The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2010, 21:43
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Znając Tarasiewicza to tak będzie. Jak widać prawo Bosmana nie do końca służy piłkarzom.
Z czasem piłlarze zaczną taki klub omijać szerokim łukiem,bo przez pół roku gry nie jeden może przerwać poprzez kontuzje karierę. Poza tym powrót z rezerw do grania na ligowy poziom też trwa. Niepoważne to działanie,amatorskie,głupie. Dlatego polskie kluby znane z amatorskiej działalności będą zawsze skazane na niepowodzenie, gdziekolwiek wystawią nos poza polskie dziadostwo piłkarskie. A jak Solorz zacznie inwestować w Śląsk to Tarasiewicz będzie pierwszym który wyleci. Ani to trener,ani to menager. Typowy polski trener z czerownym nosem.

A wracając do Solorza. To i tak nie da złotówki dopóki Galeria nie będzie stała i nie będzie przynosiła jakiś dochodów. A w ogóle,to po co w układzie galeria - Sląsk jest potrzebny Solorz? Tak czy siak Sląsk w przyszłości ma być silny,tylko tak naprawde nikt nie wie kiedy to nastapi.

A Bakero widać zaczyna działać rozważnie i dość szybko wygląda na to zorientował się kto jest kto
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.01.2010 o godz. 21:51.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.01.2010, 22:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A Bakero widać zaczyna działać rozważnie i dość szybko wygląda na to zorientował się kto jest kto
Ja mu kibicuję, licząc, że jego (nawet nieznaczny) sukces pozwoli naszym prezesom wyjść z getta "polskiej myśli szkoleniowej" i przerwana zostanie karuzela tych samych nazwisk.
Pomarzyć zawsze można...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.01.2010, 22:30
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A wracając do Solorza. To i tak nie da złotówki dopóki Galeria nie będzie stała i nie będzie przynosiła jakiś dochodów. A w ogóle,to po co w układzie galeria - Sląsk jest potrzebny Solorz?
Hehe, im bliżej nowego stadionu tym wiecej osob bedzie sie orientowac, ze klub i jego wyniki bedą tylko dodatkiem. Skad ja to znam
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.01.2010, 23:08
Dla mnie sprawa odejścia Gancarczyka to zwyczajny skandal. Ja nie wiem, co sobie Solorz wyobraża - że jak postawią stadion na 40 tys. (pytanie, czy na 2011 zdążą), to nagle 30-35 tys. mieszkańców Wrocławia stwierdzi:

"co prawda wcześniej Śląsk nas nie interesował, ale skoro mają taki zajebisty stadion to kupujemy karnet na cały sezon"

Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?

Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.01.2010, 23:30
O Śląsk spokojnie, jeszcze będą się solidnie wzmacniać. Nie po to Solorz wchodził, aby okupywać dolne rejony tabeli przez lata. On ma plan do wykonania od 2011-2012 roku, teraz to po prostu chce przetrzymać. I miejmy nadzieję, że Solorz nie pójdzie w ślady Waltera.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 10.01.2010, 23:51
Solorz napewno jeszce w Slask kase włozy ale to w sumie dziwny ruch ze storny i Slaska i samego Ganrncarczyka.dziwnie mu sie ze zdeycdowal sie grac u Wojciechowskigo ale to jego sprawa.
Bakero tez napewno naciska ,bo widzi zespol potrzbuje wzmocnien a ze ma jakis autorytet to napewno jakis transfery pewnie jeszce będa.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.01.2010, 08:29
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Odra się zbroi
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 11.01.2010, 08:32
zim zum napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Odra się zbroi
Jeszcze się kuźwa utrzymają.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 11.01.2010, 09:04
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze się kuźwa utrzymają.
bardzo możliwe
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.01.2010, 10:33
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli.

Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz?

Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono.

Kolego, Wojciechowski z Cupiałem różnią się tym od Solorza,że oni od razu łożyli kasę na nowe transfery, z miejsca chcąc osiągać wyniki. W przypadku Wisly na razie sie to udaje, Polonii juz nie bardzo. Solorz ma inną wizję budowania zespołu, gdyż zaczyna od fundamentów. Błędnie stwierdzasz ze tylko stadionem chce przykuc uwage ludzi.. Obok niego ma powstać jedno z największych centrów handlowych w Polsce, które to ma być głównym generatorem dochodow. To jest realistyczny plan stworzenia dobrej druzyny we Wroclawiu, w moim mniemaniu osiągalny.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 11.01.2010, 11:25
Pokaż przykład gdzie w europie jest klub który utrzymuje się z przystdionowego centrum handlowego?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.01.2010, 11:38
Kamrat napisał(a):Wyświetl post
Pokaż przykład gdzie w europie jest klub który utrzymuje się z przystdionowego centrum handlowego?
Cracovia
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 11.01.2010, 12:13
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Cracovia
Może coś bliżej, bo nie wiem o co chodzi.

ŁKS kiedyś się w ten sposób utrzymywał. Jakiś zespół pewnie na poziomie amatorskim nie jeden by się znalazł.Ale to inna bajka. Raczej nie jest to możliwe, rentowność takich gigantów to dobrych naście lat. Poza tym jest strasznie dużo wypadkowych w tego typu interesie, poza tym nie wiadomo jak rynek zareaguje na zbliżający się kryzys w Chinach. Może być tak,że tania siła robocza ograniczy się do tego stopnia,że sprzedaż sweterków z gigantyczną marżą pod markami znanych firm nie będzie opłacalna,możliwa, i mało kto będzie chciał wynajmować powierzchnie w takim molochu. Coś mi się wierzyć nie chce aby właściciel tego typu centrum tyle zarabiał aby jeszcze na promocję w postaci kasy dla klubu było go stać. Jakąś tak, ale nie na taką aby robić milionowe zakupy. Bliżej się przyglądnąć to bardzo naiwny jest ten pomysł na finansowanie. No ale magia nazwiska działa,i myślę nie ma co odbierać kibicom z Sląska marzeń,bo tak pięknie jest marzyć.... Tylko aby nie skończyło się tak jak z koszykówką w Śląsku. Pięknie było,kredytowo było, a jak się skończyło każdy wie. Wg mnie trzeba stąpać po ziemi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.01.2010 o godz. 12:17.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.01.2010, 12:26
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Taki OT mi się nasunął- żaden z kibiców Śląska tak nie pomyśli, bo mariaż z Drzymałą oznaczałby grę na licencji Groclinu, czyli sprzedanie swojego klubu w taki sam sposób jak to zrobił Lech z Amicą wcześniej. Tym się właśnie różnią tamtejsi kibice, od kibiców Wisły- liczy się dla nich przede wszystkim ich klub i zasady, a nie 10 transferów w sezonie.

Cytat:
Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie.
Co Ty za brednie wypisujesz? Półtora roku po awansie do ekstraklasy na mecze chodzi tam po 5 000-7 000, a potencjał mają ogromny. Będzie tylko lepiej.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 11.01.2010 o godz. 12:33.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 11.01.2010, 12:50
Dokładnie, stwierdzenie, że Śląsk zatęskni za Drzymałą trochę nie na miejscu... Gdyż nie ma za czym tęsknić. I wolałbym Wisłę, Lechię czy Śląska w II lidze z własną historią i honorem, niż udawanie innego klubu i tworzenie sztucznej atmosfery, tak jak na obecnym Lechu czy Polonii, vel Amica i Groclin odpowiednio.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.01.2010, 12:58
Źle mnie zrozumiałeś.. Nie chodzi o to, że to centrum ma byc głównym źrodłem przychodów, ale jednym z wielu. Przeciez dochodzą do tego umowy sponsorskie, prawa z transmisji TV, goszczenie reprezentacji Polski na meczach. Solorz sam przyznał, że to nie on wyznacza kierunek w jakim podązyć ma klub tylko specjalisci ktorych do tego zatrudnil.
Będzie stadion, będą transfery, ma byc podium w Ekstraklasie. Co z tych zapowiedzi wyjdzie to tylko oceni czas. Ja tylko piszę to o czym mam informacje
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 11.01.2010, 13:36
przemek1902 napisał(a):Wyświetl post
Źle mnie zrozumiałeś.. Nie chodzi o to, że to centrum ma byc głównym źrodłem przychodów, ale jednym z wielu. Przeciez dochodzą do tego umowy sponsorskie, prawa z transmisji TV, goszczenie reprezentacji Polski na meczach. Solorz sam przyznał, że to nie on wyznacza kierunek w jakim podązyć ma klub tylko specjalisci ktorych do tego zatrudnil.
Będzie stadion, będą transfery, ma byc podium w Ekstraklasie. Co z tych zapowiedzi wyjdzie to tylko oceni czas. Ja tylko piszę to o czym mam informacje
Póki co z tych zapowiedzi wynika tyle, że Śląsk z rundy na rundę się osłabia. Na końcu okaże się , że będzie galeria, będzie stadion a drużyna będzie w 1 lidze. To myślenie to wygląda troche tak jak swego czasu liczenie przez Wisłę ile to zarobi w tym roku na LM i pucharach.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Stary 11.01.2010, 14:39
Na farmazonie o centrum handlowym Paski chciały się wyrwać z 3 ligi pod koniec lat 90-tych ( IVACO- ktoś pamięta?). W Pogoni było to samo za Bekdasa! Jak Solorz nie zainwestuje sposób podobny do ITI w Legii to koledzy we Wrocławiu będą długo czekać na puchary. Chyba, że doradcy mają jakąś inną metode to po sukcesie Śląska modą ją opatentować....
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.01.2010, 14:50
Dopóki nie będzie stadionu we Wrocławiu pewnie Solorz będzie grał na utrzymanie się w ekstraklasie, przynajmniej na tą chwile tak to wygląda. A swoją drogą Gancarczyk za mądry nie jest, żeby pakować się w taką szopkę jak jest w Discopolo.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 11.01.2010, 15:18
Syn Okuki próbuje swych sił w Polsce:

http://www.90minut.pl/news/112/news1...-Widzewem.html
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Stary 11.01.2010, 18:47
Czasem Benfica lub Sporting tak nie funkcjonują przypadkiem? W sensie, posiadają własne centra handlowe?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 11.01.2010, 19:03
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Czasem Benfica lub Sporting tak nie funkcjonują przypadkiem? W sensie, posiadają własne centra handlowe?
A Lyon ma własną sieć kafejek. Nie zmienia to faktu,że nie są to jedyne źródła dochodu a w przypadku Sląska na to się zanosi.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 11.01.2010, 19:09
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85...stadionie.html

Cytat:
Właścicielem galerii będzie piłkarski Śląsk należący do Zygmunta Solorza i miasta Wrocławia. Na jej budowę spółka piłkarska zaciągnie 150 mln euro kredytu w jednym z banków. Klub będzie go spłacać przez 25 lat po 20 mln zł rocznie. Zyski z galerii w całości mają być przeznaczane na spłatę kredytu i zwiększać budżet drużyny piłkarskiej. Dzięki tym pieniądzom Śląsk ma mieć wielomilionowy budżet, który umożliwi drużynie walkę o mistrzostwo Polski i grę w europejskich pucharach.
Aha, jedno jest pewne. Płacenie po 20 mln złotych - spłacanie zaciągniętego kredytu. Przez 25 lat (swoją drogą świetna sprawa ten kredyt - pożyczają 150 mln € - 600 mln, a zwrócą 500 mln i to w ratach. Też taki chcę). "Cała reszta" będzie na transfery i budowanie środkowoeuropejskiego Realu.Może to być 5, 10 mln albo nic, bo zysk wystarczy jedynie na spłatę kredytu w danym roku. Szczerze powiedziawszy, myślałem że układ będzie trochę inny. Że Solorz wykłada kapitał na budowę centrum, a następnie zyskiem będzie dzielił się z klubem.

Cały ten układ wydaje mi się przede wszystkim korzystny dla Solorza, nie Śląska.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 11.01.2010, 19:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Znaczy profesjonalista a nie jak sparciały Leo co mu sie nawet na mecze nie chciało jeździć. "Szrot" zawsze zdąży sprowadzić.
Leo na początku też odkrył paru grajków typu Łobodziński (wtedy prezentował formę), Garguła, Matusiak, Bronowicki. Janas twierdził, że z polskiej ligi do kadry nikt się nie nadaje.
Odpowiedz cytując
Kamrat
Senior Member

Stary 11.01.2010, 19:32
My też mamy przystadionowe centrum handlowe! Wiślacki Świat! I co z tego? Kasy na transfery nie ma!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 12.01.2010, 11:44
Odra zbroi sie nie na żarty.Po Mauro i tym byłym graczu Benfiki przymierzają sie teraz do Saganowskiego.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32302,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.01.2010, 11:59
Odra nie zamierza spadać z ligi i idą na całość. Znając ich szczęście to się utrzymają
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 12.01.2010, 15:22
Jeśli będą mieli w składzie Cantoro, Onyszkę, Saganowskiego i kilku tego pokroju graczy to już nie będzie kwestia szczęścia. Taka Odra to będzie nowa jakość w polskiej lidze, spokojnie na poziomie górnej połówki tabeli.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 12.01.2010, 16:20
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Jeśli będą mieli w składzie Cantoro, Onyszkę, Saganowskiego i kilku tego pokroju graczy to już nie będzie kwestia szczęścia. Taka Odra to będzie nowa jakość w polskiej lidze, spokojnie na poziomie górnej połówki tabeli.
W Polskich realiach jest to skład na pierwszą piątkę, spokojnie.Ale to w przyszłym sezonie,bo w tym to na pewno kilka punktów czołówce by urwali . Pytanie tylko czy do tych transferów definitywnie dojdzie.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.01.2010, 19:11
http://www.wielkopolskisport.pl/najw...ma-oferty.html

Kilka slow o transferze Stilica.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów