The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bofff
Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2009, 20:50
nawet lepiej, kiedy w pierwszej połowie grała nic nie strzelili. w drugiej słabo i bramki...

no i Chinyama klasa sama w sobie. Coś w stylu: nigdy nie będzie normalnie
Ostatnio edytowane przez bofff : 25.09.2009 o godz. 20:56.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.09.2009, 20:52
Lechia Goool :d

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.09.2009, 20:54
Legia bardzo ladnie od 60 minuty...moglo juz byc 4 : 0. Lech nic nie gra.

Fantastyczny dzisiaj Chinyama.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.09.2009, 21:02
Amici brakuje tego co miała za Smudy - charakteru, Murawskiego i dobrze grajacego Stilica.! Mecz ogólnie nie zachwycał ale w sumie cieszy poskromienie bufonów. Teraz trzeba koniecznie trzymać dystans do Legii aby nie udało im się zbliżyc do nas na euforii po pokananiu Lecha. Rumiany bedzie się cieszył... Obie bramki po popisach indywidualnych napastników i błędach indywidualnych obrony a konkretnie Bosackiego.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 25.09.2009 o godz. 21:27.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.09.2009, 21:05
Lech dla mnie lepszy. Dlatego dobrze że przegrał.

Nie macie takiego wrażenia, że Małek zdecydowanie pod Legie gwizdał takie drobne faule?

bo w karnych 1:1 powinno być.

jutro trzeba wygrać.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2009, 21:07
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Legia bardzo ladnie od 60 minuty...moglo juz byc 4 : 0. Lech nic nie gra.

Fantastyczny dzisiaj Chinyama.

Nie przesadzaj z tym fantastycznym Czarny miał jeden strzał i dwa podania piętą i od razu fantastyczny?

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.09.2009, 21:12
Proud napisał(a):Wyświetl post
Lech dla mnie lepszy. Dlatego dobrze że przegrał.
Nie zgodzę się. Zdecydowanie lepsza była Legia.

Cieszę się z tego wyniku. Jestem przekonany, że przy obecnym kierownictwie Legia jeszcze punkty potraci. Kto wie natomiast co by było jakby się Twór Wielkopolski rozpędził.

Grzelak się wyszumiał - z nami będzie leczył kontuzję.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Krissu : 25.09.2009 o godz. 21:14.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.09.2009, 21:12
Lech dla mnie lepszy. .
W tym sezonie ? Chyba w bierki wyczynowe. Gdyby nie jeden zawodnik- Peszko to rywalizowaliby co najwyżej z Odrą Wodzisław o środek tabeli.

Stilic- kompletne dno , a jego następca Zapotoka - dno dna, Rengifo też za bardzo dzisiaj nie pogral.

W Legii na plus- Grzelak, Czinjama, Radovic i Rybus. Słabo natomiast Iwański.....
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 25.09.2009, 21:13
dobrze że ten cały Chrapek ciągle jest próbowany w Lechu, bo gośc reprezentuje poziom drugoligowy, skąd oni go wzięli, czyżby może z 2 ligi ?
everybody on earth wanna rap
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 25.09.2009, 21:16
no i ładnie Legia grała w od 60 minuty. Trzeba pogratulować Warszawiakom zwycięstwa i jutro ograbić z pkt drugą drużynę ze stolicy i porządek zostanie zachowany
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 25.09.2009, 21:17
Cytat:
dobrze że ten cały Chrapek ciągle jest próbowany w Lechu, bo gośc reprezentuje poziom drugoligowy, skąd oni go wzięli, czyżby może z 2 ligi ?
Nie, z pierwszej
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2009, 21:25
matizaq napisał(a):Wyświetl post
W tym sezonie ? Chyba w bierki wyczynowe. Gdyby nie jeden zawodnik- Peszko to rywalizowaliby co najwyżej z Odrą Wodzisław o środek tabeli.

Stilic- kompletne dno , a jego następca Zapotoka - dno dna, Rengifo też za bardzo dzisiaj nie pogral.

W Legii na plus- Grzelak, Czinjama, Radovic i Rybus. Słabo natomiast Iwański.....
nie w tym sezonie, tylko w tym meczu.

przed strzeleniem przez Legie gola, to Lech łapał rytm...i to on był blizszy bramki...(sytuacja Lewandowskiego, i 2 Stilica) ale Legia strzeliła po indywidualnej akcji Grzelaka.

Legia stwarzała akcje, jak zwykle, po kontrach.

Statystyka pomeczowa też nieco mówi o tym meczu. Lech 22 strzały, 12 celnych, Legia bodajże 13 strzałów, 5 celnych. To nie są statystyki z bierek wyczynowych.

wg mnie najlepszy w Lechu Djurdiević, a w Legii cięzko kogoś wskazać...kilku zagrało dobrze.

edit:

Krissu, no niby tak, dlatego liczyłem na remis...
Ostatnio edytowane przez Proud : 25.09.2009 o godz. 21:27.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 25.09.2009, 21:25
przed strzeleniem przez Legie gola, to Lech łapał rytm...i to on był blizszy bramki...(sytuacja Lewandowskiego, i 2 Stilica) ale Legia strzeliła po indywidualnej akcji Grzelaka.
Ale z drugiej strony w I połowie to Legia była wyraźnie lepsza.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 25.09.2009, 21:27. Parę groszy po kopaninie kolejki
Jeśli już miał ktoś wygrać, to w moim odczuciu lepiej, że zrobiła to drużyna z Warszawy. Lokomotiv Wronki po zmianie trenera i odejściu Murawskiego to już jednak "trochę" inna drużyna. Sam Lewandowski mógł strzelić 2 bramki w drugiej połowie, a Stilić... czyżby grał jak za karę? Ekipie z Ł3 po raz kolejny można pozazdrościć bramkarza (kilkakrotnie niepokoił go Peszko). Dla mnie największym zaskoczeniem jest owocny udział Grzelaka. Tak bardzo wyśmiewany z powodu częstych kontuzji gość zdobył "otwierającego wynik" gola. Mam nadzieję, że w meczu z nami nic nie strzeli, o ile będzie mógł zagrać...
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.09.2009, 21:31
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
No i wszystko wraca do normy Amiczka po jednym sezonie w którym dała z siebie maksimum teraz wraca na swoje miejsce. Może w Poznaniu dzięki dzisiejszej porażce nabiorą trochę pokory.
Święte słowa!Pomyślałem o tym samym.Balon napompowany w Lecha musiał pęknąć po jednym mało wiele sezonie wracają tam gdzie ich miejsce i prawidłowo bo już dosyć miałem tych ich mocarnych planów.Legia będzie naszym najgroźniejszym rywalem zwłaszcza gdy wrócił do nich Grzelak.Liczę zatem na szybki powrót Bogusia i Garguły a o mistrzostwo jestem spokojny.Byle jutro meczu nie zawalić z Polonią!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.09.2009, 21:32
spidey napisał(a):Wyświetl post
Dajcie spokój, dupa nie derby.
Mecz z pyrami to spotkanie jakich wiele (dla Legii i większości kraju oczywiście).
A ja się nie zgodze, bo z kibicowskiego punktu widzenia w najgorszym razie Lech to druga najwieksza nasza kosa...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.09.2009, 22:26
Druga połowa całkiem niezła (jako poziom meczu), po pierwszej byłem trochę podłamany, zwłaszcza po końcówce. Grzelak mnie zadziwił i muszę mu oddać honor bo się wk... jak zobaczyłem go w składzie. Pierwszy mecz po kontuzji i odrazu pierwszy skład, a Paluch nawet nie mógł się przebić strzelając dwa gole. Podobnego gola strzelił z Wisłą jak ostatnio był zdrowy, widać, że techniką kilku zawodników obecnych dziś na bisku znacznie przewyższa.
Można było przewidzieć dobrą grę Legii w tych dwóch meczach u siebie, ale już z Jagą obstawiałbym 1X. Powodzenia jutro Polonią ;d
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.09.2009, 22:32
Ta Liga dobila juz do tak żałosnego poziomu ze nie pamietam kiedy te mecze byly tak beznadziejne.
Ogladam Legia-Amika ciagle sie kopia po nogach ,przelaczam na braci z Lechii a tam pilka chodzona.

No naprawde niewiem co sie dzieje ,niedlugo transmisja wyscigow konnych bedzie bardziej emocjonujaca.

Amika sie skonczyla wraz ze Smudą i Murawskim a Legia caly czas to samo gra dno a i tak tej czolowki sie chwyta.
Gratulacje tylko dla C+ ze potrafi nawet ta lige gdzie zawodnicy niby to w pilke graja ,jakos fajnie pokazac,bo jakby Publiczna oraz boze zachowaj n-sport lige przejelo to przezucam sie na Polo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.09.2009, 22:47
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ta Liga dobila juz do tak żałosnego poziomu ze nie pamietam kiedy te mecze byly tak beznadziejne.
Ogladam Legia-Amika ciagle sie kopia po nogach ,przelaczam na braci z Lechii a tam pilka chodzona.

No naprawde niewiem co sie dzieje ,niedlugo transmisja wyscigow konnych bedzie bardziej emocjonujaca.
Eeee tam, Panie Wojtas, przesadzasz trochę moim zdaniem Liga owszem żenująca, ale jednak dzisiejsze spotkaniee było relatywnie całkiem dobre. W porównaniu do tego czym te ekipy zwykle nas raczyły w bezpośrednich bojach...

Jeśli zas chodzi o wynik to mimo wszystko szkoda moim zdaniem, chyba bardziej urządzałby nas ten remis 0:0.

Ładna bramka Grzelaka - przyjęcie, zwód, przyspieszenie, podcinka... Taka ponad nasze standardy ligowe...Widać było, że napastnik cały czas myślał mając piłkę przy nodze.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.09.2009, 22:49
Co do dzisiejszych meczy.
1. Lechia Gdańsk- Zagłębie Lubin. Meczu całego nie oglądałam. Widziałam tylko, że słusznie nie uznano bramki dla KGHM i, że Świra w końcówce poniosły nerwy. Ale mogły go ponieść słusznie, gdyż [przepraszam braci z Gdańska ] gol dla Lechii również nie był prawidłowy. Bo albo Lukjanovs faulował, albo strzelił gola ręką [albo wgl nie on go strzelił tylko był to samobój]. Nie wiem jak cały ten mecz przebiegł, ale chyba z tą jedną bramką więcej kontrowersji niż z całego meczu. x)
W każdym razie jednak, czasu się nie cofnie, zwycięzców się nie sądzi: BRAWO LECHIA

2.Legia Warszawa- Lech Poznań. Dramat... zn. dramatycznie niski poziom jak na "klasyk" Eklasy. Pierwsza polowa, to tylko do zapomnienia. W drugiej coś się ruszyło, ale jak Legia strzeliła już tą drugą bramkę, to było całkiem po Lechu. Nie ma co więcej komentować tego meczu. Lech z trenerem Zielińskim sobie raczej nie poradzi (tfu! tfu! żeby nie zapeszyć :]). I odnośnie Lecha jeszcze- cieszę się, że nie załapali się do LE. Nie nie dlatego, że to Lech, że z Poznania, że bracia Craxy. Po prostu dlatego, że byłoby to poniżenie (że tak sięgnę pamięcią do naszego niechlubnego wyczynu) na miarę naszej wpadki z Levadią... Ale to tak BTW
to takie spostrzeżenia na dzień dzisiejszy. No a jutro... Tylko zwycięstwo! Wisełko tylko zwycięstwo!...

PS. Pana Bogusia Cupiała uprasza się o nie zjawianie się na stadionie w Sosnowcu x)) ;P
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2009, 23:03
masterlag napisał(a):Wyświetl post

2.Legia Warszawa- Lech Poznań. Dramat... zn. dramatycznie niski poziom jak na "klasyk" Eklasy. Pierwsza polowa, to tylko do zapomnienia. W drugiej coś się ruszyło, ale jak Legia strzeliła już tą drugą bramkę, to było całkiem po Lechu. Nie ma co więcej komentować tego meczu. Lech z trenerem Zielińskim sobie raczej nie poradzi (tfu! tfu! żeby nie zapeszyć :]). I odnośnie Lecha jeszcze- cieszę się, że nie załapali się do LE. Nie nie dlatego, że to Lech, że z Poznania, że bracia Craxy. Po prostu dlatego, że byłoby to poniżenie (że tak sięgnę pamięcią do naszego niechlubnego wyczynu) na miarę naszej wpadki z Levadią... Ale to tak BTW

a Koleżanka oglądala nasze wyczyny z Bytomiem?

to był dramat...

dzisiejszy mecz nie był może jakoś ładny dla oka, ale przynajmmniej walka i tempo było...a nie to co u nas ostatnio...chodzone 90 min.

chciałbym aby jutro Wisła tyle biegała, i grała takim pressingiem jak Legia dziś.
Ostatnio edytowane przez Proud : 25.09.2009 o godz. 23:07.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.09.2009, 23:22
felipe napisał(a):Wyświetl post
Eeee tam, Panie Wojtas, przesadzasz trochę moim zdaniem Liga owszem żenująca, ale jednak dzisiejsze spotkaniee było relatywnie całkiem dobre. W porównaniu do tego czym te ekipy zwykle nas raczyły w bezpośrednich bojach...

.

Czy ja wiem czy dobreAmika oklapła i nie ma tam zadnego ładu i skladu ,natomiast Legia ,jak to Legia topórna pilka (jak za Okuki),cos tam presingiem grali.

Natomiast do naszej ligi coraz bardziej pasuje przyslowie "Na bezrybiu i rak ryba",bo zaczynamy cos co bylo slabe traktowac jako dobre..a czemu dobre ..bo Polskie.

jedyny plus ze stadiony budują ,i to jakos rodzi swiatełko w tunelu.Oby tylko na pieknych stadionach sie nie skonczylo.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.09.2009, 00:12
masterlag napisał(a):Wyświetl post

Ech, jestem wielkim fanem Wisły, ale potrafię obiektywnie ocenić naszych rywali i w każdej kolejce oglądam 2-3 mecze i skróty z reszty spotkań. Proszę o trochę obiektywizmu, dzisiejszy mecz był jak na nasze realia bardzo dobry, szybkie tempo, akcje z jednej i drugiej strony co chwilkę. Porównując to bodajże do naszego meczu z Legią, który wygraliśmy pod koniec sezonu 1:0 to ten był 3 razy lepszy. Nie wiem czy w tej rundzie był jakiś lepszy mecz na razie? My z Polonią w zeszłym tygodniu graliśmy 3 razy wolniej. Problemem Legi jest to że po spince na Lecha za tydzień pewnie zagrają dramatycznie gorzej.

Żal mi takiego gracza jak Grzelak, wszyscy się tu śmiali jakie to drewno, prawda taka jest że on ma bardzo dobrą technikę, dobrze utrzymuje się przy piłce i przede wszystkim myśli na boisku. Jego największym problemem są kontuzje, bo poziomem to on się wybija ponad przeciętność.

Co do jutrzejszego meczu, liczę na to że wrócimy do tego co zatraciliśmy po meczu z Zagłębiem, czyli grę wysokim pressingiem, że Jirsak dostanie wreszcie szanse: mamy niezłą przewagę, gramy ze słabiutką Polonią Warszawa, Jirsak zaprezentował się dobrze z Polonią B.(uporządkował grę i ją rozciągał z lewej na prawo i na odwrót oraz asysta z Hetmanem). Liczę też na więcej ruchu ile razy już podczas meczu można patrzeć jak Łobo dostaje piłke a w tym czasie Małecki stoi w miejscu, Brożek stoi w miejscu, Diaz stoi w miejscu i czekają jak Wojtek ogra 3 rywali i im poda do pustej bramki. Teraz jest najlepszy moment by Wisła budowała swój styl gry, bo ten co teraz jest wradażany znowu by nie wystarczył na Levadie, z małymi wyjątkami jak mecz z Zagłębiem czy w zeszłym sezonie końcówka(mecz z Lechią).

Co do Małeciego, wyobraźmy sobie sytuację, że Mały jest siatkarzem, dostaje piłkę od rozgrywającego i wali w siatkę po czym podchodzi do rozgrywającego i się na niego wydziera, ale w siatkówce polega gra na tym że jak popełni się błąd to reszta drużyny podchodzi i pociesza i mówi"nic się nie stało, spokojnie, sprubuj jescze raz, nie martw się" Przenieśmy to na mecz Wisły i to sprawa, której nie rozumiem gra Diaz i zagrywa 5 razy niecelnie do Małego, ale ten nie reaguje, jest zmiana wchodzi Jirsak, podaje raz minimalnie niecelnie do Małego i już ma o....... od niego.(np. sytuacja z meczu z Lechią). Tak nie może być w drużynie, zauważyłem też( staram wyłapywać się najlepsze rozwiązania z meczów Wisły) że Jirsak bardzo dobrze gra z Boguskim razem na boisku(np. mecz z Gks Bełchatów wygrany przez nas 2:1 na początku zeszłego sezonu-polecam zobaczyć) jestem zdania że granie 5 pomocników z Gargułą, Boguskim i Jirsakiem było by bardzo ciekawym rozwiązaniem. Myślę że teraz jak wróci Garguła i Boguski i utrzyma sie przewaga Skorża będzie miał najlepszy czas by poeksperymentować i narzucić bardziej offensywny styl naszej lini pomcy i skupić się bardziej na dobrym rozgrywaniu akcji i większej ilości strzałów z dystansu.

Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.09.2009, 06:18
Oglądałem skrót z Gdańska i musze powiedzieć, ze takiego gola nie uznano Anglikom na Euro w Portugalii w meczu z Portugalią. Bo atakujący wskakując na plecy obrońcy popelnia faul. Bramka nie powinna być uznana.Świr miał racje, choc na pewno forma przerosła treść ;-)
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 26.09.2009, 07:31
Niepokoje sie troche ,ze Janek Urban sie skapnie ze Legia gra lepiej z dwojka napastnikow (Grzelak - Chiniyama) i zaczna wygrywac. Oby jednak Janek wrocil do ustawienia z Giza
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 26.09.2009, 08:13
A malkontenci jak zwykle narzekają dla zasady. Meczy był dobry, w szybkim tempie, akcje od bramki do bramki.
Z dobrej strony pokazali sie kadrowicze Rzeźniczak, Peszko, Gancarczyk(zwłaszcza on), Iwański (zwłaszcza w 1-wszej połowie). Grzelak jeżeli nie ejst kontuzjowany jest bardzo dobrym napastnikiem, i jak mu cos nie pierdyknie to pewnie Majewski(Jeżeli zostanie) go powoła na zgrupowanie w grudniu.

Swoja drogą Majewski wczoraj w Lidze+ mówił że powołał Pawelca bo dobrze zagrał w U-23 z Walią, tylko panie trenerze to nie ten poziom. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2009, 08:30
Hmm...

Nie rozumiem zachwytów nad grą Legii. Wg. mnie to Lech grał dużo, dużo lepiej i jedynie szczęściu i indolencji strzeleckiej Kolejorza warszawiacy zawdzięczają, że do tej 60 minuty nie przegrywałi.
Iwański, Chinyama i Grzelak zrobili po jednej akcji, Bosacki popełnil błąd indywidualny i było po meczu, bo powietrze uszło z lechitów.

Uważam, że Lech taktycznie był lepiej ustawiony, ale zadecydowały indywidualności

A mecz ogólnie był OK. Na poziom nie narzekem.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
konrad89
Member

Od: 07.2009

Stary 26.09.2009, 08:59
Mecz był w sumie nawet dobry. tylko trochę za mało celnych strzałów. Wynik mógł być różny, ale jak Legia strzeliła bramkę to pyry całkowicie siadły. Szkoda bo liczyłem na remis. No i koniecznie trzeba dziś wygrać z Polonią.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 26.09.2009, 09:36
Biała Gwiazda - słuszne uwagi!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.09.2009, 09:46
Libor Pala będzie nowym trenerem Poloni jeśli przegra w Sosnowcu.
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...72/story.shtml
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów