|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Mam dość sporo matchboxów, pochowane w pudłach w szafie, będą dla potomstwa
![]() Zawsze marzyłem o tym dywaniku o wzorze ulic (ze znakami drogowymi itd) w pokoju ale nigdy się niedoczekałem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mi coś podpowiada, że tam jeszcze była TV Krater...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Dobrze Ci sie wydaje
dokladnie te bajki leciały na TV Krater, tyle, że z tego co pamiętam została zlikwidowana bo była piracka czy jakos tak. niech ktoś mnie poprawi gdzybym źle mówił![]()
When you touch my face
When you call my name I`m burn with desire... http://www.youtube.com/watch?v=fW4Y867Oh6s |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No to były słynne kryminalne czwartki. Zaraz po wiadomościach mieliśmy przyjemność oglądać takie filmy jak wspominani powyżej policjanci z Miami, Kojak czy chociażby Gliniarz i prokurator ze słynnym buldogiem na pierwszym planie. Później tylko chyba "Żar tropików" zrobił podobną furorę wśród polskich widzów...
Nawiązując jeszcze do wątku resoraków to najłatwiej o nie chyba było w PEWEKSACH.... ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Vinci : 17.12.2008 o godz. 20:28.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Potem jak weszly do Polski już tak nie smakowało. A z Węgier pamiętam gumy-kulki. ![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do Trombo czy Drombo to ta bajka z tekstem "nawet świnka potrafi wyjść na drzewo kiedy jest chwalona" Z kim walczyli Yatamani 5,10,15 w soboty i teleranek z kogucikiem w niedziele ![]()
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Oglądałem właśnie teledysk Born in the PRL i rzuciły mmi sie w oczy buty Relaks (Do wiadomości co młodszych--- noszenie owych "butów" nie miało nic wpólnego z nazwą ;-) ) Pamietam jak nauczyciel z ZPT (taki przedmiot w latch 80.--Zajęcia Praktyczno-Techniczne) chodził w nich....cały rok
![]() Ale on na pewno nie był normalny. Wiekszosc ludzi kleiła modele samochodów albo zbijała karmniki. A gość kazał nam spawać świeczniki i opisywać projekt pismem technicznym....Ja miałem banie nonstop u niego bo matka lekarz, ojciec mial wtedy kwiaciarnie, zatem jak ja 10cio latek miałem spawac metale ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzę, że nie tylko ja byłem fanem kultowego Yattamana
![]() ![]() ![]()
)- laska z trójki Drombo w niekompletnym stroju... Przykład poniżej:![]() I takie pytanko do starszych forumowiczów- kojarzycie może takie pisemko Pan? Jakby ktoś posiadał screena okładki byłbym wdzięczny. To były czasy, za łebka odkryłem niemałą kolekcję tego pisemka, która najprawdopodobniej należała do wujka, odkrycie było tym bardziej cenne bowiem w środku zamieszczali plakaty roznegliżowanych kobiet ![]()
Ostatnio edytowane przez simone : 19.12.2008 o godz. 22:57.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wszystkim tym którzy pamiętają dekatyzowane katany, swetry boys i kawę lurę w szklankach bez uchwytów serdecznie polecam film "Ile waży koń trojański" ja jetem świeżo po i przyznam że na niektóre sceny patrzyłam z rozrzewnieniem. Film jest jednym wielkim wspomnieniem tamtych czasów - po ulicach jeżdżą Fiaty 126p i 125, Syrenki itd. można zobaczyć pralkę Frania, stare banknoty - słowem fajnie....
i jeszcze Więckiewicz z tej kurteczce z fioletowego "jedwabiu" heh ![]() ![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
chińskie pachnące gumki do mazania.....tarki szkolne na Bloniach, kilometrowe kolejki po zeszyty...pierwszy aparat fotograficzny marki "Smiena"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Pamiętam jak byłem mały i nic w sklepach nie było to ojciec mi kupił pare kilko tych gumek do mazania(czerwona,niebieska,żółta i pomarańczowa). Mam do tej pory z pół kilo jeszcze
Fajna zabawa była![]() |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|||
simone napisał(a):
![]() Ale i tak wolałem Daimosa: ![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
||||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
taaaak! Pamietam ich
![]() PS ale ktoś trafnie skojarzył z Michelin ![]()
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
A kto pamięta taki czeski serial o przybyszach z innej planety?
Jak nie mieli co jeść, to wrzucali jakieś tabletki do garnka i tam się kotłowało zmieniało z kotleta na rybę, owoce itd itp a później robiła się szama? ![]() Nie pamiętam zupełnie co to za film, kosmitami było dwóch gości i jedna kobita, pomagali ogólnie ludziom. Ale co za tytuł? Jedynie fleszbek to te dropsy zamieniające się w jedzenie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pomyślałam, że warto tu wkleić,,,
"Dorastaliście w latach sześćdziesiątych, siedemdziesiątych lub osiemdziesiątych... |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
po przeczytaniu dochodzę do wniosku jakże słusznego,że masz absolutną rację,nie było niczego co dzisiaj otacza dzieci,a mimo tego bawiliśmy się świetnie i żyjemy,wielką frajdą było wymyślenie nowej zabawy...eh ale to było uczucie,współczuję tak szczerze obecnym dzieciakom.
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
To nie moje
. Napisał to pan z generacji 60 ( Pozwolił mi rozpowszechnić ), ale jakże pięknie oddał klimat tamtych lat,, |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
A pamiętacie jak przyjeżdżał cyrk i sprzedawali taką ółtą oranżadkę w woreczkach i piło się z tego przez rurkę?
Albo te dawne przystanki (wiaty) na większych dawali 2 do kupy np na prądniku przy BP obecnym.Ogólnie osiedla w hucie takie mniej zielone, bo drzewa młode i jeszcze małe były wtedy i masa Topoli w porównaniu do tego co teraz zostało.
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 23.02.2009 o godz. 02:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kilka wspomnień z mojej młodości
:- Ciepłe lody, coś ala włoskie, z kawałkami galaretki, - Kapusta kiszona kupowana w warzywniaku z beczki, konsumowana palcami z cienkiego worka foliowego, - pierwsza przejażdżka "nowym" tramwajem, tzn. zakupionym z Norymbergii jakoś w okolicach lat 90 przez Kraków, http://komunikacja.krakow.eurocity.p...=68&Itemid=100. Fotokomórka była nowością, - Kaoma i Lambada, wpatrywałem się w tańczące dziewczyny i krajobraz. Często puszczali ten teledysk na 2-gim programie, ok. 19-20. - pierwszy rower, Wigry, i pierwszy upadek. Jubilat kolegi wydawał się rakietą. - pierwsza prawdziwa Coca-Cola, Sprite, 7-up w puszkach, od wuja zza oceanu. Przez kilka miesięcy zdobiły mój pokój. Degustację przeprowadzało kilka osób .- Decathlon czy Summer Olympic games na Atari 65XE, i obdarte dłonie od joysticka http://www.youtube.com/watch?v=vQDXlbBdJMk Nie żałuję ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
apropo tego tekstu Tiramisu..
http://www.youtube.com/watch?v=z95jFK6UxW4 coś w tym jest, świat się zmienia, niby same udogodnienia, ale czy się zmienia na lepsze..? ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Kilka wspomnień z mojej młodości to petardy wybuchającew szkolnej ubikacji, próba zamachu na nauczyciela, wieczne wizyty dyrektora i kaczki. Kaczki synu, kaczki
![]() Aha ministrantem byłem. To byla, kurde, młodość |
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Pierwszy telewizor - oczywiście czarno - biały z JEDNYM programem nadawanym od ok. 16.30 - 17.00 do 22 najdalej. Dobranocka: Jacek i Agatka (piłeczki pingpongowe na dłoniach ubranych w rękawiczki) 3 razy w tygodniu!!! a potem Gąska Balbinka i Ptyś (rysunkowa). Saturatory (woda z sokiem lub bez tzw. czysta) gdzie wszyscy pili kolejno z tej samej szklanki niby opłukanej, lody w waflu (nie kubku), z cytrusów wyłacznie pomarańcze i cytryny (nikt wtedy nie wiedział co to jest kiwi). I całe popołudnia spędzane na polu, a w przypadku deszczu lub choroby czy innego unieruchomienia w domu książki, książki, książki ...
Nostalgicznie się zrobiło przez Tiramisu ![]() ![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|