|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Atmosfera na trybunach jak za dawnych lat, bo każdy żył tym co się dzieje na boisku i żywiołowo reagował na wydarzenia. Była wielka chęć poniesienia naszych piłkarzy po 3 jakże ważne punkty. Dlatego nie było smętnych , długawych piosenek czy gimnastycznych popisów skakanych ale "jazda z k......." , jakże potrzebnej dziczy na trybunach. Stewardzi mieli pełno interwencji na piknikowych sektorach, prosząc o spokój
![]() A mecz ? emocje do końca. Bramkarz z łapanki i to przy nie najlepszych warunkach fizycznych dla bramkarza robi niesamowitą robotę od początku sezonu. Dynamiczny, walczący na przedpolu, świetny refleks. P.S. Brawa dla ultrasów za piękne 1906 z róznokolorowych flag. Świetna robota. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ją nie musiałem oglądać powtórki aby stwierdzić że Alan już w drugiej połowie był Mega wolny , źle się ustawiał nie nadazal za akcjami a jak już przechwycił piłkę to nie umiał jej wprowadzić do gry , byłem strasznie zły na Moskala że nie reaguje zmiana , niestetyUryga jest wolny ,wolę już Cywke do środka
|
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Moim skromnym zdaniem wczorajszy mecz wygrał nam Cierzniak. To dzięki bramkarzowi skromne 1:0 z 7 minuty nie stało się tradycyjnym 1:1 w 87 minucie, a co za tym idzie kolejną stratą punktów i spadkiem morale drużyny. Wczorajsze zwycięstwo to nie tylko trzy punkty do tabeli. To przede wszystkim uwierzenie w swoje możliwości i przełamanie - w meczu bądź co bądź z mistrzem Polski - passy głupich remisów i goli traconych w 90 minucie. Myślę, że jakby wczoraj Wisła wygrała 4:0 czy 5:1 nie cieszyłoby to tak bardzo jak to 2:0, gdy się posyła Lecha na deski w 93 minucie odbierając nadzieję na jakikolwiek punkt przy Reymonta.
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
W końcu, w końcu mecz jakiego potrzebowaliśmy!
Myślę że z chłopaków zeszło ciśnienie i teraz z większą wiarą w siebie pojadą do warszawki, a tam jeśli zagrają z takim zaangażowaniem jak wczoraj...nie będę krakać Ale miło było oglądać chłopaków jak walczą, nie odpuszczają żadnej piłki, nawet przy tych rożnych byłem jakoś dziwnie spokojny. Nie będę chwalił nikogo z nazwiska bo wszyscy zagrali dobrze, chociaż niektórzy czepiają się tutaj Głowy, że 2 razy minął się z piłką, no ok, ale ile razy wyczyścił gdy trzeba było! patrzmy na plusya co do plusów, na C znów było czuć ten klimat, ten który ostatnio gdzieś się schował, bardzo dobry doping, gniazdowy chyba czyta to forum, bo zaczął reagować na wydarzenia boiskowe tak trzymać, oby tylko nie schodzić z tego poziomu!![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Jasne, wiem. Obstawiałem, że po korzystnym wyniku z Bazyleą wyjdą rezerwami, a jak było w ostatnią środę - dobrze wiemy.
W każdym razie Boguski mnie nie zawiódł. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Nie wiem skąd to gadanie o wybitności Cierzniaka. Narazie w dwóch meczach zagrał przeciętnie, a w jednym dobrze i to by było na tyle. Akurat bramka to taka pozycja, że ciężko cokolwiek powiedzieć po paru meczach. Cierzniak miał multum dobrych interwencji w meczu z Lechem, ale większość to właśnie takie strzały na notę były. Jakby którykolwiek z nich wpuścił to by jechało po nim pół forum.
Wiadomo, że i tak zrobił więcej niż Buchalik, który na 1 dobry mecz czekał z pół roku, a w reszcie grał albo słabo albo przyzwoicie. Ale nie ma co peanów jeszcze wznosić. Jeśli idzie o Cierzniaka to widać niezły refleks, dobre ustawianie się oraz.... tendencje do przesadnych parad, co akurat wg mnie dobrą rzeczą nie jest. Mimo wszystko zapowiada się bardzo fajnie. Możliwe, że wreszcie będziemy mieć solidnego bramkarza, który w dodatku umie grać nogami. Meczyk generalnie super, nadal jestem pozytywnie nakręcony ![]() Teraz czas zdobyć stolicę!
Ostatnio edytowane przez s1mone : 02.08.2015 o godz. 21:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Dobra oprawa + dla ultrasów , atmosfera super
i co najważniejsze wygrana po dobrej dla oka grze.Gdyby tak Brożek odpalił w Warszawie .....![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Buchalik zawalł nam jakies 1/3 goli w tamtym sezonie.Ja nic do niego niemam jako do człowieka,ale jako piłkarz jest cienki ,kołkowaty i nie potrafi dogadac sie z zespołem.Dlatego trzeba sie go pozbyc jak najszszybciej.Zreszta Cierzniak mam nadzieje ze nie da mu sie wygrażć z bramki ![]() Wczorajszy tryiumf to takim mecz jak keidys ,emocje ,dobry mecz,dobry doping,czuc jednosc pilkarze=kibice. Popadlismy w taki zastój pilarski co przekłada sie z kazdym sezonem na frekwencje i kibicow,mam nadzioeje ze cos ruszylo i teraz na mecz mozna bedzie isc z tym dreszczykiem emocji.A i to kibicoowanie bedzie bardziej zywiołowe i tu sie zagdazam bardziej połaczone z wydarzeniami na boisku. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Buchalik zawalił 1/3 bramek w zeszłym sezonie, tylko nikt nie wklei linka zawalonych nawet 1/30.
Bramkarza ocenia się po tym jak pewnie broni przez dłuższy okres czasu + wyciąga czasem coś ponad to + jak radzi sobie z presją. Póki co Cierzniak obronił wszystko to co musiał w 3 meczach. Z Lechem obronił wszystko to co szło w niego, więc nie jest to jego jakaś specjalna zasługa. Za wcześnie na oceny. Zimnego lodu na głowy. Tak samo z Bogusiem. Wystarczył mecz, żeby z niego zrobić bóstwo a o grze w innych meczach już zapomniano. Na prawdę dziecinada. Cierzniakowi mecz wyszedł, a na to czy jest dobrym bramkarzem przyjdzie oceniać za kilkanaście kolejek najwcześniej a nie po jednym meczu, który mu wyszedł bo, każdy strzał uderzali w jego zasięgu. no chyba że oceniacie wrażenia artystyczne... no to wtedy tak, mamy drugiego Majdana(ps. paradka )
Ostatnio edytowane przez regan : 03.08.2015 o godz. 00:42.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Cóż to za argument że "obronił bo leciało w niego" ..a jak bramkarz ma bronić cos co leci poza jego zasięgiem na litość boską 1) Tak strzelał przeciwnik, a bramkarz wykonał dobrze swoją robotę za co mu brawa 2) Bramkarz UMIAŁ SIĘ USTAWIĆ !! Ustawić tak, żeby piłka uderzała tam gdzie jest..za to jeszcze większe brawa Nie ogarniam jak można zaniżać jakość występu Radka, posiłkując się tak bezsensownym argumentem.. Idąc za tą logiką to np w piłce ręcznej będziemy wyśmiewać bramkarzy, bo przy rozmiarach bramki w tamtym sporcie WSZYSTKO leci w zasięgu bramkarza i to nie sztuka obronić ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak jak pisałem - z peanami na cześć Cierzniaka się jeszcze wstrzymajmy - ALE, nie można umniejszyć faktu, że nam ten mecz wybronił. Jest mała subtelna różnica między nim a Buchalikiem - Cierzniak umie się ustawić (przynajmniej w tym konkretnym meczu) i dlatego wszystko odbijał, Buchalik nie umie tego robić i zapewne te strzał(y) które Cierzniak wybronił, on by puścił. Tylko tyle i aż tyle.
![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 03.08.2015 o godz. 08:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Fragment wywiadu z Głowackim, dobitnie pokazujący jak Paweł wykorzystuje prostopadłe piłki...
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Był ktoś może po meczu U Wiślaków jak drużyna wpadła w odwiedziny i mógłby coś powiedzieć więcej?
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
dla mnie Brożek teraz to byłby idealny na 10-tce, walczy, potrafi przetrzymać piłkę dograć potrafi, dużo widzi, doświadczony, przestawia obrońców jak chce tylko na 9 nie ma komu grać ....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
jakby Cierzniak nie był "przyspawany do linii" to moglby byc naprawde kotem
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Muszę was pochwalić, dobry mecz z mistrzem Polski - brakuje dobrej Wisły, zarówno do gry o mistrzostwo jak i gry w pucharach europejskich. Szykuje się świetne widowisko w najbliższej kolejce i coś czuje że kilka bramek padnie, Nikolić kocur strzela jak opętany, ale i Brożek pewnie coś strzeli, tak mnie coś tutaj pachnie pod nosem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
nie był, w piątce nie przeszło żadne dośrodkowanie, nawet z rzutu rożnego, na pole karne wiele tego nie było, ale np. strzał z dyśki Hamalainena mógł wyczuć bo to było pewne że Trałka tam wrzuci, tak samo można było wyjść do dośrodkowania do Douglasa, niby mankamenty, ale dwie bramki mogło wpaść - nadrobił interwencjami z cyklu "brilant saves"
niby jest progres drużyny, widać gołym okiem, ale na Legie w gazie nie wiem czy starczy ![]()
Lepiej zapobiegać niż leczyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Na Legię w gazie wystarczy wyłączyć Nikolicia (RYYYYSIEK!) i atakować ile wlezie prawą flanką (Brzyski xD) i główne założenia są. Do tego ich obrona jest daleka od ideału, bo nawet PBB czy Łęczna w nią dość swobodnie wjeżdżały. Spodziewam się dużo szans w obie strony, jeśli Nikolić będzie wyłączony to głowy nie dam, ale 0:1 dla nas wygląda dość realnie.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2015
Offline |
|
|
Jeden dobry mecz Boguskiego "wiosny nie czyni". Niech zagra tak samo w kolejnych meczach, wtedy pogadamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Ja bym się tak na Legię nie napalał. W tamtym roku byliśmy na I miejscu w tabeli po kilku dobrych meczach. Przed meczem z Legią wszyscy mówili, że możemy nawet nie tyle sprawić niespodziankę, co wygrać z Legią. Skończyło się 0:3 i rozpoczął się powolny zjazd w dół tabeli. To tak w kwestii przypomnienia.
Z drugiej strony weźcie pod uwagę, że w polskiej Ekstraklasie rzadko zdarza się zespołom zagrać 2 świetne mecze pod rząd. Nasi potrafili rozgromić Górnik 5:0 po czym męczyć się z PBB i dostać od Korony. Albo jeszcze lepszy przykład z sezonu 13/14 - pyknęliśmy Pogoń 5:0, po czym tydzień później dostaliśmy solidne baty w Warszawie 0:5. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A to ze wylapał wszystko na 5 metrze, ludzie, bez jaj. Przeciez to bramkarz a nie Żemło. Bezsprzecznie najlepszy mecz RC do tej pory ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Zooey dobrze prawisz, Boguski Cierzniak świetni ale to jak pisanie że w piekarni robią dobry chleb... ale raz na tydzień.. Zobaczymy jaki "chleb wyjdzie" w innych dniach tygodnia.. Oczywiście nikt tu nie wymaga samych perfekcyjnych meczów.. 1906% poparcia dla Kazika!
Może to dziwnie zabrzmieć ale cieszy mnie że Boguski ma już 2 żółte kartki.. przez ostatnie 3 sezony łącznie zebrał 4 żółte kartki. Cierzniak będzie miał prawdziwy test w Warszawie.. Powód: jżs
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 03.08.2015 o godz. 16:03.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Dokładnie na taki skład i takie ustawienie liczyłem na meczu z Lechem. Z Legią pewnie tylko jedna zmiana - Sadlok wróci na lewą, a jednak dałbym Bobana na prawą a Bury ława. Prosty powód - Bury jest lepszy w ofensywie i lubi się zapędzić i nie wrócić, a za to Boban dużo lepiej trzyma w defensywie. A jak ktoś już napisał, musimy na Brzyskiego uważać, dobrze chodzi po lewej stronie, więc Bury odpada. Realnie 2:2 po dobrej grze z obu stron, a później rozpoczynamy serię zwycięstw |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Cierzniak bronił pewnie - były to jednak piłki łatwe, w dużej ilości. Jedna bardzo dobra obrona przy 1na1. Dobrze się ustawiał, walono w niego - dlatego można śmiało powiedzieć, że zagrał dobre, a nawet bardzo dobre zawody. Niektórym ocenę występu przesłania część artystyczna całego występu, a jak już wspominałem Cierzniak wie jak wybić efektownie, gdy może tylko efektywnie, bo bronił też to co w bramkę nie szło. Żadna z tych piłek jednak nie była tak uderzona, aby można było powiedzieć 'o kurrr jak on to zrobił?!', a w przypadku Miśka to było na porządku dziennym. Tylko, że Misiek znowu psuł nam całą grę przez swoją grę nogami, do tego bywał momentami elektryczny jak Pawełek. Co i tak nie zmienia faktu, że uważam tych dwoje (Mario i Miśka) za gości z największym potencjałem bramkarskim w Wiśle ostatnich 15 lat Właśnie przez ten jebany kocurski refleks i czas reakcji. Pewnie by obaj grali dużo wyżej jakby potrafili utrzymać poziom skupienia (Misiek musiałby się jeszcze tego po prostu w piłkę nauczyć grać).I nie, nie mam awersji do Cierzniaka, po prostu tonuje nastroje. Te złe w przypadku Buchalika też na początku tonowałem, bo parę meczy nie jest żadnym wyznacznikiem (zarówno na plus jak i minus). Jak będzie dobrze bronił i Wisła zacznie wreszcie mniej bramek tracić, to będzie przede wszystkim jego zasługa (oraz braku Stilicia, który w obronie nie istniał). Widać w Cierzniaku, że lepiej się ustawia od Buchalika i podejrzewam, że dłużej zagrzeje miejsce w bramce. Na to liczę, ale nie będę gloryfikował gościa po jednym dobrym występie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 03.08.2015 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
szkoda, że Cierzniak tylko na rok... będziemy żałować jak znowu nam ktoś go zawinie gdy złapie formę...
![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|