|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A co z budżetem płacowym? Nie przekroczony przypadkiem?
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
13.5 tysiąca ojro rezerwy posiadam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
W ogóle to ja się wam dziwię że gracie w polskiej lidze, nudno tam jest jak cholera. Ja dłuższe gry w polskiej lidze to zaliczyłem tylko za czasów CeeMów, kiedy jeszcze moja Szczakowianka była w pierwszej i drugiej lidze. Grałem wtedy na dwóch managerów, jednym w Wiśle, a drugim właśnie w Jaworznie. Ale nuda była jak cholera, bo w lidze zawsze 1 i 2 miejsce było moje, i tylko na europejskie puchary się czekało. Cały zasrany sezon trzeba grać by w końcu się doczekać na tych kilka pucharowych spotkań, i tak w kółko co sezon... Teraz w Fmach co najwyżej po 2-3 sezony wytrzymuje w polskiej lidze, bo skala wyzwania żadna i tylko nudą wieje. O wiele bardziej polecam grać jakimś zespołem z najniższej ligi hiszpańskiej/angielskiej/włoskiej. To jest dopiero wyzwanie na wieeelee dłuuugich sezonów. Ja osobiście jakoś w CMie0304 sobie upatrzyłem w Anglii Exeter a w Hiszpanii Rayo Vallecano, i tak co roku gram jednym albo drugim zespołem. Mówię wam, satysfakcja jaką daje wywalczenie pucharowego miejsce takim zespołem jest tysiąc razy większa niż zdobywanie majstra Wisłą czy nawet czymś znacznie słabszym jak Szczakowianka ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Spójrz na to z innej strony, tak samo Wisła czeka co roku ne te 4 mecze oucharowe. Bardzo realistyczne; )
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Rob_Zombie, każdy woli co innego. Jak grałem to wolałem zdobywać MP Wisłą Kraków, niż plątać się w III, IV lidze angielskiej.
![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
SOrki ze tak nie w temacie
![]() Moze ktos z was wyslac mi linka , jakie on daje treningi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
![]() Ale, że wtf?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 22.08.2008 o godz. 14:02.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
A skąd macie taką fajną szatę graficzną w tych FM-ach. Chodzi mi o taką jak ma kolega P@vel K@sprzyk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Kurde
chodzi mi o to czy ktos moze wyslac fotke jaki daje trening w Menagerze. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Czy ktoś jest jeszcze takim hardcorowcem i jak już gra to wybiera tak jak ja zespół z najniższej ligi angielskiej i stara się nim z roku na rok awansować tak by trafić do premiership? Dla mnie tylko wtedy jest jakakolwiek zabawa. W ogóle najnowszy FM jest cholernie prosty :/ I te miliony bramek padające z rogów. Wystarczy dodać, że królem strzelców mojej drużyny został w tym sezonie środkowy obrońca....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Chyba Nikt...
Ja Sobie nie moge z tym poradzic=/ Nie kminie tych wszystkich treningow i taktyki;/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
bo przeciwnik niby rozgryza taktykechociaz, ja gram 1 taktyka, nie zmieniam jej, tylko skład, i w każdej lidze sie sprawdza teraz QPR do premiership po 1 sezoine awansowałem Samba w Blackburn miał u mnie po sezonie 38 bramek ....99% z rogów ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6bd828a81.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...185fa641f.html Intensywność treningu musi być uzależniona on ilości rozgrywanych spotkań i od tego ile już trwa sezon. Na początek radzę dawać wszystkim ogólny, później robić po 1-2 dniowych treningach siłowych tak ok. 3-4 razy. Dalej w trakcie sezonu podzielić na pozycję tak jak mam to na zdjęciu. Dla obrońców nie są przecież zbyt ważne strzały, a dla napastników obrona. Jednak gdy ktoś nie nadąża za treningami można robić w trakcie sezonu dwu-trzy dniowe treningi taktyczne i siłowe. Młodzież powinna przede wszystkim trenować panowanie nad piłką i taktykę. Warto też wspomnieć o doborze odpowiednich trenerów, aby jakoś treningu była dobra. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Wiesz ja teraz gram mecze co 3 dni, bo mam LM, te wszystkie Polskie Puchary i liga. Zdobylem z Wisla Mistrza z dobra przewaga a teraz zrobilo mi sie bagno.
Dzieki Za Fotki |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Jeszcze Jedno odnaszac sie do tych Slow "Na początek radzę dawać wszystkim ogólny, później robić po 1-2 dniowych treningach siłowych tak ok. 3-4 razy." Jak mam to zrobic?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No chodzi mi o początek sezonu gdy to trzeba fizycznie dużo ćwiczyć. Ćwiczą wszyscy normalnie razem i po kilku dniach dajesz wszystkim siłowy, po czym po 2 dniach dajesz ich znowu do ogólnego. Muszą ćwiczyć trochę razem dla zgrania. W trakcie sezonu już trening wszystkich piłkarzy razem nie jest już praktycznie potrzebny, tyle że dobrze jakby całą formacja obronna razem ćwiczyła.
Ma ktoś może jakiś plik dzięki któremu reprezentacja Niemiec będzie normalna? Powód: meritum
Ostatnio edytowane przez WHITE*STAR : 23.08.2008 o godz. 00:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Plik działa tylko po rozpoczęciu gry od nowa. Z biegiem czasu reprezentacja Niemiec sama się "naprawia" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyraziłem się nieprecyzyjnie, to że plik działa dopiero po rozpoczęciu nowej gry wyczytałem w internecie, bowiem nigdy sam nie pobierałem i nie wklejałem tego pliku.
Spróbować nie zaszkodzi. http://forumcm.net/index.php?act=Sea...hlite=fake.lnc Podpost drugi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
podbijam
P.S w taktyce zmieniacie tylko w swoich drużynach czy w przeciwnikach też te: słabsza noga,krycie ... edit:shiet nie dostałem kasy Powód: pazerny ten zarząd ;)
Ostatnio edytowane przez Ricken : 23.08.2008 o godz. 23:35.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja sobie sciagnalem takse z fmsite ale mi do Wiselki cos nie podchodzi chyba ale ostatnio remisy i pojedyncze zwyciestwa sie zdarzaja ... a odnosnie tych treningow prowadze osobne treningi dla Obrony / Pomocy / Ataku moglby ktos mniej wiecej opisac jak intensywny i jakie cwiczenia ustawic dla pilkarzy z danych pozycji
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ja mam sciagniety z cmrev trening TUG'a, dobrze sie sprawdza
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pytanie o... Championship Manager 4
(fajna giera )Da się jakoś zrobić, by jakiś gracz dostał obywatelstwo Polskie? ![]() Może wyjść w podstawowej 18, tylko 5 obcokrajowców, a ja mam 6, którzy są brani pod uwagę przy ustalaniu składu ![]() To może opisze swój skład i obcokrajowców: Bramka: Danilo (Brazylia), rezerwowi: Majdan Obrona: Chelidze (Gruzja), Głowacki, Topic (mój talent ze szkółki ), Baszczyński, rezerwowi: JopPomoc: Piotr Brożek, Kałużny, Uche (Nigeria, podstawowy grcz kadry), Odemwingie (Nigeria też podstawowy gracz kadry ), rezerwowi: Adu (USA), SzymkowiakAtak: Paweł Brożek, Anatoli Todorov (Bułgaria), rezerwa: Kuźba, Niedzielan, Osenkowski Noi właśnie nie ma miejsca dla Adu ![]() Taki mój skład ![]() Reprezentacji Polski nie wymieniam ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Izzy moglbys mi wrzucic ten trening
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wislak1906_TS -> po 5 latach gry w naszym kraju gracze dostają obywatelstwo Polskie i mogą grać w naszej kadrze (o ile wcześniej oczywiście nie grali w swojej).
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
fm 2008
pzry Nowej Grze, co przemawia za wyborem malej, sredniej lub duzej bazy i jeszcze odnosnie łatek, czy prócz patcha 8.02 ładujecie jeszcze jakies aktuale |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za wyborem rozmiaru bazy przemawia głównie jakoś komputera.
Tak, jest to baza zawodników którzy będą dostępni w grze. Teoretycznie jest to to samo. j/w Wybierasz dużą bazę danych. Widzisz wyniki drużyn, nie masz dostępu do zawodników klubów tej ligi (nie ma ich w świecie gry). Jeżeli chodzi patche, możesz wybrać grę tylko na jednym z nich. |
|
|