|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Selekcjoner a trener to jednak dwie różne profesje.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Bujajcie w obłokach dalej .Ide o zakład , że jeśli to będzie terner z zagranicy to będzie to jakiś Czech albo Słowak , coś w stylu Liczki .....niestety .
A odnosząc się do waszych kandydatur to ....byle nie Renhagel !!!!Na anty futbol w wykonaniu Grecji nie mogłem patrzeć tak samo jak na wczorajszy występ Wisełki . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z tego co wiem ma zone
a tak na powaznie teraz to i jego bysmy nie sciagneli. Takie warunku jakie ma w azerbejdzanie u nas na pewno by nie dostal.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 06.08.2010 o godz. 19:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wiktor Goncharenko trener BATE Borysow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Taa, gość który z powodzeniem prowadzi reprezentację na MŚ przyjdzie do polskiego bagna w którym zapewne nikt nie będzie chciał dać mu wolnej ręki i czas do zbudowania drużyny, o ściągnięciu własnego sztabu nie wspomnę.
Optymiści ![]() Powód: ortografia, stylistyka...
Ostatnio edytowane przez WiślakMyślenice : 06.08.2010 o godz. 19:20.
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Gdy odchodził Skorża liczyłem na zatrudnienie doświadczonego zagranicznego trenera. Niekoniecznie znanego. Dostaliśmy Heńka. Zaraz po ogłoszeniu tej decyzji mówiło się, że Kasper ma słaby kontrakt, który można łatwo rozwiązać. Pomyślałem, że to dobry kandydat na tymczasowego szkoleniowca, który miałby dokończyć sezon i dać klubowi więcej czasu na znalezienie ciekawszego trenera. Okazało się, że mimo przegrania mistrza Heniek został. Teraz nie zdziwię się jeśli wybierzemy Lenczyka lub innego Janasa albo jakiegoś młodego zagranicznego gościa na dorobku. Nie spodziewam się za to ruchu logicznego - zatrudnienia doświadczonego, zagranicznego trenera, który z niejednego pieca chleb jadł. Gdyby to zależało ode mnie, to szukalibyśmy trenera spośród europejczyków, którzy prowadzili egzotyczne zespoły (np. jakąś afrykańską reprezentację). Takiego drugiego Leo, którego nie odstraszyłyby polskie warunki pracy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
nie wiem czy ktoś pisał już że na orange sport info Basałaj mówił że szukają trenera z zagranicy raczej z tych 5 najsilniejszych lig
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Michał Probierz
- młody - nie płacze po gazetach i mediach mimo ze wielokrotnie miał okazję (-10 pkt, sprzedaz Bruno itp.) - charakter walczaka - z sezonu który zapowiadał sie na katastrofe 9-10 pkt zrobil jeden z najlepszych sezonów w historii Jagi - bardzo pozytywny wyspep Jagi w LE - mimo szybkich strat zespół się nie załamał, a w rewanzu brakło mu najmiej z polskich zespołów Jedyny warunek przed prezentacja, konferencja itp. do szatni musiałby zostac wprowadzony przez Cupiała który powiedziałby zawodnikom ze Probierz ma jego pełne zaufanie w przeciwnieństwie do nich, po czym opusciłby szatnie Z polskich widze jeszcze tylko Kulawika bo on ma wiślackie serce Zagranicznych jakos nie widze w tym momencie bo co przyjdzie i powie hard work i gówno z tego wyjdzie, albo powie że ze szrotem pracować nie chce i zeby mu kupili z 5 nowych ? - wole kogos kto zna realia i mozliwości naszych "gwiazd " ![]()
Po tym jak Wisełka ligi nie wygrała, tak ją to wkurzyło że Polskę zalała
Odtąd cała Polska będzie się modliła, by Wisełka zawsze Mistrzem Polski była |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli to ma być ktoś taki to po cholerę wywalano Kasperczaka? Zresztą ja uważam że podniecanie się trenerem nie ma żadnego sensu - kto by nie przyszedł to i tak nic nie zrobi. Tu musi się w pierwszej kolejności spotkać Basałaj z Cupiałem i ustalić w jakim to wszystko kierunku ma iść. Wiadomo że z tej mąki(Jirsak,Sobol,Brożki,Kirm,Łobo,Małecki,Boguski ) - mąki nie będzie i zrobi tego nawet Mourinho więc najważniejszy jest plan co zrobić z nimi i skąd wziąć gości co potrafią prosto piłkę kopnąć bo do tej drużyny tak jak pisałem ,to najwyżej jakiś koleś z 2 ligi szkockiej by się nadawał - każdy inny połamie sobie na nich zęby. Generalnie im droższy trener tym kasa bardziej wywalona w błoto Dlatego na dziś jestem za Kulawikiem.Jak będzie jakiś pomysł co z grajkami zrobić to można i o trenera się postarać.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 06.08.2010 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a co do trenera raczej Larsonow itd bym nie bral potrzeba doswiadczonego ktory wzial sie za ich dupy znaczy nie dosllownie zeby nie bylo ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, wiem. Nie liczę na kogoś, kto w przeszłości trenował Real albo reprezentację Holandii. Chodziło mi o zbliżony rodzaj doświadczeń - najpierw jakiś przyzwoity piłkarsko europejski kraj, w którym uczył się zawodu, a potem egzotyka i praca w nietypowych warunkach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
10 znaków!!!!!
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja jestem jak najbardziej za Probierzem !!! ![]() ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ludzie skoro mowil Basalaj ze rozmawiaja z ternerem z zagranicy od tyg czy iles tam to nie wiem czemu sluza takie wymyslone przez Was nazwiska pogadac mozemy ale oni i tak wybiora zapewne kogos kogo albo nie znamy albo kogo nie chcielibysmy (sory jezeli sie myle
i tak na wiekszosc z wymienionych nas nie stac.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
albo to będzie ten Niemiec którego pokonał wtedy Kasperczak... Schafer bodajże tak mu było ? a wspominają też o Nevio Scali
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Schafer jak sie nie mylę, pracuje w FC Baku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
kolejny wolny trener -> http://www.eurofutbol.pl/news/48471-...olnil-trenera/
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Schafer chyba robi w Azerbejdżanie, prędzej Nevio Scala ale nie wiem czy on też nie jest zajęty.
To info z Facebooka pewne? Nie spodziewałem się że jeszcze dzisiaj będzie podane nazwisko nowego trenera. Jeszcze tylko godzina napięcia ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
W przerwie meczu Bełchatowa był na Orange Sport wywiad z Basałajem. Powiedział, że trener będzie z zagranicy, że ma kilka kandydatur i z każdym chce osobiscie przedyskutowac prowadzenie Wisły.
Stwierdzil,że przyjscie kolejnego Polaka mija się z celem, i na koniec dodał ,że Kulawik musi sie jeszcze dużo uczy żeby kiedys zostac dobrym trenerem,a teraz jest wyłącznie tylko tymczasowym trenerem. ![]()
Dan Petrescu - Szacunek
KUBA - Na Zawsze będziesz WIŚLAKIEM!!!! Per aspera ad astra "Pamiętaj, w życiu żałuje się wyłącznie wahania, bezczynności i niezdecydowania, wszystko, co zrobiło się, choćby miało przynieść ból i rozczarowanie, nie żałuje się" |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() ![]()
You'll Never Walk Alone!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Będzie podana dyplomatyczna odpowiedz w stylu : do 5 kolejki, trener doświadczony, prowadzący klika dobrych klubów, nie spodziewam się więcej. Zresztą to byłoby chore, dwa dni temu mówi,że bez względu na wynik Henry zostaje, a 24h po meczu podaje nazwisko następcy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
kolarz90 napisał(a):
odpowiedzi na pytanie czyli do kiedy i skąd będzie co nie oznacza odpowiedzi konkretnej, po prostu Basałaj odpowie, a może powiedzieć "wszystko wyjaśni się w przyszłym tygodniu" także bez podniety ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
najważniejsze żeby nie był to trener który jest bezrobotny, bo oni nie są dobrzy lepiej poczekać kilka tygodni więcej i podpisać kontrakt z dobrym trenerem
![]() Dziś w Krakowie radość wielka,
Bo Wisełka nasza gra. Jak tak dalej dobrze pójdzie, To na wiosnę mistrza ma. Aleluja, Aleluja, Aleluja, nasz TS |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Trzymac sie jak najdalej od polskiej za przeproszeniem mysli szkoleniowej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Maciuś napisał(a):
![]() |
|