planują organizować Polish Masters każdego roku. Chcą zapraszać znane drużyny, nie tylko z Europy. Zapowiadają, że za rok we Wrocławiu pojawi się jedna z topowych drużyn świata.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.07.2012, 07:09
Dobry pomysł z tym turniejem. Co roku kilka uznanych firm przyjedzie, fama pójdzie w świat i turniej po czasie bedzie juz z odpowiednia renomą Oby więcej takich pomysłów w naszej lidze. Gratulacje dla Wroclawia za inicjatywe.

W kwestii Polonii : Nie wiem jak slepym trzeba być by nie widzieć JASNEGO przekazu jaki wystawili sobie pewni ludzie zwiazani jakby nie patrzec z profesionalna pilka.
Pan Wojciechowski postawil laske na Polonie, mial jej nie robic krzywdy, zostawic w dobrym stanie i co wyszlo? Mniej wiecej tyle co w przypadku gdy z biblioteki wypozyczyc stara, zdezelowana ksiazke a oddac kilka kartek bez okladki.
Kibice z Katowic porozmawiali, obrzucili czym trzeba dom Króla i zmiękła rura frajerowi. Tak bo Król jest zwykłym frajerem, do tego bez odpowiednich srodków finansowych. Obrazil sie spekulant na kibiców to cytuję "Zabieram zabawki i melduję sie w Warszawie".
Tutaj rodzi się problem bo kibice Polonii ruszyli już machine pod tytułem "IV liga" i jakby nie patrzeć zjednoczyli sie we wspolnej sprawie. Doszlo do tego, ze dołączyli do nich ci, ktorzy po walku z Groclinem mieli na ten twór wyjebane.
Oczywiscie pojawiaja sie glosy zeby z Krolem porozmawiac, ale grupa ktora usiadzie do rozmow ma do powiedzenia tylko jedno slowo "Wypierdalaj". To nie podoba sie pewnej grupie malo znaczacych ludzi bez honoru i o to sie rozchodzi.
Tu nie chodzi o .......y typu od ktorej ligi bedzie Polonia grac. Tu chodzi o to, ze Krol do nich przychodzi tylko dlatego ze z Katowic go pogonili i jeszcze kilka dni temu mial kibiców tej Polonii w glebokiej dupie.
Jesli przewazy glos mniejszosci to do konca swiata ten klub bedzie najbardziej wysmiewanym klubem w Polsce, przy ktorym Amika i stara Hydrobudowa to pikus.

Cokolwiek bedzie beda w mniej lub bardziej glebokiej dupie. Kibice Legii nie tyle sie ciesza, bo to normalne w takich sytuacjach, co zdaja sobie sprawe ze jesli takie zachowania nie spotkaja sie z KATEGORYCZNYM SPRZECIWEM WSZYSTKICH GRUP KIBICOWSKICH to za kilka lat to nas moze taka patologiczna sytuacja dotyczyc.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów