The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.08.2008, 08:40
P@vel K@sprzyk napisał(a):Wyświetl post
Fakt faktem poszedłem w ilość ale zdobyłem 2 miejsce.. Przegrałem końcówke z Legią :(.
Ale jak sie okazało to, oprócz Bangolea Aroyo i Vareli wszyscy przyczynili sie do tego wyniku..
Najbardziej Gueron i Bermudez. Obydwoje Świetne staty , tak samo Wernbloom
A co z budżetem płacowym? Nie przekroczony przypadkiem?
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 22.08.2008, 09:28
13.5 tysiąca ojro rezerwy posiadam
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.08.2008, 12:40
Luquas napisał(a):Wyświetl post
Grajcie na aktualnych skladach, bo ta baza ktorej uzywacie juz daaaaawno nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.
Ale po co skoro już po pierwszym okienku i tak wszystko się miesza, więc co za różnica.

W ogóle to ja się wam dziwię że gracie w polskiej lidze, nudno tam jest jak cholera. Ja dłuższe gry w polskiej lidze to zaliczyłem tylko za czasów CeeMów, kiedy jeszcze moja Szczakowianka była w pierwszej i drugiej lidze. Grałem wtedy na dwóch managerów, jednym w Wiśle, a drugim właśnie w Jaworznie. Ale nuda była jak cholera, bo w lidze zawsze 1 i 2 miejsce było moje, i tylko na europejskie puchary się czekało. Cały zasrany sezon trzeba grać by w końcu się doczekać na tych kilka pucharowych spotkań, i tak w kółko co sezon... Teraz w Fmach co najwyżej po 2-3 sezony wytrzymuje w polskiej lidze, bo skala wyzwania żadna i tylko nudą wieje. O wiele bardziej polecam grać jakimś zespołem z najniższej ligi hiszpańskiej/angielskiej/włoskiej. To jest dopiero wyzwanie na wieeelee dłuuugich sezonów. Ja osobiście jakoś w CMie0304 sobie upatrzyłem w Anglii Exeter a w Hiszpanii Rayo Vallecano, i tak co roku gram jednym albo drugim zespołem. Mówię wam, satysfakcja jaką daje wywalczenie pucharowego miejsce takim zespołem jest tysiąc razy większa niż zdobywanie majstra Wisłą czy nawet czymś znacznie słabszym jak Szczakowianka ;]
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.08.2008, 12:46
Spójrz na to z innej strony, tak samo Wisła czeka co roku ne te 4 mecze oucharowe. Bardzo realistyczne; )
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.08.2008, 12:49
Rob_Zombie, każdy woli co innego. Jak grałem to wolałem zdobywać MP Wisłą Kraków, niż plątać się w III, IV lidze angielskiej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Od: 08.2008

Stary 22.08.2008, 13:36
SOrki ze tak nie w temacie
Moze ktos z was wyslac mi linka , jakie on daje treningi?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.08.2008, 13:59
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
W ogóle to ja się wam dziwię że gracie w polskiej lidze, nudno tam jest jak cholera. Ja dłuższe gry w polskiej lidze to zaliczyłem tylko za czasów CeeMów, kiedy jeszcze moja Szczakowianka była w pierwszej i drugiej lidze. Grałem wtedy na dwóch managerów, jednym w Wiśle, a drugim właśnie w Jaworznie. Ale nuda była jak cholera, bo w lidze zawsze 1 i 2 miejsce było moje, i tylko na europejskie puchary się czekało. Cały zasrany sezon trzeba grać by w końcu się doczekać na tych kilka pucharowych spotkań, i tak w kółko co sezon... Teraz w Fmach co najwyżej po 2-3 sezony wytrzymuje w polskiej lidze, bo skala wyzwania żadna i tylko nudą wieje. O wiele bardziej polecam grać jakimś zespołem z najniższej ligi hiszpańskiej/angielskiej/włoskiej. To jest dopiero wyzwanie na wieeelee dłuuugich sezonów. Ja osobiście jakoś w CMie0304 sobie upatrzyłem w Anglii Exeter a w Hiszpanii Rayo Vallecano, i tak co roku gram jednym albo drugim zespołem. Mówię wam, satysfakcja jaką daje wywalczenie pucharowego miejsce takim zespołem jest tysiąc razy większa niż zdobywanie majstra Wisłą czy nawet czymś znacznie słabszym jak Szczakowianka ;]
Dokładnie, liga angielska to jest to

Sepsili napisał(a):Wyświetl post
SOrki ze tak nie w temacie
Moze ktos z was wyslac mi linka , jakie on daje treningi?

Ale, że wtf?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.08.2008 o godz. 14:02.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kądzikowski
Banita

Od: 03.2008

Stary 22.08.2008, 14:03
A skąd macie taką fajną szatę graficzną w tych FM-ach. Chodzi mi o taką jak ma kolega P@vel K@sprzyk.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.08.2008, 14:24
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Ale po co skoro już po pierwszym okienku i tak wszystko się miesza, więc co za różnica.

No fakt w lidze nuda, choć mecze przeciwko Cracovii, Legii i Lechowi były jednak dość ciekawe. Ja miałem o tyle dobrze, że wygrywałem Wisłą Ligę Mistrzów, z czego pierwszy raz już w 2 sezonie. Wkurzający był brak czasu i to, że pod koniec sezonu grałem po 4 mecze w tygodniu. Teraz gram Scounthorpe z angielskiej Championship, jest to chyba najbiedniejszy klub typowany do spadku i zajmuje 2 miejsce w tabeli. Próbowałem grać Castellónem, ale tam mnie denerwowało to, że nie było ligi rezerw i to, że był limit obcokrajowców, choć i teraz ze względu na pozwolenia na pracę mam z tym problemy. Gra jest bardzo ciekawa i będzie jeszcze lepiej gdy z moimi zawodnikami i budżetem awansuję do Premiership bo będę dostawał często lanie. Jak na razie to chyba tylko w jednym meczu w lidze byłem faworytem buków i to mi się podoba. Ogółem mam zamiar zrobić kuźnię talentów na miarę Arsenalu i jak na razie nieźle mi idzię bo średnia wiaku w mojej drużynie wynosi 21 lat.
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 22.08.2008, 15:24
Kurde chodzi mi o to czy ktos moze wyslac fotke jaki daje trening w Menagerze.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 22.08.2008, 15:30
Czy ktoś jest jeszcze takim hardcorowcem i jak już gra to wybiera tak jak ja zespół z najniższej ligi angielskiej i stara się nim z roku na rok awansować tak by trafić do premiership? Dla mnie tylko wtedy jest jakakolwiek zabawa. W ogóle najnowszy FM jest cholernie prosty :/ I te miliony bramek padające z rogów. Wystarczy dodać, że królem strzelców mojej drużyny został w tym sezonie środkowy obrońca....
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 22.08.2008, 15:44
Chyba Nikt...
Ja Sobie nie moge z tym poradzic=/ Nie kminie tych wszystkich treningow i taktyki;/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.08.2008, 16:04
Snow napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś jest jeszcze takim hardcorowcem i jak już gra to wybiera tak jak ja zespół z najniższej ligi angielskiej i stara się nim z roku na rok awansować tak by trafić do premiership? Dla mnie tylko wtedy jest jakakolwiek zabawa. W ogóle najnowszy FM jest cholernie prosty :/ I te miliony bramek padające z rogów. Wystarczy dodać, że królem strzelców mojej drużyny został w tym sezonie środkowy obrońca....
no tak sie zdarza, ale tylko 1 sezon, potem juz nie ma takiego farta bo przeciwnik niby rozgryza taktyke
chociaz, ja gram 1 taktyka, nie zmieniam jej, tylko skład, i w każdej lidze sie sprawdza
teraz QPR do premiership po 1 sezoine awansowałem

Samba w Blackburn miał u mnie po sezonie 38 bramek ....99% z rogów
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 22.08.2008, 16:21
Sepsili napisał(a):Wyświetl post
Kurde chodzi mi o to czy ktos moze wyslac fotke jaki daje trening w Menagerze.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6bd828a81.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...185fa641f.html

Intensywność treningu musi być uzależniona on ilości rozgrywanych spotkań i od tego ile już trwa sezon. Na początek radzę dawać wszystkim ogólny, później robić po 1-2 dniowych treningach siłowych tak ok. 3-4 razy. Dalej w trakcie sezonu podzielić na pozycję tak jak mam to na zdjęciu. Dla obrońców nie są przecież zbyt ważne strzały, a dla napastników obrona. Jednak gdy ktoś nie nadąża za treningami można robić w trakcie sezonu dwu-trzy dniowe treningi taktyczne i siłowe. Młodzież powinna przede wszystkim trenować panowanie nad piłką i taktykę. Warto też wspomnieć o doborze odpowiednich trenerów, aby jakoś treningu była dobra.
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 22.08.2008, 21:17
Wiesz ja teraz gram mecze co 3 dni, bo mam LM, te wszystkie Polskie Puchary i liga. Zdobylem z Wisla Mistrza z dobra przewaga a teraz zrobilo mi sie bagno.
Dzieki Za Fotki
Odpowiedz cytując
Sepsili
Member

Stary 22.08.2008, 21:53
Jeszcze Jedno odnaszac sie do tych Slow "Na początek radzę dawać wszystkim ogólny, później robić po 1-2 dniowych treningach siłowych tak ok. 3-4 razy." Jak mam to zrobic?
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 23.08.2008, 00:04
No chodzi mi o początek sezonu gdy to trzeba fizycznie dużo ćwiczyć. Ćwiczą wszyscy normalnie razem i po kilku dniach dajesz wszystkim siłowy, po czym po 2 dniach dajesz ich znowu do ogólnego. Muszą ćwiczyć trochę razem dla zgrania. W trakcie sezonu już trening wszystkich piłkarzy razem nie jest już praktycznie potrzebny, tyle że dobrze jakby całą formacja obronna razem ćwiczyła.

Ma ktoś może jakiś plik dzięki któremu reprezentacja Niemiec będzie normalna?
Powód: meritum
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 23.08.2008 o godz. 00:06.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.08.2008, 17:13
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
No chodzi mi o początek sezonu gdy to trzeba fizycznie dużo ćwiczyć. Ćwiczą wszyscy normalnie razem i po kilku dniach dajesz wszystkim siłowy, po czym po 2 dniach dajesz ich znowu do ogólnego. Muszą ćwiczyć trochę razem dla zgrania. W trakcie sezonu już trening wszystkich piłkarzy razem nie jest już praktycznie potrzebny, tyle że dobrze jakby całą formacja obronna razem ćwiczyła.

Ma ktoś może jakiś plik dzięki któremu reprezentacja Niemiec będzie normalna?
Znajdziesz na www.cmrev.com.

Plik działa tylko po rozpoczęciu gry od nowa. Z biegiem czasu reprezentacja Niemiec sama się "naprawia"
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Stary 23.08.2008, 18:16
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Znajdziesz na www.cmrev.com.

Plik działa tylko po rozpoczęciu gry od nowa. Z biegiem czasu reprezentacja Niemiec sama się "naprawia"
Wiem newgenami... ściągać już nie będę bo gry od nowa zaczynać się nie chcę.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 23.08.2008, 18:20
WHITE*STAR napisał(a):Wyświetl post
Wiem newgenami... ściągać już nie będę bo gry od nowa zaczynać się nie chcę.
Wyraziłem się nieprecyzyjnie, to że plik działa dopiero po rozpoczęciu nowej gry wyczytałem w internecie, bowiem nigdy sam nie pobierałem i nie wklejałem tego pliku.

Spróbować nie zaszkodzi.

http://forumcm.net/index.php?act=Sea...hlite=fake.lnc

Podpost drugi.
Odpowiedz cytując
Ricken
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.08.2008, 23:26
Ricken napisał(a):Wyświetl post
poprosiłeś w jaki sposób
P.S jest dobrze z 14 miejsca wylądowałem na 7
podbijam

P.S w taktyce zmieniacie tylko w swoich drużynach czy w przeciwnikach też te: słabsza noga,krycie ...

edit:shiet nie dostałem kasy
Powód: pazerny ten zarząd ;)
Ostatnio edytowane przez Ricken : 23.08.2008 o godz. 23:35.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.08.2008, 08:30
Ja sobie sciagnalem takse z fmsite ale mi do Wiselki cos nie podchodzi chyba ale ostatnio remisy i pojedyncze zwyciestwa sie zdarzaja ... a odnosnie tych treningow prowadze osobne treningi dla Obrony / Pomocy / Ataku moglby ktos mniej wiecej opisac jak intensywny i jakie cwiczenia ustawic dla pilkarzy z danych pozycji
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
~Izzy
Member

Stary 24.08.2008, 08:58
ja mam sciagniety z cmrev trening TUG'a, dobrze sie sprawdza
Odpowiedz cytując
Wislak1906_TS
Member

Od: 11.2007

Stary 24.08.2008, 09:09
Pytanie o... Championship Manager 4 (fajna giera )
Da się jakoś zrobić, by jakiś gracz dostał obywatelstwo Polskie?
Może wyjść w podstawowej 18, tylko 5 obcokrajowców, a ja mam 6, którzy są brani pod uwagę przy ustalaniu składu

To może opisze swój skład i obcokrajowców:

Bramka: Danilo (Brazylia), rezerwowi: Majdan
Obrona: Chelidze (Gruzja), Głowacki, Topic (mój talent ze szkółki ), Baszczyński, rezerwowi: Jop
Pomoc: Piotr Brożek, Kałużny, Uche (Nigeria, podstawowy grcz kadry), Odemwingie (Nigeria też podstawowy gracz kadry), rezerwowi: Adu (USA), Szymkowiak
Atak: Paweł Brożek, Anatoli Todorov (Bułgaria), rezerwa: Kuźba, Niedzielan, Osenkowski

Noi właśnie nie ma miejsca dla Adu

Taki mój skład
Reprezentacji Polski nie wymieniam
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.08.2008, 09:10
Izzy moglbys mi wrzucic ten trening bo stronka dzisiaj nie dziala
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.08.2008, 10:46
Wislak1906_TS -> po 5 latach gry w naszym kraju gracze dostają obywatelstwo Polskie i mogą grać w naszej kadrze (o ile wcześniej oczywiście nie grali w swojej).
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 24.08.2008, 10:51
Awe napisał(a):Wyświetl post
Wislak1906_TS -> po 5 latach gry w naszym kraju gracze dostają obywatelstwo Polskie
A nie po trzech? Zwykle jest to nieco ponad 1000 dni, więc wychodzą 3 lata. 5 lat jest w Niemczech, Anglii, Włoszech, Francji...
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.08.2008, 11:09
Wislak1906_TS napisał(a):Wyświetl post
Pytanie o... Championship Manager 4 (fajna giera )
Da się jakoś zrobić, by jakiś gracz dostał obywatelstwo Polskie?
Może wyjść w podstawowej 18, tylko 5 obcokrajowców, a ja mam 6, którzy są brani pod uwagę przy ustalaniu składu

To może opisze swój skład i obcokrajowców:

Bramka: Danilo (Brazylia), rezerwowi: Majdan
Obrona: Chelidze (Gruzja), Głowacki, Topic (mój talent ze szkółki ), Baszczyński, rezerwowi: Jop
Pomoc: Piotr Brożek, Kałużny, Uche (Nigeria, podstawowy grcz kadry), Odemwingie (Nigeria też podstawowy gracz kadry), rezerwowi: Adu (USA), Szymkowiak
Atak: Paweł Brożek, Anatoli Todorov (Bułgaria), rezerwa: Kuźba, Niedzielan, Osenkowski

Noi właśnie nie ma miejsca dla Adu

Taki mój skład
Reprezentacji Polski nie wymieniam
o ile dobrze pamiętam to obcokrajowców może wyjść 5 w pierwszej jedenastce, a nie 18. Ale może się mylę. A co do CeeMa 4 to polecam na bramkę Ejide - niesamowity bramkarz!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.08.2008, 12:00
fm 2008

pzry Nowej Grze, co przemawia za wyborem malej, sredniej lub duzej bazy tzn to jest baza zawodnikow bo jesli tak to to jest to samo co reczne wybieranie zaladowania zawodnikow z danego kraju wiec co ja bede mial jak np wybiore mała baze i zawodników ze wszystkich krajów? jak to wybrac zeby miec w miare sporą baze zawdoników czy jak wybieram lige "tylko do podglądu" to podczas przetwarzania analizuje tą lige

i jeszcze odnosnie łatek, czy prócz patcha 8.02 ładujecie jeszcze jakies aktuale jak tak to czy one sie niwelują na wzajem tzn zastepują ten sam plik bazy np mam patcha ktory aktualizuje polską lige i patcha ktory aktualizuje ligi zagraniczne, to wgranie tych dwóch nie spowoduje uaktualnienia obydwóch jak cos to dajcie namiary na najbardziej aktualne sklady, jakie jeszcze łatki warto wgrac, itd, tak zebym zaczał gre juz na tip top bo potem juz chyba nie da rady (np ze skladami)
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 24.08.2008, 12:04
Za wyborem rozmiaru bazy przemawia głównie jakoś komputera.

Tak, jest to baza zawodników którzy będą dostępni w grze.

Teoretycznie jest to to samo.

j/w

Wybierasz dużą bazę danych.

Widzisz wyniki drużyn, nie masz dostępu do zawodników klubów tej ligi (nie ma ich w świecie gry).

Jeżeli chodzi patche, możesz wybrać grę tylko na jednym z nich.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów