|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nam w szkole nauczycielka od anglika mówiła że będzie się liczył prawdopodobnie za 3 lata
Co do rozprawki to pisałem o Małym Księciu i Santiago, i w pyte bo ine doczytałem że trzeba napisać o kimś z arkusza... a obiecywałem sobie , że bede czytał uważnie polecenia Co do tego planu dnia to było dość dziwne bo w którymśtam dniu byli pod Big Benem, Buckingham i w jakiejś świątyni, a były wolne tylko dwie linijki ![]() ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dla mnie też cięższe zamknięte od tych otwartych, zwłaszcza to z wiersza. DarkLG_ - też tak z tym Big Benem i Buckingham Palace zrobiłem ;] Powód: ^^
Ostatnio edytowane przez olsza2 : 22.04.2009 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
hahah. no to widze dokładnie tak jak ja.: ) ale dla mnie były trudne i nie do końca zrozumiałe zadania zamknięte.. . noo trudno zobaczymy jak wyszło .: ) Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Karmelka1906 : 22.04.2009 o godz. 12:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
)"Przejazd policyjnym radiowozem na mecz" ![]() ![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
"Przejazd policyjnym radiowozem na mecz"
![]() taaaa. hahhahaa. bez kitu.. ja miałam lektora w klasie i gdy nam to przeczytała myślałam że umrę ze śmiechu haha. |
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Moim zdaniem w porównaniu do testu z zeszłego roku ten był stosunkowo łatwy. Podejrzewałam, że nie będzie lektur i tak na szczęście było, bo nie wszystki przeczytałam
Niektóre pytania były podchwytliwe, zwłaszcza w tym bodajże III tekście, gdzie było dużo faktów historycznych i trzeba było się wysilić żeby dobrze odp. Tak ogólnie to spodziewałam się trudniejszego testu, ale czekam do 14 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
z tego co wiem angielski będzie się liczył dopiero dla rocznika 96.
pisał ktoś z Was próbny ? wiadomo że podszedłem spokojnie do tego i wyszedłem po niecałej godzinie ale zdziwił mnie brak jakiegokolwiek zadania pisemnego (zero rozprawki, charakterystyki itp.) jednym słowem ten próbny był pojebany. ![]()
[CENTER]Towarzystwo Sportowe.
[/CENTER] |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ogólnie sądzę iż nie było lektur na teście.. bo w tamtym roku była za duża "awantura"
rozprawka jak dla mnie też była dziwna. szczerze mówiąc liczyłam że w rozprawce będzie bardziej konkretny problem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....EG00/174726113
Odpowiedzi z zadań zamkniętych. Troche mi ulżyło. Rewelacyjnie nie jest ale będe miał 17 lub 18 ![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
no w rozprawce troche bez sensu sformułowanie - ,, Wyprawa, ... , tułaczka- podróż niejedno ma imię". Ja to trochę naciągnałem i nie wiem czy na pewno będzie "na temat"
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dokładnie, mam to samo wrażenie odnośnie lektur co Karmelka1906. W zeszłym roku była afera bo większośc nie czytała 'Kamieni na Szaniec', więc pewnie w tym roku postanowili nie ryzykować. Co do rozprawki, to podali dość szeroko rozumiany temat. Co kogo pytałam to inaczej pisał, więc ja już sama nie wiem
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
15/20 Nie wiem czy się cieszyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
19 z zamkniętych
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2009
Offline |
|
|
20! <hopsa>
Tylko z tymi cechami sprawozdania zwaliłem, tak wszystko okej. Oby tylko otwarte były w porządku. ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Dajcie linka do wyników
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://portalwiedzy.onet.pl/7136,127...ematyczne.html
Na 26 zadań mam 22/23/24 puntków. Jestem zadowony ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.04.2009 o godz. 13:34.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
O ile się nie mylę mam 17/18 pkt
czyli tak jak na próbnym. Jest dobrze xD |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Mam pytanie odnośnie zadania 21gdzie było: 'O czym marzą Karolina i Marcin?". Czy poprawna będzie odp, że marzą o wyjeździe do Anglii, a także spotkaniu z Jerzym Dudkiem? Boje sie że przez tego Dudka mi nie uznaja xP
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
12 z zamkniętych....masakra jakas ;\
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
26 bez rozprawki i podania
EDIT: Daliście spacer nad Tamizą przed jazdą ferrari po mieście i zwiedzaniem tego muzeum figur woskowych?
Ostatnio edytowane przez Seba_sc : 22.04.2009 o godz. 13:37.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Zadanie 27. Na podstawie tekstu IV odtwórz program wycieczki Karoliny i Marcina.
Dzień 1. 1. Wyjazd z Lublina do Warszawy. 2. Noc w przylotniskowym hotelu. Dzień 2. 1. Podróż samolotem. 2. Zakwaterowanie w hotelu, obiad. 3. Spacer w okolicy angielskiego paralametnu (Big Ben i Westminster). 4. Oglądanie rezydencji królewskiej (Buckingham Palace). 5. Podziwianie panoramy miasta z Londyńskiego Oka. Dzień 3. 1. Przejażdżka Marcina po Londynie. 2. Zwiedzanie muzeum figur woskowych przez Karolinę. Dzień 4. 1. Zwiedzanie stajni z policjantkami. 2. Spotkanie z jednostkami policji pracującymi z psami. 3. Spotkanie z piłkarzami Liverpoolu. 4. Kolacja z Jerzym Dudkiem. Po pierwsze jak to możliwe że w pierwszym dniu jest NOC w hotelu ( ja tak miałem ale zmieniłem na zakwaterowanie). Po drugie w dniu trzecim był jeszcze spacer nad Tamizą- co z nim? (ja dałem spacer nad Tamizą a te 2 punkty co tu są w jednym). Po trzecie skoro to był program a w tekście było że "nagle stało się coś czego nie było w programie" - apropo kolacji z Dudkiem to to też jest bez sensu(chociaż tak dałem)... Powód: ^^
Ostatnio edytowane przez olsza2 : 22.04.2009 o godz. 13:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
23/26 jak dla mnie słabo :(
Liczę, że pozostałe zostaną dobrze ocenione. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 22.04.2009 o godz. 13:51.
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
No trudno się mówi. Co do spaceru nad Tamizą to wpisałam
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Nie przejmujcie sie, ja uznałem, że nie patrze
! VII LO ! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
ja napisałem noc w hotelu "gordon" czy jak to sie tam nazywało
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Dziwne jest to, że co patrze na wyniki na portalach to wszedzie jest inaczej, np według tego: http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,...as=3&startsz=x uznaliby mi to z Dudkiem.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Uwaga! Podanie jest wyjątkową (urzędową) formą, jeśli chodzi o układ treści. Wszystkie wyżej wymienione elementy powinny być wpisane w odpowiednie miejsca na kartce. Miejscowość i data - prawy górny róg kartki Nadawca - lewy górny róg kartki Adresat - poniżej daty, od środka do prawej strony kartki Tekst (treść podania) - środkowa część kartki (z zastosowaniem akapitów) Formuła końcowa i podpis - pod treścią (z zachowanym odstępem, od środka do prawej strony kartki) Kurde wszystko mam dobrze tu oprócz podpisu - miałem po prawej i zmieniłem Powód: ;o
Ostatnio edytowane przez olsza2 : 22.04.2009 o godz. 14:05.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Dzień 1.
1. Wyjazd z Lublina do Warszawy. 2. Noc w przylotniskowym hotelu. Dzień 2. 1. Podróż samolotem. 2. Zakwaterowanie w hotelu, obiad. 3. Zwiedzanie Big Bena i Buckingham Palace 4. Wyjazd do Westminster 5. Podziwianie panoramy miasta z Londyńskiego Oka. Dzień 3. 1. Przejście nad Tamizą 2. Przejażdżka Marcina Ferrari, wycieczka Karoliny do muzeum figur woskowych Dzień 4. 1. Zwiedzanie stajni oraz spotkanie z jednostkami policji 2. Odwóz na spotkanie policyjnym radiowozem 3. Spotkanie z piłkarzami Liverpoolu. 4. Kolacja z Jerzym Dudkiem. Ja to tak napisałem, pogrubione jest to co zmieniłem i troche się boje czy nie bedę miał 1pkt zamiast 3, wprawdzie tak z tego odczytałem że tak było po kolei. Głupio np w 2 dniu bo tam po kolei było Big Ben, Buckingham Palace oraz Westminster, dlatego podzieliłem to na 2 części. Wydaje mi się że w dniu 4 zwiedzanie stajni i spotkanie było razem a następnie był odwóz radiowozem co też można uznać dla nich za "atrakcje"... Jak myślicie? Z zadań 1-26 miałem 25p. Zastanawiam się też nad rozprawką czy dobrze. Odwołałem się do krucjat, czyli wypraw do ziemii świętej w Średniowieczu tylko napisałem, że wierni byli chętni poznać świat a teraz w wikipedii czytam że to o jakieś wojny chodziło. Powiedzcie co myślicie |
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
@Norek28
Mam prawie identycznie tak jak ty i liczę na 3 pkt za to zadanie |
|
|