|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kiko nie jest idiota i nie kazal zespołowi w obliczu tylu zmian w składzie iść na wymianę ciosów z bardzo mocnym Zagłębiem. Założę się że chcial rozegrać mecz taktycznie tak jak poprzednie. Zaglebie po strzeleniu bramki ustawilo się na kontry. Po 2-0 juz całkowicie, wiec wizualnie to my byliśmy strona atakująca. Jednocześnie bylem pewien ze do konca meczu bedziemy atakować i pewnie dostaniemy bramkę na 3-0. Tak często bywa w spotkaniach tego typu. Reasumując: pytanie czy wolimy brzydka gre i wygrane od pieknych porażek jest bzdurne. Nie bylo to świadome działanie Kiko tylko odpowiedz ma rozwoj sytuacji na boisku. Równie doborze mogliśmy doświadczyć "brzydkiej porażki" ale na szczęście mamy zbyt ambitnych grajkow aby tak się stało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
|
Sorry, ale w twojej jedenastce jest tylko trzech ofensywnych graczy tj. Carlitos Brożek i Ze manuel. Trochę mało biorąc pod uwagę że w derbach i Lubinie czterech ofensywnych też było nie wystarczyło. Także ja myślę że musi grać (poza dwoma skrzydłowymi) dwóch ofensywnych środkowych (np. Halilovic i Kostal) albo jeden i dwóch napastników (np. Brożek na 2 połowę). Trzech ofensywnych to można grać mając do dyspzycji trójkąt Neymar - Bale - Radame(r)l Falcao.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Gołym okiem widać też że Mały i Boguś grają bardzo słabo, a dopóki nie spróbuje się Wojtkowskiego na skrzydle i Kostala na 10tce oraz skrzydle (tak jak ostatnio Bartosza, co najmniej 45 minut a nie 5 ostatnich), to nie wiadomo na co ich stać. Co innego trening, co innego mecz. Można być mistrzem jedynie treningu i na odwrót.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 22.08.2017 o godz. 19:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Basha pokazał z Zagłębiem że ma wszelkie predyspozycje do tego aby być naszą nową "8" . Oddał 2 strzały z których mogły być bramki. Poza tym, nie ilość się liczy, a jakość piłkarzy. Co z tego, że taki Małecki jest ofensywnym zawodnikiem jak z Zagłębiem nie wyszedł z szatni. Podobnie Boguski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Nie chcę robić z RB9 kozła ofiarnego, bo cała drużyna zagrała słabo, ale jakim cudem ten człowiek wychodzi jeszcze w pierwszym składzie, to po prostu większa zagadka, niż to gdzie podziała się Bursztynowa Komnata. Ze Rafa musi chyba na treningach objeżdżać wszystkich jak pachołki, a w gierkach walić hattricki z przewrotki, bo innego wytłumaczenia na jego obecność w meczowej osiemnastce nie widzę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Już kiedy Kostal podpisywał kontrakt Junco powiedział że to piłkarz na przyszłość. Może faktycznie tak jest? Wojtkowski z kolei grał na skrzydle w PP i był najsłabszy na boisku. Nie zaklinaj rzeczywistości. Nie twierdzę że Małecki czy Boguski mają dobre mecze ale dla mnie na ten moment z rezerwowych piłkarzy Bartosz wyraźnie lepszy niż Wojtkowski. Kostala widziałem zbyt krótko i nie mam zdania. Pozostaje mi wiara w decyzje Kiko. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Racja Ogryzek. Jakoś zapomniałem że Wojtkowski grał cały mecz na skrzydle w pucharze. Widocznie spisał się jeszcze słabiej niż Małecki z KGHM i po prostu go na tym przeklętym skrzydle nie zauważyłem. Z tego co pamiętam to Kamil był wtedy chyba najsłabszym zawodnikiem meczu. Poza tym jak pisałem "żaden ze mnie ekspert".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
karherop - sprawdź ilu młodych zadebiutowało i gra regularnie u Kiko zanim napiszesz że ma awersję. Poza tym domaganie się zmiany 11-tki po każdym meczu jest trochę niepoważne... Obecnie jesteśmy na etapie zgrywania się.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.08.2017 o godz. 09:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cóż za nietakt podważać kompetencje trenerskie aszakeczapa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie muszą błyszczeć, wystarczy że są lepsi. Gdybym dostał dychę za każdym razem kiedy jakiś jełop na forum pisał "nie wierzę że X jest gorszy od Y (w domyśle - trener się nie zna i jest uprzedzony)" a potem X wchodził po to by zagrać żenująco słabo byłbym bogatym człowiekiem. Zresztą Wojtkowski, Bartosz i Halilović już się pokazali, tylko Kostala Kiko gnębi nie biorąc go złośliwie do 18-tki.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To mało prawdopodobne, ale być może (mam tu w pamięci jakieś perturbacje z ekwiwalentem Kostala) zawarli z jego klubem umowę, w której za każdy jego udział w spotkaniach w tym sezonie musimy coś płacić - tylko głośno rozmyślam, spokojnie
. Średnio natomiast wierzę w temat "Kiko go nie chciał, więc go nie wystawia". Umówmy się, na skrzydłach mamy niemiłosierną bidę. Z kolei ilekroć Kostal grał, czy w sparingach, czy w PP, wypadał dobrze na skrzydle - trudno kogoś takiego w naszej sytuacji nie chcieć. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mówisz też, że Kiko jest nieomylny, tak? Już schodząc z Bogusia, to Velez+Llonch w derbach rozgrywanych na własnym stadionie, to przecież zakrawa o absurd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
W Football Managerze jest łatwiej, tam widzisz tylko liczby. Ale nie przenoś tego świata do rzeczywistości. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
wiadomo że nie są to tuzy piłkarskie ale umiejętności posiadają na extraklasę całkiem niezłe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Cytat:
Tutaj najzwyczajniej nie może być mowy o błędzie. Był plan, plan nie wypalił. Ale po 46 minutach go zmienił. Jedyne co idiotycznego w tej dyskusji to Twoja osoba. Adieu. ![]() |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakby nie mecz z Pogonią wysoko wygrany to ani Słomka, ani Laskoś by nie zadebiutowali. Bartosz musiał 13 razy wejść z ławki zanim Kiko na niego postawił kosztem bezproduktywnego Boguskiego. Wojtkowski to jest czarodziej na treningach, ale widać że głowa na boisku nie nadąża. Fizycznie nie jest też przygotowany do gry na takim poziomie. Małecki w ostatnim meczu prosił się już o zmianę w 20 minucie. Był ewidentnie poirytowany wspólną grą Carlitosa i Ze Manuela. Jednocześnie nie trzymał swojej pozycji. Częściej Sadlok stwarzał jakiekolwiek zagrożenie. Nie apeluję o wymianę całej 11, ale Kiko nie może bezgranicznie ufać niektórym zawodnikom bo traci na tym drużyna i nasza gra. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop - podajesz przykład Boguskiego i Bartosza. Znamienny, bo pokazał że Bartosz nadaje się głównie na jokera.
Młodzi grają na miarę umiejętności. Taki Wojtkowski musi jeszcze dużo popracować, Halilović podobnie. Trzeba im dać czas, wtedy może wypalą. A może nie. Ile to ja się naczytałem o Zającu gnębionym przez naszych trenerów. Gdzie teraz jest? ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
TESTOWA PROWIZORKA Z POMYSŁEM âNA ZAŚâ. PORAŻKA WISŁY WLICZONA W KOSZTY
http://transfery.info/104836,testowa...czona-w-koszty |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie mówię, że tak nie jest - ja po prostu tego nie dostrzegłem.
I mam pytanie, w którym nie ma ukrytej tezy, po prostu uczciwie pytam. Jeżeli zgrywamy 11-tkę i to jest celem trenera, dlaczego ze składu po derbach wyleciał Bartosz (ani nawet nie wszedł z ławki)? Bashę zrozumiem - żaden z innych zdrowych środkowych pomocników nie nadawał się na tę pozycję, trener nie chciał zmieniać założeń taktycznych. N.B. gdzie można w internecie sprawdzić składy przeszłych meczów tak, żeby wyświetlała się też ławka rezerwowych? Chciałem sprawdzić, czy Bartosz był w ogóle na ławce (w domyśle: czy był zdrowy), ale nie znalazłem, a nie mam czasu dalej szukać (w konsekwencji możliwe, że to pytanie wyżej jest bezprzedmiotowe). ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Dzięki. No i był Bartosz na ławce!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ty wariacie idz na trenera Wisly Krakow i juz pracuje na swoje nazwisko. Jesli tylko masz czas Mordeczko , ogarnij ta hiszpańska padake i poukładaj ten klub w miarę profesjonalnie. Cieszy i budzi uznanie, twoje racjonalne i chłodne podejście do zmian w wyjściowej jedenastce. Wypada sie nam tylko zgodzić, ze wymiana calej 11 to obecnie dość chybiony pomysł. ....Bo gdzie my kvrwa znajdziemy na szybkości 11 Kostali? ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Aby ukryc Kostala przed swiatem, Kiko zaryzykował swoja reputacja dla dobra klubu. Wystawil Valeza i Lloncha w spotkaniu derbowym.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|