The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
konrad
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2009, 16:32
Marzy mi się herb TS Wisła, a nie SSA w FM09
Czy ma ktoś gotową grafikę?
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.10.2009, 12:51
Oficiajly trailer FM 2010!

Rodzaje instalacji oraz dwa nowe filmiki
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.10.2009, 16:05
Mam pytanie zdarzyło się komuś że mimo odrzucenia oferty przez was Cupiał bierze sprawy w swoje ręce i mimo woli zgadza się na transfer mnie się tak zdarzyło i sprzedaje mi Marcelo za 8mln zł twierdząc że to okazja nie do odrzucenia.mogę to jakoś zablokować
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 12.10.2009, 16:34
Częsta sytuacja. Teraz już nic nie zrobisz.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.10.2009, 17:27
Żeby temu zapobiec, ustal cene piłkarzy na 0 zł/€/$, czy na co tam grasz. Komputer widząc, że tak ich wyceniasz, będzie składał tylko takie oferty - a te możesz swobodnie odrzucać, Boguś nie weźmie sprawy w swoje ręce
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 12.10.2009, 19:44
Ale jeśli oferta będzie do negocjacji to wtedy możesz zażądać np. 100mln...
Wtedy to tamten klub anuluje oferte i zarówno Marcelo jak i Cupiał będą zadowoleni
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.10.2009, 20:02
sorki ale czym się różni Championship Manager pomiędzy Football Manager
Powód: gdzies mi litery uciekły ;p
Ostatnio edytowane przez chudy_TSW : 12.10.2009 o godz. 20:14.
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 12.10.2009, 20:11
pelek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie zdarzyło się komuś że mimo odrzucenia oferty przez was Cupiał bierze sprawy w swoje ręce i mimo woli zgadza się na transfer mnie się tak zdarzyło i sprzedaje mi Marcelo za 8mln zł twierdząc że to okazja nie do odrzucenia.mogę to jakoś zablokować
To w takim razie mój "Boguś" jest bardziej wybredny bo wziął transfer w swoje ręce dopiero przy 10 mln
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 12.10.2009, 20:14
chudy_TSW napisał(a):Wyświetl post
sorki za lekkiego ale czy jest różnica pomiędzy Championship Manager a Football Manager
W mojej opinii, spora. Nowe CM'y to raczej marne popłuczyny po legendarnych starych, po których pozostała tylko nazwa z racji praw autorskich.
Odpowiedz cytując
chudy_TSW
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.10.2009, 20:25
dzięki ja dopiero od tamtego roku zacząłem grać w FM 2009 i nie wiedziałem ze CM to inna gra!
teraz ściągłem CM 2010 i byłem przekonany że to jest ta sama gra ale teraz juz wiem
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 12.10.2009, 20:48
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Ale jeśli oferta będzie do negocjacji to wtedy możesz zażądać np. 100mln...
Wtedy to tamten klub anuluje oferte i zarówno Marcelo jak i Cupiał będą zadowoleni
Nic bardziej mylnego ! Wtedy klub zainteresowany sprowadzeniem piłkarza będzie przedstawiał oferty które mogłyby nas przypuszczalnie zainteresować.
Np. w edycji 09 ustaliłem że Paweł Brożek nie jest w okienku zimowym na sprzedaż. Odrzuciłem jedną ofertę, potem drugą. W końcu gdy do klubu napłynęła oferta Evertonu przedstawiłem anglikom zaporową cenę 10 mln euro. Odpowiedzieli natychmiast kwotą oscylującą na około 6 i pół miliona euro i tym samym Bogusław Cupiał zaklepał transfer. W sumie to wtedy dobrze się stało

Najlepiej odrzucać oferty od razu bez negocjowania jakiejkolwiek sumy.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 12.10.2009, 20:54
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nic bardziej mylnego ! Wtedy klub zainteresowany sprowadzeniem piłkarza będzie przedstawiał oferty które mogłyby nas przypuszczalnie zainteresować.
Np. w edycji 09 ustaliłem że Paweł Brożek nie jest w okienku zimowym na sprzedaż. Odrzuciłem jedną ofertę, potem drugą. W końcu gdy do klubu napłynęła oferta Evertonu przedstawiłem anglikom zaporową cenę 10 mln euro. Odpowiedzieli natychmiast kwotą oscylującą na około 6 i pół miliona euro i tym samym Bogusław Cupiał zaklepał transfer. W sumie to wtedy dobrze się stało

Najlepiej odrzucać oferty od razu bez negocjowania jakiejkolwiek sumy.
Jest taka opcja "nienegocjowalne"
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.10.2009, 20:55
Mario Nh, bo dales zaporowa cene 10mln euro, ale nie zaznaczyles, ze jest to cena NIENEGOCJOWALNA, stad nowa oferta anglikow
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 13.10.2009, 11:34
No będę kombinować może uda mi się go zatrzymać już mi tak bardzo nie zależy bo za kilkanaście dni będę mieć FM10)
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.10.2009, 11:48
Wiem o tym. Po cichu liczyłem jednak na 10 okrągłych ;-D
Taka przestroga dla innych.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.10.2009, 12:53
Ma ktoś jakąś dobrą, sprawdzoną taktykę do FM09 na Wisłę? Patch nie 9.3.0 tylko ten najnowszy z cmrev.com .
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 13.10.2009, 13:47
Odpaliłem CM 2010, po raz pierwszy od momentu rozdzielenia się CMów i FMów. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W kilku elementach przewyższa FMa 09. Jeśli w "Dyszce" nie dojdzie do jakiejś rewolucji to będzie miała poważny problem w przyszłości.

Pierwsze rzeczy, które rzuciły mi się w oczy to:
Ładniej pokazane mecze (chociaż tak samo jak w FM09 - nieczytelne)
Scouting pomyślany o niebo lepiej niż w FM
Taktyka - zawodnika można w dowolnym miejscu boiska ustawić, kazać mu biec w dowolnym kierunku. Wydawanie poleceń indywidualnych też o wiele bardziej intuicyjne niż w FM.
W trakcie rozmowy w przerwie meczu można skomentować nie tylko jak radzi sobie cała drużyna czy indywidualny zawodnik ale i cała formacja, obrona, atak, pomoc.
Bardzo podoba mi się sposób w jaki rozwiązano bicie wolnych.

Czekamy na odpowiedź SI.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 13.10.2009 o godz. 14:05.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.10.2009, 13:54
4-4-2, skrzydłowi i boczni obrońcy strzałki w góre.
Nastawienie: u siebie ofensywne (14), na wyjeździe norma (13)
Swoboda: normalna (13)
Podania: Krótkie (6) / Bezpośrednie (15) - zostawiam Tobie do wyboru. Ja osobiście gram krótkimi, kiedy chce się utrzymać przy piłce, a bezpośrednimi, kiedy muszę zaatakować
Tempo: Dla podań krótkich - powolne (4), dla bezpośrednich - szybie (15)
Szerokość: zależy od boiska, jeśli wąskie, to szeroko (20), jeżeli szerokie, to norma (14)
Gra przy przeciwniku: ofensywnie - całe boisko, normalnie - własna połowa
Gra na czas: Dowolnie
Linia obronna: Jeśli masz szybkich obrońców, to możesz wysunąć - wtedy polecam ustawić też pułapki ofsajdowe. Musisz też zdecydować, czy grasz z kontry, czy raczej nie. Jeżeli tak, to lepiej nie grać wysuniętą linią, a już na pewno bez pułapek.
Odbiór: Agresywny
Podawanie: Oboma skrzydłami
Jeżeli masz dobrego ŚP, to polecam włączyć grę na rozgrywającego. Garguła, Jirsak, Medunjanin, Jordi Gomez - dobrze się nadają.

Bocznym obrońcom ustaw rajdy i rajdy z piłką na częste, dośrodkowania częste z linii końcowej.
Skrzydłowi - rajdy i rajdy z piłką często, prostopadłe podania często, dośrodkowania z pola - często
Rozgrywający niech gra bezpośrednimi, prostopadłymi podaniami.

Polecam też ustawić najskoczniejszego i najlepiej grającego głową zawodnika (albo najlepiej dwóch) przy bramkarzu w ofensywnych rzutach rożnych. Niech wykonawca wrzuca piłkę w pole bramkowe. To chyba jest bug, bo Żurawski strzelił dla mojej Wisły w ten sposób 24 bramki w drugim sezonie, ale jak ktoś chce, niech używa .
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.10.2009, 14:54
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Odpaliłem CM 2010, po raz pierwszy od momentu rozdzielenia się CMów i FMów. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony...
Cytat:
Ładniej pokazane mecze (chociaż tak samo jak w FM09 - nieczytelne)
Ładniej pokazane mecze?
Chyba tylko na pierwszy rzut oka. Grafika owszem jest ładniejsza niż w grze SI jednak animacje biegających piłkarzy są beznadziejne. Biegają po prostu nienaturalnie, zbyt często się przewracają (Nawet przy krótkich podaniach!). Bezsensu rozgrywane akcje, tragicznie wyglądające przyjęcia piłki i strzały.

Cytat:
Scouting pomyślany o niebo lepiej niż w FM
Scouting przemyślany?
Chyba nie tak do końca.
Odkąd Australia leży na kontynencie Azjatyckim?
Pracownik wysłany w dane miejsce na kuli ziemskiej przynosi bezsensownie wiadomości cały czas na temat tych samych, wyszukanych zawodników.

Cytat:
Taktyka - zawodnika można w dowolnym miejscu boiska ustawić, kazać mu biec w dowolnym kierunku.
Taktyka! #?#
Owszem dodano kilka ciekawych opcji ale kilka rzeczy niepotrzebnie uproszczono, jak np. zadania dla całej drużyny, bo ustawić można tylko: podania, krycie, wślizgi, mentalność i tempo. Może to tylko przyzwyczajenie do dużo bardziej skomplikowanego FM-a ?

Cytat:
Wydawanie poleceń indywidualnych też o wiele bardziej intuicyjne niż w FM.
W trakcie rozmowy w przerwie meczu można skomentować nie tylko jak radzi sobie cała drużyna czy indywidualny zawodnik ale i cała formacja, obrona, atak, pomoc.
Polecenia bardziej "indywidualne", aż za bardzo!
Dodano kilka nowych rozwiązań. Wypowiedzi, które skierujemy do naszych podopiecznych, możemy wskazać, w jakim tonie ją wygłosimy. Jest to trochę dziwne i bezsensowne, bo jaki trener mówi w sposób agresywny, iż jest to mecz bez znaczenia?

Cytat:
Bardzo podoba mi się sposób w jaki rozwiązano bicie wolnych.
Co do bicia wolnych, to jest to na co czekam w FM-ie...
Oczywiście w dużo lepszej wersji niż ta w wydaniu CM 2010.
Powód? Okazuje się, że w bardzo łatwy sposób możemy stworzyć tak zwany "killer wolny”, co doskonale widać choćby na tym filmie.
Cytat:
Czekamy na odpowiedź SI.
To chyba na tyle.
Jak to ktoś kiedyś napisał nie jest łatwo sstworzyć dobrą grę co dobitnie pokazuje przykład CM. Pomimo iż twórcy tej gry mieli aż 2 lata (!) na przygotowanie najnowszej odsłony. Skoro nie teraz to już chyba nigdy nie dorównają produktowi SI.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 13.10.2009, 15:04
Ładniej pokazane mecze?
Chyba tylko na pierwszy rzut oka. Grafika owszem jest ładniejsza niż w grze SI jednak animacje biegających piłkarzy są beznadziejne. Biegają po prostu nienaturalnie, zbyt często się przewracają (Nawet przy krótkich podaniach!). Bezsensu rozgrywane akcje, tragicznie wyglądające przyjęcia piłki i strzały.
To są właśnie rzeczy, które mi przeszkadzają w FM.
Z tego powodu zawsze gram na "classic view". Specjalnie odpaliłem sobie FMa, żeby porównać obie gry. Podtrzymuję swoje zdanie.
Scouting przemyślany?
Chyba nie tak do końca.
Odkąd Australia leży na kontynencie Azjatyckim?
Pracownik wysłany w dane miejsce na kuli ziemskiej przynosi bezsensownie wiadomości cały czas na temat tych samych, wyszukanych zawodników.
Szczegół z tą Australią. Poza tym miałem na myśli raczej ogólne rozwiązanie. Przeznaczanie co tydzień określonej sumy na scouting danego kraju albo części świata.
Czy bezsensowne informacje o tych samych zawodnikach? Nie wiem, nie zauważyłem.
Powód: FM
Ostatnio edytowane przez Krissu : 13.10.2009 o godz. 15:13.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.10.2009, 17:00
Krissu napisał(a):Wyświetl post
To są właśnie rzeczy, które mi przeszkadzają w FM.

Przecież one prezentują się w FM-ie o niebo lepiej niż w CM. No cóż, kwestia ludzkich gustów.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 13.10.2009, 18:27
O niebo lepiej? Daj spokój...

P.S.
A pamiętasz ile błędów miał FM przed wydaniem patchów? Bo z tego co ja pamiętam to w wersje bez patchów grać się w ogóle nie dało. Przypomnij sobie ile tu, na tym forum krzyków było.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 13.10.2009, 21:49
Przypominam o tych dwóch latach jakie mieli twórcy CM. Myślisz że jeśli czegoś nie stworzyli w dwa lata to poprawią to w patchu? Wątpliwe dosyć. Poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję że po dodaniu tych dwustu dodatkowych animacji do tej wersji FM-a zmiany będą znacznie widoczne. Chociaż i tak w ostatniej wersji nie wyglądało to jakoś specjalnie najgorzej.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 13.10.2009, 22:04
Nie - nie myślę tak.

Jednak bardzo dziwi mnie kilka twoich argumentów. Więc przypomniałem, że FM09 bez patchów to wielka porażka.

A co do animacji meczu, to się nie zgodzimy i koniec. Dla mnie to w ogóle mało czytelne, słabo zrobione. W CM10 wygląda to po prostu ładniej i czytelniej. Dlatego czekam na to jak zrobią mecz w FMie. Z tego co widziałem po filmikach na YT - dalej będę grał na widoku klasycznym.
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 14.10.2009, 10:06
No nie mogłem nic zrobić nie było zadnych negocjacji i poszedl do ligi brazylijskiej za 8mln zł
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 16.10.2009, 08:01
Jest już Demo

Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 16.10.2009, 08:32
Już na starcie mi sie podoba nowy FM)
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.10.2009, 17:11
Co mam robić jeżeli "zawodnik potrzebuje odbudowy kondycji, jeżeli ma być gotowy do nowego sezonu"
Odpowiedz cytując
Hamas_kr
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.10.2009, 17:15
Kilka sparingów przed sezonem i będzie git.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 23.10.2009, 17:58
I mocniejszy trening siłowy
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów