|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A wracając do Solorza. To i tak nie da złotówki dopóki Galeria nie będzie stała i nie będzie przynosiła jakiś dochodów. A w ogóle,to po co w układzie galeria - Sląsk jest potrzebny Solorz? Tak czy siak Sląsk w przyszłości ma być silny,tylko tak naprawde nikt nie wie kiedy to nastapi. A Bakero widać zaczyna działać rozważnie i dość szybko wygląda na to zorientował się kto jest kto ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 10.01.2010 o godz. 21:51.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pomarzyć zawsze można... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dla mnie sprawa odejścia Gancarczyka to zwyczajny skandal. Ja nie wiem, co sobie Solorz wyobraża - że jak postawią stadion na 40 tys. (pytanie, czy na 2011 zdążą), to nagle 30-35 tys. mieszkańców Wrocławia stwierdzi:
"co prawda wcześniej Śląsk nas nie interesował, ale skoro mają taki zajebisty stadion to kupujemy karnet na cały sezon" Facet na razie nie dołożył złotówki do klubu - przy nim Wojciechowski to na razie dobrodziej Polonii (znaczy się Groclinu). Ja wiem, że Gancarczyk to żadna gwiazda ale na razie Śląsk jest sukcesywnie osłabiany (wcześniej odszedł Ostrowski). Jest to drużyna mocno przeciętna, którą stać najwyżej na środek tabeli. Na taki Śląsk więcej niż 10 tys. na mecz chodzić nie będzie. Solorz musi zrozumieć, że bez włożenia kasy na solidnych piłkarzy nie będzie więcej kibiców, a więc i pieniędzy. Słusznie zauważa Marszałek - skoro galeria handlowa ma przynosić pieniądze na działalność Śląska, to na co im Solorz? Żeby się jeszcze nie okazało, że kibice Śląska zatęsknią za Drzymałą, którego pogoniono. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
O Śląsk spokojnie, jeszcze będą się solidnie wzmacniać. Nie po to Solorz wchodził, aby okupywać dolne rejony tabeli przez lata. On ma plan do wykonania od 2011-2012 roku, teraz to po prostu chce przetrzymać. I miejmy nadzieję, że Solorz nie pójdzie w ślady Waltera.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Solorz napewno jeszce w Slask kase włozy ale to w sumie dziwny ruch ze storny i Slaska i samego Ganrncarczyka.dziwnie mu sie ze zdeycdowal sie grac u Wojciechowskigo ale to jego sprawa.
Bakero tez napewno naciska ,bo widzi zespol potrzbuje wzmocnien a ze ma jakis autorytet to napewno jakis transfery pewnie jeszce będa. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Kolego, Wojciechowski z Cupiałem różnią się tym od Solorza,że oni od razu łożyli kasę na nowe transfery, z miejsca chcąc osiągać wyniki. W przypadku Wisly na razie sie to udaje, Polonii juz nie bardzo. Solorz ma inną wizję budowania zespołu, gdyż zaczyna od fundamentów. Błędnie stwierdzasz ze tylko stadionem chce przykuc uwage ludzi.. Obok niego ma powstać jedno z największych centrów handlowych w Polsce, które to ma być głównym generatorem dochodow. To jest realistyczny plan stworzenia dobrej druzyny we Wroclawiu, w moim mniemaniu osiągalny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pokaż przykład gdzie w europie jest klub który utrzymuje się z przystdionowego centrum handlowego?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może coś bliżej, bo nie wiem o co chodzi.
ŁKS kiedyś się w ten sposób utrzymywał. Jakiś zespół pewnie na poziomie amatorskim nie jeden by się znalazł.Ale to inna bajka. Raczej nie jest to możliwe, rentowność takich gigantów to dobrych naście lat. Poza tym jest strasznie dużo wypadkowych w tego typu interesie, poza tym nie wiadomo jak rynek zareaguje na zbliżający się kryzys w Chinach. Może być tak,że tania siła robocza ograniczy się do tego stopnia,że sprzedaż sweterków z gigantyczną marżą pod markami znanych firm nie będzie opłacalna,możliwa, i mało kto będzie chciał wynajmować powierzchnie w takim molochu. Coś mi się wierzyć nie chce aby właściciel tego typu centrum tyle zarabiał aby jeszcze na promocję w postaci kasy dla klubu było go stać. Jakąś tak, ale nie na taką aby robić milionowe zakupy. Bliżej się przyglądnąć to bardzo naiwny jest ten pomysł na finansowanie. No ale magia nazwiska działa,i myślę nie ma co odbierać kibicom z Sląska marzeń,bo tak pięknie jest marzyć.... Tylko aby nie skończyło się tak jak z koszykówką w Śląsku. Pięknie było,kredytowo było, a jak się skończyło każdy wie. Wg mnie trzeba stąpać po ziemi.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 11.01.2010 o godz. 12:17.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Taki OT mi się nasunął- żaden z kibiców Śląska tak nie pomyśli, bo mariaż z Drzymałą oznaczałby grę na licencji Groclinu, czyli sprzedanie swojego klubu w taki sam sposób jak to zrobił Lech z Amicą wcześniej. Tym się właśnie różnią tamtejsi kibice, od kibiców Wisły- liczy się dla nich przede wszystkim ich klub i zasady, a nie 10 transferów w sezonie. Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 11.01.2010 o godz. 12:33.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, stwierdzenie, że Śląsk zatęskni za Drzymałą trochę nie na miejscu... Gdyż nie ma za czym tęsknić. I wolałbym Wisłę, Lechię czy Śląska w II lidze z własną historią i honorem, niż udawanie innego klubu i tworzenie sztucznej atmosfery, tak jak na obecnym Lechu czy Polonii, vel Amica i Groclin odpowiednio.
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Będzie stadion, będą transfery, ma byc podium w Ekstraklasie. Co z tych zapowiedzi wyjdzie to tylko oceni czas. Ja tylko piszę to o czym mam informacje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na farmazonie o centrum handlowym Paski chciały się wyrwać z 3 ligi pod koniec lat 90-tych ( IVACO- ktoś pamięta?). W Pogoni było to samo za Bekdasa! Jak Solorz nie zainwestuje sposób podobny do ITI w Legii to koledzy we Wrocławiu będą długo czekać na puchary. Chyba, że doradcy mają jakąś inną metode to po sukcesie Śląska modą ją opatentować....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Dopóki nie będzie stadionu we Wrocławiu pewnie Solorz będzie grał na utrzymanie się w ekstraklasie, przynajmniej na tą chwile tak to wygląda. A swoją drogą Gancarczyk za mądry nie jest, żeby pakować się w taką szopkę jak jest w Discopolo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Lyon ma własną sieć kafejek. Nie zmienia to faktu,że nie są to jedyne źródła dochodu a w przypadku Sląska na to się zanosi.
![]()
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85...stadionie.html
Cytat:
Cały ten układ wydaje mi się przede wszystkim korzystny dla Solorza, nie Śląska. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Leo na początku też odkrył paru grajków typu Łobodziński (wtedy prezentował formę), Garguła, Matusiak, Bronowicki. Janas twierdził, że z polskiej ligi do kadry nikt się nie nadaje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
My też mamy przystadionowe centrum handlowe! Wiślacki Świat! I co z tego? Kasy na transfery nie ma!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odra zbroi sie nie na żarty.Po Mauro i tym byłym graczu Benfiki przymierzają sie teraz do Saganowskiego.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32302,t...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Odra nie zamierza spadać z ligi i idą na całość. Znając ich szczęście to się utrzymają
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jeśli będą mieli w składzie Cantoro, Onyszkę, Saganowskiego i kilku tego pokroju graczy to już nie będzie kwestia szczęścia. Taka Odra to będzie nowa jakość w polskiej lidze, spokojnie na poziomie górnej połówki tabeli.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Polskich realiach jest to skład na pierwszą piątkę, spokojnie.Ale to w przyszłym sezonie,bo w tym to na pewno kilka punktów czołówce by urwali . Pytanie tylko czy do tych transferów definitywnie dojdzie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() Cytat:
|
|
|