|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Szybkie pytanko, kiedy powtórka na nc+? Człowiek wrócił szczęśliwy i by oglądnął.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Zastanawiają mnie komentarze na temat gry Brożka napisane o 21:45. Wydawało mi się, że mecz trwał o tej godzinie no ale może coś na stadionie przegapiłem bo faktycznie były emocje. Brożek zapierd... z przodu za trzech i pod koniec miał prawo mieć zadyszkę. Zwłaszcza, że w 90% tych pojedynków z 3 obrońcami był sam. No ale żeby to docenić trza by ruszyć dupę na stadion...
Sam mecz z gatunków takich na jaki się czeka. Tempo, okazje, dramaturgia. Trybuny wreszcie takie jakie powinny być zawsze - oczywiście jeśli idzie o jakość oprawy i dopingu bo frekwencja żałosna. No ale przecież w domu lepiej widać że Brożek odstawał a Boguskiemu odskakiwała piłka.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 01.08.2015 o godz. 22:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam dysonans odnośnie gry Pawła Brożka. Od czasu do czasu ma przebłyski z przodu, ale jest ich coraz mniej. Z drugiej strony pracuje z przodu jak chyba żaden z piłkarzy. Ale po prostu świadczy to wszystko o tym, że trzeba szukać jego następcy, bo to już raczej końcówka kariery w jego najlepszym wydaniu... niestety.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z Brożkiem niestety - już widać, że skończy grać szybko jak Żuraw.
Największym wzmocnieniem tego okienka jest Cierzniak - wreszcie mamy porządnego bramkarza, a nie bramkarza 4-ligowego. Miśkiewicz na ławkę, a Buchalik na sprzedaż. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
BREAKING NEWS: Po dwóch latach Wisła w końcu wyszła z bramkarzem w bramce!
Bardzo dobry mecz z naszej strony, braki w umiejetnościach nadrobione WALKĄ. W końcu było widać chęć zwycięstwa, Jović jak dla mnie najlepszy PO ligii, Guzmics KAPITALNY, i bardzo się cieszę, że wszystko na to wskazuje, że pomyliłem się co do Mączynskiego. Po powrocie z Chin to inny zawodnik. Tak musimy grać w tych ciężkich czasach. Wszystkiego nie wygramy bo nie ma na to składu, ale od czasu do czasu pewne dziury da sie zasypać zaangażowaniem. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Dziś cały zespół zajebiście. Boguś wreszcie zrobił to co powinien, nie marnował 100% sytuacji. Największym plusem dla mnie Gumiś dzisiaj, a zaraz za nim Cierzniak. Jović dobry mecz, ale jednak 2 sytuacje groźne przez niego wyniknęły. Pierwsza w I poł. kiedy zamiast gonić za zawodnikiem odpuścił i podniósł tylko ręke że spalony. Na szczęście Guzmics uratował. Druga sytuacja w II połowie kiedy minął go reprezentant wronek i Cierzniak uratwał sytuacje. Głowa i Burliga bez zastrzeżeń.
Crivellaro pokazał, że 10 to jego pozycja i Popović myśle, że ma kłopoty Mąka i Uryga czyścili co trzeba. Uryga miał kilka błędów,ale bez większego zagrożenia. Mąka pokazał się z dobrej strony zarówno w defensywie jak i w ofensywie gdzie nie bał się trudnych podań. Guerrier starał się. Miał kilka dobrych akcji ale też kilka kompletnie zepsutych. Boguski zaskoczył mnie nie tymi bramkami, ale tym że nie miał tak wielu strat. Daleki jestem od wychwalania, ale gratulacje się należą. Brożek dziś faktycznie nie błyszczał, ale jednak zgranie do Boguskiego super. Szkoda, że w II pol. nie zgrał do Crivellaro. Zmiany b.dobre. Wykonane w odpowiednim czasie i gra wyglądała po nich równie dobrze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Najlepsi Cierzniak, Mączyński (jednak trzeba przyznać, że zrobił postęp), Guzmics, Boguski, Burliga.
Patrząc na Brożka też miałem wrażenie, że się postarzał. Piękny wieczór, super atmosfera na stadionie. Jedyny niedosyt to frekwencja :/ ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Odnośnie Alana. Kiedyś na stadionie też świetny mecz, okazywał się później w tv jakąś kopaniną. Alan ma zły PR na forum, ale na chłodno dzisiaj w tv robił czarną robotę! Napracował się. To nie Semir, źeby błyszczał do przodu.. Kiedyś Go starałem usprawiedliwiać, bo chłopak od nas. Ale dzisiaj się sam usprawiedliwił swoją pracą. Źeby nie było, że przed tv, to niestety taki los. Ale tu teź dużo widać ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Serce rośnie po takim meczu. W końcu chyba mamy bramkarza, a nie ręczniki w stylu Buchalika, brawo Radek !
Z obrony Jovic i Guzmics klasa europejska. Głowa kilka razy coś się minął z piłką, ale nie dziś to oceniać. Widać różnicę z Crivellaro a Popoviciem. Środek też dobry, aczkolwiek kilka durnych zagrań Alanowi dalej w meczu się zdarzy.Brozio może i czasu nie cofnie, ale dalej dogrywa i przesuwa obrońców jak mało kto w polskiej lidze ![]() Za to zachowanie Boguskiego po obu bramkach, leci śmiało do kibiców, ręcę rozpościera na boki chwaląc się bramami. Widać, że gość uwierzył w siebie i oby robił tak dalej ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
I pomyśleć gdyby Wisła sprowadziła napastnika i skrzydłowego mogłaby spokojnie walczyć o MP. Na ten moment z zawodników, którzy przyszli najlepiej prezentują się Cierzniak i Mączyński.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
A może wielki powrót do końca sezonu? Na końcówki w sam raz: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...895,1,279.html
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Dzimi : 01.08.2015 o godz. 23:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No nareszcie człowiek zobaczył dobry mecz.
![]() Zagrali tak jak powinni juz do konca ,w kazdym meczu trzeba grac jak dzis ,choc byly momenty kiedy Kuchenki mogly wyrównać mecz. Nareszcie mamy bramkarza ,a nie kogos bramkarskopodobnego ,jak Buchalik.Brawa dla Cierzniaka,juz dawno nie bylo tak zeby bramkarz nam tak pomogł.Glowie i Ryskowi bedzie pewniej z tylu,bo mam wrazenie ze Z Buchalikeim Glowa nie czul sie pewny,A Buchalika jak najszybciej sie pozbyc. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Gra to jedno, ale doping dziś niesamowity - aktywny, reakcje na wydarzenia boiskowe, do tego dobry wynik i praktycznie cały stadion podłączał się do zabawy, a na E bliżej młyna pół meczu ludzie spędzili na stojąco, co dwóch moich znajomych (w tym jeden pierwszy raz na meczu) zgłosili już akces na młyn
Ostatnio edytowane przez PiVoSH92 : 02.08.2015 o godz. 00:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
z Weszlo.com:
"Do Wisły w końcu wrócił uśmiech. Arkadiusz Głowacki znowu mógł sobie pozwolić na ironię w rozmowach z dziennikarzami. Zapytany o okłady z lodu na łokciu i kostce odpowiedział, że użądliła go osa albo szerszeń. – W każdym razie jakiś Robak – mówił. Wesoła Wisła. Widok zapomniany, wytęskniony. Ciekawe tylko na jak długo." Na długo ![]() i jeszcze z Weszlo: "Kto z kibiców Wisły nie przyszedł dziś na stadion – niech żałuje. Komu palec omsknął się na pilocie od telewizora – niech żałuje. To był mecz z serii tych, które przegapione ściąga się i ogląda w całości. „Szkoda, że Lech nie spotkał się z Wisłą przed meczem z Bazyleą. Poczułby jak może wyglądać europejski poziom”, krzyczał rozentuzjazmowany Kazimierz Węgrzyn, bo naprawdę mieliśmy w Krakowie kawał dobrej piłki. Zwłaszcza w wykonaniu Wisły, co jest szczególnie dobrą informacją dla Kazimierza „ciągle remisuję” Moskala. Pięknie się przełamał" Fajnie poczytać takie rzeczy po meczu Wisły. Morda się cieszy.
Ostatnio edytowane przez Mixu : 02.08.2015 o godz. 00:41.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Martwi mnie że wygrywamy z lechem a na forum kilka postów tylko...jakbyśmy dostali to myśle że postów byłoby z 10 stron do czytania..Ahh Ci kibice...
Co do meczu to poweim jedno : perfect ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
Piękny wieczór
W końcu mamy bramkarza ! Bardzo dobrze i pewnie grał Cierzniak. Na pochwałę zasługuje również Crivellaro. Rozegrał dobre zawody, będzie z niego pożytek. Fajne rozprowadzał akcje, kilka udanych prostopadłych podań, gdyby Brożek był lepiej dysponowany to mógłby zapisać na swoim koncie przynajmniej jedną asystę. Kolejny dobry mecz Mączyńskiego natomiast Popović słabiutko. Strasznie mnie frustruje jego gra. Wykonał do tej pory więcej kółeczek niż celnych podań. Dajmy mu jednak trochę czasu. Ogólnie świetny mecz w wykonaniu Wisełki brawo dla trenera Moskala. Doping oczywiście fenomenalny Chapeau bas ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Oj tam , pewnie wszyscy pija
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Piją piją
![]() ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Co do Crivellaro moze z niego byc mega wzmocnienie. Ogladalem mecz na stadionie i widac ze gosc potrafi sie umiejetnie poruszac po boisku potrafi wygrac pojedynek glowkowy cofnac sie do obrony powalczyc. Jesli zgra sie z zespolem to bedziemy miec pilkarza ktory pokaze ze nie ma co tesknic za Stilicem. Cierzniak Boguski Guzmics Maka kapitalny mecz. Co do Brozka moze i bramki nie strzelil ale zostawil strasznie duzo serducha na boisku. Arek bardzo chcial zrehabilitowac sie za derby czasami sie minal z pilka ale dobrze sie z Gumisiem uzupelniali. Frekwencja mogla byc wieksza. Dziekuje za mily wieczor na R22 i licze na wiecej. DWA DO ZERA I WISELKA ZEGNA FRAJERA!!!
![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo dobry mecz: ciekawy, emocjonujący, z duża liczbą sytuacji, strzałów, z efektownymi zagraiami i bez przestojów.Może tylko do gry w obronie obu drużyn można się przyczepić.
Warto zwrócić uwagę, że Wisła wytrzymała bardzo szybkie tempo przez całe spotkanie. Brożek czasem wygląda jakby był zagubiony i nie umiał szybko pojąc dobrej decyzji. Ale wg mnie robił bardzo dużo czarnej roboty w ataku, cofał się po piłkę itp. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bardzo cieszy zwycięstwo!
Podoba mi się że trener Moskal dobiera taktykę pod rywala. Dzisiaj zagraliśmy dwoma defensywnymi pomocnikami i Amica miała problem w środku. Świetny Cierzniak, Boguski i Guzmics. Reszta nie gorsza ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przez wiekszosc meczu to my mielismy problem w środku. Przechodzili przez pomoc dosc łatwo momentami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Siali zagrożenie po dośrodkowaniach z boku boiska i stałych fragmentach gry. Sam Douglas miał z 30 takich piłek z boku. Środkiem właściwie żadnej akcji nie zrobili. Owszem w 2 połowie przycisnęli Nas i siłą rzeczy cofnęliśmy się, ale środkiem zagrożenia nie stwarzali. O to mi chodziło. A nie np. o większe posiadanie piłki albo dominacje w środku pola. Lech miał więcej z gry na bokach, ale to my strzelaliśmy gole. A jedyną bronią Amici były dośrodkowania z boku boiska, lub stałe fragmenty gry. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
|
Fajny mecz, super wynik i atmosfera, kto nie był na stadionie niech żałuje
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Świetny mecz i jeszcze lepszy wynik.
Pojawiły się trzy dawno nie widziane na R22 elementy gry. 1. Bramkarz. Cytat:
2. Szybki kontratak. Już zapomniałem jak to wygląda. 3. Szybkość. Od czasu przyjścia Smudy biegali jakby ciągnęli piłki lekarskie za sobą. Indywidualnie (choć tym razem wyraźnie słabszych punktów nie było) poza Cierzniakeim pochwaliłbym Guzmicsa. No i oczywiście na pochwałę zasłużył skuteczny Boguski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Tak na sentymenty mnie wczoraj zebrało - szkoda,że Cupiał zdziadział, w tej lidze trochę kasy wystarczy żeby bić się o mistrza. Piękny mecz, brawo!
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Paradoksalnie to nie miałbyś takiego piłkarza jak Crivallero czy Bobića albo Cierzniaka, gdyby Cupiał sypał kasą...Znowu nasprowadzaliby drogich zawodników, a co powiem szczerze nie koniecznei sie przekładało na jakość gry. Chyba trudno o lepsze przykłady przepłaconych "gwiazd", które były tak nieefektywne niż Jaliens, Iviva Iliev, Łobodziński...
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|