|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z Ćwielongiem na Lige Mistrzów nie ma co
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Fajrant Panowie!!! Plan minimum - przewodnictwo w tabeli wykonany... Liczymy na więcej na wiosnę a tym bardziej w lecie. Burliga umiera, Ilie coraz pewniej. Fajnych wakacji życzę!!! I dzięki za rundę - w końcu graliśmy na wyjazdach, doceńmy to.
Ostatnio edytowane przez Aimable : 13.05.2010 o godz. 12:05.
![]()
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ten zawodnik jest taki nieporadny, jak można nie strzelić z takiej sytuacji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
...i tak zakończyliśmy sezon 2009
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Burliga w drugiej połowie to dramat. Kolendowicz (przeciętny gracz) robił z nim co chciał...
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ćwieeelooong, makabra ;/ Myślę, że nawet testowany Białorusin by to strzelił...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
podsumowanie takie potrzeba nam jeszcze conajminej napastnika i skrzydłowego a po powrocie kalek będzie niezła ekipa bo łobo sie nadaje tylko momentami ćwielong po raz kolejny pokazuje że sie nie nadaje burliga niezle ale raczej sił na 60 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czemu z Mauro nie gada ten koleś (Lipiński?) po polsku? o.O Przecież już nie raz Cantoro pokazał, że nie idzie mu najgorzej x) Szersze wywiady w C+ czy OS były i były po polsku :|. Jeśli się pan Tomek(?) chce popisać znajomością języków to niech to powie wprost
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Mam nadzieje, ze pozbędziemy się Piotra C. w najbliższej przyszłości, bo dostał wiele szans by pokazać, że coś potrafi, ale zawodnik z jego umiejętności nie zasługuje na grę w Wiśle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
eh, jedna z okazji w I połowie wykorzystana i byłby spokój, a tak to Zagłębie mogło coś cały czas zaszurać.
Dobrze, że koniec rundy, niech kontuzjowani wracają, sam nie wiem jakim cudem tę przewagę minimum 5 punktów dowieźli. Przy Turbodymomenie niech się inni wstydzą. Przy nas niech się inni stresują ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Peroslaw88 co Ty piszesz Bury źle nie zagrał jak na debiut, a Kolendowicz to powiózł go raz czy dwa ale póżniej to Łobo woził jak przy strzale Błąda
Jak Bury popracuje nad wydolnością i schowa tremę to nie będzie z niego zły grajek. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Burliga slabiutko...mnostwo dosrodkowan z jego stron, a krycie na kompletny radar.
Jop slabo? Bardzo poprawnie dzisiaj. To Marcelo popelnil 2 bledy, po ktorych Zaglebie mialo bardzo dobre okazje(ale Cebna sie wykazal). Pierwsza polowa w porzadku, druga to typowa kopanina. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Burliga - to bez urazy piłkarz nie nawet na ekstraklase a co dopiero jakieś puchary i Ćwielong - to dramat gość nic nie gra nie umie przyjąć piłki i bramki jego to sfera marzeń i jeszcze jedmo do tych co krytykują tego testowanego białorusina on przynajmniej strzelił 8 goli w swojej lidze ile strzelił Ćwielong
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Burliga w drugiej połowie pozwalał na wiele Kolendowiczowi, ale można to usprawiedliwić że to jego pierwszy mecz. Ćwielong dostal pilke na tacy. Łobodziński nadaje się na zmiany, troche za drogi jak na zostanie rezerwowym, Piotrek Brożek dobry drugi mecz.
40pkt jest, lidera mamy. Teraz trzeba czekać na powrót reszty zawodników. Dzisiaj było 8 nieobecnych którzy gdyby byli zdrowi i w formie to by grali w pierwszym skladzie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trzeba poprawić skuteczność bo to jest masakra powinno być 4-0
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ćwielong to pierwszy do wywalenia. Facet nie potrafi strzelać bramek.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cebanu - 7 wybronił to co miał wybronić, nawet bardzo dobra interwencja po główce napastnika Zagłębia. Widać, że im więcej gra w Ekstraklasie tym staje się pewniejszy.
Burliga - 6 jak na debiut to całkiem nieźle, w przyszłości powinien dostawać kolejne szanse. Jop - 7 najlepszy jego występ w tej rundzie, Marcelo - 8 - bramka i stały poziom z którego nie schodzi. Piotr Brożek - 7 - 1 połowa świetna, w drugiej mniej widoczny Łobo - 6 przeciętnie, nic super nie można o nim powiedzieć, Cantoro - 6 cała pomoc dzisiaj zagrała na tym samym poziomie, Jirsak - 5 - kompletnie niewidoczny, gdzie te podania od zawodnika za 700 tys euro? Kirm - 6 - to co u Łobo Małecki - 6 - powinien poćwiczyć strzały, Boguski - 7 - za każdym razem jak jest na boisku to Wisła gra zdecydowanie lepiej Zmiany: Ćwielong - 3 - tu nawet trening nie pomoże, bo już od roku wiemy, że facet ma problemy z uderzeniem piłki. Niestety jak się nie nauczył dotychczas kopania piłi, to już tego nie zrobi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Pierwsze 45 minut dzisiaj to chyba nasze najlepsze 45 minut w Sosnowcu. Nie obchodzi mnie w sumie styl na tą chwile, mieli wygrać i wygrali, teraz niech się inni martwią.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Burliga bardzo dobrze,mimo paru strat w drugiej połowie. W meczu z Ruchem, Marcelo grał pytę totalną do zdobycia bramki i forumowi onaniści tego nie pamietali. Teraz Burliga zagrał nieźle jak na w sumie debiut i już zaczyna się dołowanie. Dzisiaj wszyscy na plus, mimo słabej drugiej połowy.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wymęczone 1:0 z beznadziejnym Zagłębiem, nasi piłkarze będą chodzić z głową w chmurach...
Druga połowa to była żenada, daliśmy sie zepchnąć Zagłębiu do obrony a jedyną sytuacje mieliśmy w 90 minucie. Skoro chciało im sie grać tylko przez połowe meczu to może powinni dostać połowe premii? Cieszy dobry występ Burligi. ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ludzie Bury zagrał tak naprawdę 1 mecz na takim szczeblu i wcale źle nie zagrał nie wiem o co wam chodzi..
przy akcjach ofensywnych było widać trochę niepewności ale to z racji debiutu pewnie. Trochę gorzej z jego wydolnością i jak chce grac na tym szczeblu będzie musiał w tej kwestii popracować mocno. Nie oceniajcie go jakby na koncie miał jakieś 30 meczów w ekstraklasie trochę obiektywizmu poproszę ; ) ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Nie mam pojęci dlaczego można zagrać pierwszą połowę koncertowo, a drugą tak po prostu skopać. Nie owijając w bawełnę bałem się pod koniec o wynik.
Na plus: -Marcelo - kolejny mecz który utwierdza mnie w przekonaniu, że raczej nie zagrzeje już długo miejsca w obronie u nas, wysoki obrońca, który potrafi zdobyć 6 bramek w ciągu pół sezonu to gratka dla mocnych Europejskich drużyn. - Boguski - od pierwszego występu widać było, że Boguś czuję piłę i potrafi rozkręcić akcję(szkoda nie uznanego gola, bo jak najbardziej Rafałowi za dzisiejszy mecz się należał) - Piotrek Brożek - dosyć solidnie w defensywie, a jeśli dodać ofensywę, to wychodzi naprawdę ładna ocena. Po za tym dzisiaj o dziwo Jop, zagrał na poziomie który powinien prezentować przez cały czas. Mały plusik dla Burligi - nie wliczając poczynań w ofensywie, i małych potknięć pod własną bramką, całkiem nieźle jak na początkującego Minus : właściwie tylko jeden; odpuszczenie drugiej połowy. Mimo wielu narzekań kończymy okres 17 meczy, na pierwszym miejscu z co najmniej 5 pkt przewagi. Okres, w którym, nie ma co ukrywać kontuzje były widoczne (patrzac tylko na dzisiejszą liste kontuzjowanych w C+, można ułożyć prawi cały skład). Porażki w najważniejszych 3 meczach, wiele kontrowersji w okół Skorży, ale czy jakikolwiek inny trener może w ostatnim czasie czasie pochwalić się w ciągu 3 sezonów dorobkiem 2 mistrzostw Polski, i prowadzenia po 17 spotkaniach w trzecim
Ostatnio edytowane przez igortsw : 11.12.2009 o godz. 22:16.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
ma ktos to spartaczenie Pepe ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ech, cudownie że wygrali, jakkolwiek nie brzmi to dziwnie. Pusty stadion, brak ośmiu piłkarzy, nieuznana prawidłowa bramka, okoliczności zdecydowanie nie były sprzyjające.
Takie moje wrażenia: Cebanu - czułem się pewniej niż w przypadku, gdy między słupkami stoi Pawełek, bronił naprawdę dobrze, widać że brakuje mu pewności. Jop - naprawdę niezły mecz! Boguski - fantastycznie, że wraca. Ten piłkarz to zupełnie nowa (stara) jakość w naszej grze. Sędziowanie - ŻENADA! Komentarz w - yyyyy, brak słów. Ogólnie to zdobyliśmy cenne 3 punkty i spokojnie możemy czekać na transfery i mecze przygotowawcze. Aha, Ćwielong to istny podstęp szatana, zastanawiam się czy ludzie zza Błoń nam go nie podrzucili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczymy co pokaże jeszcze Lech i Legia (może przewaga wzrośnie). W sumie cieszę się, że już przerwa zimowa i odpocznę trochę od spotkań Wisły (dużo nerwów mnie to kosztuje). Jednak od stycznia będę chciał już kolejnych spotkań
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
według mnie coś powinni zrobić z sędziami, oglądam ostatnio sporo meczy naszej ekstraklasy i to co sędziowie wyprawiają to są nie złe jaja ;/
tyle rażących błedów, liniowi błąd na błędzie popelniaja, głowni tez nie lepsi, trzeba coś zrobić z poziomem sędziowania!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
To powiedz mi, jak ty możesz sięczuć pewniej, gdy bramkarz jest niepewny he. Trochę chyba pokręciło Ci się. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Za to na JOP-a podziałało przybycie Clebera
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Panowie sezon to sie teraz rozpoczyna !!! TRANSFERY!!! Maciuś oficjalnie otworzył sesje na konferencji po meczu i chce 3 transfery i juz podobno ich ma upaczonych .ciekawe czy jest bramkarz?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli niektórzy uznają występ Burligi za udany to mają takie prawo. Ja uważam grę Łukasza za słabą. Taki występ może zdarzyć się jednak każdemu, nawet dużo lepszemu zawodnikowi. Mnie martwi co innego - nie widzę w tym zawodniku potencjału. Przede wszystkim bardzo rzuca się w oczy brak dynamiki u tego piłkarza, a to niestety podstawa w dzisiejszej piłce...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|