The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 22:59
Kasper kojarzy mi sie dwojako.

Ta jedna ,dobra strona to reguralne klepanie Legii , Parma ,czy Lazio to ultraofensywna gra i ta wypowiedz Zurawia "nawet jak nam rywal strzeli pierwszy gola,to nas to wali "

Ta druga to jednak karne z traktorzystami z Valerengi ,i gruzini z Tbilisi i to samo zenujace uczucie dlugo po tych wydarzeniach...cos jak Levadia.

No coz teraz Heniek sam mowi ze chce "dokonczyc prace" ....
jak dla mnie to nawet ciekawy eskperymnet ,bo w tym slynnym sezonie sukcesow i wynikow po 4;5 do zera kazdy mowil ze tym skladem z Uche czy Kosą to by nawet jego babcia wygrywala..

okaze sie wiec jakim trenerem jak naprawde Kasperczak majac sklad duzo gorszy niz pare lat temu..
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 15.03.2010 o godz. 23:01.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 15.03.2010, 23:01
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Szansa dla Jirsaka, ale dla Kirma? Przecież Kirm zawsze grał u Skorży nawet jak grał słabo. Jirsak ma szansę pokazać że potrafi grać. (o ile to w ogóle możliwe)
Chodził mi nie o szansę pozostanie w zespole czy szansę gry wogóle, ale o szansę naprawdę dobrej gry i robienia postępów.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 23:01
Na pewno mogło być gorzej, i to o wiele( wszelkiej maści Mejewskie i Stawowe pozostają niezatrudnione). Kasperczak, co by o nim nie mówić, to w naszym światku trenerskim marka przez duże M. Ciekaw jestem jakie jest prawdziwe podejście działaczy do tego ruchu. Czy Kasper ma duży kredyt zaufania, czy też jest strażakiem, którego pożegna się bez względu na efekty jego pracy( wiem, że ma kontrakt na 2 lata- Petrescu też miał, a kopano pod nim dołki zanim jeszcze złożył podpis na umowie).

Henry to dobry trener, jestem przekonany, że pod jego wodzą mistrza obronimy, a może nawet uda się coś dobrego wykrzesać z obecnych piłkarzy. Na szczęście transfery nie będą należały do jego obowiązków- tylko tutaj pozostaje pytanie- kto się tym zajmie? Szczerze powiedziawszy, ja bym ponownie zaufał Bednarzowi, bo jak nie on to w grę wchodzi jeszcze tylko Mielcarski. No i mamy nieobsadzone stanowisko prezesa- może powrót Basałaja? Mam nadzieję, że ktoś w klubie szybko zadecyduje co dalej w pionie zarządzającym, bo póki co jesteśmy zawieszeni w próżni.
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 23:02
piłkarze przy takiej grze powinni mieć treningi z bokserami kilka szczałów na ryj ocuciło by ich z letargu
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.03.2010, 23:04
Jesli na prezesa to jedyna opcja to Mielcarski a Dyr. Sportowym Waldoch.
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 15.03.2010, 23:04
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...olanie,1452224
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 23:06
Mi sie ta zmiana bardzo podoba. To, ze nieporadzil sobie w Gorniku o niczym nie swiadczy. Trudno zrobic cos w pol roku, ze slabiutkim skladem, walczac o utrzymanie pod ogromna presja. A i tak o czym warto pamietac Gornik mial wtedy naprawde mase sytuacji w kazdym meczu - ale przeciez Kasperczak nie wejdzie na boisko i ich nie wykorzysta.
To trener stworzony do ofensywnych zawodnikow. Mysle, ze Kirm, Brozek, Malecki czy Boguski moga przy nim osiagnac bardzo wysoka forme. Wreszcie bedzie jakis pomysl na gre, kombinacje, taktyka, gra z polotem. A nie jeden czy drugi schemat ogladany do tej pory. Nie mozna tez zapominac, ze w przeciwienstwie do Skorzy, Kasperczak ma charyzme.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2010, 23:06
Seth napisał(a):Wyświetl post
Chodził mi nie o szansę pozostanie w zespole czy szansę gry wogóle, ale o szansę naprawdę dobrej gry i robienia postępów.
Postępy to prędzej zrobi Małecki niż Kirm który jako 100% profesjonalista już gra na swoje 100%
Małecki na 60% swoich możliwości gra więc ma sznase na progres.

Rozumiem że bardziej pijesz do tego że gra będzie bardziej techniczna gdzie Kirm lepiej się czuje. Tylko z kim będzie grał? Z Ba któremu noga będzie odpadać co 2 mecz

Zobaczymy jak to będzie, oby Henry to jakoś ułożył.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.03.2010, 23:09
Odpowiedni czlowiek i licze, ze juz w srode sklepiemy Lechie .

Hmm, tak czytam o tym Gorniku i dochodze do wniosku, ze wedlug niektorych forumowiczow sa trenerzy, ktorzy osiagaja same sukcesy , a nie przydarzaja im sie wpadki.

Co do transferow za Kasperczaka, to dlaczego mu sie wypomina tylko te nietrafione, skoro tych trafionych bylo zdecydowanie wiecej ? Np. Radka Sobolewskiego sprowadzal wlasnie Heniek...
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 15.03.2010, 23:12
Powiem krótko - do pierwszego meczu, do końca sezonu. Wtedy pogadamy, czy Heniu dobry, czy nie dobry. Złote czasy nie wrócą, przy dużej dozie szczęścia będziemy drużyną lepszą niż przez ostatnie parę lat. Pytanie, i co z tego? Bagno jest i będzie, najlepszym dowodem jest to, że Kasperczaka wywalono w takich a nie innych okolicznościach, a teraz zarówno on jak i Cupiał udają, że w sumie to nic się nie stało.
Niszcz socjalizm!
Seth
Member

Stary 15.03.2010, 23:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Postępy to prędzej zrobi Małecki niż Kirm który jako 100% profesjonalista już gra na swoje 100%
Małecki na 60% swoich możliwości gra więc ma sznase na progres.

Rozumiem że bardziej pijesz do tego że gra będzie bardziej techniczna gdzie Kirm lepiej się czuje. Tylko z kim będzie grał? Z Ba któremu noga będzie odpadać co 2 mecz

Zobaczymy jak to będzie, oby Henry to jakoś ułożył.
Ciekawe jak to wyliczyłeś że Kirim gra na 100% a Małecki na 60%
Co do Kirma to 1. Styl gry który bardziej mu podchodzi..
2. To rozwijanie się zawodnika... tak tak... wiem ze od odejścia Kaspra niewiele tego było (Błaszczykowski... trochę Brożek, Boguski ale to nie u nas tylko w Bełchatowie... Małecki ale ostatnio mu przeszło, to troche mało jak na kilka lat). Jeśli uważasz że jakiś zawodnik nie może zrobić już postępów.. ? rozwinąć się zwłaszcza w takim wieku jak Kirm to mnie zadziwiasz... A to że jest lub nie jest profesjonalistą to może raczej świadczyć o tym czy się angażuje czy przechodzi obok.. treningów.. meczy.
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2010, 23:16
Seth napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jak to wyliczyłeś że Kirim gra na 100% a Małecki na 60%
Co do Kirma to 1. Styl gry który bardziej mu podchodzi..
2. To rozwijanie się zawodnika... tak tak... wiem ze od odejścia Kaspra niewiele tego było (Błaszczykowski... trochę Brożek, Boguski ale to nie u nas tylko w Bełchatowie... Małecki ale ostatnio mu przeszło, to troche mało jak na kilka lat). Jeśli uważasz że jakiś zawodnik nie może zrobić już postępów.. ? rozwinąć się zwłaszcza w takim wieku jak Kirm to mnie zadziwiasz... A to że jest lub nie jest profesjonalistą to może raczej świadczyć o tym czy się angażuje czy przechodzi obok.. treningów.. meczy.
Kolego zluzuj - pisałem z przymrużeniem oka
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
nesta
Senior Member

Stary 15.03.2010, 23:19
Ja bym chcial zeby mial mozliwosc spokojnej pracy przez te 2-3 lata, tak jak i Skorza. Kiedy przychodzi trener z takim warsztatem, doswiadczeniem, renoma to mozna mu zaufac i pozwolic na spokojna prace nawet jesli po drodze przydarzac sie beda wpadki i kryzysy (tych nigdy sie nie uniknie). Ze Skorza juz bylo inaczej, bo nikt tak do konca nie wie jak by sobie poradzil jako trener w przyszlosci w Wisle. Czy sytuacja z Levadia by sie nie powtorzyla, czy druzyna zrobila by jakis progres jesli zaczynalo byc coraz gorzej, a nie lepiej. To jednak byloby ryzyko. O Kasperczaku wiemy co potrafi, jak potrafi ulozyc druzyne i jesli dostanie odpowiedni material to szanse na sukces sa naprawde duze.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.03.2010, 23:22
nikt nie bedzie czekal 3 lat az on laskawie mistrzostwo zdobedzie... Skorza wjechal i z niczego ulepil lidera..
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.03.2010, 23:23
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
nikt nie bedzie czekal 3 lat az on laskawie mistrzostwo zdobedzie... Skorza wjechal i z niczego ulepil lidera..
skorża wjechał po 30, nie po 20 kolejce - szczegół
.
dragon
Senior Member

A ja się SUPER CIESZĘ z powrotu Kasperczaka. Żałowałem jego odejścia, z łezką w oku nieraz wspominam i oglądam nagrane mecze za jego kadencji. To był FUTBOL TOTALNY zupełnie z innej bajki niż to co graliśmy po jego odejściu.

Życzę sukcesów, tym razem w LIDZE MISTRZÓW!
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
moce
Senior Member

podstawa to zdobyc mistrza w tym sezonie a Heniek nie ma czasu na ukladanie zespolu
zdaje sie ze juz probowal w gornku tak w biegu cos ugrac i mu sie nie udalo wiem ze teraz ma inny zespol
ale Lech i Legia nie spia kiepsko to widze
trofeo
Member

Stary 15.03.2010, 23:24
Krótko: Jeden z najlepszych mozliwych wyborów ( który jak wiadomo byl bardzo ograniczony)!!! A argumenty, ze chciał wyludzic kase z WISŁY to zostawiam bez komentarza bo co ma kasa z kontraktu do WISŁY to tak jakbym sie obrazil na WISŁE ze ktos mnie okradl na stadionie...
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.03.2010, 23:24
Gdy się dowiedziałem o tej nominacji byłem w totalnym szoku... Ale patrząc obiektywnie moim zdaniem to naprawdę dora decyzja... Trzeba pogodzić się że na trenera z zagranicy dobrej marki nas nie stać... Za Kasperczaka Wisła miała styl, pewność siebiei "byle do przodu"... Co do sytuacja z awanturą o kase... Moim zdaniem było minęło zważywszy że dzisiaj na konferencji przeprosił właściciela i Wisłę za tą sytuację... A co najważniejsze przyznał się do błędu! Dlatego dla mnie trener Kasperczak ma czystą kartkę i możliwość zapisania jej tylko złotymi literami. Mam nadzieję że SKWK nie będzie szykowało żadnych akcji "ant-kasperczykowych" zważywszy na to co zamieszczanie jest na oficjalnej stronie Stowarzyszenia... Chodzi mi o stwierdzenia: szok, brak honoru itd... Każdy zasługuje na drugą szansę dlatego: trenerze Kasperczak czekamy na sukcesy WISŁY!!!
Seth
Member

Stary 15.03.2010, 23:27
Uche to chyba transfer Franka.
Z tych złych to chyba tylko Dawidowski i Kwiek coś kosztowali.
Do tych Złych trzeba dodać Brazilie.
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2010, 23:27
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Problem Kasperczaka polegał na tym ,że nie potrafił uchronić drużyny przed rutyną. Zawodnicy ,którzy pomiatali w lidze każdym poza Legią Warszawa w pucharach w rywalizacji ze słabszymi zawodzili (Valerenga, Dynamo , Anderlecht Bruksela ,który był teoretycznie do klepnięcia). Kasperczak po rundzie jesiennej 2004 chciał zostać i coś zmieniać ale nie chciał się też zgodzić na osłabianie drużyny. Szymkowiak wtedy stwierdził ,że jakby Kasperczak został on by też został bo takim autorytetem był ten szkoleniowiec dla niego. Pamiętajmy ,że wtedy była też liga na lepszym poziomie. Weźmy chociażby tę znienawidzoną Legię. Legia 2002 roku i ta dzisiaj to niebo a ziemia. Z Wisłą jest podobnie. Do tego dochodził zawsze groźny Groclin.

Ostatnia rozmowa meczowa Kasperczaka - Puchar ze Szczakową... grudzień 2004
http://www.youtube.com/watch?v=t-Uop9Y1JZs

Zgadzam m się z twoją opinią niemal w całości . Jednak pamiętaj że w 2003 roku z Anderlechtem drużyna była pozbawiona żądeł . Odszedł Kuźba, Kosowski , Uche nie grał...
Liga faktycznie była mocniejsza . Wisłą była bardzo mocna , Legia mocna, Groclin mocny. Pozostałe drużyny były średnie. Natomiast teraz poziom tych najlepszych drużyn wszedł zdecydowanie w dół . Przez to na poziomie pucharowym Polskie kluby wypadają coraz gorzej. Warto jednak zauważyć że potencjał takiego Lecha jeśli idzie o ofensywe jest ogromny. W zeszłym sezonie mieli : Stilica,Peszke,Lewandowskiego,Rengifo,Murawskiego. Moim zdaniem niezłą 2 linie i atak by zdominować naszą ligę. Każdy widział co się stało na Wiosnę jak głupio tracili punkty. KTO BYŁ ICH TRENEREM FRANCISZEK SMUDA !!!!! . Także jak dobrze widać nawet mając Dream Team . Także proszę mi tu nie przypominać Franza Smudy. Potencjałem było przy takiej mizernej w pewnym momencie grze Wisły nie zdobyć taką paką mistrza Smuda pewnie formę przygotował tylko na Udinese ... Dla porównania Wisła po meczach z Lazio zdobyła MISTRZOSTWO + PUCHAR POLSKI. Dlatego proszę mi tu nie wracać już do tego wielkiego stratega Smudy jako wybawcę bo jest to trener co najwyżej na krótką chwilę . O jego prowadzeniu kadry wypowiadać się nie będę ... bo na weryfikacje przyjdzie czas w 2012 roku.
Borinho
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2010, 23:29
Łubu-dubu,łubu-dubu niech żyje nam prezes naszego klubu...nieeeech żyyyyyjeeee nam!Pan Henio zaczął drugą kadencję w Wisełce na"Jarząbka".Jak słuchałem tej Wazelinowej Ballady,to zawołanie dzieci neo "ż e n u a a a!"samo wciskało mi się nachalnie do ust.Byłem za odejściem Macieja,ale takich marnych widowisk nie zamawiałem.
dawiss
Senior Member

Stary 15.03.2010, 23:29
Tak z ciekawosci, przejrzalem wyniki Gornika po oknie transferowym i przygotowaniach z Kasperczakiem...
I pewnie gdyby tak grali przez caly rok to biliby sie o top5 od 1 marca zdobyli 21 punktow z 29 punktow, remisujac przy tym z Legia i Lechem, w czym wydatnie pomogli Wisle zdobyc MP...
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2010, 23:31
Ogólnie - jeden wielki szok . Byłem w 100% przekonany, że Kasperczak jest ostatnią osobą, która może zostać trenerem Wisły. Nie sądziłem, że po kłotni z Cupiałem, nasz boss mu kiedykolwiek przebaczy. Jednak czas goi rany .

Co do samej decyzji - wydaje mi się, że jest dobra. Gorzej już być nie mogło, może być tylko lepiej. A sam trener Kasperczak to jednak uznana marka - to pod jego wodzą, Wisła grała najefektowniej i najefektywniej (ahh te Schalke, Parma, Lazio). Styl odejścia był żenujący, to nie podlega raczej dyskusji. Ale jak sam Cupiał się z nim dogadał i zaakceptował, to znaczy, że już jest między nimi okey - nie wypada nic innego jak to uszanować .
Ogólnie wiąże z Kasperczakiem duże nadzieje. Mimo niewypału (choć runda wiosenna w ich wykonaniu nie była taka zła) z Górnikiem, wierzę że w Wiśle sobie poradził tak jak w 2002/2003.

PS. I tak jak ktoś wcześniej wspomniał - oby wszystko przebiegło bez smutnych podziałów na pro i antykasperczak. Wszyscy kibicujmy jak najlepszym wynikom Wisły i zdobycia tego cholernego Mistrzostwa. Wszyscy mamy jeden cel

PS2. Uche ściągnął Smuda.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.03.2010, 23:35
Z Jackiem Kowalczykiem i Mariuszem Kukielka jest troche problem, bo pierwszy byl najbardziej perspektywicznym obronca w lidze, a drugi byl reprezentantem Polski.

P.S - Wiedzielisci, ze Edno gra teraz w Corinthians ? Szok.

http://transfermarkt.de/de/verein/42...ebersicht.html - tu macie transfery do klubu i z klubu, z poszczegolnych lat. Tylko, ze nie ma dat, sa to transfery z calego sezonu, bez podzialu na okienka.
Seth
Member

Stary 15.03.2010, 23:40
Edno wypłynął grając w Portugali chyba.
Co do Tomasza Dawidowskiego.. to trudno stwierdzić na ile ten transfer obciąża Kaspra a na ile klubowego lekarza lub po prostu pech.
Gdy do nas przychodził tez był kadrowiczem i to wcale nie najsłabszym. Z pewnymi mankamentami ale i zaletami.
dawiss
Senior Member

Stary 15.03.2010, 23:43
Dawidowski kosztowal 400 tys E, Zienczuk ok. 700 tys E. Kowalczyk 400 tys zlotych. Mowimy o sumach podawanych przez media, bo na ile sa one realne to nie wiem.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2010, 23:44
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Jesli na prezesa to jedyna opcja to Mielcarski a Dyr. Sportowym Waldoch.
Skąd ty bierzesz te pomysły?

Ja cię pamiętam jak jeszcze ze starego konta pisałem za Petrescu i już wtedy nieźle w garach miałeś nasrane. kim takim jest Wałdoch? I dlaczego Mielcarski ma być prezesem, skoro jak na razie pokazał się z dobrej strony - ale jako dyr. sportowy? Ma jakieś pojęcie o zarządzaniu?
bear
Junior Member

Stary 15.03.2010, 23:44
Co było to było, teraz trenerem jest Kasperczak i ma moje poparcie. Za jego kadencji może i zdarzyła się valarenga i tbilisi, ale to właśnie wtedy byłem przyzwyczajony, że jak przychodzę na mecz to z 3 bramek nie schodzimy, a najczęstszym wynikiem było 4-1.
W europie nie było sukcesów, bo jaka liga takie wyniki.

A jeśli chodzi o kasę, to każdy pilnuje swego, Kasperczak też. Ciekawe czy jakiś piłkarz by zrezygnował z należnej mu kasy, albo ciekawe co by kibice powiedzieli, jakby klub podniósł ceny biletów 2x, no bo to przecież na naszą Wisłę, nie wypada protestować.

Tak, że proponuje trochę ochłonąć i dać popracować w spokoju nowemu/staremu trenerowi.
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.03.2010, 23:45
Dobra decyzja, jeśli on tych piłkarzy nie nauczy grać ofensywnie to i Hiddink nie zaradzi.

A za transfery pewnie będzie Jarosz odpowiadał, przecież tym się w Lubinie zajmował to co za problem.
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów