|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Marzy mi się herb TS Wisła, a nie SSA w FM09
Czy ma ktoś gotową grafikę? ![]()
Tylko Wisła.
Warszawa da się lubić, Warszawa da się lubić, tu trzy punkty można zdobyć, tutaj Legię można ubić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie zdarzyło się komuś że mimo odrzucenia oferty przez was Cupiał bierze sprawy w swoje ręce i mimo woli zgadza się na transfer
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Częsta sytuacja. Teraz już nic nie zrobisz.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Żeby temu zapobiec, ustal cene piłkarzy na 0 zł/€/$, czy na co tam grasz. Komputer widząc, że tak ich wyceniasz, będzie składał tylko takie oferty - a te możesz swobodnie odrzucać, Boguś nie weźmie sprawy w swoje ręce
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ale jeśli oferta będzie do negocjacji to wtedy możesz zażądać np. 100mln...
![]() Wtedy to tamten klub anuluje oferte i zarówno Marcelo jak i Cupiał będą zadowoleni ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
sorki ale czym się różni Championship Manager pomiędzy Football Manager
![]() Powód: gdzies mi litery uciekły ;p
Ostatnio edytowane przez chudy_TSW : 12.10.2009 o godz. 20:14.
![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
![]() ![]() Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
dzięki ja dopiero od tamtego roku zacząłem grać w FM 2009 i nie wiedziałem ze CM to inna gra!
teraz ściągłem CM 2010 i byłem przekonany że to jest ta sama gra ![]() ![]() ![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Np. w edycji 09 ustaliłem że Paweł Brożek nie jest w okienku zimowym na sprzedaż. Odrzuciłem jedną ofertę, potem drugą. W końcu gdy do klubu napłynęła oferta Evertonu przedstawiłem anglikom zaporową cenę 10 mln euro. Odpowiedzieli natychmiast kwotą oscylującą na około 6 i pół miliona euro i tym samym Bogusław Cupiał zaklepał transfer. W sumie to wtedy dobrze się stało ![]() Najlepiej odrzucać oferty od razu bez negocjowania jakiejkolwiek sumy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Mario Nh, bo dales zaporowa cene 10mln euro, ale nie zaznaczyles, ze jest to cena NIENEGOCJOWALNA, stad nowa oferta anglikow
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No będę kombinować może uda mi się go zatrzymać już mi tak bardzo nie zależy bo za kilkanaście dni będę mieć FM10
) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem o tym. Po cichu liczyłem jednak na 10 okrągłych ;-D
Taka przestroga dla innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ma ktoś jakąś dobrą, sprawdzoną taktykę do FM09 na Wisłę? Patch nie 9.3.0 tylko ten najnowszy z cmrev.com .
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Odpaliłem CM 2010, po raz pierwszy od momentu rozdzielenia się CMów i FMów. Muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. W kilku elementach przewyższa FMa 09. Jeśli w "Dyszce" nie dojdzie do jakiejś rewolucji to będzie miała poważny problem w przyszłości.
Pierwsze rzeczy, które rzuciły mi się w oczy to: Ładniej pokazane mecze (chociaż tak samo jak w FM09 - nieczytelne) Scouting pomyślany o niebo lepiej niż w FM Taktyka - zawodnika można w dowolnym miejscu boiska ustawić, kazać mu biec w dowolnym kierunku. Wydawanie poleceń indywidualnych też o wiele bardziej intuicyjne niż w FM. W trakcie rozmowy w przerwie meczu można skomentować nie tylko jak radzi sobie cała drużyna czy indywidualny zawodnik ale i cała formacja, obrona, atak, pomoc. Bardzo podoba mi się sposób w jaki rozwiązano bicie wolnych. Czekamy na odpowiedź SI.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 13.10.2009 o godz. 14:05.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
4-4-2, skrzydłowi i boczni obrońcy strzałki w góre.
Nastawienie: u siebie ofensywne (14), na wyjeździe norma (13) Swoboda: normalna (13) Podania: Krótkie (6) / Bezpośrednie (15) - zostawiam Tobie do wyboru. Ja osobiście gram krótkimi, kiedy chce się utrzymać przy piłce, a bezpośrednimi, kiedy muszę zaatakować Tempo: Dla podań krótkich - powolne (4), dla bezpośrednich - szybie (15) Szerokość: zależy od boiska, jeśli wąskie, to szeroko (20), jeżeli szerokie, to norma (14) Gra przy przeciwniku: ofensywnie - całe boisko, normalnie - własna połowa Gra na czas: Dowolnie Linia obronna: Jeśli masz szybkich obrońców, to możesz wysunąć - wtedy polecam ustawić też pułapki ofsajdowe. Musisz też zdecydować, czy grasz z kontry, czy raczej nie. Jeżeli tak, to lepiej nie grać wysuniętą linią, a już na pewno bez pułapek. Odbiór: Agresywny Podawanie: Oboma skrzydłami Jeżeli masz dobrego ŚP, to polecam włączyć grę na rozgrywającego. Garguła, Jirsak, Medunjanin, Jordi Gomez - dobrze się nadają. Bocznym obrońcom ustaw rajdy i rajdy z piłką na częste, dośrodkowania częste z linii końcowej. Skrzydłowi - rajdy i rajdy z piłką często, prostopadłe podania często, dośrodkowania z pola - często Rozgrywający niech gra bezpośrednimi, prostopadłymi podaniami. Polecam też ustawić najskoczniejszego i najlepiej grającego głową zawodnika (albo najlepiej dwóch) przy bramkarzu w ofensywnych rzutach rożnych. Niech wykonawca wrzuca piłkę w pole bramkowe. To chyba jest bug, bo Żurawski strzelił dla mojej Wisły w ten sposób 24 bramki w drugim sezonie, ale jak ktoś chce, niech używa |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||
Cytat:
Chyba tylko na pierwszy rzut oka. Grafika owszem jest ładniejsza niż w grze SI jednak animacje biegających piłkarzy są beznadziejne. Biegają po prostu nienaturalnie, zbyt często się przewracają (Nawet przy krótkich podaniach!). Bezsensu rozgrywane akcje, tragicznie wyglądające przyjęcia piłki i strzały. Cytat:
Chyba nie tak do końca. Odkąd Australia leży na kontynencie Azjatyckim? Pracownik wysłany w dane miejsce na kuli ziemskiej przynosi bezsensownie wiadomości cały czas na temat tych samych, wyszukanych zawodników. Cytat:
Owszem dodano kilka ciekawych opcji ale kilka rzeczy niepotrzebnie uproszczono, jak np. zadania dla całej drużyny, bo ustawić można tylko: podania, krycie, wślizgi, mentalność i tempo. Może to tylko przyzwyczajenie do dużo bardziej skomplikowanego FM-a ? Cytat:
Dodano kilka nowych rozwiązań. Wypowiedzi, które skierujemy do naszych podopiecznych, możemy wskazać, w jakim tonie ją wygłosimy. Jest to trochę dziwne i bezsensowne, bo jaki trener mówi w sposób agresywny, iż jest to mecz bez znaczenia? Cytat:
Oczywiście w dużo lepszej wersji niż ta w wydaniu CM 2010. Powód? Okazuje się, że w bardzo łatwy sposób możemy stworzyć tak zwany "killer wolny”, co doskonale widać choćby na tym filmie. Cytat:
![]() Jak to ktoś kiedyś napisał nie jest łatwo sstworzyć dobrą grę co dobitnie pokazuje przykład CM. Pomimo iż twórcy tej gry mieli aż 2 lata (!) na przygotowanie najnowszej odsłony. Skoro nie teraz to już chyba nigdy nie dorównają produktowi SI. |
|||||||
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Z tego powodu zawsze gram na "classic view". Specjalnie odpaliłem sobie FMa, żeby porównać obie gry. Podtrzymuję swoje zdanie.
Czy bezsensowne informacje o tych samych zawodnikach? Nie wiem, nie zauważyłem. Powód: FM
Ostatnio edytowane przez Krissu : 13.10.2009 o godz. 15:13.
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
O niebo lepiej? Daj spokój...
P.S. A pamiętasz ile błędów miał FM przed wydaniem patchów? Bo z tego co ja pamiętam to w wersje bez patchów grać się w ogóle nie dało. Przypomnij sobie ile tu, na tym forum krzyków było. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przypominam o tych dwóch latach jakie mieli twórcy CM. Myślisz że jeśli czegoś nie stworzyli w dwa lata to poprawią to w patchu? Wątpliwe dosyć. Poczekamy, zobaczymy. Mam nadzieję że po dodaniu tych dwustu dodatkowych animacji do tej wersji FM-a zmiany będą znacznie widoczne. Chociaż i tak w ostatniej wersji nie wyglądało to jakoś specjalnie najgorzej.
![]() |
|
|
|
Militaris
Offline |
|
|
Nie - nie myślę tak.
Jednak bardzo dziwi mnie kilka twoich argumentów. Więc przypomniałem, że FM09 bez patchów to wielka porażka. A co do animacji meczu, to się nie zgodzimy i koniec. Dla mnie to w ogóle mało czytelne, słabo zrobione. W CM10 wygląda to po prostu ładniej i czytelniej. Dlatego czekam na to jak zrobią mecz w FMie. Z tego co widziałem po filmikach na YT - dalej będę grał na widoku klasycznym. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No nie mogłem nic zrobić nie było zadnych negocjacji i poszedl do ligi brazylijskiej za 8mln zł
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Już na starcie mi sie podoba nowy FM
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Co mam robić jeżeli "zawodnik potrzebuje odbudowy kondycji, jeżeli ma być gotowy do nowego sezonu"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kilka sparingów przed sezonem i będzie git.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I mocniejszy trening siłowy
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE